وقتی دوست دارید باسلوق خانگی آماده کنید، به یک دستور اساسی برای تهیۀ آن نیاز دارید. در این مقاله طرز تهیۀ باسلوق خانگی با ژلاتین را برای شما آماده کردهایم تا با آسودگی خیال تهیۀ باسلوق را شروع کنید. درادامه دستور تهیۀ باسلوق خانگی را میخوانیم.
طرز تهیۀ باسلوق خانگی با ژلاتین؛ خلاصه و کاربردی
یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و خوردنی که میتوان همراه با چایی خوشعطر شمال میل کرد، باسلوق است. درواقع باسلوق یکی از قدیمیترین و اصیلترین شیرینیهای ایرانی است در گذشتههای دور در دربار شاهان و مجالس شاهانه بیشتر مشاهده میشده اما امروز شما میتوانید بهراحتی آن را تهیه کرده و یا خودتان آماده کنید. باسلوق که شباهتی به ژله داشته و بافت آن بسیار نرم و لطیف است، در رنگها و طعمهای مختلف تهیه میشود و روش تهیه آن نیز بسیار ساده است، اما نیاز به پیگیری و مداومت دارد.
باسلوق را میتوان بیشتر متعلق به شهرهای غربی و مرکزی ایران مانند مراغه، اراک و ساوه دانست. اگر شما دوست دارید انواع شیرینی های خوشمزه را در خانه آماده کنید، مجموعه راستین روش تهیه آنها را برای شما آماده کرده است. شما میتوانید روش تهیه شیرینیها و دسرهای خارجی مثل روش تهیۀ موچی خانگی را در راستین مطالعه کنید.
اگر دوست دارید با تهیه ماقوت یزدی که یک شیرینی دلپذیر دیگر است، آشنا شوید، میتوانید طرز تهیۀ ماقوت یزدی با شیر را در مقاله دیگر به کمک راستین آموزش ببینید. در ادامه این مقاله از مجله راستین نیز همراه شما هستیم تا روش تهیه باسلوق خانگی با ژلاتین را یاد بگیریم. پس تا انتها همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیۀ باسلوق با ژلاتین در خانه
باسلوق یکی از سادهترین شیرینیهای ایرانی است که با مواد سادهای تهیه میشود. در ادامه برای تهیۀ 20 عدد باسلوق همراه شما هستیم تا با مواد لازم برای تهیۀ آن آشنا شویم.
- نشاسته 3 لیوان
- شکر 2 لیوان
- وانیل 1 قاشق چای خوری
- گلاب نصف لیوان
- آب یک و نیم لیوان
- پودر ژلاتین 2 قاشق غذاخوری
- مغز گردو 1 پیمانه
- پودر نارگیل 1 لیوان
مراحل گام به گام تهیه باسلوق مجلسی با ژلاتین
در این بخش از مقالۀ راستین همراه شما هستیم تا طرز تهیۀ باسلوق مجلسی را قدم به قدم به شما آموزش دهیم. امیدواریم این راهنمای تهیۀ باسلوق خانگی برای شما مفید و کاربردی باشد.
مرحله یک
در اولین قدم از مراحل تهیۀ باسلوق مجلسی در خانه، باید نشاستهها را در یک پیمانه آب حل کنیم. از آنجایی که حل کردن نشاستهها کمی دشوار است، 15 دقیقه زمان میدهیم تا نشاسته در آب باز شود. بعد از گذشت این زمان با یک قاشق فلزی نشاستهها را هم میزنیم تا به خوبی باز شده و به شکل یک محلول درآید.
مرحله دو
در ادامه شکر را به نشاسته اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا شکر، نشاسته و آب به خوبی با هم مخلوط شوند. بهتر است بهطور مداوم به هم زدن ادامه دهید یا از یک همزن برقی استفاده کنید تا ترکیب شما تهنشین نشود. برای اینکه باسلوق یکدستی داشته باشید، باید نشاسته کامل در آب حل شود. با یک صافی کوچک حل شدن نشاستهها را بررسی کنید. در صورت وجود گلولههای نشاسته حتما همزن برقی را استفاده کنید.
