تهیۀ صبحانۀ سریع، فوری و در عین حال سالم، از جمله دغدغههای اصلی افراد پر مشغله است. البته فرق زیادی ندارد که یک فرد بزرگسال باشید یا یک نوجوان محصل، تهیه صبحانه میتواند یکی از اصلیترین دغدغههای شما باشد. لیست پیشنهاد غذایی برای صبحانه میتواند راهنمای شما باشد تا یک وعدۀ غذایی مفید را در سریعترین زمان ممکن تهیه کرده و برای ادامۀ روز انرژی خود را حفظ کنید.
املت، یک وعدۀ غذایی فوری و خوشمزه
املت، اولین غذایی است که به فکر افراد میرسد، درست زمانی که وقت کافی ندارند و یا خستهاند. جالب است بدانید املت یک غذای تاریخی است. برخی میگویند تاریخچهٔ این غذای خوشمزه، به ایران باستان باز میگردد. املت، غذایی است که در تهیهٔ آن میتوان با دست باز عمل کرد و هرگونه خلاقیتی را در آن به کار برد. شما میتوانید با توجه به ذائقهٔ خود، هر موادی که دوست دارید را برای تهیهٔ املت استفاده کنید. مایهٔ اصلی املت تخممرغ است. اما روشهای مختلفی برای تهیهٔ آن وجود دارد که در ادامه به معرفی املتهای مختلف میپردازیم.
املت ایتالیایی
غذاهای ایتالیایی، همواره غذاهای خوش طعم و خوشعطری بودهاند. البته ایتالیاییها، همیشه در تهیهٔ غذاهای مختلف خوشذوق بودهاند. شاید املت برای ما ایرانیها یک غذای ساده و فوری باشد اما املت برای ایتالیاییها مفهوم دیگری دارد. جالب است بدانید، املت یک واژهٔ فرانسوی (omelette) است و خود ایتالیاییها به املت ایتالیایی این نام را نمیدهند بلکه املت ایتالیایی به نام« فریتاتا » شهرت یافته است. بنابراین، در ایتالیا، به املت، «فریتاتا» (Frittata) میگویند. همانطور که میدانید ایتالیاییها در تهیهٔ غذاهای خود، سبک خاصی را دنبال میکنند. استفاده از پنیر و سبزیجات تازه، بخشی از دستور اصلی تهیهٔ غذاهای ایتالیایی است. املت ایتالیایی نیز از این قضیه مستثنی نیست. بهدلیل وجود آبوهوای مدیترانهای در این منطقه، استفاده از سبزیجات مختلف بسیار رایج است. در تهیهٔ املت ایتالیایی فریتا، استفاده از گوجهفرنگی و قارچ تازه در دستور اصلی قرار گرفته است. علاوه بر قارچ و گوجه فرنگی، در این ترکیبات از کره، پنیر، کدوی خرد شده، جعفری تازه و پودر ریحان، نمک و فلفل و ادویه، استفاده میشود. املت ایتالیایی یک غذای سریع است که در حدود نیم ساعت تهیه میشود. اگر به سبزیجات تازه علاقهمند هستید، این ترکیب غذایی، میتواند مناسب باشد.
املت فرانسوی
یکی دیگر از انواع املتهای سالم و مقوی، املت فرانسوی است، یک املت خوشمزه که خاستگاه آن به کشور فرانسه باز میگردد. برای تهیهٔ این املت خوشمزه، علاوه بر تخممرغ، از فلفل دلمه، پنیر پیتزا، ژامبون، جعفری و ادویههای تازهای مثل نمک، فلفل سیاه و پودر سیر استفاده میشود. استفاده از سبزیجاتی مثل فلفل دلمه و پنیر و ژامبون در املتهای فرانسوی نیز بسیار رایج است. ترکیب املت و ژامبون برای صبحانه، یک ترکیب پر پروتئین و مقوی است که میتواند تا ساعتهای طولانی، انرژی مورد نیاز شما را فراهم کند.
