برای تهیه حلوای عربی شما میتوانید از این دستور آسان استفاده کنید. حلوای عربی طعم و عطری دلپذیر دارد که به کمک این دستور میتوانید به آسانی حلوای عربی خوشمزه را در خانه برای عزیزان خود تهیه کنید.
حلوا یکی از انواع دسرهای خوشمزه ایرانی است که میان ایرانیها بسیار پرطرفدار است و در مراسمهای مختلف از آن استفاده میشود. نام حلوا در لیست دسرهای محبوب خاورمیانه نیز حضور دارد. حلوای عربی نیز یکی از انواع حلواهای موجود است که هم طرفداران بسیاری دارد و هم به روشی خاص تهیه میشود. این حلوای خوش عطر وخوشمزه، امروزه بسیار محبوب شده است و اگر شما هم دوست دارید این حلوای عربی خوشمزه را تهیه کنید، میتوانید روش تهیه حلوای عربی را همراه ما در این مقاله بخوانید.
مواد لازم برای تهیهٔ حلوای عربی
در هنگام تهیه حلوای عربی به این نکته توجه کنید که این مواد برای حدود ۴ نفر در نظر گرفته شده است. اما میتوانید به نسبت دلخواه این مقدار مواد را افزایش و یا کاهش دهید. این دستور مطابق تجربه سرآشپز لوکس ترین رستوران مشهد تهیه شده است.
- آرد گندم: ۵۰۰ گرم
- شیر خشک: یک پیمانه
- نشاسته: یک پیمانه
- پودر هل: یک قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: نصف فنجان
- گلاب: نصف فنجان
- شکر: ۱۵۰ گرم
- کره: یک قالب
- روغن مایع: یک پیمانه
- آب: به میزان لازم
مراحل گام به گام تهیهٔ حلوای عربی
در این بخش همراه شما هستیم تا قدم به قدم روش تهیه حلوای عربی را برای شما شرح دهیم. امیدواریم با دنبال کردن مراحل زیر بتوانید به راحتی حلوای عربی خوشمزه را برای خود و عزیزانتان تهیه کنید.
مرحله اول
در ابتدا برای تهیه حلوای عربی لازم است یک تابه مناسب انتخاب کنید. تابه را روی حرارت قرار داده و زیر شعله را بسیار کم کنید. سپس مقدار مورد نظر آرد را الک کرده آن را درون تابه میریزیم. به کمک یک کفگیر چوبی آرد را درون تابه ریخته و تفت میدهیم. به آرامی تفت دادن را ادامه میدهیم تا خامی آرد گرفته شود و رنگ آن کمی تغییر کند. مراقب باشید که آرد نسوزد و فقط خامی آن گرفته شود کافی است. میتوانید به مدت ۱۰ دقیقه تفت دادن را ادامه دهید اما مراقب باشید که آردها تیره نشوند. چرا که هرچه آرد تیرهتر شود حلوای تیرهتری نیز خواهید داشت.
مرحله دوم
همانطور که در حال تفت دادن آردها هستیم، لازم است تا نشاسته را نیز اضافه کنیم. نیازی نیست که حتماً نشاسته تفت بخورد. همین که با آردها ترکیب شود کافی است. با یک کفگیر چوبی آردها و نشاسته را با هم خوب مخلوط میکنیم. بعد از اضافه کردن نشاسته نوبت به اضافه کردن شیر خشک میرسد. شیر خشک را نیز به ترکیب آرد و نشاسته در ماهیتابه اضافه کرده و با کفگیر چوبی همهٔ مواد را با هم تفت داده و هم میزنیم. این کار را به مدت ۲ الی ۳ دقیقه ادامه میدهیم. دقت کنید که هم زدن آردها باید مداوم و پیوسته ادامه پیدا کند تا از گلوله گلوله شدن آردها جلوگیری شود. اگر احساس کردید آردها کمی گلوله گلوله شدهاند میتوانید این ترکیب را الک کرده و در نهایت یک ترکیب یکنواخت از آرد را به دست آورید.
مرحله سوم
در این مرحله از روش تهیه حلوای عربی لازم است تا مقدار مشخصی از روغن مایع را درون تابه آرد ریخته و با کفگیر چوبی مواد را حسابی با هم مخلوط کنیم تا روغن و آرد و نشاسته و شیر خشک با هم ترکیب شوند. بعد از اضافه کردن روغن مایع نوبت به اضافه کردن کره میرسد. یک قالب کره را داخل آردها ریخته و مواد را خوب با هم تفت میدهیم تا بافت آن خمیری شکل شود.
مواد باید به صورت مرتب هم بخورند تا کره کامل ذوب شده و خوب با مواد ترکیب شود. زمانی که یک ترکیب یکنواخت از آرد و کره ایجاد شد تابه را از روی حرارت برداشته و در نهایت مایع حلوا را به آن اضافه میکنیم. در ادامه روش تهیه مایع حلوا را با هم بررسی میکنیم.
روش تهیهٔ شربت حلوای عربی
در این بخش با روش تهیه شربت حلوای عربی آشنا میشویم. برای تهیه شربت حلوای عربی به نکات زیر توجه کنید.
مرحله اول
در اولین قدم از تهیه شربت حلوای عربی لازم است تا یک قابلمه مناسب برداشته درون آب ریخته و روی حرارت قرار دهیم تا آب به جوش آید. سپس زمانی که آب به جوش آمد کره را به آرامی به آن اضافه کرده و هم میزنیم تا شکر به خوبی در آب جوش حل شود.
مرحله دوم
در قدم بعدی، نوبت اضافه کردن مواد طعمدار میرسد. سپس برای داشتن طعم و عطری دلپذیر مقداری هل یا پودر هل آسیاب شده را به قابلمه اضافه میکنیم. چند دقیقه بعد نوبت اضافه کردن زعفران دم کرده میرسد. زمانی که شربت شروع به قل زدن کرد میتوانید گلاب را نیز به این ترکیب اضافه کنید. دو الی سه دقیقه اجازه دهید تا مواد با حرارت کم روی شعله قرار بگیرند سپس زیر شعله را خاموش کرده و اجازه میدهیم شربت خنک شود. دقت کنید که از هم زدن این ترکیب خودداری کنید.
مرحله پایانی
در آخرین مرحله از روش تهیه حلوای عربی نوبت به اضافه کردن شربت به ترکیب آردها میرسد. شربت حلوا را به آرامی به آردها اضافه کرده و هم میزنیم این کار را میتوانیم در طی چند مرحله انجام دهیم تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. بعد از اینکه اضافه کردن شربت به اتمام رسید تابه را مجدد روی حرارت قرار داده، به آرامی و مستمر هم زدن را ادامه میدهیم زمانی که ترکیب حلوا به قوام مناسبی رسید و غلیظ شد آن را از روی شعله برداشته و اجازه میدهیم تا خنک شود.
اکنون حلوای شما آماده شده است امیدوارم از خوردن حلوای عربی خوشمزه و دلپذیر در کنار خانواده و دوستان خود لذت ببرید.