مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

خواص عجیب و باور نکردنی جو

خواص عجیب و باور نکردنی جو

جو نوعی از غلات است که می‌توانید از آن در تهیه‌ی نان، نوشیدنی، سوپ و غذاهای مختلف استفاده کنید. جو فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی به بدن می‌دهد. همچنین فواید متعددی برای سلامتی دارد. اگر در رژیم غذایی تان غلات غنی شده‌ی زیادی مصرف کنید، ممکن است خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماری قلبی، بعضی از انواع سرطان‌ها و بیماری‌های مزمن دیگر در شما کاهش پیدا کند.
در این مقاله از مجله علمی راستین شاندیز تصمیم داریم درباره‌ی خواص جو برای سلامتی بدن و پوست صحبت کنیم و ارزش غذایی آن را بگوییم. تا پایان مقاله در کنار ما باشید.

 

انواع جو

جو دارای انواع گوناگونی می باشد مثل انواع جو برای کاشت – انواع جو برای سوپ – انواع جو دوسر – انواع جو پرک – جو دامی و خوراکی – جو پوست کنده و… که در ادامه راجب برخی از  آن ها بیشتر توضیح خواهیم داد:

 

جو پوست کنده

جو پوست کنده یک دانه کامل است. روشی را طی می کند که پوشش غیر خوراکی خود را بدون برداشتن سبوس از بین می برد. انواع مختلفی از جو وجود دارد، مانند جو مرواریدی که از آنجایی که سبوس خود را از دست داده، ارزش غذایی کمتری دارد. سبوس جو همانند سبوس گندم دارای خواص بسیاری است. در نتیجه بهتر است جو پوست کنده بلعیده شود. عیب جو پوست کنده این است که زمان پخت آن بیشتر است.

 جو دو سر

دانه جو دو سر غلاتی است که از خاور نزدیک سرچشمه گرفته و به خاورمیانه و اروپا گسترش یافته است. بلغور جو دوسر و جو دوسر نورد شده رایج ترین شکل های جو دوسر فرآوری شده هستند. جو دوسر در آب و هوای معتدل بهترین رشد را دارد و کشورهایی که بیشترین پرورش جو را دارند روسیه و کانادا هستند.
جو دوسر منبع بسیاری از وعده های غذایی مختلف است ، از جمله جو دوسر، بلغور جو دوسر، آرد جو دوسر، شیر جو دوسر و غیره. علاوه بر مصارف انسانی، جو دوسر در خوراک گاو نیز استفاده می شود.
همچنین ممکن است از جو برای تهیه نوشیدنی استفاده شود. یکی از برجسته ترین کاربردهای جو دوسر، تهیه بلغور جو دوسر است که دم کرده تیره است. جو دوسر در تولید سایر نوشیدنی های الکلی از جمله ویسکی استفاده می شود.

 

تفاوت جو با جو دو سر

جو و جو دوسر هرد توسط دستگاه آسیاب غلات ، آسیاب می شوند.
هر دوی این غذاها بر اساس طعم، مدت زمان ماندگاری، قیمت و مصرف جهانی آشپزی تفاوت های کلی دارند.

 

طعم

جو طعم نسبتاً شیرین تری نسبت به سایر غلات دارد. علاوه بر آن، طعم آجیلی نیز دارد. پخت جو حدود 30 دقیقه طول می کشد. از طرفی جو دوسر از نظر طعم نسبتا تلخ و خاکی است. آنها همچنین با میوه ها یا شکلات هایی که در بسته بندی های آماده عرضه می شوند مرتبط هستند.
مانند جو، پخت جو دوسر حدود 30 دقیقه طول می کشد. توجه به این نکته مهم است که جو دوسر خرد شده یا سایر جوها مانند بلغور جو دوسر سریعتر آماده می شوند و به 30 دقیقه زمان نیاز ندارند.

 

ماندگاری

هر دو غلات هستند که اگر به درستی در یک منطقه خشک و تاریک در ظروف مناسب نگهداری شوند، می توانند یک سال و حتی بیشتر دوام بیاورند.

 

مقایسه محتوای غذایی

در این مقایسه محتوا، تفاوت بین محتوای غذایی این دو غذا را با توجه به 100 گرم از هر کدام مورد بحث قرار خواهیم داد. همچنین مهم است که این مقادیر برای جو و جو نپخته باشد.

 

شاخص گلیسمی

جو دارای شاخص قند خون یا گلیسمی کمتری نسبت به جو است. جو به عنوان غذای با شاخص گلیسمی پایین طبقه بندی می شود ، در حالی که جو دوسر به عنوان غذای با شاخص گلیسمی متوسط ​​طبقه بندی می شود. جو دوبرابر جو دارای شاخص گلیسمی است.

خواص عجیب و باور نکردنی جو

کالری

جو دوسر نسبت به جو کالری بیشتری دارد، اگرچه ذکر این نکته ضروری است که هر دو کالری بالایی دارند.

 

چربی ها

جو حاوی مقادیر بیشتری چربی نسبت به جو است. آنها تقریباً به طور مساوی بین چربی های اشباع، تک غیراشباع و چند غیراشباع توزیع می شوند. در جو دوسر تقریباً سه برابر بیشتر از جو چربی موجود است.

