یکی از پر خاصیت ترین سبزیجات آشپزخانه سیر هست
سیر به دلیل طعم و مزه ی خوبی که دارد در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. حداقل 11 نوع سیر وجود دارد که از نظر طعم، رنگ و اندازه متفاوت هستند.
متخصصان اکنون می دانند که ترکیبات گوگرد موجود در سیر دلیل اصلی اثرات مفید آن برای سلامتی است. با بریدن، خرد کردن یا چرخ کردن حبه های سیر، مواد شیمیایی تیوسولفینیت موجود در آنها به آلیسین تبدیل می شود. آلیسین یک ماده فوق العاده است. با این حال، در حالی که به نظر می رسد این در تئوری درست است.
هنگام انتخاب سیر تازه بهتر است به دنبال آن هایی باشید که عطر و بوی قوی و حبه های محکم داشته باشند. از خرید سیر هایی که پوست خشک دارند، جوانه زده اند یا در قسمت هایی پوسیده شده اند خودداری کنید.
سیر با همه ی خاصیت هایی که دارد اما هم پوست کندن آن سخت می باشد و هم بوی نامطلوبی دارد و موجب اذیت اطرافیان می شود.
ما دراینجا به شما آموزش می دهیم که چگونه این مشکلات رو برطرف کنید.
راهکارهایی برای پوست کندن سیر
روش اول؛ پوست کندن سیر با یک کاسه
از کف دست خود استفاده کنید و با آن یک عدد سیر را زیر دستتان فشار دهید. سپس حبههای آن را از ریشه جدا کنید. اگر لازم است از دو دست خود کمک بگیرید اما مراقب باشید که بیش از حد فشار وارد نکنید.
حال سیرهایی را که پوست آنها جدا شده است کنار بگذارید و بقیه را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و در آن را ببندید. اجازه ندهید که هیچ منفذی باقی بماند. این ظرف باید آنقدر بزرگ باشد که سیرها بتوانند به راحتی داخل آن تکان بخورند.
اگر ظرف شما در ندارد، میتوانید یک عدد بشقاب روی ظرف بگذارید و آن را بپوشانید و سپس آن را به مدت ۲۰ الی ۳۰ ثانیه تکان دهید.
اکنون به سیرها نگاه کنید. حال خواهید دید که پوست این سیرها کاملا باز شده اند. اگر پوستها در حال جدا شدن نبودند، آنها را بیشتر تکان دهید.
با تکان دادن بیشتر، میتوانید پوستها را به راحتی از روی سیر جدا کنید تا هیچ چیز روی آن باقی نماند. بعد از این روش به راحتی پوست سیر جدا خواهد شد.
روش دوم
برای پوست کندن سیر کافی است که آنها را روی یک تخته آشپزی قرار دهید، به گونهای روی تخته بگذارید که قسمت صاف آن روی تخته قرار بگیرد. سپس قسمت بالای آنها را با یک چاقو برش دهید.
مراقب باشید که بیش از حد به سیر فشار نیاورید تا له شود زیرا به پوست اصلی سیر آسیب وارد میکند اما اگر میخواهید سیرها را به مقدار خیلی ریز دربیاورید، فرقی ندارد که نیروی دستتان باعث له شدن سیر بشود یا خیر. حال میتوانید به راحتی پوست سیر را با جدا کردن سر آن، بردارید.
روش سوم
پوسته نازک سیر را کنده و حبهها را جدا کنید. سپس حبهها را روی تخته آشپزخانه بگذارید و روی آن را با پارچه خشکی بپوشانید تا سیرها به اطراف پرت نشوند. چند بار با چکش به آرامی به آنها ضربه بزنید به گونهای که فقط پوست آنها دربیاید و سیرها له نشود. این کار باعث ترک خوردن پوسته آنها شده و پوست کندن را راحتتر میکند.
روش چهارم؛ پوست کندن آسان سیر با چاقو
برای پوست کندن آسان سیر با چاقو اول پوست کاغذی سفید روی آن را بکنید و سپس دانهدانه تمامی حبهها را از بوته سیر جدا کنید. در ته سیر قسمت سفت و قهوهای رنگی وجود دارد، این قسمت را ببرید تا کار پوست کندن سیر مقداری راحت ترشود.
یک روش راحت پوست کندن سیر با چاقو این است که حبههای سیر را از وسط نصف کنید، این کار باعث میشود که بسیار راحتتر بتوان پوست سیر را کند.
روش دیگر راحت پوست کندن سیر با چاقو، این است که سیر را روی تخته آشپزخانه قرار دهید به طوری که قسمت بزرگ تر سیر که قوس بیشتری دارد، به سمت شما باشد.
حالا روی قسمت صاف سیرسطح صاف چاقو را گذاشته و ضربه ای سریع و محکم بزنید تا صدای ریز تردی شنیده شود، بعد از آن چاقو را بردارید و راحت پوست سیر را بکنید. برای کندن پوست سیر با این روش به مقداری تمرین نیاز دارید تا بفهمید که چه مقداری باید فشار روی سیر اعمال کنید.
چگونه میتوان بوی بد سیر را از بین برد؟
۱۰ راه فوری از بین بردن بوی سیر از دهان
مسواک و نخدندان را فراموش نکنید
از دهانشویه استفاده کنید
سیب، اسفناج یا نعنا بخورید
آدامس بجوید
چای سبز بنوشید
شیر بنوشید
جویدن دانه های خوشبو (هل و میخک)
آب لیموترش
جویدن دانه قهوه
آب بنوشید
بوی سیر را به صورت کامل نمیتوان از بین برد و فقط میتوان آن را کاهش داد چون عامل بو هم در دهان و هم در ریه میباشد .