این دستور آماده کردن کوبیدهٔ مرغ همان طعم بینظیری است که لحظات خوشی را برای شما فراهم میکند و یک پایهٔ ثابت برای سفرههای مهمانی شما خواهد شد. در ادامه با دستور تهیۀ کباب کوبیده مرغ آشنا شده و نکات روش تهیۀ کوبیدۀ مرغ را آموزش میدهیم.
دستور تهیه کباب کوبیدهٔ مرغ، ترد و خوشمزه
یکی از غذاهای دلپذیر برای مهمانیها و حتی روزهای عادی، کوبیدۀ مرغ است. زمانی که از طعم تکراری مرغ خسته شدید، میتوانید به تهیۀ مرغ به شیوۀ کوبیدۀ مرغ روی آورید. این یک ترکیب غذایی خوشمزه است که خستگی یک روز کاری پر استرس را از تن شما خارج میکند. بهویژه اگر روشهای مزهدار کردن جوجه را بلد باشید، طعم کوبیدۀ شما بینظیر خواهد شد.
آشنایی باروشهای مختلف درست کردن کباب و کوبیده میتواند وعدههای غذایی شما را از تکراری بودن نجات دهد. بهویژه اگر با روش تهیۀ کبابهای سنتی و محلی مانند طرز تهیه کباب سرداشی، آشنا باشید، لذت آشپزی شما دوچندان خواهد شد. درادامۀ این مقاله از مجلۀ آشپزی راستین، همراه شما هستیم تا با روش تهیۀ کوبیدۀ مرغ آشنا شویم.
مواد لازم برای تهیهٔ کباب کوبیدهٔ مرغ برای ۴ نفر
تهیهٔ کوبیدهٔ مرغ با طعم عالی نیاز به مواد اولیهٔ تازه دارد. گوشت مرغ تازه طعمی خوش به کوبیدهٔ شما میبخشد. بنابراین بهتر است برای تهیهٔ کوبیده مرغ همان روز گوشت تازه آماده کنید. در ادامه با مواد دیگری که برای تهیهٔ کوبیدهٔ مرغ خوشمزه نیاز است آشنا میشوید.
- سینه مرغ 600 گرم
- کره 50 گرم
- پیاز بزرگ 2 عدد
- سیر 4 حبه
- تخم گشنیز نصف قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه و روغن به میزان لازم
مراحل تهیهٔ کباب کوبیدهٔ مرغ خوشرنگ و خوشمزه
کوبیدهٔ مرغ از آن دسته غذاهای خوشطعم سفرههای مهمانی است که شما میتوانید با یادگیری دستور تهیهٔ آن بهراحتی این غذای خوشمزه را در خانه آماده کنید. در ادامه برای اینکه بتوانید بهصورت دقیق تهیهٔ کوبیدهٔ مرغ را از سر بگیرید، مراحل تهیهٔ آن را برای شما توضیح میدهیم.
مرحلۀ یک
در اولین قدم از تهیۀ کوبیدۀ مرغ باید گوشت مرغ را مزهدار کنید. برای مزهدار کردن گوشت مرغ، ابتدا سینههای مرغ را روی یک سینی پهن کنید و استخوانهای آن را خارج کنید. با یک گوشتکوب کمی به گوشتها ضربه بزنید. سپس آنها را در یک ظرف دیگر قراردهید.
درادامه، یک عدد سیر را پوست بگیرید و رنده کنید. یک پیاز کوچک نیز انتخاب کنید. آن را بشویید و پوست بگیرید. سپس پیاز را خلالی خرد کرده و به ظرف مرغ اضافه کنید. سپس کمی ادویه شامل فلفل سیاه و گلپر و نمک را به ظرف مرغ اضافه کنید. یک دستکش تمیز بپوشید و گوشت را با دستان خود ورز دهید. در انتها نیز زعفران دمکرده را به گوشتها اضافه کنید. سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را در یخچال قراردهید تا به مدت یک الی دو ساعت استراحت کند.
مرحلۀ دو
بعد از آنکه گوشت مرغ استراحت کرد و مزهدار شد، آن را از یخچال خارج کنید. سپس چرخگوشت و یا غذاساز خود را آماده کنید تا گوشت مرغ را چرخ کنید. دوبار گوشت سینۀ مرغ را چرخ کنید تا یک پورۀ گوشت یکدست داشته باشید.
