مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

ساده ترین روش برای تهیه گرانولای رژیمی در خانه

گرانولا یکی از محبوب‌ترین خوراکی‌ها برای صبحانه و میان‌وعده است که از ترکیب جو پرک، مغزها، دانه‌ها، میوه‌های خشک و اغلب کمی عسل یا شکر تهیه می‌شود. این محصول تنوع زیادی در طعم و ترکیب مواد دارد و به دلیل ارزش غذایی بالا و خواص مفید برای سلامتی، به عنوان یک غذای مغذی و کامل شناخته می‌شود. گرانولا به شکل‌های مختلفی مصرف می‌شود، از جمله همراه با ماست، شیر یا به‌عنوان تزئین روی اسموتی‌ها و سالادها. در این مقاله به بررسی مواد تشکیل‌دهنده، انواع مختلف آن، فواید مصرف گرانولا، دستور تهیه خانگی و نکات تهیه آن خواهیم پرداخت. همچنین، تأثیر گرانولا بر رژیم‌های غذایی خاص و آینده این خوراکی محبوب نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت. با ما همراه باشید تا به‌صورت کامل با دنیای جذاب و مغذی گرانولا آشنا شوید.

گرانولا چیست؟

سال‌ها قبل یک پزشک نیویورکی گرانولا را با استفاده از غلات سبوس دار اختراع کرد. طولی نکشید که گرانولا تبدیل به یکی از محبوب‌ترین صبحانه‌های سرد و سالم امریکا شد. امروزه گرانولا نه فقط برای ورزشکاران، بلکه برای افراد دیگر و کودکان هم بسیار مقوی است. مواد اصلی تشکیل دهنده گرانولا، جو دوسر پرک به همراه غلات یا میوه خشک دلخواه و کمی شیرین‌کننده است. گرانولا معمولا با شیر یا ماست ترکیب می‌شود و برای وعده صبحانه مصرف می‌شود.

خواص گرانولا

همانطور که گفتیم گرانولا یک صبحانه مقوی و سالم است اما دقیقا چه خواصی دارد و بر عملکرد ما چه تاثیری دارد؟ گرانولا سرشار از فیبر، پروتئین، کربوهیدرات و انواع مواد معدنی از جمله فسفر و کلسیم است.

کاهش وزن

انرژی موجود در مواد گرانولا باعث می‌شود تا مدت ها احساس سیری کنید و همین دلیل بزرگی است تا دست از ریزه خواری بردارید. مصرف گرانولا به عنوان صبحانه آنقدر سیر کنندگی طولانی دارد که ممکن است حتی نیاز به میان وعده پیدا نکنید. مسئله مهم تر این است که این خوراکی بی‌نظیر کالری قابل قبولی دارد و مناسب افرادی‌ست که رژیم کالری شماری گرفته‌اند و می‌خواهند با این روش وزن خود را کاهش دهند.

رفع یبوست

مصرف فیبر باعث تقویت باکتری‌های مفید دستگاه گوارش می‌شود و در نتیجه عملیات هضم و دفع به بهترین نحو ممکن انجام می‌شود. گرانولا به عنوان یک منبع غنی فیبر به روده‌ها قدرت زیادی برای انجام وظایفش می‌دهد و یبوست را رفع می‌کند.

افزایش انرژی روزانه

افراد شاغل معمولا وعده صبحانه باکیفیتی ندارند و همین باعث می‌شود در طول روز کم انرژی و خسته باشند. گرانولا وعده غذایی فوری است و فقط کافی‌ست کمی با شیر مخلوط شود. گرانولا بافت‌های بدن را فعال می‌کند و باعث می‌شود انرژی به خوبی در سراسر بدن پخش شود. با توجه به مواردی که گفتیم می‌فهمیم که گرانولا را نه تنها برای صبحانه بلکه به عنوان وعده قبل تمرین هم می‌شود استفاده کرد.

تنظیم فشار خون

گرانولا با تاثیر بر عروق خونی باعث تنظیم و کاهش فشار خون بالا می‌شود. همین موضوع از سکته مغزی جلوگیری کرده و عملکرد سیستم عروقی، قلبی و مغزی را بهبود می‌بخشد.

سلامت پوست و مو

یکی از عوامل مهم و اصلی در سلامت پوست و مو، ویتامین E است. این ویتامین، پوست را در برابر اشعه‌های خورشید محافظت کرده و فولیکول‌های ناخن و مو را تقویت می‌کند. گرانولا با داشتن غلات در خود، منبع مهم ویتامین E است.

پیشگیری از کم خونی

در هر 100 گرم گرانولا حدود 3 میلی گرم آهن وجود دارد که همین میزان آهن کافی‌ست تا از ابتلای شما به آنمی یا همان کم خونی پیشگیری شود.

ساده ترین روش برای تهیه گرانولای رژیمی در خانه

بهترین برند گرانولا

شرکت‌های غذایی زیادی در حال تولید گرانولا هستند که بعضی از آن‌ها کیفیت بسیار خوبی دارند اما به طور قطع نمی‌توان در مورد بهترین برند موجود در بازار نظر داد. مهم ترین مسئله در کیفیت یک برند، استفاده از مواد اورجینال و طبیعی است، پس چه بهتر که گرانولا را در خانه، خودتان درست کنید تا از کیفیت و سالم بودن آن مطمئن باشید.

