مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

دستور پخت 2 مدل ماکارونی خوشمزه

دستور پخت 2 مدل ماکارونی خوشمزه

یکی از بی رغیب ترین غذاهای دنیا از نظر تنوع، ماکارونی است. این غذای محبوب در اکثر کشورهای دنیا تهیه می شود و حتی هر فردی می تواند ادعا کند که دستور تهیه مخصوص خودش را برای تهیه این غذای خوشمزه دارد. ماکارونی یعنی خلاقیت!
پس می توانید مواد ماکارونی را مطابق میل و سلیقه خودتان تهیه کنید، اما اگر قرار است برای دیگران آشپزی کنید، باید سراغ دستوری بروید که اکثر افراد از آن خوششان بیاید. ما در این آموزش سعی کردیم چند نمونه دستور پخت ساده و خوش مزه را برای شما داشته باشیم که تقریبا با مناسب ذائقه ایرانی سازگاری دارد و از محبوب ترین دستورهای پخت ماکارونی است. برای مشاهده آموزش طرز تهیه ماکارونی در ادامه با مجله آشپزی راستین شاندیز همراه باشید.

مواد لازم

ماکارونی
۵۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده
۳۰۰ گرم
سیب زمینی بزرگ
۱ عدد
پیاز
۲ عدد
رب گوجه فرنگی
۳ قاشق غذاخوری
سس کچاپ
۲ قاشق غذاخوری
آویشن
۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه
به اندازه کافی
پاپریکا، زردچوبه و کاری
به اندازه کافی

مرحله اول

برای تهیه ماکارونی خوشمزه به روش سنتی ایرانی ابتدا پیازها را شسته و پس از پوست گرفتن، آن ها را به شکل نگینی و یک اندازه خرد کنید. بهتر است تکه های پیاز خیلی بزرگ یا خیلی کوچک نباشد. تابه بزرگی را روی حرارت قرار دهید.

 

توجه کنید که قرار است تمام مایع ماکارونی را در همین ظرف تهیه کنیم، پس باید به اندازه کافی جادار باشد. بعد از داغ شدن ظرف، روغن را اضافه می کنیم. توجه کنید که این روغن باید به اندازه ای باشد که کل مواد را در آن تفت دهید، پس نباید خیلی کم باشد.

 

مرحله سوم

پیازها را داخل تابه ریخته و با کمی زردچوبه و نمک تفت می دهیم تا کمی طلایی شود. دقت کنید که حرارت باید متوسط باشد. در این مرحله گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم تا کمی آب گوشت کشیده شود.

 

مرحله چهارم

اگر از ابتدا روغن کافی در تابه ریخته باشید حالا با کنار زدن مواد، کمی روغن در تابه باقی می ماند. در این روغن ،ابتدا رب گوجه فرنگی را چند دقیقه تفت دهید تا رنگش تغییر کند و سپس با گوشت و پیاز مخلوط کنید. به مایع ماکارونی، فلفل و زردچوبه و کاری را اضافه می کنیم
آخرین مرحله از طرز تهیه ماکارونی این است که داخل قابلمه‌ای را از آب پر کنید و مقداری نمک و روغن به آن اضافه کنید. سپس روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. پس از به جوش آمدن آب، ماکارونی‌ها را نصف کرده و به آب جوش اضافه کنید. با چنگال کمی هم بزنید تا رشته‌های ماکارونی به هم نچسبند.

مرحله پنجم

حالا کمی مواد را با هم قاطی کنید و سپس آن را بچشید تا در صورت نیاز، کمی نمک به آن اضافه کنید. دقت کنید که نمک و رب باید به اندازه ای باشد که هم ۵۰۰ گرم ماکارونی را خوشرنگ کند و هم بعد از طبخ، طعم مطبوعی داشته باشد.

 

مرحله ششم

در این مرحله بعد از اینکه کمی مواد درون تابه را تفت دادیم، به آن آویشن و سس کچاپ را اضافه می کنیم. بهتر است از برگ های سبز و خشک آویشن استفاده کنید و آن ها را خودتان با دست کمی پودر کنید تا ماکارونی خوشمزه تری داشته باشید.

 

مرحله هفتم

آویشن از جمله ادویه هایی است که نمی توانید زمان زیادی از آن نگهداری کنید، چون عطر و بویش را از دست می دهد و باعث تلخی غذا می شود. همیشه از آویشن تازه و به اندازه در غذا استفاده کنید. حالا باید ماکارونی ها را بپزید.

 

مرحله هشتم

در این مرحله قابلمه بزرگی را پر از آب کرده و روی حرارت قرار دهید. اگر ظرف شما کوچک باشد، ماکارونی ها به هم چسبیده و خمیر می شود. بعد از اینکه آب جوش آمد، کمی روغن و نمک به آن اضافه کرده و ماکارونی ها را در آن می پزیم.

 

مرحله نهم

اگر دوست دارید ماکارونی شما زردتر و خوشرنگ تر باشد به آب جوش کمی زردچوبه اضافه کنید. بعد از اینکه ماکارونی ها نرم شد، آن ها را در آبکش ریخته و کمی رویش آب سرد می گیریم. آب سرد باعث می شود تا نشاسته اضافی آن خارج شود.

 

مرحله دهم

دقت کنید نباید خیلی سفت یا خیلی خمیر باشد. قابلمه بزرگی را روی حرارت گذاشته و کمی روغن و زردچوبه می ریزیم. سپس سیب زمینی های حلقه ای را با فاصله روی روغن می چنیم. حالا باید مایع ماکارونی را به خوبی با ماکارونی ها مخلوط کنید.

