مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

طرز تهیه زولبیای مجلسی خانگی برای ماه رمضان

زولبیای مجلسی را با توجه به این نکات، به راحتی در خانه تهیه کنید و از پراکنده شدن عطر خوش آن در فضای خانه‌تان لذت ببرید. این نکات نشان از سال‌ها تجربه و آزمون و خطای شیرینی‌پزهای مختلف است که در این مقاله گرد‌آوری شده تا با توجه به آن بتوانید، در خانه و بدون دردسر، زولبیای مجلسی تهیه کنید. با ما همراه باشید تا با روش تهیۀ زولبیای ترد و خوشمزۀ ماه رمضان را در خانه و به روش مجلسی تهیه کنید.

روش تهیۀ زولبیای مجلسی خوشرنگ در خانه برای سفرۀ افطار

عطر خوش زولبیا و بامیه از هرجایی که باشد، یادآور روزهای گرم و پرحرارت ماه رمضان است. البته تاریخچۀ زولبیا به سالیان پیش و به زمان ناصرالدین شما باز می‌گردد و در آن زمان آنقدر محبوب می‌شود که کم کم به ماه رمضان هم راه پیدا کرد. در این مقاله با روش تهیۀ زولبیای مجلسی در خانه آشنا می‌شوید و می‌توانید این شیرینی محبوب ماه رمضان را به آسانی و در کمال سلامتی و سالم بودن، تهیه کرده و در سفره‌های افطار خود قرار دهید. برخلاف تصور، برای تهیۀ زولبیای مجلسی در خانه به مواد مختلف و عجیبی نیاز نیست و شما می‌توانید هر‌زمان که دوست دارید با این مواد تهیۀ زولبیا را شروع کنید. بنابراین؛ تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیۀ زولبیای مجلسی در خانه

سالیان سال است که زولبیا و بامیه، به عضوی ثابت از سفره‌های افطار در ماه رمضان تبدیل شده است. هرچند که تاریخ آن نشان می‌دهد که این شیرینی جالب، از نقاط دوری به ایران رسیده است، اما امروزه یکی از پرمصرف‌ترین شیرینی‌های موجود در بازار ایران در ایام ماه مبارک رمضان است. اگر دوست دارید این زولبیای مخصوص ماه رمضان را در خانه تهیه کنید، به مواد اولیۀ آن نیاز دارید. برای تهیۀ زولبیای مجلسی و خوش‌عطر خانگی باید مواد‌ مورد نیاز زیر را به میزان لازم، تهیه کنید.

  • شکر 2 پیمانه
  • آب 1 پیمانه
  • گلاب نصف پیمانه
  • زعفران دم کرده 2 قاشق غذا‌خوری
  • آبلیمو 2 قاشق غذا‌خوری
  • نشاسته گندم 1 پیمانه
  • ماست 1 پیمانه
  • آرد 1 قاشق غذا‌خوری
  • بکینگ پودر نصف قاشق مربا خوری
  • زعفران دم کرده 1 قاشق چای خوری
  • روغن به میزان لازم
طرز تهیه زولبیای مجلسی خانگی برای ماه رمضان

روش تهیۀ زولبیای خانگی خوش‌طعم به روش مجلسی

گاهی اوقات پیش می‌آید که زمان کافی برای رفتن به یک شیرینی فروشی برای خرید زولبیا و بامیه را نداشته و یا دوست ندارید از خانه خارج شوید. در این مرحله می‌توانید تهیۀ زولبیا را در خانه امتحان کنید. همانطورکه دانستیم؛ موادی که برای تهیۀ زولبیا به آن نیاز دارید ساده است و ممکن است در‌هر خانه‌ای یافت شود و حتی لازم نباشد که به یک فروشگاه مراجعه کنید. در ادامه مراحل تهیۀ زولبیای خانگی به روش مجلسی را برای شما مرحله به مرحله آورده‌ایم تا بتوانید در زمان مناسب نسبت به تهیۀ زولبیای خانگی اقدام کنید.

