مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

طرز تهیۀ موچی نرم و تازه [خوراکی محبوب ژاپنی‌ها]

طرز تهیه موچی

اگر دوست دارید موچی خوشمزه را به‌راحتی در خانه تهیه کنید، این دستور تهیهٔ موچی می‌تواند برای شما راه‌گشا باشد. موچی یک دسر خوشمزه است که با میوه‌های تازه و مغز‌های مختلف تهیه می‌شود و ژاپنی‌ها از این دسر خوشمزه در مراسم‌ها و مهمانی‌های مختلف خود استفاده می‌کنند. در این مقاله با روش تهیهٔ موچی آشنا شوید.

روش تهیهٔ موچی خوشمزه در خانه، آسان و راحت

اگر طرفدار دسر و میان وعده‌های خوشمزه هستید، حتماً موچی را نیز امتحان کنید. همانطور که می‌دانید، موچی یک خوراکی محبوب در کشور ژاپن است که در واقع نوعی دسر نیز تلقی می‌شود. موچی‌ها در انواع مختلف تهیه می‌شوند و نقطهٔ تفاوت آنها در نوع آردی است که استفاده می‌شود. گاهی موچی را با استفاده از آرد گندم درست می‌کنند، گاهی آرد ذرت و گاهی سایر آردهایی که از غلات‌های دیگر به دست می‌آید. درون موچی را نیز با مواد مختلف و یا حتی دانه‌ها و مغزها و نیز میوه‌های تازه پر می‌کنند.

اگر شما هم دوست دارید موچی خوشمزه را در منزل خود تهیه کنید، به کمک این مقاله می‌توانید این کار را انجام دهید. بنابراین؛ همراه ما باشید تا با روش تهیه موچی آشنا شویم.

مواد لازم برای تهیهٔ موچی

همانطور که دانستیم، موچی را به کمک مواد مختلفی مانند مغزها و یا میوه‌های تازه تهیه می‌کنند. بنابراین؛ شما با توجه به سلیقه و ذائقه خود می‌توانید از هر یک از این مواد استفاده کنید.

  • آرد برنج یا آرد موچی به میزان 10 قاشق غذا خوری
  • پودر قند 5 قاشق غذا خوری
  • رنگ خوراکی چند قطره
  • آب1 لیوان
  • نشاستۀ ذرت 50 گرم
  • میوه، خامه یا بستنی برای پر کردن موچی به میزان دلخواه
روش تهیه موچی ژاپنی

مراحل گام‌به‌گام تهیهٔ موچی خوشمزه در خانه

مرحلهٔ اول

در اولین قدم از روش تهیهٔ موچی خوشمزه با آرد گندم، لازم است تا خمیر آن را تهیه کنیم. برای تهیهٔ خمیر موچی ابتدا مقدار مشخص شده آرد را تهیه کرده و در یک ظرف مناسب می‌ریزیم. سپس پودر قند و کمی پودر نشاسته، شکر و نمک را به ظرف اضافه کرده و با آرد مخلوط می‌کنیم تا یک‌نواخت و یک‌دست شود.

برای اینکه یک آرد یکدست و یکنواخت داشته باشید می‌توانید این ترکیب را چندین بار از الک رد کنید تا آرد یکنواختی برای تهیهٔ موچی بدست آید. پس از الک کردن مخلوط آرد، نوبت به اضافه‌کردن شیر می‌رسد. شیر را از قبل از یخچال خارج کرده و اجازه می‌دهیم به مدت نیم ساعت الی یک ساعت در دمای محیط بماند تا گرم شود‌. پس از گذراندن این زمان، شیر را به مقدار موردنیاز برداشته و به آهستگی به آرد‌ها اضافه می‌کنیم. هم‌زمان با اضافه‌کردن شیر، آرد و شیر را باهم هم‌زده و خوب مخلوط می‌کنیم تا آرد‌ها گلوله گلوله نشوند. شیر را تا جایی اضافه می‌کنیم که خمیر خوبی برای درست کردن موچی به ما بدهد. سپس روی بخشی از میز را سلفون کشیده و تمیز می‌کنیم و خمیر موچی را روی آن قرار می‌دهیم و خمیر را با دست برای مدت ۱۰ دقیقه، حسابی ورز می‌دهیم.

