این روش تهیۀ دونات خانگی از آسانترین روشها است که به کمک آن میتوانید دونات خانگی را لطیف و خوشمزه تهیه کنید. روش تهیۀ دونات بازاری در خانه با رعایت چند نکتۀ ساده امکانپذیر است. گاهی ممکن است هوس دونات کنید اما آن را پیدا نکنید و یا فرصت نداشته باشید که آن را از فروشگاه تهیه کنید. در این شرایط میتوانید با آگاهی از روش تهیۀ دونات خانگی، این هوس خوشمزه را رفع کنید و یا حتی آن را با طعمی دلخواه تهیه کنید.
آسانترین طرز تهیۀ دونات خانگی، ساده و فوری
یک عصر دلانگیز را تصور کنید که میخواهید در هوای دلپذیر عصرانۀ خود را میل کنید. شیرینی دونات در کنار یک چایی گرم، همان چیزی است که شما نیاز دارید. در این شرایط اگر نتوانید این پیراشکی شیرین و خوشعطر را تهیه کنید چه میشود؟ ناامید نشوید. عصرانۀ دلپذیر شما خراب نمیشود. چرا که دوناتهای خانگی میتوانند این عصرانۀ دلپذیر را برای شما فراهم کند. فقط کافی است از روش تهیۀ دونات خانگی آگاه شوید و نسبت به تهیۀ آن اقدام کنید. در این مقاله همراه شما هستیم تا در تحقق این عصرانۀ دلپذیر همراه شما باشیم. در ادامه با روش تهیۀ دونات خانگی آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیۀ دونات خوشمزۀ خانگی
برای یک عصرانۀ دلپذیر، دونات خانگی همان چیزی است که وعدۀ شما را کامل میکند. برای اینکه عطر و طعم شیرینی را به فضای خانۀ خود بیاورید به این مواد نیاز دارید.
- ۳ و ۱/۴ پیمانه (۳۰۰ گرم) آرد سفید
- ۲ قاشق مخمر
- یک سوم پیمانه (۶۰ گرم) شکر
- نصف قاشق چایخوری نمک
- ۲ قاشق غذاخوری کره نرم شده
- سه چهارم پیمانه (۱۸۰ میلی لیتر) شیر گرم
- ۲ تخم مرغ
- یک قاشق چایخوری عصاره وانیل
- روغن برای سرخکردن
مراحل تهیۀ دونات خانگی خوشمزه
اگر دلتان برای بوی خوش دوناتهای گرم تنگ شدهاست، همین الان دستبهکار شوید. همین که بو و عطر دوناتها به مشامتان برسد، لذت و شادمانی سراسر وجود شما را فرا خواهد گرفت. برای تهیۀ دونات خانگی و خوشمزه مراحل زیر را بهصورت گام به گام برای شما آماده کردهایم. این مراحل را برای راحتی کار شما درنظر گرفتهایم. پس میتوانید همین الان نسبت به تهیۀ دونات خانگی اقدام کنید.
مرحله اول در تهیه دونات خانگی – تهیه خمیر دونات
برای تهیۀ دونات خانگی خوشمزه، ابتدا باید خمیر دونات را آماده کنیم. با توجه به اینکه میخواهید برای چند نفر دونات خانگی بپزید، نیاز دارید تا مقداری مشخص از مواد را تهیه کنید. برای تهیۀ خمیر دونات به آرد، تخم مرغ و خمیر مایه نیاز دارید. در ابتدا تخممرغها را شکسته و آنها را با همزن هم میزنیم. شیر، شکر، مخمر، وانیل و کرۀ آب شده را با فاصله و به آرامی به تخممرغها اضافه کرده و خوب باهم ترکیب میکنیم. سپس به آرامی آراد را به مواد اضافه کرده و پس از هربار اضافه کردن، مواد را خوب باهم همزده و ترکیب میکنیم تا درنهایت به یک خمیر یکدست برسیم. سپس خمیر را برداشته و روی یک سطح پهن میکنیم و به مدت 10 دقیقه خوب ورز میدهیم تا نرم شده و به حالت کشسانی لازم برسد. سپس آن را در یک ظرف مناسب قرار داده و روی آن را با یک سلفون میپوشانیم و میگذاریم برای یک الی دو ساعت، در دمای محیط استراحت کند تا به مقدار کافی پف کند. تا اینجا حدود دو ساعت زمان، برای تهیۀ دوناتها صرف کردهایم.