مرحله یازدهم

یک نکته بسیار مهم این است که نباید به هیچ وجه مایع ماکارونی ته قابلمه و لای سیب زمینی ها بریزد، چون می سوزد و ته دیگ شما را خراب می کند. پس ابتدا کمی ماکارونی را در قابلمه بریزید و بعد داخل قابلمه ماکارونی را با مایع قاطی کنید.

 

مرحله دوازدهم

توجه داشته باشید که باید مواد را به آرامی مخلوط کنید تا مایع ماکارونی به شکلی یک دست مخلوط شود. به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه بگذارید تا ماکارونی شما دم بکشد. دقت کنید بعد از آماده شدن کمی در قابلمه را باز بگذارید تا ماکارونی نچسبد. نوش جان.

 

نکات تکمیلی برای طرز تهیه ماکارونی

 

ماکارونی غذایی خوشمزه است که با رعایت نکاتی می‌توانید با آن یک غذای مناسب هم برای اعضای خانواده هم برای مهمانی‌هایتان داشته باشید. برخی از نکات مهم برای تهیه ماکارونی را در ادامه با هم مرور می‌کنیم.

 

راز خوشمزه شدن ماکارونی

ادویه ماکارونی بیشترین نقش را در خوشمزه شدن ماکارونی دارد. اما از میان ادویه‌ها می‌توان گفت آویشن و زعفران بهترین گزینه‌ها هستند. هر چند ادویه مخصوص ماکارونی هم مناسب است. به خاطر داشته باشید ادویه‌هایی که در ماکارونی استفاده می‌کنید نقش موثری در طبع ماکارونی شما و در نهایت خاصیت ماکارونی دارند.

 

استفاده از گوشت چرخ کرده یا سویا

برای تهیه ماکارونی همان‌طور که می دانید هم می‌توانید از ترکیب گوشت و سویا استفاده کنید هم این که هر کدام را برحسب ذائقه خود و خانواده‌ ان را به صورت جدا استفاده کنید. اما بهترین و شاید به صرفه‌ترین گزینه ترکیب آن ها باشد
یکی دیگر از گزینه‌های مناسب برای پخت ماکارونی استفاده از مرغ است.

 

ته دیگ ماکارونی

ته دیگ ماکارونی شما هم می‌توانید از خود ماکارونی شکل بگیرد هم از سیب زمینی و هم نان لواش یا سبزیجاتی مثل بادمجان یا کدو و خیلی چیزهای دیگر

 

طرز تهیه ته دیگ ماکارونی با بادمجان
ته دیگ ماکارونی با بادمجان

 

ماکارونی قارچ و سبزیجات با سس شیر؛ غذای بدون گوشت و لذیذ

ماکارونی قارچ و سبزیجات با سس شیر یک غذای بدون گوشت بسیار خوشمزه و لذیذ برای همه است بخصوص برای افرادی که رژیم بدون گوشت دارند.

 

ماکارونی با قارچ و سبزیجات پاستا

مواد لازم

ماکارونی از هر نوع که مایلید
۵۰۰ گرم
قارچ
۱۰ عدد
فلفل دلمه ای
۲ عدد
فلفل ترکیه ای کاپیا
یک عدد
هویج متوسط
۱ عدد
سیر
۲ حبه
رب گوجه‌فرنگی
۱ قاشق ‌غذاخوری
نمک
یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه
یک قاشق چایخوری
آویشن
یک قاشق چایخوری
کره
۱ قاشق ‌غذاخوری
روغن زیتون
۴ قاشق ‌غذاخوری
شیر برای سس
۲ لیوان
نشاسته برای سس
۱ قاشق‌ غذاخوری
جعفری خرد شده
کمی برای تزیین

طرز تهیه :

در قابلمه ای مناسب آب را جوش آورده و ماکارونی و نمک را داخلش بریزید.
ده دقیقه تا یک ربع بعد ماکارونی را آبکش کنید و رویش کمی آب سرد بریزید و کنار بگذارید.
قارچ ها را برش بزنید. هویج، سیر، پیاز و فلفل ها را نگینی خرد کنید.
هویج‌ها را در ماهی‌تابه با کمی روغن مایع یا روغن زیتون تفت دهید.
قارچ‌ها را اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا آب نیندازند.
وقتی رنگ قارچ ها تغییر کرد، پیاز و سیر را اضافه کنید.
۱ دقیقه بعد فلفل ها را داخل ماهیتابه ریخته و ۲ دقیقه تفت دهید.
۱ قاشق‌ غذاخوری کره اضافه کرده و وقتی کره آب شد، رب را ریخته و ۱ دقیقه تفت دهید.
داخل کاسه مناسبی شیر ریخته و نشاسته را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مخلوط شیر و نشاسته را روی سبزیجات بریزید.
حرارت را کم کنید و اجازه دهید سس کمی غلیظ شود.
سپس ماکارونی را اضافه کرده و ۱ دقیقه دیگر روی اجاق بپزید.
غذای خوشمزه ما آماده سرو است.
جعفری خرد شده را روی ماکارونی بپاشید.
نوش جان

 

نکات 

از هر نوع ماکارونی برای تهیه این غذا می توانید استفاده کنید.
برای سس می توانید از نشاسته ذرت یا گندم مصرف کنید.
به جای فلفل ترکیه ای می توانید فلفل قرمز تند یا فلفل دلمه ای قرمز استفاده کنید.

 

رستوران راستین شاندیزیکی از بهترین رستوران های نزدیک حرم امام رضا (ع) هست که افتخار میزبانی شما عزیزان را در فضایی آرام و دلنشین دارد.
آیا تا به حال میزبان شما بوده ایم ، تجربه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