مرحله سه
در این مرحله از دستور تهیۀ باسلوق، باید پودر ژلاتین را به روش بنماری آماده کنیم. برای بنماری کردن پودر ژلاتین، یک قابلمه آب راه روی شعله قرار داده و زمان میدهیم تا به جوش آید. وقتی که قابلمه جوش آمد و آب آن شروع به بخار شدن کرد، یک ظرف استیل یا فلزی مناسب را روی قابلمه قرار میدهیم و پودر ژلاتین را به همراه نصف پیمانه آب حل میکنیم. دقت کنید که ژلاتین مانند نشاسته سریع تهنشین میشود و برای آمادهکردن آن باید حتما همزدن را بهطور مرتب انجام دهید.
مرحله چهار
در قدم بعدی از طرز تهیۀ باسلوق خانگی خوشمزه، ظرف نشاسته و آب را که از قبل آماده کرده بودید روی حرارت بگذارید و سریع هم بزنید تا نشاسته بهخوبی در آب گرم باز شود. آب گرم کمک میکند تا باقیماندۀ نشاسته نیز بهطور کامل حل شود. همزدن را مرتب انجام دهید. چرا که آب گرم و نشاسته میتواند نشاسته را تهنشین کند. مراقب باشید که نشاستهها گلوله گلوله نشوند و بایک صافی حتما آن را بررسی کنید.
زمانی که نشاسته و آب بهخوبی باهم حل شدند و بافتی غلیظ پیدا کرد، زمان اضافه کردن ژلاتینها میرسد. ژلاتین را به ظرف نشاسته اضافه کنید و خیلی سریع و تند شروع به هم زدن کنید تا این دو ترکیب با هم مخلوط شوند. بعد از چند دقیقه هم زدن، اکنون باید یک بافت غلیظ مانند فرنی داشته باشید. اگر کار هم زدن را خوب انجام دهید، خمیر باسلوق شما نرم و لطیف خواهد شد.
مرحله پنج
اکنون که خمیر باسلوق آماده شده است، میتوانید گلاب و وانیل را به ظرف ژلاتین و نشاسته اضافه کنید تا به باسلوقهای خود طعمی خوش ببخشید. پنج دقیقه این مخلوط را هم بزنید و سپس زیر شعله را خاموش کنید. توجه کنید که اکنون باید یک بافت غلیظ و کمی سفت داشته باشید. سپس قابلمه را کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
مرحله شش
روی یک سینی صاف را با پودر نارگیل بپوشانید. سپس به اندازۀ یک گردو خمیر باسلوق را بردارید و گلوله کنید. خمیر را روی پودر نارگیل بغلتانید. روی هر خمیر باسلوق را مقداری مغز گردو بریزید و آن را تزیین کنید. اکنون باسلوقهای شما آماده شده است. هم اکنون میتوانید باسلوقها را برای وعدههای عصرانۀ خود سرو کنید.
نکات مهم در تهیۀ باسلوق
- یکی از اصلیترین نکات در تهیۀ باسلوق، میزان شیرینی آن است. اگر ممنوعیت مصرف شکر دارید، میتوانید به جای شکر از عسل استفاده کنید.
- درصورت استفاده از عسل، باید دقت کنید که نشاسته و عسل به کف ظرف نچسبند.
- بهتر است هنگام استفاده از نشاسته، از نوع نشاستۀ پودری استفاده کنید. نشاستۀ پودری راحتتر حل میشود.
- ترکیب نشاسته و ژلاتین باعث میشود بافت باسلوق لطیفتر شود اما فرآیند تهیۀ باسلوق را سختتر میکند. بنابراین همزدن بیوقفه را باید درنظر داشته باشید.
اکنون که با طرز تهیۀ باسلوق و نکات آن آشنا شدید، میتوانید این شیرینی خوشمزه را برای مجالس و مهمانیهای خود نیز آماده کنید. مجموعۀ تفریحی و گردشگری راستین برای آموزش سایر دستورهای تهیۀ شیرینی و دسر همراه شماست. با مراجعه به بخش مقالات وبسایت راستین میتواند روش تهیۀ هرچیزی که دوست دارید را مطالعه کنید.