املت اسپانیایی
همانطور که پیشتر گفتیم، تهیهٔ املت انواع مختلف و روشهای گوناگون دارد. املت اسپانیایی یکی از خوشمزهترین املتهایی است که میتوانید تهیه کنید. تهیهٔ املت اسپانیایی روشهای مختلفی دارد. در یکی از این روشها، از ترکیب شیر، پنیر پیتزا، ژامبون، گوجهفرنگی ،کره و ادویههای مختلف استفاده میشود. املت اسپانیایی یک املت معروف است که با روش سادهٔ طبخ خود، به یک غذای فوری برای بسیاری از افراد تبدیل شده است.
صبحانه انگلیسی
اگر به کافههای مختلف برای صبحانه رفته باشید، حتما نام این صبحانهٔ معروف را در منو مشاهده کردهاید. صبحانهٔ انگلیسی ترکیبات گوناگونی دارد که به دلخواه میتوانید در تهیهٔ آن یکی از این اقلام را حذف کرده و مطابق میل یا ذائقهٔ خود آن را تهیه کنید. برای تهیهٔ صبحانهٔ انگلیسی که ترکیبی از نیمرو، بیکن، سوسیس، گوجهفرنگی، قارچ، کنسرو لوبیا، کره و ادویه است، به حدود نیم ساعت تایم نیاز دارید. از آنجایی که تهیهٔ این صبحانه کمی طول میکشد شاید نتوان آن را یک صبحانهٔ سریع دانست اما قطعا میتوان این صبحانه را در دستهٔ صبحانههای مقوی و پرکالری قرار داد. سوسیس و بیکن و قارچ را جدا سرخ کرده و به نیمروها اضافه میکنیم. در نهایت، خوراک لوبیا را نیز در کنار آن قرار داده و به همراه نان تست آماده میکنیم. این غذا یک صبحانهٔ مقوی بهشمار میرود و بسیار پرطرفدار است.
نرگسی با اسفناج
نرگسی اسفناج یکی از اصیلترین و سنتیترین غذاهای ایرانی است که متعلق به شمال کشور بوده و یک غذای مفید و پرخاصیت بهشمار میآید. از آنجا ک در تهیهٔ نرگسی اسفناج از تخممرغ و اسفناج استفاده میشود، ترکیب زرد و سفید و سبز آن را به گل نرگس شباهت دادهاند. ترکیب اسفناج و تخممرغ در این غذا باعث شده است که شاهد خواص و فواید فراوانی برای این غذا باشیم. اگر در فکر رژیم و غذای سالم هستید، نرگسی غذای ایدهآل شما خواهد بود. اسفناج یک گیاه پرفیبر و پرخاصیت است که در ترکیب با تخممرغ ، غذایی ساده، سالم و مفید به شما ارائه میدهد. تهیهٔ نرگسی اسفناج با روشهای مختلفی امکان پذیر است که شما به دلخواه میتوانید گردوی آسیاب شده، زرشک و سایر موادی ک برای ذائقه شما مناسب است را تهیه کرده و به آن اضافه کنید، اما ترکیب اصلی آن اسفناج، سیر، تخممرغ و ادویه است.
عدسی
یک غذای ساده، خوشمزه و مفید میخواهید؟ عدسی را امتحان کنید. گفتن ندارد که عدسی چه غذای پرخاصیتی است. این غذای ساده در وعدهٔ صبحانه هم بسیار آسان تهیه میشود و هم بسیار پرفایده است. به ویژه برای کودکان درحال رشد، عدسی یک انتخاب عالی برای صبحانه است. نحوهٔ تهیهٔ عدسی راحت است. کافی است کمی پیاز و رب را تف داده، آب اضافه کرده و عدسها را شسته و به آن اضافه کنید. لازم است یادآوری کنیم که بهتر است از شب قبل عدسها را خیس کنید تا سیستم گوارشی شما عملکرد بهتری داشته باشد.
کلهپاچه
گفتنی نیست که کلهپاچه، چه غذای خوشمزه و خاصی است. این غذای سنتی ایرانی که به عنوان یکی از غذاهای اصیل ایرانی به ثبت رسیده است، یک غذای پرطرفدار و متفاوت است. این غذای خوشمزه و مقوی میتواند یکی از انواع صبحانههای مقوی باشد که در یک صبح سرد زمستانی ارزش خوردن دارد.
