با کمک این روش تهیۀ ترشی بندری، یک ترشی ترد و خوشمزه خواهید داشت. ترشی بندری خوشمزه را با این روش آسان بهراحتی تهیه کنید و طعمی خوب و خوش را در کنار سایر غذاها، برای خود فراهم کنید. راهنمای تهیهٔ ترشی بندری بازاری در خانه را در این مقاله میخوانیم.
روش تهیۀ ترشی بندری در خانه، آسان و راحت
ایرانیها از گذشته تاکنون، استفاده از ترشی را بهعنوان یک چاشنی مورد علاقه، در سفرههای خود و همراه با غذا استفاده کرده و میکنند. این چاشنی محبوب، از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب کشور، به روشهای مختلف و با مواد گوناگون تهیه شده و سرو میشود. در این مقاله، با روش تهیۀ یکی از ترشیهای پرطرفدار ایرانی با عنوان ترشی بندری همراه شما هستیم.
ترشی بندری نیز نوعی از چاشنیهای محبوب همراه غذا است که در بسیاری از سفرههای ایرانی میتوان آن را مشاهده کرد. تهیۀ ترشی بندری، اصول و روش خود را دارد. درتهیۀ ترشی بندری، با دستور اصلی، از فلفل به میزان زیادی استفاده میشود. اما شما میتوانید هنگام درست کردن ترشی بندری در خانه، از میزان فلفل کمتری استفاده کنید که متناسب با ذائقۀ شما باشد. حال اگر به ترشی بندری علاقه دارید و میخواهید این چاشنی را در خانه تهیه کنید، این مقاله را برای شما آماده کردهایم. شما میتوانید به کمک راهنمای گامبهگام این مقاله، ترشی بندری را در خانه به آسانی و با ذائقۀ خود تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیۀ ترشی بندری در خانه
ترشی بندری از آن دسته ترشیهایی است که با مواد بسیاری تهیه میشود. با این حال، مواد لازم برای تهیهٔ ترشی بندری آسان و ساده است و تهیهٔ آن نیز دشواری خاصی ندارد. بهطوری که اگر مراحل زیر را قدم به قدم انجام دهید، بهراحتی ترشی بندری خود را آماده میکنید. بهیاد داشته باشید که شما میتوانید به میزان دلخواه این مواد را تهیه کنید. اما بهطور کلی بهتر است به نسبت موادی که در این بخش معرفی میکنیم، مواد خود را افزایش دهید.
- بادمجان قلمی کوچک به تعداد 5 عدد
- تمبر هندی به تعداد 2 بسته
- سرکه به میزان یک و نیم پیمانه
- سیب زمینی ترشی به تعداد 5 عدد
- سیر به تعداد 2 بوته
- پیاز ریز به تعداد 15 تا 20 عدد
- هویج به تعداد 4 عدد
- کرفس به مقدار 5 شاخه
- گشنیز به مقدار 500 گرم
- ترخون و نعناع خشک به مقدار 3 قاشق غذاخوری
- فلفل تند خشک شده به میزان 5 عدد
- گلپر به میزان 3 قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
مراحل گام به گام تهیۀ ترشی بندری ترد و خوشمزه در خانه
تهیۀ ترشی بندری، برخلاف اسم آن، آسان بوده اما کمی چالش برانگیز است. چرا که مواد مختلف لازم است تا در حد مناسبی پخته شوند اما نه آنقدر که بافت آنها از تردی خارج شود. در این بخش همراه شما هستیم تا با مراحل تهیۀ ترشی بندری قدمبهقدم شما را همراهی کنیم. در ادامه همراه ما باشید.
مرحلۀ اول
در ابتدای تهیهٔ ترشی بندری، باید سبزیجات را آماده کنیم. گلکلم، هویج، خیار بوتهای، فلفل دلمهای، فلفل قرمز، پیاز و سیر و بادمجان سبزیجاتی هستند که ما استفاده میکنیم و لازم است تا آنها را خوب بشوییم و درون آبکش قرار دهیم تا آب آن خارج شده و خشک شوند.
