آیاکرفس در کاهش وزن اثرگذار است
کرفس یک سبزی کمکالری است که به داشتن مقدار زیادی آب شناخته میشود. این سبزی مواد مغذی زیاد و خواص متنوعی برای سلامتی بدن دارد. آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی موجود در کرفس به درمان بسیاری از بیماریها کمک میکنند. اضافه کردن کرفس به رژیم غذایی ممکن است احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد، التهاب را کم کند، سلامت قلبی و عروقی را بهبود ببخشد و به گوارش بهتر کمک کند. در این مقاله از مجله راستین شاندیز خواص کرفس را در اختیارتان قرار میدهیم و ارزش غذایی آن را میگوییم.
چرا کرفس سلطان سبزیجات نامیده میشود؟
گیاه کرفس خواص بیشماری دارد که باعث شده است لقب سلطان سبزیجات را به خود اختصاص دهد. بعید میدانم عاشق خورشتهای گیاهی باشید و در مورد خواص بینظیر این گیاه ندانید. شاید هم همین خواص مفید اصلیترین راز خوشمزه شدن خورشت کرفس باشد. در ادامه برخی از مهمترین خواص این گیاه فوقالعاده را با هم میبینیم.
-
کاهش فشار خون
-
کاهش کلسترول
-
کاهش التهاب
-
کاهش وزن
-
پیشگیری از سرطان
-
بهبود فرآیند هضم غذا
-
بهبود درمان بیماری آسم
-
درمان بیماری دیابت
-
بهبود سلامت قلب و عروق
-
از بین بردن عفونت
-
تقویت سیستم ایمنی بدن
-
تقویت سیستم عصبی و ایجاد آرامش اعصاب
-
درمان سنگ کلیه
-
بهبود سلامت چشمها
-
تسکین میگرن
-
و …
. سطح فشار خون را پایین میآورد
نشان داده شده که کرفس حاوی نوعی ترکیب فیتوشیمیایی به نام فتالید است که دیوارههای عروق را گشاد میکند و جریان خون را افزایش میدهد. همچنین به کاهش فشار خون کمک میکند. کرفس همچنین سرشار از نیترات است که شاید در کاهش فشار خون مفید باشد. یک مطالعه نشان داد که در آفریقای جنوبی به زنان باردار برای کاهش فشار خون بالا، کرفس تازهی مخلوط شده با سرکه داده میشود.
. التهاب را کاهش میدهد
کرفس غنی از آنتیاکسیدانهایی است که خواص ضدالتهابی دارند.
. در کاهش وزن اثرگذار است
یکی از مهمترین خواص کرفس، کمک به کاهش وزن و چربیسوزی است. کرفس کالری کمی دارد و حاوی فیبر است و به همین علت باعث میشود برای مدت زمان طولانیتری احساس سیری کنید. فیبر نامحلول موجود در کرفس میتواند احساس سیری را افزایش دهد و به کاهش وزن کمک کند.
آب زیاد کرفس هم ممکن است در لاغری مفید باشد. این سبزی همچنین متابولیسم چربی (لیپید) را تنظیم میکند. میتوانید کرفس را با سبزیجات دیگر که کالری بیشتری دارند میل کنید. شواهد عنوان میکنند که کرفس چون سرشار از آب است، شاید میزان کالری مواد غذایی دیگری که به همراه آن خورده میشوند را کاهش دهد. این موضوع ممکن است در لاغری اثرگذار باشد.
. خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد
کرفس سرشار از آنتیاکسیدانهای متنوع است که با رادیکالهای آزاد مبارزه میکنند. رادیکالهای آزاد منجر به سرطان میشوند. این سبزی حاوی دو نوع فلاونوئید به نام آپیژنین و لوتئین است که شاید سلولهای سرطانی را از بین ببرند. آپیژنین ترکیبی است که با از بین بردن رادیکالهای آزاد بدن، به مرگ سلولهای سرطانی کمک میکند.
. ممکن است به هضم کمک کند
تحقیقات دربارهی خواص کرفس در کمک به هضم محدود هستند؛ با این حال بعضی از شواهد عنوان میکنند که کرفس ممکن است سلامت دستگاه گوارش را بهبود ببخشد. فیبرهای طبیعی موجود در کرفس آن را تبدیل به یک گزینهی مفید برای دستگاه گوارش میکنند. فیبر محلول کرفس توسط باکتریهای موجود در رودهی بزرگ تخمیر میشود.
. سلامت قلبی و عروقی را بهبود میبخشد
کرفس از بالا رفتن فشار خون جلوگیری میکند و از این طریق میتواند در حفظ سلامت قلبی و عروقی مفید باشد. مطالعهی انجام شده در ایران به این نتیجه رسید که عصارهی برگ کرفس میتواند تعداد زیادی از عوامل اثرگذار روی سلامت قلبی و عروقی مثل کلسترول، تریگلیسیرید و کلسترول بد (LDL) را بهبود دهد.
