مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

طرز تهیه خورشت اناربیج مجلسی و لذیذ به روش سنتی گیلانی

طرز تهیه خورشت اناربیج مجلسی و لذیذ به روش سنتی گیلانی

 انار یکی از میوه های پرخاصیت فصل پاییز برای تصفیه خون و سلامت بدن است که غذاهای خوشمزه ای را در جای جای ایران با آن طبخ می کنند که معروف ترین آنها اناربیج هست
در ادامه با مجله آشپزی راستین شاندیز همراه باشد تا با هم دستور تهیه این غذای گیلانی را یاد بگیریم .
مواد لازم
سبزی معطر
۳ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده
حدود ۲۰۰ گرم (یا چند قاشق غذاخوری)
پیاز
۱ عدد بزرگ و ۲ عدد متوسط
رب انار ملس یا ترش
۲ قاشق غذاخوری
گردو چرخ کرده
۲۰۰ الی ۳۰۰ گرم
زردچوبه و نمک
به میزان دلخواه
فلفل
به میزان دلخواه
آب سرد
۳ لیوان
یخ
۳ یا ۴ تکه
روغن
به میزان دلخواه

 

طرز تهیه خورش انار بیج

مرحله اول: پیاز، گردو و رب انار را تفت دهید.

قابلمه‌ای با دیواره های بلند بردارید. یک پیاز متوسط را انتخاب کنید و آن را رنده کنید. پیاز را در روغن به خوبی تفت دهید تا رنگ و شکلش تغییر کند.گردوی آسیاب یا خرد شده را به پیاز اضافه کنید و باز هم کمی تفت دهید. حواستان باشد پیاز به مرحله سوختن نرسد. به این منظور همیشه کمی قبل از طلایی شدن پیازها، گردو را اضافه کنید. در نهایت رب انار را هم به مواد قابلمه اضافه کنید و تفت دهید.

 

طرز تهیه خورشت اناربیج گیلانی

مرحله دوم: آب اضافه کنید.

سه لیوان آب سرد را به مواد درون قابلمه اضافه کنید. شعله را روی متوسط بگذارید و اجازه دهید تا قل بخورد و گردوها روغن بیاندازند. در حین پختن دو یا سه تکه یخ در قابلمه بیاندازید تا گردوها سریع تر به مرحله روغن انداختن برسند.

 

مرحله سوم: سبزی و بقیه پیاز را اضافه کنید.

در این مرحله می‌توانید سبزی های معطر را به موادتان اضافه کنید، هم بزنید و در نهایت اجازه دهید برای حدود ۳۰ دقیقه بپزد.

 

نسبت سبزی‌های خورشت اناربیج به شرح زیر است:
نسبت سبزی‌های خورش اناربیج گیلانی:
تره
۵۰ گرم
جعفری
۸۰ گرم
خالواش
۵۰ گرم
نعنا
چند برگ
چوچاق
چند برگ
گلپر
در صورت تمایل (به خورشت شما بوی بهشتی خواهد داد)

مرحله چهارم: گوشت قلقلی خورش انار بیج را آماده کنید.

حالا نوبت به قسمت اصلی ماجرا می‌رسد. برای ایرانی‌ها وجود گوشت در غذا بسیار مهم است. ما اصولا از غذاهایی که گوشت مرغ یا گوسفندی دارند، لذت بیشتری می‌بریم!
در این مرحله، ابتدا بقیه پیازها را رنده کنید و کمی آبش را بگیرید. بعد گوشت چرخ کرده را در یک ظرف بریزید و با یک قاشق سبزی معطر و ادویه‌های اصلی مثل: نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید. توجه کنید که در این مرحله باید مواد به خوبی ورز دهید تا یکدست شود.
در نهایت گوشت را به اندازه یک گردو بردارید، کف دستتان بگذارید و قلقلی درست کنید. بعد از درست کردن قلقلی‌ها، آن‌ها را در یک ماهیتابه پر از روغن بیاندازید و سرخ کنید.

