مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

دستور تهیه مربای گل محمدی خوش عطر با گلبرگ خشک

مربای گل محمدی

برای تهیه مربای گل محمدی می‌توانید از این دستور ساده اما کامل استفاده کنید. مربای گل محمدی عطر و طعمی دلپذیر دارد که با تهیه آن می‌توانید از این مربای خوش‌عطر لذت ببرید. در این مقاله به روش تهیهٔ مربای گل محمدی می‌پردازیم.

فصل بهار که از راه می‌رسد، عطر گل‌های محمدی است که در فضای بهاری به مشام می‌رسد. گل محمدی با خواص بسیاری که دارد، برای افراد مختلف به یک گل محبوب و پرطرفدار تبدیل شده است. در هر باغی و هر باغچه‌ای، می‌توان گل محمدی را مشاهده کرد. در کنار گلاب گل محمدی و دمنوش گل محمدی، مربای گل محمدی نیز بسیار پرطرفدار است. این مربای خوشمزه، درمیان سفره‌های صبحانه و عصرانه، در کنار یک چایی دلپذیر به چشم می‌خورد.

همانطور که می‌دانید، مربای گل محمدی را هم می‌توان با گلبرگ‌های خشک شده تهیه کرد و هم می‌توان آن‌ها را با گلبرگ‌های تازه آماده کرد. در این مقاله همراه شما هستیم تا اگر می‌خواهید مربای گل محمدی را تهیه کنید، با راهنمایی‌هایی که در این مقاله ارائه می‌دهیم، همین‌ امروز برای تهیه مربا دست به‌کار شوید.

مواد لازم برای تهیه مربای گل محمدی

برای تهیهٔ مربای گل محمدی، همانطور که از نامش پیداست، به میزان مناسبی از گلبرگ‌های گل محمدی نیاز دارید. در ادامه، مقدار مواد و میزان هر یک را برای تهیهٔ مربای گل محمدی برای شما آورده‌ایم. توجه داشته باشید که این میزان مواد نسبی است و شما با توجه به حجم گلی که در اختیار دارید می‌توانید شکر را به همان میزان در نظر بگیرید‌.

  • گلبرگ‌ گل محمدی به‌میزان دلخواه
  • شکر به میزان 200 گرم
  • آب لیمو یا جوهر لیمو به میزان یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربای گل محمدی

روش گام‌به گام تهیهٔ مربای گل محمدی

در این بخش همراه شما هستیم تا روش تهیهٔ مربای گل محمدی را به‌صورت کامل و مرحله‌به مرحله برای شما توضیح دهیم.

مرحله اول

تهیهٔ مربای گل محمدی، بدون گلبرگ امکان‌پذیر نیست. بنابراین؛ لازم است تا ابتدا گلبرگ‌های گل محمدی را آماده کنیم. سپس آن‌ها را خوب شسته و جدا می‌کنیم. برای این کار بهتر است از گلبرگ‌های صورتی استفاده کنید. سپس آن‌ها را آب‌کش کرده و در یک صافی قرار می‌دهیم تا آب آن‌ها خارج شود. آن‌ها را روی یک پارچهٔ تمیز پهن می‌کنیم تا خشک شوند.

بعد از اینکه گلبرگ‌ها کاملاً خشک شد لازم است تا آنها را به حالت دمی قرار دهیم. برای این کار یک تابه مناسب برداشته گلبرگ‌ها را در آن ریخته و به مدت ۵ دقیقه با حرارت کم تفت می‌دهیم تا گلبرگ‌ها کمی خشک شوند. سپس تابه را از روی حرارت برداشته در کنار قرار می‌دهیم و یک لیوان آب جوشیده را به آن اضافه می‌کنیم در تابه را می‌بندیم تا گلبرگ‌ها دم بکشند. در این مرحله ممکن است کمی رنگ گلبرگ‌ها از بین برود. اما جای نگرانی نیست، چرا که در هنگام تهیه مربا دوباره گلبرگ‌ها رنگ‌دهی دارند.