انواع گرانولا

گرانولا را می‌توان از نظر مواد تشکیل دهنده یا کاربرد آن تقسیم بندی کرد. مواد موجود در گرانولا می تواند تنوع زیادی به آن بدهد. به طور مثال، گرانولای موز و گردو، گرانولای شکلاتی، گرانولای وانیلی، گرانولای سیب و دارچین، گرانولای جو دوسر و خرما و …. فقط تعداد کمی از بی نهایت مدل گرانولا هستند. همچنین گرانولا را از لحاظ کاربرد و استفاده می‌توان در چند دسته جای داد مثل: گرانولا رژیمی، گرانولای وگن، گرانولای کودکان و ….

مواد لازم برای تهیه گرانولای خانگی

مواد استفاده شده داخل گرانولا کاملا سلیقه‌ای است و هر موادی که در آن استفاده کنید بر میزان کالری آن تاثیرگذار است. هرچه از میوه و غلات بیشتری استفاده کنید، کالری آن را بالاتر می‌برید. اما در کل بدنه اصلی گرانولا را جو دوسر، عسل یا هر شیرین کننده طبیعی دیگر و مغزیجات یا میوه خشک تشکیل می‌دهد اما اینکه چند نوع مغز یا چند نوع میوه در آن به کار ببرید به سلیقه و ذائقه شما برمی‌گردد.

  • جو دوسر پرک نصف پیمانه
  • دارچین یک قاشق غذاخوری
  • کشمش یا مویز چهار قاشق غذاخوری
  • گردو سه قاشق غذاخوری
  • بادام درختی سه قاشق غذاخوری
  • دانه چیا دو قاشق غذاخوری
  • تخمه کدو دو قاشق غذاخوری
  • پسته دو قاشق غذاخوری
  • عسل نصف پیمانه
  • روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
  • توت فرنگی خشک چهار قاشق غذاخوری
ساده ترین روش برای تهیه گرانولای رژیمی در خانه

مراحل تهیه گرانولای رژیمی خانگی

مرحله اول

مغزها را داخل یک ظرف ریخته و آن‌ها را بکوبید تا خرد شوند. حواس‌تان باشد که مغزها را پودر نکنید. اندازه آن‌ها باید به گونه‌ای باشد که زیر دندان حس شوند.

مرحله دوم

عسل را داخل ظرفی ریخته و روی حرارت غیر مستقیم مانند سماور قرار دهید تا بنماری و رقیق شود.

مرحله سوم

روغن و دارچین را به عسل اضافه کنید و خوب مخلوط کنید، به گونه‌ای که پودر دارچین گلوله نشود.

مرحله چهارم

مخلوط عسل را روی جو دوسر پرک ریخته و به آرامی ورز دهید تا عسل به همه جای مواد برسد.

مرحله پنجم

در این مرحله مغزها را به جو دوسر پرک اضافه کنید و مجددا ورز دهید. سپس کمی از مواد تست کنید اگر مایل بودید که گرانولای شیرین‌تری داشته باشید می‌توانید عسل بنماری شده به آن اضافه کنید.

مرحله ششم

مواد را داخل سینی فر کاملا پخش کرده و در دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 45 دقیقه داخل فر بگذارید تا بپزند و برشته شوند.

مرحله هفتم

بعد از آماده شدن گرانولا، می‌توانید به آن میوه خشک‌های خود را اضافه کنید و مخلوط کنید.

ساده ترین روش برای تهیه گرانولای رژیمی در خانه

نکات مهم تهیه گرانولا رژیمی

  • می‌توانید به جای عسل از شیره افرا، انگور یا خرما استفاده کنید.
  • اگر روغن زیتون ندارید آن را با روغن نارگیل خوراکی یا کنجد جایگزین کنید و به هیچ عنوان از روغن سرخ کردنی یا روغن نباتی داخل گرانولا استفاده نکنید زیرا هم طعم بدی به خود می‌گیرد هم گرانولا را ناسالم می‌کند.
  • به جای توت فرنگی خشک می‌توانید از هر میوه خشک دیگری استفاده کنید.
  • مغزهای نوشته شده قابل حذف‌ هستند و می‌توانید آن را مطابق ذائقه و سلیقه خود تغییر دهید.
  • گرانولا را پس از آماده شدن در یک ظرف در بسته داخل یخچال نگهداری کنید. مدت زمان ماندگاری گرانولا یک تا دو ماه است.

گرانولا سال‌هاست که وعده غذایی با ارزشی در میان ورزشکاران و افراد سالم خور است. این خوراکی خوشمزه و مقوی در کمتر از یک ساعت آماده می‌شود و می توانید آن را در خانه تهیه کنید. خواص گرانولا هر کسی را که ذره‌ای به سلامتی خود اهمیت می‌دهد ترغیب می‌کند تا حداقل هفته‌ای دو بار آن را میل کند. رسپی‌های گرانولا بسیار منعطف است و شما می‌توانید با کمترین مواد اولیه موجود آن را تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?