مرحلهٔ دوم

در قدم دوم از روش تهیهٔ موچی خوشمزه ژاپنی، یک ظرف شیشه‌ای مناسب یا هر ظرف دیگری که برای بن ماری کردن مناسب باشد را انتخاب کرده، خمیر‌ها را به آن انتقال داده و ظرف را روی حرارت آب‌جوش قرار می‌دهیم و خمیر موچی را به روش بن ماری گرم می‌کنیم. ظرف شیشه‌ای باید مقاومت خوبی داشته باشد تا بتواند خمیر را در خود حفظ کند. سپس روی ظرف را با درپوش مناسب می‌بندیم.

بن ماری کردن خمیر موچی به این روش کمک می‌کند تا خمیر موچی کشسانی قابل‌توجهی را بدست آورد. درواقع، کششی که در خمیر موچی ایجاد می‌شود را به کمک روش بن ماری کردن می‌توانید داشته باشید. برای اینکه خمیر موچی کشسانی مناسبی داشته باشد بن ماری کردن را سه بار انجام دهید. بدین‌صورت که بن ماری‌ کردن را هر بار به مدت ۳ دقیقه انجام دهید بعد از هر سه دقیقه خمیر موچی را برداشته با دست یک دقیقه ورز دهید و مجدد آن را بن ماری کنید. هر بار که خمیر را با دست ورز می‌دهید میزان کشسانی آن را نیز بررسی کنید. اگر مشاهده کردید که هنوز به اندازه کافی خمیر موچی کشسانی ندارد، می‌توانید یک بار دیگر، بن ماری کردن را تکرار کنید. توجه داشته باشید که هدف از بن ماری کردن خمیر موچی، دادن خاصیت کشسانی به آن است. بنابراین؛ هرجا که احساس کردید کشسانی خوبی دارید، بن ماری کردن را متوقف کنید.

موچی خانگی

مرحلهٔ سوم

در قدم سوم از روش تهیهٔ موچی جذاب ژاپنی، بعد از بن ماری کردن خمیر موچی نوبت به قالب زدن خمیرها می‌رسد. همانطور که از شکل موچی‌ها پیداست، باید قالب‌هایی انجام دهیم که در نهایت به شکل موچی برسیم. برای این کار خمیر موچی را روی یک سطح تمیز و صاف پهن کنید. با وردنه خمیر را به ضخامت یک سانتی متر جدا کنید و به کمک یک قالب گرد، در اندازه‌ای مناسب خمیرها را به صورت دایره‌ای شکل قالب بزنید‌. برای اینکه خمیر به سطح نچسبد می‌توانید روی سطح را آرد نشاسته بپاشید و سپس خمیرها را روی آن پهن کنید.

مرحلهٔ چهارم

اکنون به مراحل پایانی تهیه موچی خوشمزه ژاپنی رسیده‌ایم. برای درست کردن موچی‌ها در انتهای کار، لازم است تا مواد میانی خود را آماده کنید و درمیان موچی‌ها قرار دهید. برای تهیهٔ مواد میانی موچی می‌توانید از مغزهای مختلف، شکلات، خامه، بستنی و یا میوه‌های تازه مانند توت‌فرنگی و موز در تهیهٔ موچی استفاده کنید.

اکنون، مواد میانی مورد‌نظر خود را روی خمیرهای قالب زده‌شده قرار دهید، به اندازه‌‌ای که بتوانید دور خمیر‌ها را بهم برسانید. سپس خمیرها را جمع کرده و به شکل گلوله‌های گرد در آورید. سپس خمیر را در دست گرفته و با کف دو دست خود ورز دهید. در‌واقع، برای اینکه موچی‌های یک‌دست و زیبا داشته باشیم، این کار را آنقدر انجام می‌دهیم تا یک گلوله گرد، یکدست و یکنواخت شکل بگیرد.

سپس موچی‌ها را در یک سینی چیده و و سپس سینی را درون یخچال قرار داده و اجازه می‌دهیم یک الی دو ساعت موچی‌ها استراحت کنند. سپس آنها را از یخچال خارج کرده و سرو می‌کنیم. اکنون موچی‌های خوشمزه ژاپنی شما آماده است. امیدواریم بتوانید این دسر جذاب بین‌المللی را به آسانی و راحتی در خانه تهیه کنید و در کنار عزیزان خود آن را میل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