مرغ با سرکۀ بالزامیک یک طعم خاص و متفاوت است برای افرادی که دوست دارند مرغ را بهشیوههای مختلف تهیه کرده و نوش جان کنند. گوشت مرغ یکی از محبوبترین منابع پروتئینی مصرفی افراد است که در بسیاری از غذاها استفاده میشود و بهدلیل داشتن کلسترول پایین یکی از مواد پروتئینی محبوب در میان افراد مختلف بهویژه ورزشکاران است. به همین دلیل بسیاری از افراد به دنبال رازهای پخت مرغ خوشمزه هستند یکی از این راهها استفاده از سرکه بالزامیک است که طرز تهیۀ مرغ با سرکۀ بالزامیک را با هم در این مقاله میخوانیم.
طرز تهیۀ مرغ با سرکه بالزامیک
همانطور که میدانید، امروزه، گوشت مرغ به یکی از پرمصرف ترین مواد پروتئینی خانوادهها تبدیل شده است. گوشت مرغ به دلیل داشتن کمترین میزان چربی نسبت به گوشت قرمز بیشتر مصرف شده و بههمیندلیل، برای کاهش وزن و کنترل کلسترول خون نیز بسیار مناسب است. از آنجایی که گوشت مرغ یک مادۀ پرمصرف بوده، به روشهای مختلفی نیز طبخ شده و دستورهای زیادی برای تهیۀ آن وجود دارد. به عنوان مثال، غذاهایی مثل شاورمای مرغ امروزه محبوبیت زیادی پیدا کردهاند. همچنین، مرغ سوخاری رژیمی هم از غذاهای پرطرفدار ورزشکاران است.
یکی از روشهای جدید تهیه گوشت مرغ، استفاده از سرکه بالزامیک است. در این روش پس از تهیه سس، گوشت مرغ را به مدت چندین ساعت و در برخی موارد به مدت یک شبانه روز داخل مواد سس قرار میدهند. بدین صورت سس که غالبا از مواد اسیدی تهیه شده است مزه گوشت و مرغ را متفاوت و دوست داشتنیتر میکند. اگر به دنبال تهیۀ گوشت مرغ به روش جدیدی هستید این دستور آشپزی یکی از این گزینهها است. استفاده از سرکۀ بالزامیک، سیر و چاشنیهای ساده، طعم فوق العادهای به گوشت مرغ میدهند. این مرغ خوشمزه با سبزیجات تازه یا سالاد خرد شده، همراه با سیب زمینی یا برنج نیز میتواند استفاده شود.
مواد لازم برای تهیه مرغ با سرکه بالزامیک
طرز تهیه مرغ با سرکۀ بالزامیک، مخصوص افرادی است که از طعم همیشگی و روتین مرغ خسته شدهاند و آمادۀ امتحان کردن مزههای جدید و متفاوتی هستند. اگر شما هم از این دسته افراد هستید و دوست دارید مرغ را با طعمی جدید و خوشمزه امتحان کنید در ادامه موادی که نیاز دارید را بهتر است تهیه کنید.
- سینه مرغ بدون استخوان: 500 گرم
- سرکه بالزامیک: نصف فنجان
- روغن زیتون: ۱/۴ فنجان
- نمک کوشر: ۱ قاشق چایخوری
- سیر خرد شده: ۲ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه آسیاب شده: نصف قاشق چایخوری
- پونه کوهی خشک: ۱ قاشق چایخوری
- ریحان خشک: ۱ قاشق چایخوری
- آویشن خشک: نصف قاشق چایخوری
روش طبخ مرغ با سرکه بالزامیک
تهیۀ مرغ با سرکه بالزامیک یک روش جدید و خوشطعم است که میتوان با استفاده از مواد مختلفی آن را تهیه کرد. این طرز تهیه شامل دو مرحله اصلی است: 1- آماده کردن مواد سس 2- آغشته کردن گوشت مرغ به مواد مزه و طبخ آن. با استفاده از مواد لازم و طبق مراحل زیر، میتوانید یک مرغ خوشمزه با سس بالزامیک درست کنید.
1- آماده کردن گوشت مرغ
در ابتدا، برای تهیهٔ مرغ با سرکه بالزامیک، بهتر است مرغ را مزهدار کنید. برای مزهدار کردن مرغ میتوانید از مواد مختلفی مانند فلفل دلمه، زعفران، سیر، پیاز و ادویههای مختلف مانند نمک، پودر سیر، پودر پیاز، پاپریکا، ریحان خشک، پونۀ کوهی، آویشن و فلفل و یا هر ادویهای که دوست دارید استفاده کنید. بعد از اینکه مرغها را شستید و به قطعات دلخواه تکه تکه کردید، در یک ظرف حاوی مواد مزه، تکههای مرغ را قرار دهید و بگذارید به مدت حدود 10 دقیقه استراحت کند.
