مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

طرز تهیه خیارشور ترد و خوشمزۀ خانگی به روش بازاری

این مدل خیارشور بازاری را به‌راحتی در خانه تهیه کنید و مهمان‌های خود را شگفت‌زده کنید. طرز تهیۀ خیارشور بازاری خوشمزه بسیار آسان است و با رعایت این نکات ساده می‌توانید خیارشورخوشمزۀ بازاری را در خانه تهیه کرده و از مزۀ فوق‌العادۀ آن لذت ببرید. مواد ضروری و لازم برای تهیۀ خیارشور ترد بازاری در منزل شامل برخی ادویه‌ها و سبزیجات معطر است که در ادامه برای شما بیان می‌کنیم.

خیارشور ترد خانگی را به روش بازاری تهیه کنید!

یکی از چاشنی‌های محبوب و پرطرفدار در‌میان سفره‌های ایرانی‌ها، خیارشور است. خیارشور همان چاشنی است که اگر در سفره باشد، هیچ‌گاه مقدار اضافی آن باقی نمی‌ماند و افراد در کنار هر‌نوع غذایی، دوست دارند که خیارشور را نیز میل کنند. اگر بگوییم که خیارشور یکی از پرمصرف‌ترین چاشنی‌های مصرفی ایرانی‌ها است، اغراق نکرده‌ایم. کافی است به هر فروشگاهی که می‌خواهید سر بزنید و انواع مختلفی از خیارشورها را در قفسه‌های فروشگاهی مشاهده کنید.

بسیاری از افراد که مصرف زیادی در این چاشنی دارند، دوست دارند آن را در خانه تهیه کرده تا هر‌زمان که هوس خوردن آن را داشته باشند بتوانند به‌راحتی آن را تهیه کرده و مصرف کنند. اما ممکن است در تهیۀ آن نتوانند آن مزۀ دلخواه بازاری را به وجود آورند. رعایت برخی نکات ساده ممکن است بتواند در ایجاد طعم ترد و خوشمزۀ خیارشورهای خانگی موثر باشد. اگر شما هم از طرفداران خیارشور ترد خانگی هستید، در این مقاله به این موضوع پرداخته‌ایم و برخی نکات مهم و ساده را که برای تهیۀ خیارشور ترد خانگی به آن نیاز پیدا می‌کنید را برای شما بیان خواهیم کرد.

مواد لازم برای تهیۀ خیارشور خوشمزۀ بازاری در خانه

  • خیار تازه به مقدار لازم
  • سرکه سفید ۱ لیوان
  • فلفل تند ۳ عدد
  • سیر ۵ عدد
  • آب ۲ لیوان
  • ترخون ۱۰۰ گرم
  • شوید ۱۰۰ گرم
  • مرزه ۱۰۰ گرم
  • تخم گشنیز یک چهارم قاشق چایخوری
  • سیاه دانه یک چهارم قاشق چایخوری
  • نمک یک پیمانه
طرز تهیه خیارشور ترد و خوشمزۀ خانگی به روش بازاری

روش تهیه خیارشور ترد خانگی به روش بازاری

خیارشور خانگی همان طعمی است که در هر سفره‌ای دیده شده و تا آخر مصرف می‌شود. می‌توان اینطور گفت که اگر خیارشور در سفره‌ها نباشد، عدم حضور آن به‌ آسانی حس می‌شود. این یک چاشنی پرمصرف است که بسیاری از خانواده نسبت به تهیۀ آن به روش خانگی اقدام می‌کنند.

مرحلۀ اول تهیۀ خیارشور خانگی ترد بازاری

برای تهیۀ خیارشور ترد خانگی خوشمزه به روش بازاری، لازم است ابتدا مقداری مشخص از خیار را همراه با شوید و ترخون شسته و در صافی قرار دهیم تا آب آن‌ها گرفته شود. سپس به میزان دلخواه تعدادی حبۀ سیر برداشته و آن را پوست کرده و شسته و می‌گذاریم خشک شود. زمانی می‌توان از خیارها و سبزیجات استفاده کرد که تمیز و خشک شده‌ باشند. توجه داشته باشید که باید خیار‌های سالم که پوست آن‌ها فاقد آسیب است، انتخاب کنید.

مرحلۀ دوم

در این فاصله که خیارها و سبزیجات درحال خشک شدن هستند، یک قابلمۀ مناسب را برداشته و آن را بر روی حرارت قرار می‌دهیم و دو لیوان آب را همراه با یک لیوان سرکه و نصف یک لیوان نمک را به ترتیب به قابلمه اضافه کرده و آن را به خوبی هم می‌زنیم تا نمک‌ها در محلول آب و سرکه حل شده و یک محلول یک دست ایجاد شود. پس از اینکه نمک‌ها خوب در آب حل شد و آب جوش آمد، قابلمه را از روی حرارت برداشته و آن را کنار می‌گذاریم تا خنک شود.

