مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

طرز تهیه بادمجان شکم‌پر ترکی یا کارنیاریک

بادمجان شکم پر ترکی

در روش تهیه بادمجان شکم پر ترکی، توجه به این نکات بسیار حائز اهمیت است. شما با رعایت این نکات ساده می‌توانید، به‌راحتی بادمجان شکم پر ترکی را در خانه درست کرده و آن را برای عزیزان خود آماده کنید.

روش تهیه بادمجان شکم پر به روش ترکی

کارنیاریک، از آن دسته غذاهای آسیایی است که ما نیز در کشور خودمان با عنوان دلمهٔ بادمجان آن را تهیه می‌کنیم. در واقع، بادمجان از آن دسته صیفی‌جاتی است که در کشور ما نیز به روش‌های گوناگون تهیه می‌شود. بادمجان شکم پر نیز بیشتر در کشورهایی مثل ترکیه، عراق و ایران تهیه می‌شود و از محبوبیت فراوانی هم برخوردار است. این غذای لذیذ و خوشمزه، روش تهیه بسیار آسانی دارد که بسیار نزدیک به طرز تهیه دلمه بادمجان تبریزی است و شما می‌توانید آن را به راحتی در خانه برای عزیزان خود تهیه کنید. در این بخش، همراه شما هستیم تا در کنار هم به روش‌های مختلف، بادمجان شکم پر معروف را آماده کنیم.

مواد لازم برای تهیه کارنیاریک یا بادمجان شکم پر ترکی

در تهیه بادمجان شکم پر ترکی، به مواد زیر نیاز دارید. دقت کنید که ترکیب این مواد، برای افراد حدود ۴ تا ۶ نفر کافی است. اما اگر می‌خواهید به تعداد افراد مورد نیاز، بادمجان شکم پر را تهیه کنید، می‌توانید نسبت مواد را به میزان دلخواه تغییر دهید.

  • بادمجان ۴ عدد متوسط
  • گوجه فرنگی ۳ عدد متوسط
  • فلفل دلمه به مقدار لازم
  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد متوسط
  • جعفری خرد شده
  • سبزی معطر ۱ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
  • روغن و زردچوبه به اندازه کافی
کارنیاریک ترکی

مراحل گام به گام تهیه بادمجان شکم پر ترکی

در این قسمت، همراه شما هستیم تا مراحل گام به گام تهیه بادمجان شکم پر محبوب ترکی را برای شما شرح دهیم. به کمک مراحل زیر، شما می‌توانید به آسانی و با کمترین چالش کارنیاریک ترکی خود را تهیه کنید.

مرحله اول

همانطور که از نام این غذا پیداست، در ابتدا باید بادمجان‌ها را تهیه کنیم. برای تهیه بادمجان شکم‌ پر، شما می‌توانید به چند روش بادمجان‌های خود را طبخ کنید که در ادامه هر یک را برای شما توضیح می‌دهیم.

در ابتدا تعداد مورد نیاز بادمجان برداشته و آنها را خوب می‌شوریم و سر آنها را جدا می‌کنیم. پوست بادمجان‌ها را گرفته آنها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب و نمک قرار می‌دهیم تا خیس بخورد. خیس خوردن بادمجان‌ها به این دلیل است که هنگام سرخ کردن روغن زیادی را به خود جذب نکند و له نشود. سپس آنها را از آب نمک خارج کرده و روی یک دستمال خشک قرار می‌دهیم تا آب آن گرفته شود.

مرحله دوم

در قدم دوم از روش تهیه کارنیاریک، یک تابه متوسط با عمق مناسب برمی‌داریم و به اندازه یک بند انگشت روغن درون آن می‌ریزیم. زمانی که روغن داغ شد بادمجان‌ها را درون تابه قرار می‌دهیم و آنها را سرخ می‌کنیم. در این روش بادمجان‌ها را بدون برش زدن در تابه سرخ می‌کنیم. در روش دیگر می‌توانید درون شکم بادمجان را برش داده و سپس آن را سرخ کنید. یک روش دیگر هم برای سرخ کردن بادمجان‌ها وجود دارد که شما می‌توانید دمجان‌ها را به صورت ورقه‌‌های نازک برش داده و آنها را سرخ کنید.

