مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

روش تهیۀ کالباس خانگی خوشمزه + مهم‌ترین نکات و ترفندها

امکان ندارد که طرفدار این مدل کالباس خانگی نباشید و نخواهید آن را تهیه کنید! روش تهیۀ کالباس سالم خانگی با این نکات هم بسیار آسان است و هم مدت نگهداری بیشتری خواهد داشت. کالباس یکی از انواع خوراکی‌های خوشمزه و محبوب در سراسر جهان است که هم بسیار متنوع است و هم به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. در این مقاله با ساده‌ترین روش تهیۀ کالباس خانگی همراه شما هستیم تا بتوانید این خوراکی خوشمزه را در خانه و به آسانی تهیه کنید.

چگونه کالباس خانگی درست کنیم؟

احتمالا بسیاری از اعضای خانوادۀ شما مشتاقانه دوست دارند از کالباس در وعد‌ه‌های مختلف غذایی خود استفاده کنند. کالباس یک نوع فراورده گوشتی خوشمزه است که در طعم‌های گسترده و متنوعی تولید می‌شود و به‌راحتی می‌توان آن را در هر فروشگاهی پیدا کرد. به کمک کالباس می‌توان غذاهای مختلفی طبخ کرد و دستور‌غذایی متنوع‌تری را برای اعضای خانواده در پیش گرفت.

اما نمی‌توان این موضوع را انکار کرد که کالباس، یک نوع خوراکی فرآوری شده است که گاهی ممکن است از سلامت و کیفیت کافی برخوردار نباشد و برای سلامت عمومی افراد بسیاری مانند کودکان و افراد مسن با ضرر و زیان همراه باشد. تغذیه سالم، راز شادابی و تندرستی جسم و روان است و رعایت نکات مهم در این زمینه می‌تواند در وقوع بیماری‌های مختلف گوارشی نیز بسیار موثر و کارآمد عمل کند.

اما نگران نشوید! شما می‌تواند با آموزش درست کردن کالباس خانگی در این مقاله همراه ما باشید تا در‌نهایت یک کالباس خانگی خوشمزه و خوش‌طعم را برای خود و اعضای خانواده‌تان، با سلامتی و کیفیت بالا تهیه کنید. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا بدانیم گونه می‌توانیم یک کالباس خانگی سالم را تهیه کنیم.

مواد لازم برای تهیۀ کالباس خانگی

برای تهیۀ کالباس خانگی خوشمزه و سالم به مواد زیر نیاز دارید. مقداری که در ادامه برای تهیۀ کالباس خانگی برای شما آورده‌ایم به اندازه دو الی سه نفر است که برای تعداد بیشتر می‌توانید مقدرا مواد را به نسبت افزایش دهید.

  • سینه یا فیله مرغ به‌اندازه 500 گرم.
  • یک عدد زردۀ‌ تخم‌‌مرغ
  • یک قاشق غذاخوری نشاستۀ ذرت
  • دو تا سه قاشق غذاخوری آرد گندم
  • دو عدد سیر
  • روغن‌ مایع به میزان بسیار کم در اندازه 5 قاشق غذاخوری
  • هویج، قارچ، فلفل ‌دلمه‌ای و زیتون سبز به‌میزان دلخواه
  • خلال پسته سه قاشق غذاخوری
  • یک قاشق‌ چایخوری نمک
  • فلفل سیاه و فلفل قرمز
  • پودر آویشن، پودر دارچین، پاپریکا، پودر تخم گشنیز، جوز هندی، پودر سیر، پودر هل به میزان دلخواه
روش تهیۀ کالباس خانگی خوشمزه + مهم‌ترین نکات و ترفندها

آموزش گام به گام تهیۀ کالباس خانگی سالم و خوشمزه

همانطور که می‌دانید، بخش اصلی کالباس از گوشت تهیه می‌شود، بنابراین، در این مقاله ما روش تهیۀ کالباس گوشت را برای شما بیان می‌کنیم. اما اگر دوست دارید از گوشت دیگری مانند گوشت بوقلمون نیز استفاده کنید، می‌توانید از مراحل زیر بهره ببرید.

مرحلهٔ اول

در اولین قدم از روش تهیۀ کالباس خانگی، باید گوشت را آماده‌ کنید. ابتدا تکه‌های گوشت را با آب شسته و تمیز می‌کنیم تا اثری از آلودگی روی آن‌ها باقی نماند. سپس آن‌ها را در یک آبکش می‌گذاریم تا آب آن‌ها خارج شود. در شستن گوشت مرغ وسواس زیادی به‌خرج دهید تا زحمات شما در تهیۀ کالباس خانگی هدر نرود.

