روش تهیۀ کوبیدۀ رژیمی برای شمایی که دوست ندارید از گوشت قرمز استفاده کنید بهترین انتخاب است. با این روش هم کوبیدۀ خوشمزه را خواهید داشت و هم به رژیم خود پایبند خواهید بود. در این مقاله از راستین طرز تهیۀ کوبیدۀ رژیمی با سویا را مطالعه میکنید.
آشنایی با طرز تهیۀ کباب کوبیدۀ گیاهی؛ سالم و خوشمزه
کباب کوبیده یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که طرفداران بسیاری دارد. با این حال، برخی افراد ممنوعیت مصرف گوشت قرمز داشته و نمیتوانند با خیالی آسوده به مصرف کباب کوبیده بپردازند. در این شرایط شما میتوانید روش تهیه کباب کوبیده رژیمی را به آنها پیشنهاد دهید.
در این روش تهیۀ از مواد سادهای مانند سویا و یا آرد گندم استفاده میشود. سویا یک مادۀ پرخاصیت است که شما میتوانید غذاهای متنوعی مانند همبرگر گیاهی را با سویا آماده کنید. در ادامه از این مقالۀ راستین همراه شما هستیم تا با طرز تهیۀ کباب کوبیدۀ رژیمی آشنا شویم. شما میتوانید کباب کوبیده را به سیخ بکشید و روی اجاق آماد کنید و یا آن را در تابه سرخ کنید. طرز تهیۀ کوبیدۀ رژیمی با این دو روش را در ادامه میخوانید.
مواد لازم برای تهیۀ کوبیدۀ رژیمی با سویا
برای تهیۀ کوبیدۀ رژیمی از مقدار مشخصی سویا در کنار آرد گندم یا جوپرک استفاده میشود. نسبت این مواد باید بهگونهای باشد که جای گوشت را کامل پر کند. در ادامه با این مواد لازم آشنا میشویم. مقدار مواد استفاده شده در این دستور برای 4 نفر کافی است. برای آماده کردن این غذا به تعداد بیشتر میتوانید نسبت مواد را افزایش دهید.
- گوشت چرخکرده: ۵۰۰ گرم
- سویای خیس خورده: ۵۰۰ گرم
- پیاز رنده شده: ۳ عدد متوسط
- بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری
- نمک: ۲ قاشق چایخوری
- فلفل قرمز و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- سماق: به مقدار لازم
مراحل گام به گام تهیه کوبیده گیاهی
مرحله ۱
اگر میخواهید برای وعدۀ ناهار یا شام خود کباب کوبیده رژیمی آماده کنید، باید مراحل تهیۀ آن را از چند ساعت قبل آغاز کنید. در اولین قدم از روش تهیۀ کباب کوبیده رژیمی، باید ۵۰۰ گرم سویا را در آب ولرم به مدت ۲ الی ۳ ساعت خیس کنید. سپس گوشت چرخ کرده را از یخچال خارج کرده و در کنار قرار دهید تا یخ آن باز شود.
مرحله ۲
زمانی که سویاها خیس خوردند و یخ گوشت چرخ کرده باز شد، به سراغ آماده کردن مواد دیگر میرویم. در مراحل بعدی روش تهیه کباب کوبیده رژیمی ، ۳ عدد پیاز را بردارید؛ آنها را پوست بگیرید و با رندۀ ریز، رنده کنید. اگر غذاساز دارید میتوانید پیازها را در غذاساز بریزید و آنها را خرد کنید.
مرحله ۳
در این مرحله از روش تهیۀ کباب کوبیدۀ رژیمی، سویاها را آبکش کنید و با دستان خود آنها را فشار دهید تا حسابی آب آن خارج شود. بسیار مهم است که سویاهای شما آب اضافی نداشته باشند چرا که ممکن است چسبندگی کباب کوبیدۀ رژیمی را تحت تاثیر قرار دهند.
سپس لازم است چرخ گوشت را روشن کنید و سویاها را سه بار با چرخ گوشت چرخ کنید. در این مرحله اگر چرخ گوشت ندارید میتوانید از غذاساز استفاده کنید و روی دور تند غذاساز سویاها را حسابی خرد کنید.
مرحله ۴
در چهارمین مرحله از مراحل تهیۀ کباب کوبیده رژیمی، لازم است تا گوشتچرخکرده و سویا را با هم ترکیب کنید. یک دستکش مناسب و تمیز بپوشید و با دستان خود ترکیب سویا و گوشت چرخ کرده را ورز دهید. سپس برای اینکه مایع گوشت کباب کوبیده رژیمی شما یکنواختی بهتری داشته باشد، این مخلوط را یک بار چرخ کنید. یعنی ترکیب سویا و گوشت چرخ کرده را در چرخ گوشت بریزید و یک بار این مخلوط را چرخ کنید و یا آن را در غذاساز ریخته و در غذاساز به خوبی مخلوط کنید.
