با این دستور تهیۀ خورش شوید خولی گیلانی، غذایی خوشعطر و خوشطعم خواهید داشت که مهمانهای شما را شگفت زده خواهد کرد. نکات مهمی که در این دستور غذایی روش تهیۀ خورش شوید خولی گیلانی نهفته است، به شما کمک میکند بدون دردسر، این خورش اصیل شمالی را برای مجالس خود تهیه کنید.
روش تهیۀ خورش شوید خولی گیلانی؛ غذای خوشعطر شمالی
غذاهای شمالی یکی از خوشمزهترین و خوشعطرترین غذاهای ایرانی است که هم در شمال ایران شناخته شده هستند و هم در سراسر کشور ایران، طرفداران خاص خود را پیدا کردهاند. از جمله خوشمزهترین غذاهای محلی و سنتی را میتوان متعلق به استان گیلان، دانست. غذاهای محلی گیلان، یکی از خوشرنگترین غذاهای سنتی ایرانی است که هر فردی که تاکنون طعم آنها را نچشیده، با یک بار خوردن آنها، از طرفداران این غذاهای سنتی خواهد شد.
چه این غذاها را برای مجالس و مهمانیهای خود تهیه کنید، چه به عنوان غذاهای مخصوص شب عید نوروز درنظر بگیرید، حداقل یک نفر پیدا میشود تا دستور غذایی تهیۀ این غذاهای سنتی و شمالی ایرانی را از شما بگیرد. یکی از این غذاهای خوشمزه و خوشرنگ شمالی، خورش شوید خولی گیلانی است.
مواد لازم برای تهیۀ خورش شوید خولی گیلانی
برای اینکه خورش شوید خولی گیلانی را تهیه کنید، باید این مواد را در لیست خرید خود بگنجانید و برای تهیۀ آن یک سر به بازار روز بروید.
- آلو 5 عدد
- تخم مرغ 2 عدد
- پیاز 1 عدد
- سینه مرغ 2 عدد
- شوید 300 گرم
- سیر 3 حبه
- رب 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم
مراحل گامبهگام روش تهیۀ خورش شوید خولی گیلانی
زمانی که به فکر تهیۀ یک غذای جدید میافتید، ممکن است برای مراحل اولیۀ آن کمی دچار استرس و نگرانی شوید. اینجاست که یک راهنمای کامل میتواند به شما کمک کند تا با خیالی آسوده به تهیۀ غذای موردنظر بپردازید. برای تهیۀ شوید خولی گیلانی نیز ما این راهنما را آماده کردهایم که در ادامه با مراحل تهیۀ خورش شوید خولی گیلانی، مرحله به مرحله آشنا میشویم تا شما با کمترین میزان چالش، بتوانید این غذای خوشمزه و خوشعطر را تهیه کنید.
مرحله یک
در اولین قدم از روش تهیه خورش شوید خولی گیلانی، لازم است تا یک تکه سینه مرغ را بردارید و خوب بشویید و آن را به صورت خیلی ریز خرد کنید. سپس یک قابلمه مناسب خورش را برداشته و روی شعله قرار دهید. درون آن را کمی روغن بریزید تا روغن داغ شود. در این میان یک پیاز متوسط برداشته و آن را به صورت نگینی خرد کنید. یک حبه سیر نیز بردارید و آن را خوب بشویید و سپس پوره کنید.
زمانی که روغن خوب داغ شد بیشتر پیازها را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید و سپس زردچوبه و فلفل قرمز و فلفل سیاه را به پیازها اضافه کنید. حدود یک سوم از پیازهای خرد شده را برای استفاده در مراحل بعدی در کنار قرار داده و نگه دارید. در ادامه تکههای مرغ را درون قابلمه بیندازید و با پیازها تفت دهید. در ادامه سیرهای پوره شده را به ترکیب پیاز و تکههای مرغ اضافه کنید و همه مواد را خوب با هم تفت دهید تا مرغها با سیر و پیاز و ادویه مزهدار شوند. اکنون در قابلمه را بگذارید و برای تهیه خورش شوید خولی گیلانی به مرحله بعد بروید.