مرحله دوم

در این مرحله از تهیهٔ مربای گل محمدی، یک قابلمهٔ مناسب را انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید. دو لیوان آب را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا قابلمه به جوش آید. سپس مقدار یک قاشق غذا خوری جوهر لیمو را به آب درحال جوش اضافه می‌کنیم. اگر به جوهر لیمو دسترسی نداشتید، می‌توانید از آب لیموی تازه استفاده کنید. اما در دستور اصلی از جوهر لیمو استفاده می‌شود. سپس بعد از اضافه کردن جوهر لیمو، به قابلمه مقدار شکر موجود را اضافه می‌کنیم و به آرامی هم می‌زنیم. مهم است که شکر‌ به خوبی در آب حل شده تا بعداً مربا شکرک نزد.

هر چند وقت قابلمه را چک می‌کنیم تا متوجه شویم به غلظت مناسبی رسیده‌ایم یا نه. دقت کنید که بهتر است حرارت شعله بسیار کم باشد تا مواد شیره به دیواره‌های قابلمه نپاشد. در غیر این صورت ممکن است مربا شکرک بزند.

مرحله سوم

اکنون به مراحل پایانی تهیه مربای گل محمدی رسیده‌ایم. در این مرحله گلبرگ‌هایی که برای دم کشیدن کنار گذاشته بودیم را برداشته و به قابلمه حاوی شیره مربا اضافه می‌کنیم. سپس قابلمه را روی حرارت بسیار کم گذاشته و اجازه می‌دهیم به مدت ده دقیقه گلبرگ‌ها با شیره مربا ترکیب شده و یکنواخت شوند. دقت کنید که 10 دقیقه زمان مناسبی است و بیشتر از آن نیازی نیست که مایع مربا حرارت ببیند.

بعد از 10 دقیقه حرارت شعله‌ها را خاموش کرده و قابلمه را از روی حرارت برداشته و در قابلمه را با دم‌کنی می‌پوشانیم و آن را برای دم گذاشتن کنار می‌گذاریم. سپس یک ظرف حاوی آب و یخ را برداشته و قابلمهٔ حاوی مربا را در ظرف آب و یخ قرار می‌دهیم تا به مربا شوک وارد شود. این شوک باعث می‌شود مربا رنگ دلپذیری پیدا کند و با گذشت زمان تیره نشود.

پس از گذشت 5 دقیقه قابلمه را از ظرف آب و یخ خارج کرده و اجازه می‌دهیم قابلمه حاوی مربا به مدت حدود 24 ساعت در دمای محیط بماند. اکنون لازم است تا یک شیشه تمیز و خشک را برداشته و مایع مربا را درون آن بریزیم. سپس در شیشهٔ مربا را محکم بسته و آن را در یخچال قرار می‌دهیم. اکنون مربای گل محمدی شما آماده شده است. امیدواریم از خوردن آن همراه عزیزانتان لذت ببرید.

دستور تهیه مربای گل محمدی با گل خشک

نکات مهم در تهیهٔ مربای گل محمدی

1- مربای گل محمدی را بهتر است با گلبرگ‌های نواحی کوهستانی تهیه کنید. چرا که در نواحی کوهستانی، تلخی گل‌های محمدی کمتر است و مربای شما به شکر کمتری نیاز پیدا می‌کند.

2- استفاده از جوهر لیمو بسیار توصیه می‌شود. چرا که جوهر لیمو هم رنگ زیبایی را به مربا می‌بخشد و هم از تلخ شدن مربای گل محمدی جلوگیری می‌کند.

3- اگر دوست دارید بافت مربای شما یکنواخت‌تر باشد می‌توانید با دست خود گلبرگ‌های گل محمدی را کمی خرد کرده و آنها را ریز کنید.

4- زمان جوشیدن مربای گل محمدی باید بسیار کوتاه باشد وگرنه ممکن است باعث تلخی مربا شود‌.

5- استفاده از دمکنی برای مایع مربا، رطوبت اضافی مربا را می‌گیرد باعث می‌شود عطر گل‌های محمدی در مربا باقی بماند.

6- برای تهیه مربای گل محمدی شما می‌توانید از هل گلاب و کمی زعفران دم کرده برای بخشیدن عطر و طعمی بی‌نظیر به مربا استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?