مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

طرز تهیه ترشی نازخاتون شمالی با دستور اصیل مازندرانی

ترشی نازخاتون

برای ایجاد تنوع در فهرست غذاهای روزمره، خورش نازخاتون شمالی را با این دستور اصلی تهیه کنید و غذایی لذت بخش را برای خانوادۀ خود فراهم کنید. روش تهیه غذای سنتی نازخاتون شمالی آسان است و به کمک این دستور می‌توان به‌راحتی و در زمانی کوتاه، غذای محلی نازخاتون شمالی را در خانه تهیه کرده و سرو کنید.

روش تهیه نازخاتون، ترشی اصیل و سنتی شمالی‌ها

وقتی صحبت از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی می‌شود، غذاهای شمالی، در ردیف اول این فهرست، قرار می‌گیرد. غذاهای محلی شمالی، مانند نازخاتون در کنار غذاهای محلی ترکمن صحرا، با عطر و طعم دل‌انگیز خود می‌تواند، برای ذائقۀ افراد بسیاری، خوشایند باشد.

نازخاتون، به‌علت استفاده از مواد مختلف در آن، یک غذای نشاط‌‌آور است. خاستگاه این غذای سنتی، به استان مازندران، به‌ویژه شهر زیبای بابل و بهشهر باز می‌گردد. وجود ویتامین‌های A،B ،C،E، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، اسید فولیک، آهن، فسفر، امگا 3 در این غذاها، به بهبود خلق‌وخو کمک کرده و نشاط و شادی فراوانی را در‌هنگام خوردن غذا فراهم می‌کند.

با وجود آنکه نازخاتون یک غذای ساده است، اما روش تهیۀ آن باعث می‌شود شما طعم‌های متفاوتی را در این غذا شاهد باشید. در تهیۀ این غذا، از بادمجان استفاده می‌شود. شاید تعجب کنید که چطور استفاده از بادمجان می‌تواند چنین غذای جالبی را فراهم کند. اگر کنجکاو شده‌اید که بیشتر با این غذای محلی و سنتی شمالی آشنا شوید، در این مقاله از مجلۀ راستین، همراه شما هستیم تا با روش تهیۀ نازخاتون آشنا شویم.

مواد لازم برای تهیۀ نازخاتون شمالی

از آن‌جایی که غذای نازخاتون، یک غذای پر‌خاصیت است که با مواد مختلف تهیه می‌شود، روش‌های طبخ مختلفی نیز دارد. در این بخش، مواد لازم برای تهیۀ نازخاتون شمالی را آورده‌ایم که می‌توانید به میزانی که دوست دارید این مواد را تهیه کرده و طبق مراحلی که در ادامه بیان می‌کنیم، روش طبخ تهیۀ نازخاتون شمالی را در پیش بگیرید.

  • بادمجان – 6 عدد
  • سیر – 5 حبه
  • ریحان تازه – 200 گرم
  • نعناع خشک – 3 قاشق غذاخوری
  • گشنیز تازه – 200 گرم
  • آبغوره – نصف لیوان
  • نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه نازخاتون

مراحل گام‌به‌گام روش تهیۀ نازخاتون شمالی

امیدواریم تا این مرحله، مواد لازم برای تهیۀ نازخاتون شمالی را آماده کرده باشید. در ادامه، همراه شما هستیم تا با مراحل تهیۀ غذای نازخاتون شمالی آشنا شویم.

مرحلۀ یک

در اولین قدم از روش تهیۀ نازخاتون شمالی، بادمجان‌هایی که خریده‌اید را آماده کنید. آن‌ها را خوب بشویید و سپس بادمجان‌ها را برای کبابی کردن آماده کنید. می‌توانید از کباب‌پز در این مرحله استفاده کنید. اگر کباب‌پز ندارید، می‌‌توانید بادمجان‌ها را در سینی فر قرار‌دهید و در فر کبابی کنید.

کبابی کردن یا تنوری کردن بادمجان‌ها باعث می‌شود تا طعمی خوش و عطری دلپذیر به نازخاتون خود ببخشید. کباب‌پز را آماده کنید و روی شعلۀ ملایم، بادمجان‌ها را روی کباب‌پز قرار دهید و زمان دهید تا یک طرف بادمجان‌ها پخته شوند. سپس آن‌ها را برگردانید تا دو طرف بادمجان‎‌ها به خوبی پخته شده و نرم شوند.

