مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

طرز تهیۀ خورش ناردون گیلانی با طعمی به‌یادماندنی

خورش ناردون گیلانی

یکی از خوش‌طعم‌ترین خورش‌های شمالی، خورش ناردون گیلانی است. طرز تهیۀ خورش ناردون گیلانی با انار و گوشت مرغ طعمی ترش و ملس را به‌همراه دارد. در‌ ادامه این مقالۀ راستین با دستور تهیۀ خورش ناردون گیلانی آشنا خواهید شد.

دستور تهیۀ خورش ناردون گیلانی با مرغ

یکی از جذاب‌ترین غذاهایی که شما می‌توانید آن را برای وعده‌های میهمانی خود آماده کنید، خورش ناردون گیلانی است. تعجب نکنید! علت نامگذاری این خورش دقیقاً به خاطر وجود دانه‌های انار در آن است. استفاده از انار در تهیۀ خورش ناردون گیلانی آن را به یکی از بهترین غذاهای محلی گیلانی تبدیل کرده است که به شما توصیه می‌کنیم حتما این دستور را یک بار امتحان کنید و یا هنگام سفر به استان سرسبز گیلان، این خورش را امتحان کنید.

غذاهای شمالی همواره پر از شگفتی بوده و دنیایی از طعم‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. این غذاها ریشه در فرهنگ گرم و صمیمی مردم این منطقه دارد. شوید خولی و میرزا قاسمی نیز انواع غذاهایی هستند که یادگرفتن تهیۀ آن‌ها خالی از لطف نیست. در مقاله‌ای دیگر با طرز تهیۀ خورش شوید خولی پرداخته‌ایم که می‌توانید مطالعه کنید.

روش تهیۀ میرزا قاسمی گیلانی را نیز کامل و جامع با دستور اصلی برای شما آماده کرده‌ایم. در این مقاله نیز به طرز تهیۀ خورش ناردون گیلانی می‌پردازیم که در‌میان انبوه غذاهای محلی گیلانی پرآوازه است. در ادامۀ این مقاله از راستین همراه شما هستیم تا طرز تهیۀ خورش ناردون گیلانی که یکی از همین انواع مختلف خورش‌های خوش‌طعم و خوش‌رنگ شمالی است را آموزش داده و آماده کنیم.

مواد لازم برای تهیه خورش ناردون گیلانی

در این مقاله از راستین همراه شما هستیم تا با مواد اولیۀ مورد‌نیاز برای تهیۀ خورش ناردون گیلانی آشنا شویم. در این دستور تهیۀ، خورش ناردون گیلانی برای 4 نفر کافی است. اما شما می‌توانید مقدار مواد را به‌ تعداد افراد مورد‌نظر خود افزایش دهید.

  • مرغ یک کیلوگرم
  • پیاز متوسط دو عدد
  • انار 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • رب انار 2 قاشق غذاخوری
  • آب نارنج 2 قاشق سوپ‌خوری
  • آلو خورشی 6 عدد
  • فلفل سیاه نمک زردچوبه به مقدار لازم
  • زرشک و خلال پسته به میزان لازم
  • روغن به میزان مورد نیاز
طرز تهیه خورش ناردون گیلان

مراحل تهیه خورش ناردون گیلانی

در این بخش از مقاله راستین همراه شما هستیم تا به‌صورت دقیق و مرحله‌به‌مرحله طرز تهیۀ خورش ناردون گیلانی را به شما آموزش دهیم.‌

مرحله یک

به‌عنوان اولین قدم از مراحل تهیۀ خورش ناردون گیلانی باید ابتدا مرغ را آماده کنیم. ابتدا 4 عدد ران مرغ را برمی‌داریم و و می‌شوییم و در یک صافی قرار می‌دهیم. در ادامه، برای آماده کردن مرغ لازم است یک تابۀ مناسب برداریم و درون آن را روغن بریزیم. زمانی که روغن داغ شد، مرغ‌ها را داخل آن سرخ می‌کنیم. دقت کنید که لازم نیست مرغ‌ها کامل سرخ شوند بلکه فقط کمی تغییر رنگ بدهند کافی است.

برای اینکه مرغ‌ها طعم بهتری داشته باشند، مقدار کمی فلفل‌سیاه، فلفل‌قرمز، زردچوبه و نمک را به تابه اضافه می‌کنیم. در ادامه برای مراحل بعدی لازم است تا دانه‌های انار را آماده کنیم. از آن‌جایی که آماده کردن دانه‌های انار کمی زمان‌بر است بهتر است آن را از قبل آماده کنید و یا قبل از سرخ شدن کامل مرغ‌ها، انارها را سریع دانه کنید.