. جلوی از دست دادن حافظه را میگیرد
یکی دیگر از خواص کرفس، کاهش خطر از دست دادن حافظه است. یک مطالعهی دانشگاهی در چین به این نتیجه رسید که بین لوتئولین (فلاونوئید کرفس) و کاهش احتمال از دست دادن حافظهی در اثر سن ارتباط وجود دارد. لوتئولین التهاب مغز را تسکین میدهد و ممکن است به درمان التهاب عصبی کمک کند و از این طریق در کاهش خطر ابتلا به زوال عصبی مفید باشد.
آموزش روش های نگهداری کرفس به شکل تازه و طولانی مدت
روش اول: ذخیره کرفس در آب
قسمت های مختلف کرفس را از هم جدا کنید.
برای تازه نگه داشتن کرفس ها، باید ساقه های کرفس را از ریشه کرفس جدا کنید. ریشه جدا شده از ساقه را خرد کنید.ساقه ها در ظرفی در دار گذاشته و درون آن را از آب پر کنید درب ظرف را بسته و درون یخپال بگذارید.
اطمینان حاصل کنید که هر روز یا حداقل یک روز در میان آب را عوض می کنید. این کار کرفس را تازه تر نگه می دارد.
در هنگام ذخیره کرفس، آن را در سردترین قسمت یخچال قرار ندهید، زیرا می تواند به راحتی منجمد شود.
اید حداقل هر چند روز یک بار آب را عوض کنید، اما این کار باید کرفس را ترد نگه دارد؛ زیرا آب داخل لیوان را جذب می کند. همین روش برای ریشه سایر سبزیجات مانند چغندر یا هویج وحشی (زردک) نیز موثر است.
روش دوم: بسته بندی کرفس
. کرفس را در یک فویل آلومینومی قرار دهید
. کرفس را در یک حوله کاغذی بپیچانید.
. ریشه کرفس (انتهای کرفس) را بکارید.
روش سوم: منجمد کردن کرفس
کرفس منجمد شده می تواند بیش از یک سال تا یک سال و نیم در فریزر بدون خراب شدن، سالم بماند.
نحوه فریز کردن کرفس
1.شستن کرفس
بهتر است قبل از فریز کردن کرفس، ساقه ها را از هم جدا نموده و به خوبی بشویید. در گام بعدی، ترجیحا، ساقه ها را به اندازه دلخواه خرد کنید. کرفس فریز شده به آسانی کرفس تازه قابل برش زدن نیست. بعلاوه اینکه کرفس خرد شده حجم کمتر را در فضای فریزر اشغال می نماید. بنابراین بهتر است پیش از انجماد این کار را انجام دهید.
2. بلانچ کردن اصولی کرفس
کرفس را می توان بدون بلانچ کردن هم فریز کرد، اما همانطور که گفته شد این روش کلیدی و آسان به حفظ عطر و طعم و بافت سبزیجات یاری می نماید. بلانچ کردن همچنین ماندگاری سبزیجات فریز شده را افزایش می دهد و شما می توانید تا حتی یکسال هم آن ها را نگهداری کنید؛ این در حالی است که سبزیجات منجمد بلانچ نشده تنها تا دو ماه قابل مصرف هستند.
برای بلانچ کردن کرفس پیش از انجماد، یک قابلمه آب را به جوش آورید و یک کاسه جداگانه را با آب یخ پر کنید. کرفس ها را در حدود 3 دقیقه در آب جوش ریخته و سپس بلافاصله خارج نموده و درون آب یخ بریزید و بعد آب کشی کنید. حال صبر کنید تا کاملا خشک شود.
3. قرار دادن کرفس ها درون فریزر
برای جلوگیری از چسبندگی میان تکه های کرفس در فریزر، ابتدا آن ها را روی یک سینی، به صورت جدا جدا، درون فریزر قرار دهید و چند ساعت صبر کنید تا کمی منجمد شوند. سپس آن ها را به داخل کیسه فریزر یا ظرف مخصوص منتقل کنید. این فریز کردن دو مرحله ای کرفس باعث می شود که بتوانید هربار به میزان مورد احتیاج خود سبزیجات را از بسته بندی جدا کنید، نه اینکه مجبور به استفاده از یک بسته بندی کامل شوید!
رستوران راستین شاندیز یکی از بهترین رستوران های نزدیک حرم امام رضا (ع) هست که افتخار میزبانی شما عزیزان را در فضایی آرام و دلنشین دارد.
آیا تا به حال میزبان شما بوده ایم ، تجربه خود را با ما در میان بگذارید.