مرحله دو
در قدم بعدی از روش تهیه خورش شوید خولی گیلانی، یک تابه بردارید و درون آن را کمی روغن بریزید. پیازهایی که از مرحله قبل کنار گذاشته بودید را بردارید و به تابه اضافه کنید. سپس شویدهایی که از بازار روز سبزیها خریداری کردهاید را خوب بشویید، سپس خشک کنید و در ادامه آنها را به صورت ساطوری خرد کنید.
کمی که پیازها تفت خوردند، شویدهای خرد شده را به تابه اضافه کرده و با پیازها تفت دهید. کمی ادویه مانند زردچوبه و فلفل قرمز را به تابه اضافه کنید و تفت دهید. دو حبه سیر باقی مانده را نیز پوره کنید و به تابه اضافه کرده و با سایر مواد به تفت دادن ادامه دهید. کمی بعد، دو قاشق رب گوجهفرنگی را نیز به تابه اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله سه
در سومین قدم از روش تهیۀ خورش شوید خولی گیلانی، دو عدد تخم مرغ را درون تابه بشکنید و خوب با پیازها و شویدها هم بزنید. لازم نیست تا تخممرغها با شویدها خوب پخته شوند. بلکه کافی است یک تفت کوچک بدهید و سپس این ترکیب را به قابلمۀ خورش اضافه کنید. بهتر است در زمانهای پایانی از پخت خورش شوید خولی گیلانی، شوید و تخم مرغ را اضافه کنید تا طعم آن ازبین نرود.
مرحله چهار
در قدم چهارم از روش تهیۀ خورش شوید خولی گیلانی، نوبت به اضافه کردن آلوها میرسد. وقتی که مرغها خوب پخته شده و طلایی شدند، سه پیمانه آب جوشیده را به قابلمۀ مرغها اضافه کنید و فرصت دهید تا خورش به غلظت کافی برسد. پس از آن که خورش غلیظ شد، آلوها را اضافه کنید. اکنون خورش شوید خولی شما آماده شده است. برای داشتن طعمی بهتر در خورش، میزان نمک و سایر ادویهها را بررسی کنید و حدود 10 دقیقه بعد، زیر خورش را خاموش کنید.
نکات مهم در تهیه خورش شوید خولی گیلانی
1- اگر دوست دارید خورش شوید خولی گیلانی شما کمی ترش مزه باشد، میتوانید از رب انار و یا رب آلو بهجای رب گوجهفرنگی استفاده کنید.
2- یک راه دیگر برای استفاده از تخممرغ در تهیۀ خورش شوید خولی گیلانی، این است که تخممرغها را مستقیم در خورش بشکنید و درون خورش هم بزنید.
3- بهعنوان یک راه دیگر برای پختن گوشت مرغ، میتوانید ابتدا تکههای مرغ را درون کره تفت دهید و سرخ کنید و سپس به قابلمۀ خورش اضافه کنید.
4- در تهیۀ خورش شوید خولی میتوانید از شوید خشک شده نیز استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که استفاده از شوید تازه، طعم و عطر بینظیری را به خورش شوید خولی گیلانی شما میبخشد. بنابراین؛ بهتر است به فکر خرید شوید تازه باشید.
5- دقت کنید که هنگام تفتدادن سیرها، باید این تفت دادن خیلی کوتاه باشد. چرا که اگر سیر را زیاد تفت دهید، میسوزد و طعم خوش آن را از میان میبرد.
در این مقاله از مجلۀ راستین، با روش تهیۀ خورش شوید خولی گیلانی آشنا شدیم که یکی از خوشطعمترین غذاهای خورشی شمالی نیز میباشد. امیدواریم با راهنمای تهیۀ شوید خولی که در این مقاله بیان کردیم، بتوانید این غذای سنتی و اصیل ایرانی را برای خود و عزیزانتان تهیه کنید.