مرحله دو

در ادامه، زمانی که مرغ‌ها کمی سرخ شدند، یک پیاز سالم را برداشته آن را پوست می‌گیریم و سپس پیاز را به صورت کامل وسط تابه مرغ قرار می‌دهیم. استفاده از پیاز به‌طور کامل در این خورش باعث می‌شود عصارۀ پیاز به گوشت‌ مرغ برسد و طعم خوبی بگیرد. سپس ۲ لیوان آب جوشیده را به تابه اضافه کرده و در آن را می‌بندیم و زیر شعله را کم می‌کنیم تا مرغ با شعله کم به خوبی نیم‌پز شود.

مرحله سه

در این مرحله، به تهیۀ سس مرغ می‌پردازیم. برای تهیه کردن سس مرغ نیاز به یک تابه با عمق مناسب داریم. تا زمانی که مرغ‌ها در‌حال آماده شدن هستند، سس مرغ را آماده می‌کنیم تا در انتها به مرغ‌ها اضافه کنیم.

برای آماده کردن سس مرغ، یک پیاز متوسط را برداشته آن را پوست می‌گیریم و سپس به‌صورت نگینی خرد می‌کنیم. تابه را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن درون آن می‌ریزیم. زمان می‌دهیم تا روغن داغ شود. سپس پیازهای خرد‌شده را درون تابه ریخته و تفت می‌دهیم.

کمی که پیازها تفت خورده و تغییر رنگ دادند، به آنها یک قاشق غذاخوری رب‌گوجه‌فرنگی را اضافه می‌کنیم. رب‌گوجه‌فرنگی را با پیاز تفت می‌دهیم تا رنگ آن باز شود. برای اینکه سس مرغ رنگ بهتری داشته باشد، مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا مواد به‌خوبی رنگ بگیرند. کمی بعد 2 قاشق غذاخوری رب‌انار نیز به آن اضافه کرده و همه مواد را با هم تفت می‌دهیم. در این مرحله نمک و ادویه‌هایی مانند فلفل سیاه و فلفل قرمز را برای طعم‌دار کردن به سس اضافه می‌کنیم.

مرحله چهار

در این مرحله از دستور تهیۀ خورش ناردون گیلانی، نوبت به اضافه کردن دانه‌های خوشرنگ انار به سس مرغ می‌رسد. دانه‌های انار را به سس اضافه می‌کنیم و با یک قاشق چوبی این مواد را هم می‌زنیم. سپس آب نارنج و زعفران دم کرده را نیز با آن مخلوط کرده و همه این مواد را با یکدیگر به آرامی تفت می‌دهیم. بعد از حدود یک دقیقه سس مرغ شما آماده شده است.

مرحله پنج

در این مرحله ، به سراغ تابه مرغ می‌رویم. اگر مرغ‌ها نیم‌پز شده بودند و به اندازۀ نصف پیمانه در آن آب وجود داشت، پیاز درسته را از تابه خارج کرده و سپس سسی که آماده کرده بودیم را به آن اضافه می‌کنیم. کمی مرغ را درون سس هم می‌زنیم تا طعم خوش سس انار به داخل گوشت مرغ نفوذ کند. در ادامه آلوها را اضافه کرده و درب تابه را قرار می‌دهیم تا مرغ کاملاً بپزد. خورش ناردون گیلانی باید غلیظ و لعاب‌دار باشد. بنابراین زیر شعله را کم کنید و زمان دهید تا به آرامی آب خورش بخار شده و به غلظت بیفتد.

مرحله شش

تا زمانی که خورش شما جا می‌افتد، دانه‌های انار باقیمانده را به همراه زرشک و خلال پسته خیلی کوتاه در کره تفت دهید و آن را کنار بگذارید. اکنون به سراغ خورش ناردون بروید. اگر خورش از غلظت کافی برخوردار شده بود، اکنون خورش شما آماده شده است. زیر شعله را خاموش کنید و به‌همراه زرشک و خلال پسته و دانه‌های انار خورش را تزیین کنید.

امیدواریم که از این دستور تهیۀ خوشتان آمده باشد. خورش ناردون گیلانی با طعم و رنگ بی‌نظیر خود می‌تواند یک وعدۀ غذایی بی‌نظیر را برای شما و عزیزانتان فراهم کند. اگر دوست دارید با دستور تهیۀ خورش‌های دیگر نیز آشنا شوید، می‌توانید به بخش مقالات در وب‌سایت ما مراجعه کرده و طرز تهیۀ غذاها و خورش‌های مختلف را نیز یاد بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?