سس قارچ با خامه و آرد، یکی از لذیذترین افزودنیهای خوراکی به مواد مختلف بهویژه سیبزمینی سرخ کرده است. طعم بینظیر قارچ در کنار شیر و خامه، سیبزمینیهای طلایی و خوشمزه را فوقالعاده میکند. در این بخش همراه شما هستیم تا با تهیۀ سس قارچ با خامه آرد و شیر آشنا شویم. امیدواریم که از تهیه این سس خوشمزه و خوردن آن لذت فراوانی ببرید.
طرز تهیه سس قارچ با خامه و آرد غلیظ و خوشمزه
سس قارچ و خامه، یکی از محبوبترین سسها در لیست انواع سسهای مختلف است. در بسیاری از رستورانها، سس قارچ را همراه برگر، هات داگ، سیبزمینی و غذاهایی از این دست سرو میکنند. سس قارچ با طعم لطیف و بافت غلیظی که دارد، در بیشتر منوها، یکی از اعضای مهم در سفارش غذای افراد است.
اگر تا به امروز، این سس خوشطعم را امتحان نکردهاید، همین امروز آن را تهیه کنید. برای اینکه سس قارچ و خامه را تهیه کنید به مواد زیر نیاز دارید. در ادامه این مواد را برای شما لیست کردهایم.
مواد مورد نیاز برای تهیۀ سس قارچ با خامه آرد و شیر
درست است که برای تهیه سس قارچ و خامه، قارچ از جمله مواد اصلی این ترکیب است، اما مواد دیگری نیز برای تهیه آن نیاز دارید.
اگر تصمیم دارید این سس خوشمزه را تهیه کنید، بهتر است این لیست از مواد مورد نیاز را تهیه کنید.
- قارچ ۶۰۰ گرم
- کره ۲ قاشق غذاخوری
- آبلیمو نصف قاشق چایخوری
- روغن زیتون ۱ قاشق چایخوری
- خامه صبحانه ۱ پاکت
- شیر نصف لیوان فرانسوی دستهدار
- پنیر موزارلا ۵۰ گرم
- پنیر پارمزان به مقدار دلخواه
- نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به مقدار دلخواه
- جعفری ساطوری خرد شده (اختیاری) ۵۰ گرم
- سیر ۲ حبه
روش تهیۀ سس قارچ با خامه آرد و شیر
سس قارچ با شیر و خامه به روش رستورانی یکی از خوشمزهترین انواع سس قارچ برای سرو کنار استیک گوشت و پاستا است. برای اینکه این سس خوشمزه را تهیه کنید مراحل مختلف را برای شما بیان کردهایم که با توجه به آنها میتوانید به راحتی و با کمترین دردسر سس قارچ با خامه و شیر و آرد خود را تهیه کنید.
1- مرحله اول ( آماده کردن قارچها)
در ابتدا برای تهیۀ سس قارچ و خامه، به مقداری قارچ نیاز دارید. بسته به اینکه این سس را برای چند نفر تهیه میکنید، میزان قارچ میتواند متفاوت باشد. اما برای شروع بهتر است در حدود نیمکیلو و یا بیشتر، قارچ تهیه کنید. بعد از آنکه قارچها را تهیه کردید، آنها را خوب بشویید و سپس آنها را به اسلایسهای کوچک و باریک برش بزنید و خورد کنید. بهتر است برای برش زدن قارچها، آنها را به چهار قسمت تقسیم کرده و آنها را بهصورت ورقههای نازک برش بزنید. هر برش شما باید یک ورقۀ نازک از یک چهارم ابعاد قارچها باشد. البته شما میتوانید در هر ابعادی که دوست دارید قارچها را برش بزنید، اما در دستور اصلی، قارچها به این شکل برش داده میشوند.