 

مواد معدنی

در این قسمت، زمانی که درصد هر ماده معدنی را با توجه به مقدار توصیه شده روزانه می دهیم، 300 گرم از هر غذا را در نظر می گیریم.
جو دو سر در مقایسه با جو از نظر انواع مواد معدنی غنی‌تر است و جو دوسر بیش از 100 درصد از مقدار توصیه شده روزانه مواد معدنی زیر ، فسفر، روی، مس، منیزیم و آهن را تامین می‌کند. جو دوسر از نظر پتاسیم نیز غنی تر است.
البته ذکر این نکته ضروری است که جو بیش از 100 درصد از مقادیر توصیه شده روزانه مواد معدنی زیر، فسفر، مس و آهن را نیز تامین می کند…

 

کدام نوع جو سالم تر است؟

همه انواع جو دو سر فواید خاصی برای سلامتی دارند، اما ممکن است هنگام فرآوری، ارزش غذایی خود را از دست بدهند. هرچه سعی می‌شود، مواد مغذی بیشتری را طی پروسه فراوری حفظ کنند. با این منطق، بلغور جو دوسر سالم‌ترین ماده غذایی در نظر گرفته می‌شود زیرا کمترین میزان فرآوری را دارد.

 

خواص جو

حالا که با ارزش غذایی جو آشنا شدید، وقت آن است که اطلاعاتی را درباره‌ی خواص جو در اختیارتان قرار دهیم. خواص جو به شرح زیر است.

 

۱. فشار خون و سطح کلسترول را کاهش می‌دهد.

۲. به کاهش وزن کمک می‌کند.

۳‌. احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.

۴. علائم آرتریت را کاهش می‌دهد.

۵. به حفظ سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها کمک می‌کند.

۶. با دیابت مبارزه می‌کند.

۷. از سنگ صفرا جلوگیری می‌کند.

۸. سلامت قلبی‌ و عروقی را تقویت می‌کند.

۹. احتمال ابتلا به آسم را در کودکان کاهش می‌دهد.

۱۰. سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

۱۱. فرآیند هضم و یبوست را بهبود می‌بخشد.

۱۲. برای خانم‌های باردار مفید است.

۱۳. به درمان کم‌خونی (آنمی) کمک می‌کند.

۱۴‌. از شما در برابر آرتریواسکلروز محافظت می‌کند.

۱۵. از عفونت‌های دستگاه ادراری جلوگیری می‌کند.

۱۶‌. خواص بهبوددهنده دارد.

۱۷. خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می‌بخشد.

۱۸. پوست را روشن می‌کند.

 

عوارض مصرف جو دوسر

جو دوسر یکی از کم‌ضررترین غلات برای اکثر مردم است و به ویژه برای زنان باردار و شیرده و کودکان توصیه می‌شود، اما برای برخی از افراد از جمله موارد زیر، منع مصرف دارد
مبتلایان به انسداد روده کودکان مبتلا به درماتیت آتوپیک (اگزما)
افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا سایر اختلالات دستگاه گوارش باید از خوردن جو دو سر پرهیز کنند. و البته برخی عوارض جانبی عمومی جو دوسر نیز ممکن است شامل موارد زیر باشد
نفخ (گاز) معده و ورده تحریک مقعد تحریک پوست هنگام استفاده موضعی از محصولات حاوی جو دوسر
پیشنهاد می‌شود افراد برای به حداقل رساندن عوارض جانبی، با وعده‌های کوچک‌تر شروع نموده و به تدریج مصرف خود را افزایش دهند تا بدن به آرامی تنظیم شود.
همچنین، لازم به ذکر است افرادی که در جویدن یا بلع مشکل دارند، دچار سکته شده‌اند یا دندان‌های لق و پروتزهای نامناسب دارند، باید از مصرف جو پرهیز کنند، زیرا در صورتی‌ که جو به درستی جویده نشود، ممکن است انسداد در روده ایجاد کند.

طریقه مصرف جو دوسر

جو دوسر کاربردهای زیادی در آشپزی دارد و غالب اوقات به صورت بلغور، پرک یا له شده استفاده می‌شود. گاهی نیز به شکل آرد در انواع خمیرها، کلوچه‌ها، نان‌ها و کیک‌ها به کار می‌رود. استفاده از بلغور جو دوسر به عنوان فرنی نیز کاربرد داشته و یکی از اجزاء مهم در ترکیب گرانولاها به شمار می‌رود و به علت تاثیر خواص جو دوسر بر رشد مو، استفاده از لعاب آن در خورش‌ها نیز متداول است.
در اسکاتلند جو دو سر با پوست به مدت یک هفته در آب قرار داده می‌شود تا گرد و غبار آن به طور کامل ته نشین و سپس جوشانده شده و به عنوان غلیظ کننده سوپ به کار رود.

کلام آخر

جو یکی از غلات بسیار مفید است که ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی دارد. از جمله خواص جو برای سلامتی بدن و پوست می‌توانیم به درمان منافذ مسدود شده، آبرسانی پوست، بهبود هضم و جلوگیری از یبوست، بهبود سلامت قلبی و عروقی و… اشاره کنیم. جو را می‌توانید به روش‌های مختلف در رژیم غذایی خود جای دهید.

 

رستوران راستین شاندیز یکی از بهترین رستوران های نزدیک حرم امام رضا (ع) هست که افتخار میزبانی شما عزیزان را در فضایی آرام و دلنشین دارد.
آیا تا به حال میزبان شما بوده ایم ، تجربه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