تهیۀ سالاد پانزانلا ایتالیایی با سس مخصوص رستورانی، یکی از پرطرفدارترین خوردنیها در بخش سالادها است که هم یک غذای سالم بوده و هم بسیار پرخاصیت است. سالاد پانزانلا رسپیهای مختلفی دارد که برای انواع مختلف ذائقهها میتواند مناسب باشد اما دستور اصلی آن نیز در میان افراد زیادی پرطرفدار است. سالاد پانزانلا هم بهعنوان میان وعده و هم وعدهٔ اصلی میتواند یک انتخاب عالی باشد.
سالاد پانزانلا چیست؟
همانطور که میدانید، راز دستیابی به سلامتی، استفاده از وعدههای غذایی سالم است. سالادها، از جمله غذاهای سالم و پر فیبر است که هم برای سلامت سیستم گوارشی مفید بوده و هم سلامت عمومی بدن را تضمین میکند. امروزه، سالادها با روشهای و دستورهای مختلف ایجاد شدهاند و از مواد مختلفی برای تهیۀ آنها استفاده میشود. کشور ایتالیا، در خصوص تهیۀ انواع سالادهای سالم و خوشطعم بسیار معروف است. بهطوری که برخی از سالادهای معروف این کشور مانند سالاد سزار، محبوبیت جهانی یافتهاند. یکی دیگر از این سالادهای معروف ایتالیایی، سالاد پانزانلا است. گفته میشود که اصالت این سالاد به منطقه توسکانی ایتالیا برمیگردد.
سالاد پانزانلای ایتالیایی، یک سالاد سالم و پرخاصیت است که سرشار از مواد مغذی و ویتامین است. بسیاری از افراد، این سالاد را بهعنوان یک سالاد تابستانی میشناسند، اما میتوان این سالاد مقوی را حتی در روزهای سرد زمستانی نیز تهیه کرد. تهیۀ این سالاد با مواد مختلفی امکانپذیر است که باعث میشود طیف افراد بسیاری از طرفداران این سالاد رنگارنگ باشند. پیشنهاد میکنیم، حتی برای یک بار هم که شده، این سالاد خوشطعم را تهیه کنید و از مزههای مختلفی که در این سالاد وجود دارد لذت ببرید. در ادامه، برخی از موادی که در تهیۀ این سالاد میتوان از آنها استفاده کرد را بیان میکنیم.
مواد لازم برای تهیه سالاد ایتالیایی پانزانلا
- نان تست بدون گلوتن هشت عدد
- گردو یک فنجان
- روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
- کدو حلوایی متوسط یک عدد
- پیاز متوسط یک عدد
- کلم بروکسل 500 گرم
- سیب خرد شده یک عدد
- زرشک یا کرنبری یکدوم فنجان
- دارچین دو قاشق چایخوری
- سرکه سیب یکچهارم فنجان
- روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
- عسل دو قاشق چایخوری
- سس خردل کاله یک قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه به مقدار لازم
روش تهیۀ سالاد ایتالیایی پانزانلا
از آن جا که سالاد پانزانلا ایتالیایی یک سالاد مقوی است و بهویژه میتوان آن را برای کودکان درحال رشد نیز تهیه کرد، در ادامه مراحل تهیۀ آن را در چند مرحلۀ ساده برای شما بیان میکنیم تا بهراحتی بتوانید این سالاد خوشرنگ را برای خود یا کودکان دلبندتان تهیه کنید.
مرحله اول (آماده کردن نان)
برای تهیۀ سالاد پانزانلا ابتدا بهتر است که نانهای تست را آماده کنید. تعدادی دلخواه نان تست را تهیه کنید. این نانها را به قطعات مکعبی کوچک برش دهید. نانها را به مدت کوتاهی در مقداری روغن زیتون بخوابانید. سپس تعدادی گردو برداشته، آنها را شکسته و مغز کرده و به نانها اضافه کنید.
مرحله دوم (روشن کردن فر)
در این مرحله از تهیۀ سالاد پانزانلا، فر را روشن کرده و آن را روی 400 درجه فارنهایت (205 درجه سانتیگراد) تنظیم کنید. سینی فر را برداشته کف آن را مقداری چرب کرده ونانها و گردوها را در سینی فر بچینید. سینی فر را به مدت 10 دقیقه در داخل فر قرار دهید.
مرحله سوم (آماده کردن کدوها)
در این مرحله از تهیه سالاد پانزانلا، نوبت آن رسیده که سبزیجات مورد نیاز را آماده کنید. کدو حلوایی را شسته و آن را به مکعبهای کوچک تقسیم کنید. میتوانید روی آنها مقداری دارچین بپاشید تا طعمدار شوند. برای طعمدار کردن کدو حلواییها و بهتر شدن این سالاد پاییزی میتوانید در کنار دارچین، یک قاشق چایخوری زنجبیل، یک قاشق چایخوری جوز هندی، یک قاشق چایخوری میخک و یک قاشق چایخوری پاپریکا نیز استفاده کنید. سپس، کلمهای بروکسل را بشویید و از وسط نصف کرده و به قطعات دلخواه تقسیم کنید. بعد از آن، یک پیاز متوسط را پوست بکنید و به اندازۀ دلخواه روی سالاد بریزید. حالا این سبزیجات را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون ترکیب کرده و درون سینی فر قرار دهید. اجازه دهید 30 تا 45 دقیقه با حرارت 190 درجه در فر بماند تا همۀ سبزیجات کمی طلایی شوند. سپس، سینی را از فر خارج کنید و بگذارید تا خنک شود.
مرحله چهارم (آماده کردن سس)
حالا در این مرحله، زمان آماده سازی سس سالاد میرسد. برای تهیه این سس کافی است که سرکه سیب، روغن زیتون، عسل و سس خردل را در یک ظرف کوچک ریخته و همۀ مواد را باهم مخلوط کنید.
مرحلۀ پنجم (ترکیب کردن مواد)
در این مرحله، نوبت به ترکیب کردن مواد سالاد رسیده است. سبزیجاتی که در فر طلایی شدهاند را با سسی که آماده کردهاید، ترکیب کنید. اکنون سالاد شما آماده است. امیدواریم که از خوردن آن لذت ببرید.
سالاد پانزانلای ایتالیایی، از آن دسته سالادهای مقوی است که در آن مواد مغذی مختلفی استفاده میشود. این سالاد به دلیل خاصیت فراوانی که دارد، میتواند برای افراد مختلفی بسیار مفید باشد. سالاد پانزانلای ایتالیایی را نیز میتوان با مواد مختلفی مانند عدس و نخود نیز تهیه کرد که البته در دستور اصلی آن نیست اما برای افرادی که این مدل غذاها با ذائقۀ آن ها سازگار است، میتواند ترکیب خوبی باشد. هرچند که سالاد پانزانلای ایتالیایی، یک سالاد تابستانی است اما برای روزهای سرد پاییز و زمستان نیز میتوانید این سالاد ایتالیایی و دیگر سالادهای گرم را تهیه کنید و از خوردن آنها لذت ببرید.