مرحلهٔ دوم
در ادامهٔ مراحل تهیهٔ ترشی بندری خانگی، سبزیجات را آماده میکنیم تا خورد کنیم. ابتدا هویجها و بادمجانها و سیر و پیاز را پوست میگیریم. سپس همهٔ سبزیجات، گلکلم، فلفل دلمه، هویج، بادمجان، پیاز و سیر و خیار، سیبزمینی و سایر مواد را به صورت نگینی، یکدست و تمیز خورد میکنیم. سبزیجات را بهصورت جدا و تفکیک شده در ظروف مختلف قرار میدهیم تا آنها را بهنوبت در قابلمه بریزیم.
مرحلهٔ سوم
در این مرحله از روش تهیهٔ ترشی بندری، لازم است تا به اندازهٔ موادی که در اختیار داریم، یک قابلمهٔ مناسب را انتخاب کرده و به مقدار مناسب، سرکه را درون آن بریزیم. سپس بادمجانهای خرد شده را داخل سرکه ریخته و اجازه میدهیم بهمدت 5 الی 10 دقیقه، با سرکه حرارت ببیند. دقت کنید که زیر شعله باید بسیار کم باشد. پس از حدود 5 دقیقه، هویج و گلکلم را نیز به قابلمه اضافه میکنیم تا همهٔ مواد باهم ترکیب شده و مزهدار شوند. هر چند دقیقه لازم است تا بافت هویج و گلکلم را بررسی کنیم تا قبل از اینکه له شوند و بافت آنها تخریب شود، قابلمه را از روی حرارت برداریم. مهم است که بافت مواد تا حدی باشد که درهنگام تهیه ترشی، ترد بودن آنها حفظ شود. درنهایت، ادویهها و سبزیجات معطر را نیز به قابلمه اضافه کرده و پس از گذشت پنج دقیقه زیر شعله را خاموش میکنیم.
مرحلهٔ چهارم
اکنون به مراحل پایانی تهیه ترشی بندری خانگی رسیدهایم. در این مرحله نیاز است تا یک یا چند ظرف مناسب انتخاب کرده تا مواد ترشی را در آن بریزیم. زمانی که بافت مواد داخل قابلمه به شکل مناسبی رسید، قبل از اینکه له شوند، زیر شعله را خاموش کرده و اجازه میدهیم بهمدت یک الی دو ساعت، مواد ترشی کاملا خنک شوند.
زمانیکه مواد ترشی خنک شد، ظروف مناسب را که از قبل آنها را شسته و تمیز کردهایم را میآوریم. مقدار مناسبی از ترشیها را در ظرف ریخته و در آنها را محکم میبندیم. این کار را برای سایر ظروف نیز تکرار میکنیم. مدت زمان عملآوری ترشی بندری خانگی ده روز الی دو هفته است. بهتر است در این زمان، ظروف ترشی را در جای خشک و خنک و دور از تابش آفتاب نگهداری کنید. پس از گذراندن این زمان، ترشی بندری خوشطعم شما آماده است. ترشی بندری یک چاشنی خوشمزه و پرطرفدار است که در هر سفرهایی قرار گیرد، مورد توجه واقع میشود.
در این مقاله همراه شما بودیم تا با روش تهیهٔ ترشی بندری آشنا شویم. این چاشنی محبوب، یکی از انواع چاشنیها و طعمهایی است که درمیان سفرههای ایرانیها به چشم میخورد. امیدواریم که با این دستور تهیهٔ ترشی بندری به روش خانگی، چاشنی خوشمزه ترشی بندری را به آسانی تهیه کرده و درمیان سفرههای رنگی خود از آن استفاده کنید.
One thought on “طرز تهیۀ ترشی بندری در خانه به روش بازاری”