مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

دستور پخت آلبالو پلوی مجلسی با گوشت چرخ‌کرده و مرغ

البالو پلو

برای تهیهٔ آلبالو پلوی خوشمزهٔ شیرازی عجله کنید که با این دستور کامل اما آسان، می‌توانید خانواده و دوستان خود را شگفت‌زده کنید. با توجه به نکاتی که بیان کردیم، می‌توانید آلبالو پلوی خوشمزه را با عطری دلپذیر در خانه تهیه کنید. روش تهیهٔ آلبالو پلوی مجلسی را در ادامه بخوانید.

غذاهای برنجی یکی از رایج‌ترین غذاهای ایرانی‌ها ر میان سفره‌های ناهار و شام است. همانطور که می‌دانید، غذاهای پلویی انواع مختلفی دارند و با مواد گوناگون نیز تهیه می‌شوند. آلبالو پلو نیز یکی از انواع غذاهای پلویی است که هم رنگ و طعمی عالی دارد و هم یک غذای اصیل سنتی ایرانی نیز به شمار می‌آید. در گذشته از آلبالو پلو بیشتر در مهمانی‌ها و مجالس سنتی استفاده می‌شده است. آلبالو پلو یک غذای خوشمزه و خوش طعم است که شما می‌توانید به کمک دستوری که در این مقاله به آن می‌پردازیم آلبالو پلو را برای خانواده و عزیزان خود تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو

برای اینکه بتوانید آلبالو پلو را تهیه کنید، به مواد زیر نیاز دارید. نسبت موادی که می‌خواهید استفاده کنید می‌تواند با توجه به مقدار مواد اولیه که در ادامه بیان می‌کنیم، کاهش یا افزایش دهید.

  • برنج 5 پیمانه
  • آلبالو 500 گرم
  • گوشت چرخ کرده 500 گرم
  • پیاز متوسط یک عدد
  • رب یک قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده به میزان دلخواه
  • ادویه به میزان لازم
طرز تهیه آلبالو پلو

مراحل گام به گام تهیه آلبالو پلو مجلسی

در این بخش همراه شما هستیم تا با روش تهیه آلبالو پلو به صورت گام به گام آشنا شویم. برای سهولت در تهیه آلبالو پلو مراحل زیر را برای شما آماده کرده‌ایم.

مرحله اول

در قدم اول از تهیهٔ آلبالو پلوی مجلسی، هر مقدار که دوست دارید آلبالو برداشته آنها را بشویید و تمیز کنید. سپس دانه‌های آلبالو را خارج کرده و آنها را در یک ظرف جداگانه قرار دهید. سپس لازم است کمی آلبالو‌ها را آب‌پز کنیم. برای این کار، یک قابلمه برداشته و یک لیوان آب درون آن می‌ریزیم. اجازه می‌دهیم آب به جوش آید. سپس به مدت پنج دقیقه، آلبالو‌ها را در قابلمه ریخته و کمی آبپز می‌کنیم. بعد از گذشت پنج دقیقه، زیر گاز را خاموش کرده و آلبالو‌ها را از قابلمه خارج می‌کنیم. در این مرحله لازم است دقت کنید که آب آلبالو‌ها تا حد خشک شدن باشد و در قابلمه آبی نمانده باشد.

اگر آلبالوهای شما خیلی ترش بودند، شما می‌توانید برای بخشیدن طعم شیرین به آن‌ها، در هنگام آب‌پزکردن آلبالوها، مقداری شکر به آب جوش اضافه کنید و سپس آلبالوها را پس از حل شدن شکر، به قابلمه بیافزایید. اما اگر طعم ترش دوست دارید، نیازی به این کار نیست. این کار کاملا به ذائقۀ شما بستگی دارد.