2- مرحله 2 (تفت دادن قارچهای خرد شده با کره و روغن )
در این مرحله از روش تهیۀ سس قارچ با خامه، نیاز است تا قارچها را کمی تفت دهیم. برای این کار، یک ماهیتابه متوسط را برمیداریم. مقداری کره و روغن زیتون را در آن ریخته و میگذاریم کمی حرارت ببیند. سپس قارچها را به ماهیتابه اضافه میکنیم. کمی قارچها را تفت میدهیم تا آب آن گرفته شده و کمی ترد شود. در این مرحله بهتر است کمی آبلیمو به قارچها اضافه کنیم تا از تیره شدن آنها جلوگیری شود.
3- مرحله 3 ( اضافه کردن سیر و خامه به قارچها)
در این مرحله از طرز تهیه سس قارچ و خامه زمانی که قارچها سبک و طلایی شدند، سیر ریز رنده شده را اضافه میکنیم. کمی که بوی سیر بلند شد خامه را نیز اضافه میکنیم. (دقت کنید که سیر نباید سرخ شود و بوی آن که بلند شد کافی است). خامه را کم کم اضافه کرده و به آرامی و خوب هم میزنیم تا بافت آن باز شود و با مواد قارچ خوب ترکیب شود. برای این مقدار قارچ میتوانید نصف یک پاکت خامۀ کوچک را استفاده کنید و در صورت نیاز اگر دوست دارید که غلظت مواد شما بیشتر شود، میتوانید کل یک پاکت کوچک خامه را نیز اضافه کنید.
4- مرحله 4 ( اضافه کردن شیر به مایه سس قارچ)
در این مرحله از تهیۀ سس قارچ با شیر و خامه و آرد، مقداری شیر را به آرامی به مخلوط سس قارچ و خامه اضافه میکنیم و به آرامی هم میزنیم تا شیر به خوبی با مواد دیگر ترکیب شود. اگر شیر را سریع اضافه کنید و هم نزنید ممکن است شیر خراب شده و ترکیب مواد شما را نیز از بین ببرد. وقتی مواد باهم به یک دستی خوبی رسید و سس قارچ و خامه قوام پیدا کرد، به مقدار دلخواه نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به همراه پنیر پیتزا یا همان موزارلا رنده شده را اضافه میکنیم. با شعلۀ ملایم، مواد را هم زده تا کاملا صاف و یکدست شود و به غلظت مناسبی برسد.
سپس شعله را خاموش میکنیم. از آنجا که سس قارچ و خامه زود ته میگیرد، باید در زمان مناسب پخت آن را متوقف کرد. حال بعد از این مراحل، تهیۀ سس قارچ با خامه، آرد و شیر به اتمام رسیده و سس خوشمزۀ شما آماده شده است.
در نهایت می توانید از جعفری ساطوری استفاده کنید و طعم و عطر خوشی را به سس قارچ و خامۀ خود ببخشید. در ادامه، به برخی نکات و فوت و فن تهیۀ سس با قارچ و خامه اشاره میکنیم که امیدواریم با بهکارگیری آنها، بدون مشکل خاصی، سس قارچ و خامۀ خود را تهیه کنید.
نکات مهم در تهیۀ سس قارچ با خامه آرد و شیر
1- سیر نباید سرخ شود و بوی آن که بلند شد کافی است.
2- بهتر است کمی آبلیمو به قارچها اضافه کنیم تا از تیره شدن آن جلوگیری شود.
3- راز خوشمزه شدن سس قارچ رستورانی، استفاده از پنیر پارمزان و کمی سرکه است.
4- اضافه کردن شیر باید به آرامی صورت بگیرد.
5- بهتر است بلافاصله، بعد از تهیه سس قارچ و خامه، آن را سرو کنید تا سرد و سفت نشود.
همانطور که میدانید، سس قارچ و خامه امروزه یکی از سسهای خوشمزه و پرطرفدار است که همراه غذاهای مختلف سرو میشود. سس قارچ و خامه را میتوان همراه مرغ، استیک، سیبزمینی و یا انواع ساندویچ سرو کرد. امیدواریم که با تهیۀ سس قارچ با خامه، آرد و شیر بتوانید لحظات خوشی را در کنار دوستان و همراهانتان داشته باشید.