مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

طرز تهیۀ ماقوت با شیر، دسر یزدی لطیف و خوشمزه

ماقوت با شیر

وقتی به یک دسر خوشمزه در ایام ماه‌مبارک رمضان فکر می‌کنید، تهیۀ ماقوت را به‌یاد آورید. البته که این دسر لطیف و خوشمزه فقط مخصوص ماه رمضان نیست. ماقوت یک دسر خوشمزه است که وقتی می‌خواهید آن را تهیه کنید، این دستور تهیۀ ماقوت به کمک شما می‌آید. در ادامۀ این مقاله از مجلۀ راستین می‌توانید دستور تهیۀ ماقوت را بخوانید.

آشنایی با مراحل تهیۀ ماقوت خوشمزه، فوری و آسان با شیر

وقتی ایام ماه مبارک رمضان فرا می‌رسد، تهیۀ خوردنی‌های مقوی، گرم و ساده همواره در دستور تهیۀ افطاری قرار می‌گیرد. بسیاری از دسرها رنگ‌وبوی ماه رمضان را می‌دهند، اما برخی دیگر دسرهای رایج درمیان سفره‌های ایرانی‌ها است.

یکی از دسرهای معروف ماه مبارک رمضان، ماقوت است. ماقوت یک دسر ساده و خوشمزه است که با مواد ساده‌ای تهیه می‌شود و می‌توان آن را برای کوچک‌ترها در تمام طول سال تهیه کرد. استفاده از ماقوت و حلوا درسفره‌های افطاری رنگ و بوی دلپذیری به لحظه‌های افطار می‌بخشد. به‌ویژه اگر برای این سفره، به فکر تهیۀ حلوای نخودچی دو رنگ باشید، سفرۀ افطار را زیباتر خواهید کرد.

خوشبختانه برای افطار دسرهای مختلفی می‌توان تهیه کرد. از یک طرف تهیه ماقوت می‌تواند انتخابی مناسب باشد و از طرفی یادگیری روش تهیۀ خوردنی‌های دیگر مانند روش تهیۀ مسقطی شیرازی، تنوع غذایی را در شب‌های افطار بالا می‌برد. هرچند که بسیاری از افراد دوست دارند افطاری ساده داشته باشند، اما آشنایی با روش تهیۀ دسرهای مختلف یک هنر ارزشمند است.

البته که دسرهای شیرین و خوشمزه مخصوص ایام ماه مبارک رمضان نیست و شما هر زمان که دوست داشته باشید، می‌توانید آن‌ها را تهیه کنید. اما به‌هرحال ماه رمضان حال‌وهوای خود را دارد. آشنایی با روش تهیۀ ماقوت و دسرهایی از این دست، نه‌تنها باعث حفظ سلامتی می‌شود، بلکه هوس خوردن خوراکی‌های ناسالم را از میان می‌برد.

هرچند که هوس خوردن شیرینی‌های بازاری و طعم آن‌ها می‌تواند وسوسه‌انگیز باشد، اما شما می‌توانید روش تهیۀ قطاب یزدی را فرا‌بگیرید و در وعده‌های خود در کنار چایی دلپذیر از آن استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیۀ ماقوت یزدی خوشمزه

تهیۀ ماقوت یزدی برخلاف نامش که شاید کمی دشوار به‌نظر برسد، ساده و آسان است و با موادی که به‌راحتی در هر خانه‌ای یافت می‌شود، می‌توان آن را تهیه کرد. هرچند که مواد اصلی ماقوت نشاسته و شیر است اما شما می‌توانید برای داشتن طعم و عطری بهتر مواد لازم برای تهیۀ ماقوت در ادامه آمده است.

  • شیر سرد دو پیمانه
  • نشاسته یک پیمانه
  • گلابی ک پیمانه
  • آب سرد سه پیمانه
  • شکر دو پیمانه
  • پودر هل یک قاشق چای‌خوری
  • وانیل یک قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم‌کرده به مقدار لازم
  • خلال بادام به مقدار لازم
  • خلال پسته یک قاشق چای‌خوری
طرز تهیه ماقوت

مراحل تهیۀ ماقوت شیرین و خوشمزه در خانه

چه در ایام شیرین ماه مبارک رمضان باشید و چه بخواهید یک عصرانۀ دلپذیر آماده کنید، ماقوت همواره یک پیشنهاد عالی است. چرا که هم با مواد ساده‌ای تهیه می‌شود و هم مراحل تهیۀ آن آسان است. در‌ ادامه، با مراحل آماده‌سازی ماقوت آشنا خواهیم شد.