حلیم
حلیم به عنوان یک وعدۀ غذایی مقوی و مفید، میتواند یک غذای کاملا مناسب برای وعدۀ صبحانه باشد. حلیم که در اکثر شهرهای مختلف به عنوان یک غذای محلی یاد میشود، میتواند به عنوان یک صبحانۀ کامل نیز در نظر گرفته شود. موادی که در حلیم استفاده میشود شامل گندم و گوشت است که نیاز افراد را به تامین انرژی در کل روز به صورت کامل برآورده میکند.
فرنچ تست
فرنچ تست همانطور که از نامش پیدا است، با نان تست تهیه میشود. استفاده از فرنچ تست برای صبحانه هم به زمان کوتاهی نیاز دارد و هم مواد تهیۀ آن به آسانی در دسترس است. برای تهیۀ فرنچ تست باید نان تست را در داخل تخم مرغ همزده قرار داده و آن را در ماهیتابه سرخ کرد. فرنچ تست، یک صبحانۀ آسان و سریع برای افراد پر مشغله به شمار میآید.
فرنی
شاید فکر کنید که فرنی یک غذای مخصوص کودکان است و برای بزرگسالان چندان مناسب نیست، اما اشتباه میکنید. در واقع، فرنی یکی از غذاهای خوشطعم و پر خاصیتی است که بیشتر به عنوان دسر شناخته شده است و در سراسر دنیا در انواع مختلفی تهیه میشود. فرنی معمولاً از آرد برنج و شیر و نشاسته تهیه میشود و از دارچین و گلاب برای خوشطعم و عطر کردن آن استفاده میشود. فرنی میتواند یک وعدۀ غذایی سالم و مقوی برای هر فردی در نظر گرفته شود.
پنکیک ژاپنی
در میان وعدههای صبحانه، پنکیک نیز بسیار به چشم میآید. پنکیک که یک غذای سریع و راحت است میتواند هر فردی چه کوچک چه بزرگ را خوشحال و راضی کند. طرز تهیۀ پنکیک راحت است و در تهیۀ آن از آرد و شیر و تخم مرغ استفاده میشود. تفاوت پنکیک ژاپنی با پنکیکهای رایج در میزان پف کردن آن است. برای تهیۀ پنکیک ژاپنی اصیل نیازمند قالبهای گرد هستیم و مواد پنکیک را باید در میزان بیشتری تهیه کنیم تا به قطر مورد نظر برسد. امیدواریم استفاده از پنکیک در صبحانه برای شما و اعضای خانوادۀتان مفید و موثر باشد.
کرپ فرانسوی
جالب است بدانید که، کرپ فرانسوی نیز نوعی پنکیک است با این تفاوت که بسیار نازک طبخ میشود. برخلاف پنکیک ژاپنی که بسیار ضخیمتر از پنکیکهای رایج است، کرپ فرانسوی طبخ آسانتر و راحتتری دارد. برای تهیۀ کرپ فرانسوی، معمولاً از آرد گندم یا آرد گندم سیاه (گالته) استفاده میشود و کلمهٔ کرپ در فرانسوی از ریشهٔ لاتین crispa به معنی «پیچاندن» گرفته شده است. کرپ فرانسوی را نیز میتوان یک صبحانۀ سریع و راحت در نظر گرفت و در زمانی کوتاه آن را تهیه کرد.
اوتمیل
اوتمیل که اخیرا نام آن را زیاد میشنویم، به یکی از غذاهای رایج برای تهیۀ صبحانه تبدیل شده است. اوتمیل که در واقع ترکیب جو دوسر به همراه آب یا شیر است، بیشتر به عنوان میان وعده و یا صبحانه برای مصرف ورزشکاران و افرادی که رژیم غذایی سالمی دارند، استفاده میشود و با موادی مثل عسل، میوه و آجیلها نیز میتوان آن را ترکیب کرد.
همانطور که میدانید، صبحانه یکی از اصلیترین وعدههای غذایی افراد است که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اگر شما برای وعدۀ صبحانۀ خود از ترکیبات دیگری استفاده میکنید، خوشحال میشویم که به ما معرفی کنید تا انتخاب بیشتری در تهیۀ وعدههای مختلف غذایی خود، به ویژه صبحانه، داشته باشیم.
1 فکر در مورد “ ۱۲+۱ پیشنهاد خوشمزه و آسان برای صبحانه ”