اگر میخواهید یک خوراک ماهی دلپذیر و خوشطعم داشته باشید، روش تهیۀ ماهی با سس زعفران را مطالعه کنید. حتی افرادی که از بوی ماهی متنفر هستند نیز میتوانند با سس زعفران بهراحتی از ماهی استفاده کنند. روش تهیۀ ماهی با سس زعفران در ادامه از این مقالۀ راستین آمده است.
طرز تهیۀ ماهی با سس زعفران به روش مجلسی
یکی از غذاهای مهم که بهتر است در هفته حداقل یکبار از آن استفاده شود، ماهی است. فرهنگ غذایی کشور ما در استفاده از ماهی کمی ضعیف است و از طرفی طعم و عطر ماهی برای بسیاری از افراد نیز آزاردهنده است و بههمین علت، افراد دوست ندارند از ماهی استفاده کنند.
با اینکه ماهی در رژیمغذایی ارزش بالایی دارد، اما افراد بسیاری که از بوی ماهی خوششان نمیآید، شاید سالی یک بار و فقط ماهی را برای شب عید آماده کرده و به تهیۀ سبزی پلو با ماهی اصیل شب عید بپردازند. روشهای مختلفی برای طبخ ماهی وجود دارد که میتوان از آنها برای داشتن طعمی جدید از ماهی استفاده کرد.
یکی از این روشها، طرز تهیۀ فیش استراگانوف است که طعمی دلپذیر دارد. فیش استراگانوف یک دستور غذای غنی و سرشار از مواد مغذی است که شما میتوانید دستور تهیۀ آن را در راستین مطالعه کنید. روش دیگر تهیۀ ماهی که طعم و عطر آن را دلپذیرتر میکند، روش تهیۀ مسگوف عراقی است. مسگوف یک غذای سنتی عراقی است که مجلۀ راستین دستور تهیۀ این غذا را برای شما آماده کرده است.
اما در ادامه از این مقالۀ مجلۀ راستین همراه شما هستیم تا روش تهیۀ ماهی با سس زعفران را یاد بگیریم که عطر و طعم آن برای هر فردی دلپذیر خواهد بود و میتوانید از آن برای وعدۀ غذایی مهمانی و مجالس خود نیز استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیۀ ماهی با سس زعفران
در این مقاله از مجلۀ راستین، همراه شما هستیم تا با مواد لازم برای تهیۀ ماهی با سس زعفران آشنا شویم. بهتر است ماهی را تازه تهیه کنید تا بافت آن درهنگام پخت سالم بماند. این مقدار مواد برای حدود ۴ نفر کافی است و اگر شما میخواهید برای تعداد بیشتری این غذا را تهیه کنید، میتوانید نسبت این مواد را به همان میزان افزایش دهید.
- ماهی دو عدد
- زعفران دم کرده نصف پیمانه
- آب لیمو ترش تازه ۲ قاشق غذاخوری
- سرکۀ سفید یک قاشق غذاخوری
- روغن زیتون ۵ قاشق غذاخوری
- پودر زنجبیل و آویشن به میزان لازم
- نمک و فلفل سیاه بهمیزان لازم
- زردچوبه و پودر سیر به میزان لازم
مراحل تهیۀ ماهی با سس زعفران بهصورت گامبهگام
در این بخش از مقاله راستین همراه شما هستیم تا مراحل تهیه ماهی با سس زعفران را گام به گام به شما آموزش دهیم. امیدواریم به کمک این راهنمای تهیه ماهی بتوانید یک وعدۀ غذای خوشمزه را برای اعضای خانواده خود آماده کرده و لحظات دلپذیری داشته باشید.
مرحله یک
در اولین قدم از مراحل تهیۀ ماهی با سس زعفران، ماهیها را از یخچال خارج کنید و کنار بگذارید تا یخ آنها باز شود. در ادامه، یک ظرف مناسب برداشته و درون آن را سرکۀ سفید با مقداری نمک میریزیم و این ترکیب را هم میزنیم تا نمک در سرکه حل شود.