مرحله ۵
در قدم بعدی از مراحل تهیه کوبیده رژیمی لازم است مخلوط سویا و گوشت چرخ کرده را در یک ظرف مناسب بریزید و روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت نیم ساعت الی یک ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
مرحله ۶
پس از اینکه مایع گوشت کوبیده استراحت کرد آن را از یخچال خارج کنید و سپس پیازهای رنده شده را به آن اضافه کنید. دقت کنید که باید آب پیازها را بگیرید و آنها را فشار دهید تا پیازهای رنده شده رطوبت خود را از دست بدهند.
سپس یک دستکش تمیز بپوشید و این ترکیب را با هم به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید. این مخلوط را حسابی ورز دهید تا یکنواخت و یکدست شود و پیاز و گوشت چرخکرده و سویای چرخکرده به خوبی با هم مخلوط شود. اکنون کمی بکینگپودر، فلفلسیاه، نمک و سماق به آن اضافه کنید. حال نوبت آماده کردن سیخهای کباب کوبیده رژیمی است.
مرحله ۷
در این مرحله از روش تهیۀ کباب کوبیدۀ رژیمی، نوبت به آماده کردن سیخهای کباب میرسد. یک ظرف آب ولرم در کنار دست خود قرار دهید و یخهای کباب را با آب ولرم مرطوب کنید. سپس یک مشت کوچک مایع کباب کوبیده را بردارید و روی سیخ فشار دهید و با دستان خود به آن شکل دهید. سیخهای کباب کوبیده رژیمی را در یک سینی مناسب بچینید. سپس به سراغ آماده کردن اجاق کبابپز بروید.
در این مرحله میتوانید از کبابپزهای برقی یا گازی استفاده کنید. اما اگر دوست دارید اجاق ذغالی درست کنید مقدمات آن را از قبل باید آماده کنید. ابتدا اجاق خود را روشن کنید تا کمی گرم شود. سپس چند قطره آب روی اجاق اسپری کنید تا بخار آب روی اجاق شکل بگیرد. در ادامه سیخهای کباب را روی اجاق قرار دهید.
با یک بادبزن کبابها را به آرامی باد بزنید تا شعلۀ اجاق روی کبابها پخش شود. وقتی یک طرف کباب آماده شد، آن را برگردانید و طرف دیگر را نیز روی اجاق بپزید. اکنون کباب کوبیدۀ رژیمی شما آماده شده است. هم اکنون میتوانید این غذای رژیمی و خوشمزه را در کنار ترشی تازه، زیتون پرورده و دوغ ترش میل کنید.
نکات مهم در تهیه کباب کوبیده رژیمی
- از آنجایی که بسیاری از افراد به خوردن گوشت قرمز حساسیت دارند و یا ممنوعیت مصرف گوشت قرمز دارند، میتوانند نسبت سویا به گوشت را در این غذا افزایش داده و از مقدار کمتری گوشت قرمز استفاده کنند.
- اگر نمیخواید بههیچ عنوان از گوشت قرمز استفاده کنید، برای اینکه کباب کوبیدۀ شمار قوام بیشتری داشته باشد، میتوانید از آرد گندم یا جو پرک به همراه سیبزمینی و سویا برای تهیه کباب کوبیده رژیم استفاده کنید.
- اگر در تهیۀ کبابکوبیدۀ رژیمی احساس کردید که کبابهای شما کمی سفت شده است، میتوانید استفاده از دنبه را در دستور کار خود قرار دهید.
- برای داشتن عطر و طعمی بهتر در کباب کوبیده رژیمی میتوانید مقداری سیر رنده شده و یا فلفل دلمهای خرد شده را در تهیۀ کباب کوبیده استفاده کنید.
- اگر نمیخواهید کبابهای خود را در اجاق آماده کنید، میتوانید آنها را درون تابه سرخ کرده و به صورت کباب کوبیده تابهای آن را آماده کنید. برای تهیۀ کوبیدۀ رژیمی تابهای باید مقدار دنبه را کمی افزایش دهید تا هنگام سرخ شدن در تابه، کباب شما خشک نشود.
اکنون کباب کوبیدۀ رژیمی شما با طعمی بینظیر آماده شده است. در این مقاله با روش تهیۀ کباب کوبیده رژیمی آشنا شدهاید. اگر دوست دارید با دستور تهیۀ سایر غذاهای رژیمی و خوشمزه آشنا شوید، میتوانید به بخش مقالات در وبسایت راستین مراجعه کرده و روش تهیۀ غذاها و دسرهای مختلف را مطالعه کنید.