حقایق شگفت انگیز در مورد انواع هویج
مطمئنا می دانید که در دنیای سبزیجات این رنگ ها هستند که فرمانروایی می کنند. انواع هویج با رنگ های نارنجی و بنفش و… دل هر سبزی خواری را با خود می برند. چه برسد به انسان که غالبا گوشت خوار است. با مجله علمی راستین شاندیز همراه باشید تا شما را بیشتر با هویج و حقایق جالب در مورد آن آشنا کنیم.
انواع هویج را بشناسیم
۱. هویج گرد
۲. هویج زرد
۳. هویج نارنجی
۴. هویج مهتابی
۵. هویج بنفش
۶. هویج نانتس
۷. هویج قرمز
۸. هویج سفید برفی
۹. هویج بنفش اژدها
۱۰. هویج اطلس
۱۱. بی بی کروت
ارزش غذایی هویج
محتوای آب هویج از 86 تا 95 درصد متغیر است و بخش خوراکی آن از حدود 10 درصد کربوهیدرات تشکیل شده است.
هویج حاوی چربی و پروتئین بسیار کمی است.
حقایق تغذیه ای برای دو هویج خام کوچک تا متوسط (100 گرم) عبارتند از:
-
کالری: 41
-
آب: 88%
-
پروتئین: 0.9 گرم
-
کربوهیدرات: 9.6 گرم
-
شکر: 4.7 گرم
-
فیبر: 2.8 گرم
-
چربی: 0.2 گرم
ترکیبات گیاهی اصلی هویج عبارتند از:
-
بتاکاروتن: هویج نارنجی دارای بتاکاروتن بسیار بالایی است. اگر هویج پخته شود جذب بهتری (تا 6.5 برابر) دارد.
-
آلفا کاروتن: یک آنتی اکسیدان که مانند بتا کاروتن تا حدودی در بدن شما به ویتامین A تبدیل می شود.
-
لوتئین: یکی از رایج ترین آنتی اکسیدان های موجود در هویج، لوتئین عمدتا در هویج زرد و نارنجی یافت می شود و برای سلامت چشم مهم است .
-
لیکوپن: یک آنتی اکسیدان قرمز روشن که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات قرمز رنگ، از جمله هویج قرمز و بنفش یافت می شود، لیکوپن ممکن است خطر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی را کاهش دهد.
-
پلی استیلن ها: تحقیقات اخیر ترکیبات زیست فعال موجود در هویج را شناسایی کرده است که ممکن است به محافظت در برابر سرطان خون و سایر سرطان ها کمک کند.
-
آنتوسیانین ها: اینها آنتی اکسیدان های قوی هستند که در هویج تیره رنگ یافت می شوند.
خاصیت ها و مضرات مصرف هویج
سلامت کبد
هویج سرشار از ویتامین A می باشد و به همین دلیل می تواند نقش بسزایی در سم زدایی و پاک سازی کبد ایفا کند. علاوه بر این مصرف هویج باعث می شود که چربی و صفرای موجود در کبد کاهش یابد که در نتیجه به پیشگیری و درمان کبد چرب کمک می کند.
پیشگیری از سرماخوردگی
برای پیشگیری از بیماری های فصلی و ویروسی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا باید سیستم ایمنی بدن خود را قوی نگه دارید. مصرف هویج به دلیل وجود ویتامین C و انواع آنتی اکسیدان های قوی می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند که در نتیجه باعث پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا می شود.
مفید برای نوزادان و کودکان
هویج و آب آن برای کودکان فواید بسیار دارند. از جمله این فواید می توان به تقویت بینایی اشاره کرد. ویتامین A موجود در هویج برای سلامت چشم ها و پیشگیری از بیماری های چشمی کودکان و نوزادان بسیار مفید است. برای مصرف هویج یا آب هویج در کودکان زیر ۲ سال بهتر است با پزشک مشورت شود.
کاهش وزن
هویج به عنوان یک غذای کم کالری می تواند شما را سیر نگه دارد و در وعده های بعدی کالری دریافتی را کاهش دهد.
به همین دلیل، آنها ممکن است مکمل مفیدی برای کاهش وزن باشند.
سلامت چشم
افرادی که سطح ویتامین A پایینی دارند بیشتر احتمال دارد شب کوری را تجربه کنند، وضعیتی که ممکن است با خوردن هویج یا سایر غذاهای غنی از ویتامین A یا کاروتنوئیدها کاهش یابد.
کاروتنوئیدها همچنین ممکن است خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن را کاهش دهند.
از دیگر خواص استفاده از هویج
تقویت سیستم ایمنی بدن از خواص هویج خام و پخته
یکی دیگر از مهمترین خواص هویج خام و پخته تقویت سیستم ایمنی بدن است. ویتامین C موجود در هویج به ساخت آنتی بادی در بدن کمک میکند و سیستم ایمنی بدن را قوی میکند. از طرف دیگر این ویتامین موجب جذب بیشتر آهن میشود و از بروز عفونت در بدن جلوگیری میکند. به همین دلیل هم هست که از ابتدای شیوع ویروس کرونا از هویج و آب هویج برای سریعتر کردن روند درمان و بهبودی و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار صحبت شده است.
هویج و درمان یبوست
هویج دارای مقادیر زیادی فیبر است و اگر به صورت خام خورده شود، به رفع یبوست و حرکات رودهای کمک زیادی میکند.
هویج برای جلوگیری از دیابت و کنترل بیماری
خواص هویج خام و پخته برای افراد دیابتی شگفت انگیز است. فیبر موجود در هویج به کنترل سطح قند خون کمک میکند و ویتامین A و بتاکاروتن موجود در آن میتواند خطر ابتلا به دیابت را در افراد کاهش دهید.
مضرات هویج
برخی از تحقیقات نشان داده اند که مضرات هویج برای نوزادان کوچک بیشتر از دیگران است. به همین دلیل اهمیت زیادی دارد که به نوزادان در صورت نیاز فقط مقدار اندکی هویج بدهید یا اصلا سعی کنید به نوزادان هویج ندهید.
از دیگر مضرات هویج می توان به تغییر رنگ پوست اشاره کرد
البته با تمام خواص زیادی که هویج دارد مصرف آن نباید زیادهروی كرد دیده شده آنهایی كه هویج زیاد مصرف میكنند مضرات هویج بر روی آنها نمایان شده و رنگ پوست و چشم آنها زرد میشود ، كه البته خطری ندارد چون اگر چند روز هویج مصرف نكنند دوباره پوست و چشم به رنگ طبیعی خود بازمیگردند.