مرحلۀ سوم

در این مرحله باید یک ظرف مناسب را برای تهیۀ خیارشور ترد خانگی انتخاب کنیم. ویژگی‌های این ظرف باید به این شکل باشد که ظرف کاملا سالم و بدون هیچ‌گونه محلی برای خروج و ورود هوا باشد. وجود کوچکترین روزنه‌ای در ظرف باعث کپک زدن خیار‌شورها می‌شود و ممکن است تمامی زحمات شما را به باد دهد. بنابراین؛ در انتخاب ظرف مناسب دقت بسیاری داشته باشید.

ظرف شما باید سالم بوده و از یک درب محکم برخوردار باشد به‌طوری که بعد از قرار دادن خیارشور‌ها در آن، هیچ‌گونه هوایی ردوبدل نشود. یک ظرف سالم و تمیز برای دادن طعم ترد و خوشمزه به خیارشورهای خانگی بسیار مهم است. این ظرف باید تمیز و خشک باشد و سپس مورد استفاده قرار گیرد. برای این کار می‌توانید از ظروف شیشه‌ایی در دار با درب فلزی استفاده کنید که بهترین انتخاب ظرف برای تهیۀ خیارشورهای ترد و خوشمزۀ خانگی است.

مرحلۀ چهارم

در این مرحله لازم است خیارشورها را همراه با سبزیجات در ظرف سالم و تمیز بچینیم. با توجه به حجم و ابعاد ظرف، خیار‌شورها را به‌ترتیب در ظرف قرار داده و لابه‌لای آن را با سیر، ترخون، گشنیز، فلفل سبز یا سیاه و کمی سیاه‌دانه پر می‌کنیم. این کار را تا جایی انجام می‌دهیم که ظرف‌ها تا جای ممکن پر از مواد و مخلفات شوند.

مرحلهٔ پنجم

در این مرحله از روش تهیۀ خیارشور خانگی ترد به روش بازاری، تقریبا به پایان کار رسیدیم و در این مرحله لازم است تا محلول آب و سرکه و نمک را به ظرف حاوی خیار و مخلفات اضافه کنیم. ظروف خیارشور را تا جای ممکن از محلول آب و سرکه و نمک لبریز می‌کنیم. سپس یک پلاستیک نسبتا ضخیم را برداشته و به اندازه درب ظروف آن‌ها را برش داده و شسته و تمیز کرده و خشک می‌کنیم. این کار را بهتر است در ابتدای تهیه خیارشور انجام دهید که تا انتهای مسیر، پلاستیک‌ها تمیز و خشک شده باشند. سپس روی هر ظرف را با پلاستیک‌ها پوشانده و سپس درب آن را محکم می‌بندیم و مطمئن می‌شویم که هیچ‌گونه راهی برای نفوذ هوا از درب‌ها وجود نداشته باشد.

پس از آماده کردن ظروف خیارشور باید آن‌ها را در یک محل مناسب قرار دهیم. برای اینکه خیار‌شورها ترد و خوشمزه شوند به یک محیط تاریک و خشک به دور از نور خورشید نیاز داریم. بهتر است خیار‌شورها در این محل بدون حرکت و تکان خوردن باقی بمانند تا بعد از گذشت یک هفته بتوانید خیارشور‌های ترد و خوشمزۀ خود را برداشته و سرو کنید.

طرز تهیه خیارشور ترد و خوشمزۀ خانگی به روش بازاری

نکات مهم در تهیۀ خیارشور خانگی به روش بازاری

  • هنگام شست‌وشوی خیارها مراقب باشید تا به پوستۀ آن آسیب نرسد.
  • ظرف‌ها بهتر است تمیز شده و یا ضد‌عفونی شوند تا از کپک زدن خیارشورها جلوگیری شود.
  • ظروفی که انتخاب می‌کنید حتما باید درب محکمی داشته باشند.
  • برای تهیۀ خیارشور خانگی، بهتر است که از خیار‌های بو‌ته‌ای استفاده شود، چرا که بافت بهتری برای خیارشور شدن دارند.
  • پس از رسیدن خیارشورها، اگر آن‌ها را در محلی خشک و تاریک نگه‌دارید می‌توان تا مدت زمانی طولانی از آن‌ها استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?