سپس تکه‌های گوشت را در چرخ گوشت ریخته و سه بار چرخ می‌کنیم تا به یک بافت یکنواخت در گوشت مرغ برسیم. استفاده از غذاساز و یا خورد‌کنی که بتواند تکه‌های مرغ را خوب له کند نیز می‌تواند موثر باشد. پس از اینکه گوشت‌های مرغ به‌خوبی چرخ شدند، چند حبه سیر را به آن اضافه کرده و دوباره چرخ می‌کنیم تا مزۀ سیر به‌خوبی به خورد گوشت‌ مرغ برود.

مرحلۀ دوم

در قدم دوم از روش تهیۀ کالباس خانگی، یک تخم‌مرغ را شکسته و زردۀ آن را جدا می‌کنیم. زردۀ تخم‌مرغ را در یک ظرف مناسب ریخته و آن را هم می‌زنیم تا یک دست شود. سپس ادویه‌های دلخواه را به آن اضافه کرده و مجدد هم می‌زنیم تا ادویه‌ها به‌خوبی با زردۀ تخم‌مرغ ترکیب شوند. سپس این مایع را به ترکیب گوشت‌های چرخ شده اضافه می‌کنیم و حسابی با دست ورز می‌دهیم تا مواد به خورد هم بروند. اگر در این مرحله بتوانید از یک غذاساز استفاده کنید بسیار می‌تواند در آسان‌کردن این مسیر موثر باشد.

مرحلۀ سوم

همانطور که ترکیب زردۀ تخم‌مرغ را با گوشت چرخ شدۀ مرغ ورز می‌دهید، برای این مرحله لازم است تا پودر نشاسته را به آرامی به این ترکیب اضافه کنید و ورز دادن را ادامه دهید. کمی بعد باید آرد را به آرامی به ترکیب اضافه کنید و مراقب مقدار آن باشید تا هرجا که نیاز نبود، دیگر از آن استفاده نکنید. اضافه کردن آرد را با دقت بسیاری انجام دهید، تا زمانی که دیگر این ترکیب احساس چسبندگی نداشته باشد. مراقب باشید که زیاد از آرد استفاده نکنید که موجب خشک شدن کالباس خواهد شد.

مرحلۀ چهارم

در این مرحله لازم است مقداری روغن مایع را به ترکیبات کالباس اضافه کنیم و همچنان این مواد را با دست ورز دهیم. روغن را کم‌کم به ترکیب اضافه کنید تا متوجه میزان آن شوید و مقدار اضافی به ترکیب نریزید که موجب از هم گسستگی بافت گوشت کالباس می‌شود و انسجام آن را برهم می‌زند. سپس در این مرحله مقدار دلخواه موادی که دوست دارید در کالباس خود از آن استفاده کنید را به ترکیب گوشت کالباس اضافه کنید. استفاده از فلفل دلمه‌ای، هویج آب‌پز، قارچ خام و خلال پسته می‌تواند انتخاب مناسبی برای افزودن به ترکیب کالباس باشد.

روش تهیۀ کالباس خانگی خوشمزه + مهم‌ترین نکات و ترفندها

مرحلۀ پنجم

در این مرحله به پخت کالباس می‌رسیم. وقتی مواد را خوب ورز دادید و به یک ترکیب یکدست رسیدید، باید آن را در پوشش مخصوص کالباس جای دهید. می‌توانید از سلفون نیز استفاده کنید. برای این‌کار باید مواد را همراه با سلفون رول کرده و آنقدر این کار را تکرار کنید تا یک استوانۀ محکم و سفت از کالباس ایجاد شود. سپس باید دو‌طرف آن را محکم ببندید تا هیچ‌گونه فضایی برای ردوبدل کردن هوا باقی نماند. سپس دولایه فویل را دور آن می‌پیچیم و محکم می‌کنیم تا محل نفوذی باقی نماند.

سپس لازم است یک قابلمۀ عمیق برداشته و تا نیمه آن را از آب پر کنید و اجازه دهید آب آن جوش بیاید. سپس به کمک یک ظرف بخار پز یا یک ظرف مناسب دیگر کالباس فویل شده را در داخل قابلمه به‌حالت بخار پز قرار می‌دهیم به‌طوری که مستقیم با آب درحال جوش در تماس نباشد. در پایان کار، لازم است در قابلمه را محکم ببندیم و چیزی روی آن قرار دهیم تا کالباس تحت فشار بخار آب پخته شود. بستگی به حجم مواد، 90 دقیقه تا 120 دقیقه زمان لازم است تا کالباس پخته شود.

در‌نهایت پس از گذشت این زمان، کالباس را از قابلمه خارج کرده و به مدت 12 ساعت در داخل یخچال قرار می‌دهیم تا خودش را بگیرد. اکنون کالباس شما آماده است. امیدواریم که از آن لذت ببرید و به کمک این روش آن را برای اعضای خانوادۀ خود تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?