کمی بعد، شکم ماهی را باز کنید و درون آن را تمیز کنید و محتوای آن را کامل خارج کنید. سپس با یک فرچۀ تمیز دو طرف ماهی را به سرکۀ سفید و نمک به دقت آغشته کنید. سپس ماهی را در کنار قرار دهید و بهمدت ۳۰ دقیقه بگذارید تا استراحت کند. ترکیب نمک و سرکه باعث از بین بردن بوی زحم ماهی میشود و طعم و بافت آن را دلپذیرتر میکند. در این میان به سراغ آماده کردن سس زعفران برای ماهی میرویم.
مرحله دو
در قدم بعدی از روش تهیۀ ماهی با سس زعفران، یک ظرف مناسب برداشته و درون آن را مقداری روغن زیتون میریزیم. سپس پودر زنجبیل، آویشن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آبلیمو را به ترتیب به این ظرف اضافه کرده و با یک قاشق چوبی همۀ این مواد را با هم خوب مخلوط میکنیم تا کاملاً یکدست شود.
دقت کنید که بهتر است این مواد را بهصورت مرحله به مرحله اضافه کنید تا طعم آن بهتر شود. در انتها نیز زعفران دمکرده را اضافه کرده و با همۀ مواد مخلوط میکنیم. اکنون با انجام این مراحل، سس زعفران شما آماده شده است. دقت کنید که همۀ مواد حل شده باشند و به هم نچسبند. در ادامه، برای تهیۀ ماهی با سس زعفران، به سراغ آماده کردن ماهیها میرویم. اکنون ماهیها باید نرم و لطیف شده باشند. آنها را با دست بررسی کنید تا متوجه لطافت آنها شوید.
مرحله سه
در این مرحله از روش تهیۀ ماهی، سس زعفران شما برای طعمدار کردن ماهی آماده شده است. در ادامه، سینی فر را برمیداریم کف آن را با کره چرب میکنیم و سپس ماهیها را از وسط شکم باز کرده و روی سینی فر پهن میکنیم. بهطوری که پشت آن روی سینی قرارگیرد.
سپس با یک قاشق تمیز سس زعفران را بهصورت یکنواخت روی شکم ماهی میریزیم و روی آن پخش میکنیم. دقت کنید که باید تمام سطح شکم ماهی به سس زعفران آغشته شود. چندین بار این کار را انجام دهید. سپس فر را روشن کرده و روی دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار میدهیم. زمان پخت ماهی بستگی به ضخامت گوشت ماهی دارد. اگر ماهیهای شما بزرگ و ضخیم هستند، میتوانید زمان پخت را روی ۴۵ دقیقه تا یک ساعت تنظیم کنید.
مرحله چهار
اکنون میتوانید سینی را درون فر قرار دهید. بعد از ۲۰ دقیقه بررسی کنید تا ماهیهای شما طلایی و سرخ شده باشند. بعد از حدود نیمساعت وقتی ماهیهای شما خوب طلایی و سرخ شدند، سینی فر را خارج کنید و ماهیها را در یک ظرف مناسب بچینید. سپس با مقدار باقی ماندۀ سس زعفران، لیمو ترش و سبزی تازه آن را سرو کنید.
نکات مهم در تهیۀ ماهی با سس زعفران
- از ماهی بدون تیغ استفاده کنید تا سرو آن راحت باشد.
- دقت کنید که ماهی حتما باید تازه باشد، وگرنه گوشت آن از هم باز میشود.
- اگر فر ندارید میتوانید روی اجاق گاز، ماهیها را گریل کنید.
در این مقاله از راستین همراه شما بودیم تا روش تهیۀ ماهی با سس زعفران را یاد بگیریم. امیدواریم با توجه به نکاتی که در این مقاله بیان شد، توانسته باشید این غذای خوشمزه را آماده کنید. در ادامه میتوانید در بخش مقالات راستین، با دستور تهیۀ غذاهای دیگر و دسرهای مختلف نیز آشنا شوید.