مرحلۀ اول

در این مرحله تهیۀ زولبیای مجلسی را شروع می‌کنیم. در ابتدا مواد لازم برای تهیۀ زولبیا را آماده می‌کنیم. برای این کار لازم است تا مقدار مورد‌نیاز کره و ماست را از یخچال بیرون آورده و در کنار بگذاریم تا پس از مدتی، گرم شده و به دمای محیط برسد. سپس ماست را در یک ظرف مناسب ریخته و مقداری نشاسته را به آن اضافه می‌کنیم. این ترکیب ماست و نشاسته را تا حد یکدست شدن، هم می‌زنیم. زمانی که به یک ترکیب یک‌نواخت رسیدیم، آن را کنار گذاشته و به مدت 5 دقیقه می‌گذاریم استراحت کند.

مرحلۀ دوم

در این مرحله به الک کردن آرد می‌رسیم. وقتی که آرد را الک کردیم، به آرامی و کم کم به ترکیب ماست و نشاسته اضافه کرده و مرتب هم می‌زنیم تا مواد خوب باهم ترکیب شوند. سپس کره را که در دمای محیط نرم شده، به ترکیب اضافه کرده و مجدد همۀ مواد را با‌همزن، ترکیب می‌کنیم. همزمان که مواد در حال ترکیب شدن هستند، مقدار لازم از جوش شیرین، گلاب، اسانس هل را نیز به آرامی به این ترکیب اضافه می‌کنیم. مقدار گلاب باید به نسبتی باشد که در‌نهایت یک ترکیب یک دست و غلیظ شبیه بافت ماست، داشته باشیم.

مرحلۀ سوم

در این مرحله از تهیۀ زولبیای خانگی، نوبت به سرخ کردن زولبیا‌های مجلسی رسیده است. برای این کار لازم است ابتدا ترکیب مواد مایع زولبیا را در یک قیف مناسب ریخته و سپس باید یک تابۀ مناسب برداشته و مقداری روغن در آن بریزیم تا زولبیا‌ها را سرخ کنیم. زمانی که روغن به مقدار مناسب داغ شد و حرارت دید، قیف حاوی مایع زولبیا را برداشته و به آرامی به صورت حرکات دایره‌ای آن را داخل روغن خالی می‌کنیم، به‌ طوری که این حلقه‌ها به هم متصل شوند. وقتی یک طرف زولبیا‌ها سرخ شد، با یک کف‌گیر آن‌ها را برگردانید تا دو‌طرف زولبیا‌ها سرخ شوند.

طرز تهیه زولبیای مجلسی خانگی برای ماه رمضان

مرحلۀ چهارم

در این مرحله لازم است تا شربت زولبیا را تهیه کنیم. برای تهیۀ شربت زولبیا باید یک قابلمۀ آب را بر روی گاز قرار‌ داده و زمانی که آب جوش آمد، مقدار مورد نظر شکر را به آن اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم تا شکرها به‌خوبی در آب حل شوند. زمانی که اثری از شکر‌ها باقی نماند، نوبت آن رسیده که گلاب، آبلیمو و زعفران را به آن اضافه کنیم و هم بزنیم تا غلظت و چسبندگی مناسبی را شاهد باشیم. شربت را کنار گذاشته و می‌گذاریم تا کمی خنک شده و ولرم شود. سپس زولبیاهای سرخ شده را برداشته و به آرامی در شربت فرو می‌کنیم و اجازه می‌دهیم به مدت 5 دقیقه، زولبیا‌ها در شربت خیس بخورند. سپس آن‌ها را خارج کرده و در ظرف مناسب می‌چینیم و روی آن را با یک سلفون پوشانده و تا زمان افطار در یخچال قرار می‌دهیم. اکنون زولبیاهای شما آماده است. امیدواریم که لحظات خوشی را در کنار خانواده و دوستانتان سپری کنید.

نکات مهم در تهیۀ زولبیای خانگی و خوشمزه به روش بازاری

  • اگر می‌خواهید بافت زولبیای شما شکننده و ترد شوند، به نشاسته نیاز دارید اما چون نشاسته یک مادۀ مضر است، بهتر است به جای آن از ترکیب بکینگ پودر، در تهیۀ زولبیای خود استفاده کنید.
  • اگر از بکینگ‌پودر استفاده می‌کنید، مایع زولبیا را خیلی هم نزنید تا خواص آن از بین نرود.
  • غلظت شربت باید به قدری مناسب باشد که باعث نرم شدن زولبیا‌ها نشود.
  • بهتر است بلافاصله بعد از خارج کردن زولبیا‌ها از شربت، آن‌ها در یخچال قرار‌دهید تا خود را گرفته و نرم نشوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?