یک خورش جدید میخواهید با طعمی تازه؟ درست کردن خورش غوره را با این روش مجلسی به شما پیشنهاد میکنیم. هماکنون میتوانید دستور تهیۀ خورش غورۀ مجلسی را در این مقاله بخوانید و با راهنمای تهیه این خورش ترش و خوشمزه آشنا شوید.
روش تهیۀ خورش غورۀ مجلسی خوشمزه و خوشعطر
اگر از آن دسته افرادی هستید که به خوردن خورشهای مختلف مانند خورش آلو مسما و خورش ریواس، در وعدههای غذایی خود عادت کردهاید، اما بهدنبال طعمی تازه برای وعدههای غذایی خود میگردید، پیشنهاد راستین به شما، درست کردن خورش غوره است.
از آنجایی که غوره، یک مادۀ غذایی پرخاصیت است، ترکیب آن با خورش میتواند به یک غذای مقوی با خواص عالی تبدیل شود. غوره خاصیت ضدالتهابی دارد و برای افراد بیمار و افرادی که در سنین میان سالی هستند، بسیار مناسب است. اگر از طرفداران غذاهای ترش هستید، خورش غوره را دربرنامۀ غذایی خود قراردهید.
خورش غوره همانند قیمهنثار قزوینی، یک غذای محلی و سنتی در استانهای غربی کشور است که امروزه در جایجای کشور ایران، محبوب و پرطرفدار شده است. حال که با این خورش ترش مجلسی آشنا شدید، در ادامۀ این مقاله از مجلۀ رستوران راستین شاندیز، همراه شما هستیم تا به آسانی، با روش تهیۀ خورش غورۀ مجلسی آشنا شویم.
مواد لازم برای تهیۀ خورش غورۀ مجلسی
موادی که در ادامه بیان میکنیم، در دستور اصلی خورش غورۀ مجلسی وجود دارد، اما از آنجایی که خورش غوره، یک غذای ترش است، شما میتوانید نسبت این مواد را بهمیزان دلخواه تغییر دهید.
- پیاز یک عدد متوسط
- گشنیز و نعناع و جعفری 500 گرم
- پیازچه 100 گرم
- گوشت قرمز 500 گرم
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- ادویه به میزان لازم
مراحل گامبهگام تهیۀ خورش غورۀ مجلسی
تهیه خورش غوره، همانند سایر خورشهای دیگر است با این تفاوت که غوره، نقش اصلی را بازی میکند. شما هم اکنون به کمک راهنمای زیر، میتوانید با روش تهیۀ خورش غورۀ مجلسی، آشنا شوید و این خورش خوشمزه را برای عزیزان خود تهیه کنید.
مرحلۀ یک
در اولین قدم از روش تهیۀ خورش غورۀ مجلسی، یک پیاز متوسط را بردارید و خوب بشویید. سپس آن را پوست بگیرید و پیازها را بهصورت نگینی ریز خرد کنید. همانطور که میدانید، استفاده از پیاز خرد شده، بخش جداییناپذیر خورشهای اصیل ایرانی است. همانطور که گفتیم، برای خرد کردن پیازها، سعی کنید ریز کردن شما آنقدری باشد که در خورش بهچشم نیاید. در این مرحله، حتی میتوانید پیاز را به حالت پوره در آورده و سپس خرد کنید. این بستگی به ذائقۀ شما دارد.
در ادامۀ روش تهیۀ خوررشت غورۀ مجلسی، یک قابلمۀ مناسب را بردارید و روی حرارت قراردهید. زیر حرارت را روشن کنید و روی شعلۀ ملایم تنظیم کنید. سپس یک چهارم پیمانه روغن درون قابلمه بریزید و اجازه دهید روغن داغ شود.
زمانی که روغن داغ شد، پیازها را درون قابلمه بریزید و تفت دهید تا سرخ و طلایی شوند. اگر دوست دارید خورش چربوچیلیتری داشته باشید، بهطوری که لعاب روغن روی خورش بیفتد، میتوانید میزان روغن را به نسبت دلخواه افزایش دهید. درغیراینصورت، اگر ممنوعیت استفاده از روغن دارید، میتوانید به میزان کمتری روغن بسنده کنید. در میان سرخ شدن پیازها، به سراغ مرحلۀ بعدی از روش تهیۀ خورش غورۀ مجلسی بروید.
