همه چیز در مورد پنیر پیتزا ، فواید و مضرات
پنیری که معمولاً در طبخ پیتزا مورد استفاده قرار می گیرد، پنیر موزارلا با رطوبت پایین می باشد که به راحتی ذوب شده و خاصیت الاستیک داشته و قابل جویدن می باشد.
در این بخش از مجله علمی راستین شاندیز به بررسی هر آن چیزی که درباره پنیز پیتزا باید بدانیم می پردازیم .
بپنیر موزارلا انواع مختلفی دارد و اصلی ترین نوع آن از شیر بوفالو تهیه می شده است، ولی در حال حاضر تکنولوژی تولید آن بر اساس شیر گاو می باشد. این پنیر سفید رنگ است، ولی گاهی اوقات بر اساس رژیم غذایی دام رنگ آن زرد هم می شود. پنیر پیتزا از نظر بافت یک پنیر نیمه جامد می باشد.
به طور کلی در ایران دو نوع پنیرپیتزا تولید می شود؛ نوع اول پاستافیلا یا همان موزارلاست که در حقیقت پنیر پیتزای اصلی و نوع دوم پنیر پیتزای پروسس است که چربی و پروتئین به کار رفته در آن منشاء لبنی (مانند روغن کره، کازئین و کازئینات) دارد؛ اما در نوع گیاهی آن، منشاء چربی، گیاهی و پروتئین آن لبنی است.
پنیر موزارلا از مهم ترین محصولات خانواده پاستافیلا است و منشاء پیدایش آن جنوب ایتالیاست و در زبان ایتالیایی پاستافیلا به پنیرهای نرم و کشدار می گویند. وجه تمایز این نوع پنیر با پنیر پروسس در فرایند تولید آن (استفاده از پنیر اولیه یا مخلوط چند نوع پنیر) است.
در واقع، پنیر پروسس از مخلوط یک یا چند نوع پنیر مختلف (با درجه های رسیدن متفاوت) با پنیر اولیه به عنوان ماده اصلی و افزودن امولوسیون کننده مجاز و حرارت دادن مخلوط در شرایط مناسب (هم زدن و به دست آمدن مخلوط یکنواخت) تولید می شود.
گرچه در فرایند تولید هر دو نوع پنیر، شیر گاو به مصرف می رسد اما پنیر موزارلا از شیر کامل و پرچرب گاومیش نیز به دست می آید به همین دلیل در مقایسه با پنیرهایی که از شیر گاو به دست می آیند، کمی چرب تر است.
معمولاً پنیر پیتزای پروسس دارای 15 درصد چربی، 18 درصد پروتئین و یک درصد نمک است که اگر حاوی چربی گیاهی باشد، پروتئین آن 17 درصد خواهد بود. پنیر موزارلا نیز در نوع کم چرب دارای 18 درصد چربی و در نوع پرچرب 22 درصد چربی، 17 درصد پروتئین و یک درصد نمک است.
پنیر پیتزا چیست؟
پنیر پیتزا به پنیر پرورده پاستوریزه گفته میشود. از این نوع پنیر برای تهیه پیتزا استفاده میشود. پنیر پیتزا به دو شکل صنعتی و سنتی وجود دارد که در شکلهای ظاهری متفاوتی همچون ورقهای و رشتهای مورد استفاده قرار میگیرد.
دستهبندی پنیرها بر اساس میزان رطوبت:
پنیر پیتزا با رطوبت کم
رطوبت موجود در این نوع پنیرها حدود 13 تا 34 درصد میباشد. انواع پنیرهایی که در این دسته قرار میگیرند شامل پنیر دومان، پنیر پارمیجانو (پارمسان)، پنیر ریکوتای خشک، پنیر گجی توست، پنیر میزوست میباشند.
پنیر با رطوبت متوسط
این نوع پنیر دارای 34 تا 45 درصد رطوبت میباشد و شامل پنیر ادام، پنیر سفید فتا، پنیر سوئیس، پنیر چدار، پنیر لیقوان میباشد.
پنیر با رطوبت زیاد
پنیرهای با رطوبت زیاد 45 تا 55 درصد رطوبت دارند. پنیرهایی که در این دسته قرار میگیرند شامل موتزارلا، پنیر کممبر، پنیر محلی، پنیر پیتزا، پنیر آبی میباشند.
پنیرهایی با رطوبت خیلی زیاد
رطوبت موجود در این نوع پنیرها 80 تا 85 درصد میباشد و شامل پنیر کاتیج، پنیر ریکوتا، پنیر ایمپاستاتا، پنیر نوفشاتل، پنیر خامهای است.