2- آماده کردن سرکه بالزامیک
همانطور که میدانید، سرکه بالزامیک خواص بسیار زیادی داشته و مصرف آن به کاهش وزن و بهبود گردش خون در بدن کمک میکند. برای تهیۀ غذای خوشمزه مرغ با سرکه بالزامیک، ابتدا باید یک کاسه متوسط بردارید و نصف فنجان سرکه بالزامیک داخل آن بریزید. سه قاشق روغن زیتون تازه که بسیار برای آشپزی مناسب است اضافه کنید. چند برگ ریحان تازه را ریز خرد کنید و یک قاشق غذاخوری از آن را داخل کاسه بریزید. نصف یک پیاز کوچک را به صورت نگینی ریز خرد کنید و یک قاشق از آن را داخل کاسه بریزید. همه مواد را خوب باهم ترکیب کنید و هم بزنید.
3- ترکیب گوشت مرغ با سرکه بالزامیک
در این مرحله، زمان آن فرا رسیده که مرغ را با مواد سرکه ترکیب کنیم. یک ظرف بزرگ برداشته و تکههای مرغ را در آن قرار میدهیم، سپس مواد سرکه را به آن اضافه میکنیم. یک دستکش پوشیده و مواد مرغ و سرکه را با دست خوب ورز داده و مخلوط میکنیم. بعد از اینکه مواد خوب ترکیب شد، یک پلاستیک زیپدار برداشته و مواد مرغ و سرکه را در آن میریزیم. بهمدت یک ربع تا 20 دقیقه مواد را در یخچال به حالت استراحت قرار میدهیم.
4- طبخ گوشت مرغ
در این مرحله، بعد از اینکه گوشت مرغ به اندازه کافی استراحت کرد، آن را از ظرف خارج کرده و طبخ میکنیم. در دستور اصلی تهیۀ مرغ با سس بالزامیک، مرغها را به صورت گریل شده تهیه میکنند. این روش تهیۀ گوشت مرغ هم یک روش طبخ ساده و آسان بوده و هم رژیمی و سالم است. برای افرادی که میخواهند یک رژیم غذایی سالم و بدون روغن داشته باشند، این روش طبخ میتواند مناسب باشد. در حالت دیگر میتوان مرغها را در مقداری روغن سرخ کرده و بهصورت مرغ سرخ شده آنها را تهیه کرد.
نکات مهم در تهیۀ مرغ با سرکه بالزامیک
۱- شما میتوانید مقداری قارچ و فلفل دلمه را خرد کرده و سرخ کنید تا کاراملی شود و از آن به عنوان دورچین بشقابتان استفاده کنید.
۲- دقت کنید که بیشترین نوع از سرکه بالزامیک که در ایران یافت می شود عبارت Aceto Balsamico di Modena را روی برچسب خود دارد. این نوع سرکه با اینکه سرکۀ بالزامیک نامیده میشود فقط تعدادی از خصوصیات سرکه اصیل را دارا میباشد. در این نوع سرکه، مدت زمان زیادی صرف تولید آن نمیشود و ممکن است حاوی آب انگور و سرکه معمولی نیز باشد. با این حال، به این نوع سرکه هم سرکه بالزامیک گفته میشود.
۳- برای پیدا کردن سرکه بالزامیک اصلی باید به عنوان ACETO BALSAMICO TRADIZIONALE بر روی بطری توجه کنید.
۴- اگر پلاستیک زیپدار نداشتید میتوانید از ظروف در بسته نیز استفاده کنید.
گوشت مرغ، یکی از محبوبترین مواد غذایی پروتئینی است که افراد بسیاری به آن علاقهمند هستند. از آنجایی که در روش تهیه مرغ بیشتر از روغن استفاده میشود، برخی افراد بهویژه ورزشکاران، نمیتوانند مرغ سرخ کردنی را در رژیم غذایی خود داشته باشند. از آنجا که گوشت مرغ بهدلیل داشتن پروتئین بالا یکی از مواد اصلی رژیمهای مختلف غذایی است، شیوۀ طبخ سالم آن نیز امروزه بسیار مورد تقاضا است. تهیۀ مرغ با سرکه بالزامیک تفاوتی ندارد که کدام قسمت از گوشت مرغ را استفاده کنید، چه قسمت ران مرغ باشد چه سینه، میتوان از این روش طبخ استفاده کرده و یک مرغ سالم و خوشطعم را برای خانواده و دوستان خود تهیه کنید.