سالاد لبو و گردو از آن دسته سالادهایی است که دستورهای مختلفی برای آن بهوجود آمده است. در دستور تهیۀ سالاد لبو و گردو هم میتوان از دانههای انار استفاده کرد و هم از سبزی شوید. از آنجایی که لبو یک خوردنی زمستانی است، از این سالاد مقوی میتوان در روزهای سرد سال استفاده کرد. این سالاد مقوی بهدلیل مواد و خواصی که دارد، میتواند یک وعدۀ غذایی کامل درنظر گرفته شود. اما از آن میتوان بهعنوان میانوعده نیز استفاده شود.
بهترین دستور تهیۀ سالاد لبو و گردو
در روزهای سرد زمستان، حتما لبو را در میان انبوه هدیههای خوردنی فصل زمستان، مشاهده کردهاید. لبو که دراصل، ریشۀ اصلی گیاه چغندر است، بهعنوان یک داروی گیاهی و رنگ خوراکی نیز بسیار مورد استفاده است. لبو یک خوراکی پرخاصیت بوده که سرشار از فولات و منگنز، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، پانتوتنیک اسید، کولین، بتائین، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم است. لبو قرمز خواص بسیار زیادی برای سلامت روان نیز دارد. در لبو بهدلیل وجود مادۀ پپتین، برای آن دسته از افرادی که با مشکل افسردگی دستوپنجه نرم میکنند، بسیار مفید بوده و توصیه میشود از آن بهعنوان یک وعدۀ غذایی در وعدههای مختلف استفاده شود. حتی میتوان از لبو برای تهیه خورش لبو روسی استفاده کرد. تریپتوفان موجود در لبو نیز خاصیت آرامبخشی داشته که به حفظ آرامش ذهنی و کاهش استرس کمک بسیار زیادی میکند. لبو بهدلیل داشتن فیبر بسیار بالا میتواند برای سلامت سیستم گوارشی نیز مفید باشد.
ترکیب لبو و گردو در این سالاد، یک ترکیب مقوی و بسیار پرخاصیت است، چرا که گردو نیز از خواص بسیار زیادی برخوردار است. گردو بهدلیل داشتن پروتئین، آنتیاکسیدانها، فیبر و اسیدهای چرب امگا 3، خطر ابتلا به انواع بیماریهای سرطانی را کاهش داده و با بهبود عملکرد مغز، تقویت سلامت قلب و کاهش التهاب برای سلامت عمومی بدن بسیار مفید است. ترکیب گردو و لبو در کنار هم، یک وعدۀ غذایی سالم را برای شما بهارمغان میآورد که با استفاده از آن در وعدههای غذایی خود میتوانید در بلند مدت، سلامت عمومی بدن خود را ارتقا دهید.
مواد لازم برای تهیۀ سالاد لبو و گردو
همانطور که از اسم این سالاد پیداست، لبو و گردو اصلیترین عضو این سالاد هستند. اما مواد دیگری نیز وجود دارند که میتوانید بهصورت دلخواه به آن اضافه کنید و از آن به عنوان یکی از غذاهای رژیمی ساده استفاده کنید. اضافه کردن مواد دیگر به سالاد لبو و گردو میتواند بر اساس ذائقۀ شما صورت گیرد. در ادامه، مهمترین مواد مورد نیاز برای تهیۀ سالاد لبو را برای شما آماده کردهایم.
- مغز گردو ۱ پیمانه
- کنسرو ذرت نصف پیمانه
- لبو ۲ عدد
- کلم بنفش ۱ عدد کوچک
- ماست چکیده ۲ قاشق غذاخوری
- سس مایونز ۲ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش ۱ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
روش تهیۀ سالاد لبو و گردو
در روش تهیۀ سالاد لبو و گردو دستتان باز است. شما میتوانید متناسب با ذائقۀ خود مقدار مواد موجود در آن را اضافه یا کم کنید و یا مواد دیگری را نیز به آن اضافه کنید. اما در حالت کلی، دستور اصلی این سالاد، به روش زیر تهیه میشود.
مرحله اول در تهیۀ سالاد گردو و لبو
در این مرحله لازم است برای تهیۀ سالاد لبو و گردو، مقدار موردنیاز لبو و کلم بنفش را برداشته، آبکشی کرده و آنها را خرد کنید. برای اینکه یک سالاد یکدست و یکنواخت داشته باشید، پیشنهاد میشود که لبو و کلم را رنده کنید و برای این کار بهتر است از رندۀ دانه درشت استفاده کنید تا هم سریعتر باشد و هم یکنواختی بیشتری شکل بگیرد.
مرحله دوم در تهیۀ سالاد گردو و لبو
در این مرحله، مقداری گردو برداشته بشکنید و به قطعات ریز خرد کنید. میتوانید در این مرحله از گردوی آسیاب شده نیز استفاده کنید که گردوی آسیاب شده باعث میشود مواد به خوبی با هم ترکیب شده و راحتتر میل شوند. سپس کنسرو ذرت را برداشته و آب آن را خالی کنید. ذرتها را میتوانید قبل از استفاده به مدت کوتاه ده دقیقه در آب جوش قرار دهید. سپس ذرتها و گردوهای خرد شده را در داخل یک ظرف ریخته و با هم مخلوط کنید.
مرحله سوم آماده کردن سس سالاد گردو و لبو
در این مرحله از تهیۀ سالاد لبو و گردو، یک ظرف کوچک برداشته و مواد سس را آماده کنید. برای تهیۀ سس سالاد لبو و گردو، مقداری ماست و سس مایونز را در ظرف ریخته و با هم ترکیب کنید. در ادامه مقداری آب لیمو را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا در نهایت یک مخلوط یک دست ایجاد شود. سپس در انتها ادویههای دلخواه را به سس اضافه کنید.
مرحلۀ پایانی
اکنون که همۀ مواد آماده شده است، در یک ظرف بزرگتر، مواد را باهم ترکیب کرده و خوب مخلوط میکنیم تا به یک سالاد یک دست برسید. روی ظرف را با یک سلفون بپوشانید یا از یک ظرف در دار استفاده کنید. ظرف را داخل یخچال قرار دهید و اجازه دهید بهمدت یک ساعت استراحت کند. اکنون سالاد لبو و گردوی شما آماده است. امیدواریم که از خوردن آن لذت ببرید.
نکات مهم در تهیۀ سالاد لبو و گردو
1- در دستور اصلی از گردوی خرد شده استفاده میشود اما شما میتوانید از گردوی آسیاب شده نیز استفاده کنید.
2- میتوانید مواد دیگری مانند زرشک را نیز به این سالاد اضافه کنید.
سالاد لبو و گردو، یک سالاد مقوی و پرخاصیت است که میتواند برای سلامتی افراد بسیار مفید باشد. خواص فوقالعادهای که لبو دارد، باعث میشود که تاثیرات بسیار مطلوبی را با خوردن آن شاهد باشیم. بهعنوان مثال، خوردن لبو کلسترول بد را کاهش داد و کلسترول خوب را افزایش میدهد که برای افرادی که با مشکل کلسترول و مشکلات قلبی دستوپنجه نرم میکنند، بسیار مفید است. ترکیب لبو و گردو یک ترکیب عالی است که استفاده از آن با گذشت زمان، شما را ترغیب میکند تا از خواص بینظیر آن برای دوستانتان بازگو کنید و آنها را نیز به خوردن سالاد لبو و گردو تشویق کنید. همانطور که میدانید، راز داشتن یک زندگی خوب در بدن سالم است و بدن سالم زمانی محقق میشود که وعدههای غذایی سالم را در اختیارش قرار دهید.