مرحلۀ سه
در قدم بعدی از دستورتهیۀ کوبیدۀ مرغ، یک پیاز بزرگ بردارید و آن را شسته و پوست بگیرید. پیاز هرچه بیشتر باشد طعم بسیار خوشی به کوبیدۀ مرغ شما میبخشد. اما در مصرف آن زیادهروی نکنید. چرا که ممکن است باعث از همپاشیده شدن کوبیدۀ مرغ شما شود.
پیاز را پوره کنید. میتوانید پیاز را رنده کنید و آب آن را جدا کنید و یا از غذاساز استفاده کنید تا پیاز شما حسابی خرد شود و یا آن را چرخ کنید. درهر صورت زمانی که پیاز شما پوره شد، آن را به گوشت سینۀ مرغ چرخشده اضافه کنید و با دستان خود آن را ورز دهید تا به خوبی ترکیب شوند و یا اگر غذاساز دارید، پیاز پوره شده را همراه با گوشت مرغ درون غذاساز بریزید و چند دقیقه زمان دهید تا غذاساز این ترکیب را بهخوبی مخلوط کند.
مرحلۀ چهار
در ادامه، سه حبه سیر را بردارید و شسته و پوست بگیرید، سپس سیرها را نیز پوره کنید. درادامه، تخم گشنیز را نیز آسیاب کنید و همراه با پورۀ سیر به گوشت مرغ اضافه کنید. در انتها نیز ادویههای لازم مانند نمک و فلفل و آویشن را اضافه کنید و مزه کنید تا ادویهها به اندازۀ مناسب باشد. کمی با دست این ترکیب را ورز دهید تا مطمئن شوید ترکیب کوبیدۀ مرغ شما یکدست شده است.
مرحلۀ پنج
در قدم بعدی از دستور تهیۀ کوبیدۀ مرغ، سیخهای چوبی کوبیده را آماده کنید و با دستان خود کمی سیخها را مرطوب کنید تا گوشت کوبیدۀ مرغ به آن بچسبد. در ادامه، با دستان خود گوشت کوبیدۀ مرغ را روی سیخ قراردهید و به آن شکل دهید تا به شکل کوبیده درآید. سیخهای کوبیده را آماده کنید و در یک سینی بچینید. سپس به سراغ مرحلۀ بعدی آماده کردن کوبیده مرغ بروید.
مرحلۀ شش
در قدم بعدی، تابۀ مناسبی انتخاب کنید. سپس درون آن روغن بریزید و زمان بدهید تا روغن داغ شود. سپس یکی یکی سیخهای کوبیده را درون تابه قرار دهید. زیر شعله را کم کنید تا کوبیدۀ شما نسوزد. پس از آنکه یک طرف کوبیدۀ شما سرخ شد، آنها را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود. پس از آنکه کوبیدۀ شما آماده شد، کره و زعفران دمکرده را روی کوبیدۀ مرغ بریزید و کوبیدهها را با آنها طعمدار کنید.
اکنون کوبیدۀ شما آماده شده است. شما میتوانید این کوبیدۀ مرغ خوشمزه را همراه با ماست و ریحان میل کنید.
نکات مهم در تهیۀ کوبیدۀ مرغ
- اگر میخواهید طعم کوبیدۀ مرغ شما بهتر شود، میتوانید کمی دمبۀ گوسفندی نیز همراه با سینۀ مرغ چرخ کنید.
- اگر امکانات کبابپز دارید، میتوانید کوبیدۀ مرغ را در سیخهای فلزی و روی اجاق کبابپزی آماده کنید.
- استفاده از ادویههای دلخواه را فراموش نکنید، چرا که عطر خوش کوبیدۀ مرغ شما به این ادویهها وابسته است.
- اگر سینۀ مرغ در دسترس ندارید، میتوانید از ران مرغ نیز استفاده کنید. فقط دقت کنید که هنگام استفاده از ران مرغ، باید دمای پخت بسیار کم باشد تا کوبیدۀ مرغ شما خشک نشود.
- اگر دوست دارید کوبیدۀ مرغ شما ترد و خشک شود، مدت زمان پخت را با حرارت کم افزایش دهید.
امیدواریم با این دستور تهیۀ کوبیدۀ مرغ بتوانید یک وعدۀ غذایی عالی را برای دوستان و خانوادۀ خود آماده کنید. اگر دوست دارید با سایر دستورهای غذاهای مختلف آشنا شوید، میتوانید با مراجعه به بخش مجله راستین این دستورها را مطالعه کنید.