ترکیبات پنیر پیتزا
تخمین زده شده است که یک برش 100 گرمی پنیر پیتزا حاوی ترکیبات زیر می باشد:
انرژی 300 کیلو کالری
کربوهیدرات 2/2 گرم
قند ساده 1 گرم
فیبر رژیمی 1 گرم
چربی 22 گرم
پروتئین 22 گرم
کلسیم 500 میلی گرم
فسفر 350 میلی گرم
پتاسیم 80 میلی گرم
سدیم 630 میلی گرم
ریبوفلاوین 5/0 میلی گرم
تیامین 4/0 میلی گرم
نیاسین 4/3 میلی گرم
فولات 96 میکروگرم
سلنیوم 25 میکروگرم
همچنین پنیر پیتزا حاوی ترکیبات دیگری مانند ویتامین های B6, B12, A, E, K، منیزیم، مس و روی ولی به مقدار کمتر می باشد.
استفاده همزمان پنیر پیتزا با سبزی های پخته یا خام فراوان باعث می شود که مواد ناسالم پنیر پیتزا کمتر جذب شود.
فواید پنیر پیتزا
پنیر پیتزا، علاوه بر طعم و لذتی که به پیتزا می بخشد، نیز فواید بهداشتی خاصی دارد. در زیر، برخی از فواید پنیر پیتزا را می توان ذکر کرد:
1. منبع کلسیم
پنیر پیتزا منبع عالیی از کلسیم است. کلسیم نقش مهمی در ساخت و قوام استخوان ها و دندان ها دارد. مصرف پنیر پیتزا می تواند به حفظ استحکام استخوان ها و پیشگیری از امراض مربوط به کاهش استحکام استخوانی، مانند اوستئوپوروز، کمک کند.
2. منبع پروتئین
پنیر پیتزا حاوی مقدار قابل توجهی پروتئین است. پروتئین ها برای رشد و تعمیر بافت های بدن ضروری هستند و نقش مهمی در عملکرد عضلات، ساختار پوست و سایر اجزای بدن دارند.
3. ویتامین ها و مواد مغذی
پنیر پیتزا حاوی ویتامین های مختلفی مانند ویتامین A، ویتامین B12، و ویتامین D است. همچنین، مقدار قابل توجهی روی، فسفر، و ریبوفلاوین نیز در آن وجود دارد که برای حفظ سلامتی عمومی بدن لازم است.
4. انرژی و اشباع طولانی مدت
چربی های موجود در پنیر پیتزا به عنوان منبع انرژی برای بدن عمل می کنند. همچنین، پنیر پیتزا باعث اشباع طولانی مدت می شود و احساس سیری را بهبود می بخشد، که می تواند در کنترل وزن مفید باشد.
مهم است به خاطر داشته باشید که مصرف پنیر پیتزا باید با توجه به میزان مصرف مناسب و ترکیب آن با سایر مواد غذایی در یک رژیم غذایی متوازن باشد. همچنین، در صورت وجود حساسیت یا ناراحتی نسبت به پنیر یا لبنیات، باید با پزشک یا تغذیه شناس مشورت کنید.
مضرات پنیر پیتزا
پنیر پیتزا در کلیت خود مضر نیست، اما باید به مصرف آن با توجه به میزان و ترکیب آن با سایر مواد غذایی دقت کرد. برخی از نکات مربوط به محدودیت ها و ممکن بودن مشکلات مربوط به پنیر پیتزا عبارتند از:
1. چربی و کالری:
پنیر پیتزا معمولاً دارای مقدار قابل توجهی چربی و کالری است. مصرف بیش از حد پنیر پیتزا می تواند منجر به اضافه وزن و مشکلات مرتبط با آن شود. بنابراین، میزان مصرف باید با دقت کنترل شود و در چارچوب رژیم غذایی مناسب قرار گیرد.
2. حساسیت ها:
برخی از ممکن است به پنیر یا ترکیبات موجود در پنیر پیتزا حساسیت یا آلرژی داشته باشند. در صورتی که کودک شما به پنیر یا مواد دیگری در پیتزا حساسیت نشان دهد، بهتر است مصرف آن را محدود یا از آن خودداری کنید.
محتوای نمک
برخی از انواع پنیرهای پیتزا دارای مقدار زیادی نمک هستند. مصرف بیش از حد نمک می تواند باعث افزایش فشار خون و خطر بروز بیماری های مرتبط با قلب و عروق شود. در نتیجه، افرادی که دارای مشکل فشار خون بالا یا مشکلات قلبی هستند، باید مصرف نمک را کاهش دهند و نسبت به پنیر پیتزا هم دقت کنند.
2 فکر در مورد “ همه چیز در مورد پنیر پیتزا ”
نظرتون رو راجب برند پنیر پیتزای چناران چیه ؟ خیلی قیمت هاش که توی سایتش خیلی خوبه نمیدونم بخرم یا نه؟
سلام وقت بخیر دوست عزیز این سوال رو بهتر هست از سایت های مربوط به فست فود بپرسید اون ها قطعا بهتر راهنمایی خواهند کرد