مرحلۀ یک

در اولین قدم از مراحل تهیۀ ماقوت شیرین، ابتدا باید نشاسته را در شیر حل کنید. برای این کار، یک ظرف مناسب بردارید، یک پیمانه شیر در آن بریزید و سپس نصف نشاسته‌ها را در آن خالی کنید. سپس با قاشق هم بزنید تا پودر نشاسته به خوبی در شیر حل شود. سپس باقی نشاسته را نیز به آرامی به شیر اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا نشاسته در شیر حل شود و ته نشین نشود.

مرحلۀ دو

شیر و نشاسته را در یک قابلمۀ مناسب بریزید و آن را روی حرارت قرار‌دهید. این ترکیب را آرام آرام هم بزنید تا نشاسته‌ها گلوله نشوند. چرا که حرارت می‌تواند باعث به‌هم چسبیدن نشاسته‌ها شود.

مرحلۀ سه

کمی بعد، وقتی که شیر و نشاسته حسابی گرم شدند و در آستانۀ جوشیدن قرار‌گرفتند، شکر را به آرامی به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا شکر کامل در شیر و نشاسته حل شود. در روش تهیۀ ماقوت آماده است که باید هم‌زدن را به‌طور مستمر انجام دهید و این یک کار مهم در تهیۀ ماقوت است. شکر را مرحله‌به‌مرحله به قابلمه اضافه کنید تا شکر‌ها از هم باز شوند.

مرحلۀ چهار

در ادامۀ مراحل تهیۀ ماقوت شیرین و خوشمزه، کره را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا کره نیز باز شود. بهتر است کره را مدتی قبل از یخچال خارج کنید و سپس آن را به قابلمه اضافه کنید. زمانی که کره خوب در شیر باز شد، به سراغ مرحلۀ بعدی طرز تهیۀ ماقوت بروید.

مرحلۀ پنج

اکنون به مراحل پایانی تهیۀ ماقوت رسیده‌ایم. در این مرحله از روش تهیۀ ماقوت، نوبت به افزدونی‌های معطر می‌رسد تا طعم و عطر ماقوت شما خوشایندتر شود. در این مرحله، ابتدا پودر هل را به قابلمۀ ماقوت اضافه می‌کنیم. کمی هم می‌زنیم تا عطر هل بلند شود. سپس کمی خلال بادام و خلال پسته را به قابلمه اضافه می‌کنیم.

زمانی که غلظت ماقوت به اندازۀ مناسبی رسید، گلاب را اضافه کرده و کمی بعد زعفران را نیز اضافه می‌کنیم. فاصلۀ بین اضافه کردن گلاب و زعفران باید خیلی کوتاه باشد و بعد از حدود دو دقیقه باید زیر شعله را خاموش کنید.

اکنون مراحل تهیۀ ماقوت شما به انتها رسیده است. هم‌اکنون می‌توانید بعد از گذشت چند دقیقه، ماقوت را به ظرف‌ها منتقل کرده و آن را نوش‌جان کنید. برای تزیین ماقوت‌ها می‌توانید از خلال پسته و بادام، پودر نارگیل و برگ گل محمدی نیز استفاده کنید.

طرز تهیۀ ماقوت با شیر، دسر یزدی لطیف و خوشمزه

نکات مهم در تهیۀ ماقوت

  • برای تهیۀ ماقوت خوشمزه بهتر است از شیر پرچرب استفاده کنید.
  • بهتر است پودر نشاستۀ شما تازه باشد. چرا که پودر نشاستۀ کهنه باز نمی‌شود و به هم می‌چسبد.
  • اگر محدودیت مصرف شکر دارید، می‌توانید از شیرین کننده‌های طبیعی مانند عسل و یا شیرۀ انگور و خرما استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید ماقوت شما کمی پرچرب و غلیظ باشد، یک قاشق چایخوری خامه را در شیر حل کنید و سپس نشاسته را اضافه کنید.
  • در تهیۀ ماقوت حرارت شعله باید ملایم باشد. در‌غیر این صورت موجب به‌هم چسبیدن نشاسته‌ها می‌شود.

اکنون تهیۀ ماقوت به انتها رسیده است. خوشحالیم که در این مقاله از مجلۀ راستین همراه شما بودیم تا با روش تهیۀ ماقوت آشنا شویم. شما می‌توانید در بخش مجلۀ وب‌سایت راستین، با روش تهیۀ دسرهای مختلف آشنا شوید و آن‌ها را برای خود و عزیزانتان آماده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?