طرز تهیه خورش قیمه مجلسی
خورش قیمه یکی از غذاهای محبوب و اصیل ایران است. برای مشاهده طرز تهیه یک خورشت قیمه مجلسی خوشمزه و جا افتاده مثل قیمه مجلسی راستین با مجله آشپزی راستین شاندیز همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورش قیمه
گوشت ماهیچه |
9۰۰ گرم |
لپه |
۲۵۰ گرم |
پیاز متوسط |
۲ عدد یا یک عدد بزرگ |
لیمو عمانی |
۳ عدد |
رب گوجه فرنگی |
۳ قاشق غذاخوری سر پر |
چوب دارچین |
۱ عدد |
نمک |
به مقدار دلخواه |
فلفل سیاه |
به مقدار دلخواه |
زردچوبه |
به مقدار دلخواه |
آب |
به مقدار لازم |
سیب زمینی |
به تعداد دلخواه |
روغن |
به میزان لازم |
آماده سازی: |
|
زمان پخت: |
|
مجموع زمان پخت: |
طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی با سیب زمینی
لپه را پاک کرده و دو سه ساعت قبل از پخت خیس کنید.
طی این مدت یکی دو بار آبش را عوض کنید.
لیمو عمانی ها را سوراخ کرده، یک ساعت خیس کنید تا تلخی شان گرفته شود.
پیاز را رنده کرده و در روغن تفت دهید تا سبک شود.
گوشت را در آب کش قرار داده و رویش آب جوش بریزید تا رنگش تغییر کند.
این کار باعث خوشرنگ شدن قیمه شما خواهد شد.
سپس گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.
وقتی رنگ گوشت عوض شد، لپه را اضافه کنید و تفت دهید.
اکنون فلفل و زردچوبه یا ادویه دلخواه خود را ریخته و خوب تفت دهید تا عطر آنها خارج شود.
برای عطر بیشتر چوب دارچین بریزید و تفت دهید.
رب را اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن برود و با مواد ترکیب شود.
سپس آب جوشیده اضافه کرده و در قابلمه را بگذارید.
لیمو عمانی ها را اضافه کرده و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم خوب جا بیفتد و گوش و لپه نرم شوند.
اواخر پخت چوب دارچین را از خورش خارج کنید.
نیم ساعت آخر پخت، در قابلمه را نیمه باز بگذارید تا روغن روی خورش بیاید.
سیب زمینی ها را سرخ کرده و هنگام سرو خورشت قیمه مجلسی را با آنها تزیین کنید.
نکات و ترفندها خوشمزه شدن قیمه
در صورت تمایل اواخر پخت یک قاشق زعفران دم کرده بریزید تا خورش قیمه مجلسی خوش رنگ تر شود.
بهتر است از چوب دارچین به جای پودر دارچین استفاده کنید تا خورش خوش رنگ تر شود.
تفت دادن لپه خورش را خوش عطر و طعم تر می کند.
اگر در خوردن چربی مشکلی ندارید چند تکه دنبه همراه پیاز تفت دهید.
برخی در قیمه هل و گلاب می ریزند.
می توانید اواسط پخت، به خورش کمی پیاز داغ سرخ شده اضافه کنید.
قیمه را می توانید با بادمجان سرخ شده و سیب زمینی تزیین کنید.
خورشت قیمه مجلسی نباید زیاد آبدار یا کم آب باشد.
برای مهمانی های رسمی خورش قیمه را با پلو زعفرانی سرو نمایید.
رنده کردن پیاز موجب لعاب دار شدن خورش می شود.
ریختن کمی پودر پیاز خورش را خوشمزه تر می کند.
گوشت را حسابی تفت دهید تا در حین پخت وا نرود.
اگر میخواهید خورش شما لعاب دار و جا افتاده شود یک ساعت آخر پخت یک قاشق پودر(جو دوسر پرک )بریزید.
برای خوشرنگ تر شدن خورش، یک قاشق چایخوری پودر لبو را در آب حل کرده به خورش اضافه کنید.
برای اینکه قیمه روغن بندازد یک ساعت آخر پخت درب قابلمه را نیمه باز بگذارید یا کلا درب قابلمه را برداشته و حرارت را کم کنید.
ما اینجا در رستوران راستین شاندیز که یکی از بهترین رستوران های نزدیک حرم امام رضا (ع) هست قیمه مجلسی بی نظیری رو طبخ میکنیم که یکبار امتحان کردن اون شما رو مشتری دائم این غذای می کنه ، آیا شما تا به حال این غذا رو اینجا تجربه کردین .
اگر شما هم اطلاعات دیگری در این مورد دارید در پایین همین صفحه با دوستان خود در راستین شاندیز به اشتراک بگذارید.