اما اگر می‌خواهید از بادمجان سرخ شده استفاده کنید، می‌توانید بادمجان‌ها را به صورت کبابی آماده کنید. برای کبابی کردن بادمجان‌ها، هم می‌توانید از کباب پز استفاده کنید و هم آنها را درون فر قرار دهید. برای استفاده از فر بهتر است روی بادمجان‌ها را با یک فرچه به روغن آغشته کنید و سپس درون فر قرار دهید.

مرحله سوم

در قدم سوم از تهیه بادمجان شکم پر ترکی، به سیر، پیاز و فلفل احتیاج دارید. ابتدا یک پیاز متوسط برداشته، خوب شسته و پوست آن را می‌گیریم. سپس پیاز را به صورت نگینی بسیار ریز خرد می‌کنیم. اگر دوست ندارید مزه پیاز را زیر دندان‌های خود احساس کنید، می‌توانید پیازها را رنده کنید. سپس زمانی که پیازها تفت خورده و سرخ شدند، سیر له شده و یا رنده شده را نیز به آن اضافه می‌کنیم. کمی که مواد تفت خورد، گوجه‌های خرد شده به صورت نگینی ریز را نیز به تابه اضافه می‌کنیم. نصف فلفل دلمهٔ قرمز، سبز و زرد را به صورت نگینی خرد کرده و درون تابه با پیاز تفت می‌دهیم. بعد از اینکه یک دور مواد را خوب با هم تفت دادیم، زمان اضافه کردن گوشت چرخ کرده فرا می‌رسد.

گوشت چرخ کرده را نیز با این ترکیب در تابه به خوبی تفت می‌دهیم. کمی بعد ادویه‌هایی مانند نمک فلفل و یا هر ادویه‌ای که مناسب می‌‌باشد را به تابه اضافه کرده و با گوشت چرخ کرده خوب تفت می‌دهیم. برای اینکه مواد ما عطر خوشی داشته باشد، یک دقیقه قبل از خاموش کردن شعله، جعفری خرد شده را به ترکیب مخلوط گوشت، اضافه کنید و تفت دهید. زمانی که گوشت‌های چرخ کرده آماده شدند، زیر شعله را خاموش کرده و تابه را کنار می‌گذاریم.

بادمجان شکم پر ترکیه ای

مرحله چهارم

در ادامه کار، بادمجان‌های سرخ شده و یا تنوری شده را برداشته داخل شکم آنها را برش زده و مخلوط گوشت را به آرامی درون شکم بادمجان‌ها جای می‌دهیم. اگر احساس می‌کنید که مواد شما به سختی درون بادمجان‌ها قرار می‌گیرند، می‌توانید شکم بادمجان‌ها را کمی خالی کرده تا درون آن فضای بیشتری برای قرار دادن مخلوط گوشت باشد.

مرحله پنجم

در این مرحله از روش تهیه بادمجان شکم پر سراغ تهیه سس گوجه، برای بادمجان شکم پر می‌رویم. برای تهیه سس بادمجان شکم پر ابتدا یک پیاز کوچک برداشته و آن را به صورت نگینی ریز کرده و درون تابه تفت می‌دهیم. سپس سیر له شده را نیز اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می‌دهیم. در ادامه کار باقی فلفل دلمه‌ها را اضافه می‌کنیم و مواد را به‌خوبی باهم تفت می‌دهیم.

سپس ۴ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به تابه اضافه کرده و مواد را هم‌ می‌زنیم تا درکنار یکدیگر به خوبی باهم ترکیب شوند. در انتها نیز دو لیوان آب جوش را به تابه اضافه می‌کنیم، زیر شعله را کم کرده و اجازه می‌دهیم مواد به غلظت مناسبی برسند. زمانی که این ترکیب غلیظ شد، آن را از روی حرارت برداشته و روی بادمجان‌ها می‌ریزیم. اکنون بادمجان شکم پر ترکی شما آماده شده است. امیدوارم که از خوردن آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید.

1 فکر در مورد “ طرز تهیه بادمجان شکم‌پر ترکی یا کارنیاریک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