مرحلۀ دو
در دومین قدم از روش تهیۀ خورش غورۀ مجلسی، سبزیهای گشنیز، نعناع و جعفری را خوب بشویید و سپس آنها را بهصورت خیلی ریزی، ساطوری کنید. سپس به سراغ قابلمۀ پیازها بروید و اگر پیازها کمی سرخ شده بودند، مقداری زردچوبه را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ زردچوبه باز شود. کمی بعد، سبزیهای خرد شده را به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا مواد خوب باهم ترکیب شده و تفت بخورند.
مرحلۀ سه
در قدم سوم از روش تهیۀ خورش غورۀ مجلسی، مقدار مناسب گوشت قرمز را بردارید و آن را به قطعات مربعی کوچک خرد کنید. سپس گوشتها را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا گوشتها کمی پخته شوند.
کمی که گوشتها تفت خوردن و با ادویهها ترکیب شدند، دوقاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی را به گوشتها اضافه کنید و هم بزنید تا خامی رب گوجهفرنگی گرفته شود و با گوشتها و سبزیجات تفت بخورد.
اگر احساس کردید گوشتها خوب سرخ نمیشوند و یا روغن آنها کم است، میتوانید در این مرحله، مقداری روغن اضافه کنید. اگر روغن اضافی برای شما ممنوعیت دارد، مقداری آب جوشیده شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا با بخار حاصل از آب جوش، گوشتها پخته شوند. سپس به سراغ مراحل بعدی در تهیۀ خورش غورۀ مجلسی بروید.
مرحلۀ چهار
در قدم چهارم از روش تهیۀ خورش غورۀ مجلسی، سه پیمانه آب جوشیده را به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را قراردهید تا گوشت پخته شود و خورش جا بیفتد. مراقب باشید که زیر شعلۀ حرارت بسیار کم باشد، چرا که ممکن است باعث سر رفتن خورش شود. بسیار مهم است که به آرامی و با دادن زمانی مناسب، خورش شما آماده شود.
مرحلۀ پنجم
به عنوان قدم پایانی در روش تهیۀ خورش غورۀ مجلسی، زمانی که خورش به غلظت افتاد، میتوانید غورهها را اضافه کنید. ابتدا غورهها را خوب بشویید، شاخ و برگ آن را جدا کنید و سپس آن را درون قابلمۀ خورش بریزید. 20 دقیقه زمان بدهید تا طعم غورهها در خورش پخش شود. اکنون خورش غورۀ خوشمزه و مجلسی شما آماده شده است. شما میتوانید این خورش خوشطعم را در کنار برنج و ماست تازۀ محلی سرو کنید.
نکات مهم در تهیۀ خورش غوره
1- از آنجایی که استفاده از غوره در این خورش، به آن مزۀ ترشی میدهد، اگر چندان طرفدار مزۀ ترش نیستید، میتوانید به جای استفاده از رب گوجهفرنگی، از رب انار استفاده کنید.
2- در دستور اصلی تهیۀ خورش از گوشت قرمز گوسفندی و گوساله استفاده شده است، اما شما اگر ممنوعیت مصرف گوشت قرمز دارید، میتوانید از تکههای گوشت مرغ همانند گوشت قرمز استفاده کنید.
3- برای اینکه طعمی خوش به خورش غورۀ مجلسی خود ببخشید، میتوانید درهنگام تفت دادن گوشتها، کمی زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.
4- دقت کنید که میتوانید سبزیجات را جداگانه سرخ کنید و در انتها به خورش اضافه کنید تا طعم و عطر آنها بیشتر حفظ شود.
5- برای اینکه طعم غورهها بیشتر در خورش پخش شود؛ میتوانید مقداری از غورهها را له کنید و در خورش بریزید.
در این مقاله از مجلۀ راستین، شما با روش تهیۀ خورش غورۀ مجلسی آشنا شدید. امیدواریم که به کمک این راهنمای تهیۀ خورش غورۀ مجلسی، بتوانید این خورش اصیل ایرانی را تهیه کرده و برای عزیزان خود سرو کنید.