مرحله دوم در تهیۀ دونات خانگی – قالب زدن خمیرها
در این مرحله از تهیۀ دونات خانگی خوشمزه، باید قالبهای دونات را آماده کنیم. برای این کار لازم است ابتدا مقداری آراد را روی یک صفحۀ صاف پخش کرده و سپس خمیر را روی آن پهن کنیم تا خمیرها به سطح نچسبد. سپس قالب را برداشته و خمیر را قالب میزنیم تا اینکه خمیری باقی نماند. حال خمیرهای قالب زده شده را در یک سینی پهن کرده و سپس روی خمیر را با سلفون پوشانده و میگذاریم خمیرهای قالب زده شده برای حدود یک ساعت استراحت کنند.
مرحله سوم در تهیه دونات خانگی – سرخ کردن خمیرها
اگر فر دارید و نمیخواهید دونات ها را سرخ کنید، میتوانید دوناتها را به کمک فر تهیه کنید. برای اینکار ابتدا سینی فر را چرب کرده خمیرها را بر روی آن میچینیم و فر را روشن میکنیم و روی دوناتها را با فرچه کمی چرب میکنیم تا در داخل فر خشک نشوند. پس از اینکه فر کمی گرم شد، دوناتها را داخل فر قرار داده و با حرارت 180 درجه به مدت 15 دقیقه داخل فر قرار میدهیم.
اگر فر ندارید میتوانید دوناتها را در روغن سرخ کنید. برای سرخ کردن دوناتها ابتدا یک تابۀ مناسب که عمق کافی داشته باشد را انتخاب میکنیم. روغن را داغ کرده و زمانی که به حرارت کافی رسید، دوناتها را به نوبت داخل تابه انداخته و هر دوطرف آن را به ترتیب سرخ میکنیم. سپس دوناتها را در یک ظرف و بر روی کاغذ روغنی میچینیم در هوای آزاد قرار میدهیم تا خنک شوند.
مرحله چهارم در تهیه دونات خانگی – آماده کردن شهد دونات
شهد دونات آخرین مرحله از تهیۀ دونات خانگی است. شهد دونات را میتوانید به روشهای مختلفی تهیه کنید. به عنوان شهد دونات هم میتوانید از سس شکلات استفاده کنید و هم میتوانید پودر قند را بکار بگیرید. سس شکلات به صورت آماده وجود دارد اما اگر میخواهید آن را کاملا خانگی و خودتان تهیه کنید به تکههای شکلات و مقداری خامه نیاز دارید. تکههای شکلات را با حرارت ملایم، ذوب کرده و وقتی به غلظت مناسبی رسید، خامه را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا یک ترکیب یک دست از خامه و شکلات ایجاد شود. سپس به مقدار دلخواه آنها را روی دوناتها ریخته و درنهایت از مقداری ترافل برای تزیین استفاده کنید تا زیبایی دوناتهای خوشطعم را افزایش داده و لذت خوردن آن را دوچندان کنید. اگر میخواهید از پودر قند استفاده کنید، لازم است تا مقداری پودر قند را با وانیل و شیر ترکیب کرده و روی دوناتها بریزید و درنهایت با پودر پسته تزیین کنید.
نکات مهم در تهیۀ دونات خانگی که باید به آنها توجه داشته باشید!
1- برای تهیۀ دوناتها باید روغن بسیار داغ باشد و بهترین دمای آن حدود 170 درجه است.
2- شیر و تخممرغ باید در دمای محیط با مواد دیگر ترکیب شده و استفاده شوند.
3- برای اینکه دوناتهای شما خوشمزه و خوشعطر شوند میتوانید مقداری پودر هل و وانیل را باهم ترکیب کرده و بهصورت پراکنده روی دوناتها بپاشید.
4- اگر میخواهید دوناتهای شما بهخوبی پف کنند باید از خمیرمایۀ تازه استفاده کنید.
5- در یک قابلمه عمیق، روغن را گرم کرده و دوناتها را به آرامی در روغن گرم سرخ کنید تا به رنگ طلایی برسند.
یک عصرانۀ آرامشبخش همراه یک فنجان چایی گرم و دونات تازه همان چیزی است که میتوانید همراه دوستان و خانوادۀ خود داشته باشید. روش تهیۀ دونات خانگی بسیار ساده است و با تهیه آن میتوانید دنیایی از عطر و طعم شیرینی را به فضای منزل خود بیاورید.