 

خورشت اناربیج گیلانی

مرحله پنجم: قلقلی‌ها را به خورشانار بیج  اضافه کنید.

حالا به قابلمه اول برمی‌گردیم. قلقلی هایی که درست کرده‌اید را در خورش بریزید. نمک و فلفل اضافه کنید. بعد خورشت اناربیج را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه بدهید به خوبی بپزد و جا بیافتد.
برخی از شمالی‌های اصیل از سبزی‌های دیگری مثل کوتکوتو یا وارنبو استفاده می‌کنند. شاید برای شما این اسم‌ها عجیب باشد ولی خوب است بدانید که این سبزی‌های معطر هستند که باعث می‌شوند غذاهایی مثل خورش اناربیج طعم جادویی به خود بگیرد.
اگر توانستید یک خورش اناربیج اصیل درست کنید به شما تبریک می‌گوییم. این غذا در عین راحت بودن شیوه پخت، سبزی‌های کمیابی دارد. هر چند در صورت نیافتن این سبزی‌ها می‌توانید از گزینه‌های جایگزین هم استفاده کنید.

 

نکات مهم در تهیه خورشت اناربیج

  • اگر دوست دارد گردو زیر دندان بیاید می‌توانید فقط کمی گردوها را با گوشتکوب دستی بکوبید. این جزییات کاملا به خود شما و سلیقه تان برمی‌گردد. پس خودتان را محدود به این دستور پخت نکنید و تا جای ممکن خلاقیت به خرج دهید. مطمین باشید از نتیجه نهایی لذت کافی خواهید برد.
  •  اگر دوست داشتید می‌توانید در مایه گوشت هم از سبزیجات معطر استفاده کنید. به این منظور حدود ۱ قاشق غذاخوری دیگر از سبزی های معطر نیاز دارید.
  • اما وقتی می‌گوییم سبزی های معطر دقیقا منظورمان کدام نوع سبزی است؟
پایه همه سبزی های معطر این ۴ دوست هستند:تره، گشنیز، نعنا و جعفری.
برای پخت خورش اناربیج اعلا و اصیل توصیه بر این است که دو سبزی معطر دیگر هم به این مواد اولیه اضافه کنید. چوچاق و خالواش.
این دو را به احتمال خیلی زیاد فقط می توانید در شمال کشور تهیه کنید. کمیاب هستند و اکثر مناطق ایران این دو سبزی را نمی‌شناسند. ولی خوشبختانه شما محدود به استفاده از این دو سبزی نیستید. شما می‌توانید این دو را با چهار سبزی معطر مثل: نعنا، ریحان، گشنیز و جعفری جبران کنید.
  • این سبزی را قبل از اضافه کردن به غذا باید سرخ کنید. سبزی خام در هیچ غذایی جواب نیست. چه خورشت قورمه سبزی که یک غذای معمولی ایرانی است، چه در غذایی مثل خورشت اناربیج که به نسبت کمیاب‌تر و سنتی‌تر است.
  • برای پخت خورشت اناربیج می‌توانید از آب انار تازه استفاده کنید. ولی اگر آب انار در دسترس نبود، به خودتان سخت نگیرید. از رب انار ترش یا ملس استفاده کنید.
  • آماده سازی اولیه حدود ۴۵ دقیقه از شما وقت می‌گیرد. برای زمان پخت تلاش کنید صبور باشید و حتما حدود ۴ ساعت در نظر داشته باشید. به هر حال اولین راز یک غذای ایرانی لذیذ و مطلوب این است که اجازه دهید غذا به خوبی جا بیفتد.

 

نوش جان ، امیدواریم از این غذای خوشمزه در کنار عزیزانتان لذت ببرید. برای آشنایی با دستور پخت غذاهای مختلف با مجله آشپزی راستین شاندیز همراه باشید.

 

رستوران راستین شاندیز یکی از بهترین رستوران های نزدیک حرم امام رضا (ع) هست که افتخار میزبانی شما عزیزان را در فضایی آرام و دلنشین دارد.
آیا تا به حال میزبان شما بوده ایم ، تجربه خود را با ما در میان بگذارید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