مراقب باشید که بادمجان‌ها نسوزند. چرا که طعم ناخوشایندی را به نازخاتون شما خواهد بخشید. پس از کبابی شدن بادمجان‌ها، آن‌هارا کنار بگذارید تا کمی خنک شود. پس از آنکه بادمجان‌های کبابی خنک شدند، پوست آن‌ها را به آرامی بگیرید و در کنار قرار‌دهید. سپس با گوشت‌کوب بادمجان‌ها را بکوبید و آن‌ها را به حالت پوره و له شده درآورید.

می‌توانید از یک چنگال نیز برای پوره کردن و له کردن بادمجان‌ها نیز استفاده کنید. می‌توانید مقداری ادویه، مانند فلفل و گلپر را به بادمجان‌های پوره شده اضافه کنید و خوب بادمجان‌ها را با ادویه‌ها ترکیب کنید تا پورۀ بادمجان شماطعم‌دار شود.

مرحلۀ دو

در دومین قدم از روش تهیۀ غذای نازخاتون، گشنیز، ریحان و جعفری و یا هر سبزی دیگری که در دسترس شماست را بردارید. خوب بشویید و تمیز کنید و سپس این سبزیجات را با چاقو، بسیار خرد کرده وساطوری کنید.

اگر غذاساز دارید، می‌توانید این ترکیب را در غذاساز ریخته و خوب مخلوط کنید تا یک ترکیب یک دست ایجاد شود. در‌غیر این‌صورت، خرد‌ کردن آن کافی است. این به سلیقه و ذائقۀ غذایی شما بستگی دارد که سبزیجات را چه‌طور استفاده کنید. اما وجود تکه‌های سبزی در نازخاتون می‌تواند زیبایی آن را دوچندان کند.

مرحلۀ سه

در قدم سوم از مراحل تهیۀ نازخاتون شمالی، سه حبۀ سیر را بردارید، خوب بشویید و آن‌ها را پوست بگیرید. سپس سیرها را به کمک یک گوشت کوب له کرده و یا پوره کنید. سپس این سیرهای پوره شده را به بادمجان‌ها اضافه کنید و با یک قاشق، این ترکیب را خوب باهم مخلوط کنید تا بادمجان‌ها طعم و عطر خوش سیرها را به خود بگیرد. در این مرحله می‌توانید مقداری نعنای خشک را نیز اضافه کنید.

مرحلۀ چهار

در مرحلۀ چهارم از روش تهیۀ نازخاتون شمالی، سبزیجاتی که خرد کرده‌‌اید را به بادمجان‌های تنوری اضافه کنید. آن‌هارا خوب باهم مخلوط کنید تا همۀ مواد با‌هم ترکیب شوند. در‌ادامه، ادویه‌های لازم را به میزان دلخواه اضافه کنید و سپس نصف پیمانه آبغوره را نیز به این ترکیب افزوده و همۀ مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید.

اگر دوست ندارید نازخاتون شما طعمی ترش داشته باشد، می‌توانید مقدار آبغوره را به میزان یک سوم پیمانه کاهش دهید.

اکنون غذای نازخاتون شما آماده شده است. امیدواریم که به کمک راهنمای قدم‌به‌قدم تهیه نازخاتون شمالی، توانسته باشید به آسانی و بدون چالش، این غذای خوشمزه را تهیه کنید. در‌انتها، شما می‌توانید این غذای محلی را همراه با ماست و دوغ در‌کنار عزیزان خود سرو کرده و میل کنید.

نازخاتون شمالی

نکات مهم در تهیۀ نازخاتون شمالی

1- می‌توانید به جای استفاده از آبغوره، از آب انار نیز استفاده کنید.
2- اگر سبزیجات لازم برای تهیه نازخاتون شمالی را در دسترس ندارید، می‌توانید از سبزیجات دیگر نیز استفاده کنید.
3- می‌توانید سبزیجات را کمی تفت دهید، خیلی کوتاه، سپس از آن‌ها در تهیۀ نازخاتون شمالی استفاده کنید.
4- اگر سبزیجات تازه در دسترس شما نبود، می‌توانید از سبزیجات خشک شده نیز به جای آن‌ها استفاده کنید.
5- اگر طعم ریحان را دوست دارید، می‌توانید از سبزی ریحان، هم به‌صورت تازه و هم به‌صورت خشک شده استفاده کنید.

در این مقاله از مجلۀ راستین، همراه شما بودیم تا با روش تهیۀ نازخاتون شمالی آشنا شویم. امیدواریم که به کمک این راهنمای کاربردی تهیۀ نازخاتون شمالی، توانسته باشید این غذای خوشمزه را در خانه برای عزیزان خود تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?