مرحله دوم

در قدم دوم از تهیه آلبالو پلوی مجلسی نوبت به آماده کردن برنج می‌رسد. برای اینکه برنج بافت خوبی داشته باشد بهتر است آن را از شب قبل در آب و نمک، به مدت ۲۴ ساعت بخیسانید. سپس یک قابلمه مناسب برداشته و می‌گذاریم آب آن به جوش آید و سپس برنج را درون آن ریخته و برنج را طبخ می‌کنیم. زمانی که برنج آماده شد، آن را آب‌کش کرده و در کناری می‌گذاریم. برای اینکه برنج خمیر نشود، دو قاشق غذاخوری سرپر به آب درحال جوش نمک اضافه کنید. نمک کمک می‌کند تا برنج بافت خوبی داشته باشد.

مرحله سوم

اکنون نوبت آماده کردن مخلوط گوشت برای آلبالو پلو رسیده است. برای اینکه مخلوط گوشت را برای آلبالو پلو تهیه کنید، هم می‌توانید از گوشت چرخ‌کرده استفاده کنید و هم گوشت مرغ. در این مقاله از گوشت چرخ‌کرده برای تهیهٔ مخلوط گوشت آلبالو پلو استفاده می‌کنیم. برای این کار، یک تابهٔ مناسب برداشته و درون آن روغن می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا تابه داغ شود. سپس یک پیاز متوسط را برداشته و پوست می‌گیریم و نگینی خورد می‌کنیم و آن را در روغن تفت می‌دهیم. سپس یک قاشق غذاخوری رب را به پیاز‌ها اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا خامی آن گرفته شود. در‌نهایت، گوشت چرخ‌کرده را به تابه اضافه کرده و همهٔ مواد را باهم تفت می‌دهیم. از ادویه‌های مختلف مانند زردچوبه و فلفل و نمک نیز به میزان لازم استفاده می‌کنیم.

در این مرحله، شما می‌توانید کمی زعفران دم‌کرده را به این ترکیب اضافه کنید. زعفران هم عطر خوشی به غذا می‌بخشد و هم رنگ آن را بسیار دلپذیرتر می‌کند. زمانی که گوشت‌ها پخته شد و مخلوط گوشت آماده شد، زیر شعله را خاموش کرده و آن را کنار می‌گذاریم.

اگر دوست داشتید آلبالو پلو را با گوشت مرغ تهیه کنید، می‌تواند گوشت مرغ را آب‌پز کرده و سپس آن را به حالت ریش ریش در آورده و همراه با پیاز کمی تفت دهید. برای مزه‌دار کردن مرغ نیز می‌توانید از ادویه‌های مختلف درهنگام طبخ آن استفاده کنید.

دستور پخت آلبالو پلو

مرحله چهارم

اکنون به مرحلهٔ پایانی تهیهٔ آلبالو پلوی مجلسی رسیده‌ایم. یک قابلمهٔ مناسب برداشته و در کف آن کمی روغن می‌ریزیم تا چرب شود. سپس یک لایه برنج در کف قابلمه قرار می‌دهیم و روی آن را با یک لایه گوشت و یک لایه آلبالو می‌پوشانیم. این کار را به ترتیب انجام می‌دهیم تا درنهایت همهٔ مواد با برنج در قابلمه جای گیرند. سپس دم کنی را روی در قابلمه قرار داده و می‌گذاریم برنج به مدت ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت دم بکشد. بعد از گذراندن این تایم، در قابلمه را برداشته و اجازه می‌دهیم برای ده دقیقه، برنج در همان حال باقی بماند.

پس از گذشت ده دقیقه، یک کفگیر مناسب برداشته و آلبالو پلو را هم می‌زنیم تا مواد گوشت و آلبالو با برنج خوب ترکیب شوند. این کار باعث می‌شود شما یک برنج یکدست و یکنواخت داشته باشید. البته این کار اختیاری است. چرا که اگر دوست دارید آلبالو پلوی شما به‌صورت لایه لایه باقی بماند، می‌توانید برنج را به همان شکل به ظرف مناسبی انتقال داده و سپس در سفره آن را سرو کنید. اکنون آلبالو پلوی شما آماده شده است. خوشحالیم که در کنار شما بودیم تا این غذای خوشمزه و خوش‌طعم را برای عزیزان و خانوادۀ خود تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?