مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

طرز تهیۀ دلمۀ کلم برگ تبریزی دستور اصیل سنتی

دلمه کلم برگ

دلمه کلم برگ خوشمزه، غذایی است که باید همین امروز آن را امتحان کنید. دستور تهیهٔ دلمهٔ کلم برگ بسیار آسان و ساده است و شما می‌توانید با موادی در دسترس به‌راحتی این دلمهٔ خوشمزه را در خانه تهیه کنید. دستور اصلی تهیهٔ دلمهٔ کلم‌برگ در ادامه این مقاله از مجلهٔ راستین آورده شده است.

آشنایی دستور تهیۀ دلمۀ کلم برگ اصیل ایرانی

یکی از بهترین غذاهایی که با طعم بی‌نظیر خود طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است، دلمهٔ کلم‌برگ است. همانطور که می‌دانید دلمه غذایی است که در انواع مختلف دلمهٔ برگ مو و دلمهٔ کلم‌برگ تهیه می‌شود.

دلمهٔ کلم‌برگ هم یک غذای خوشمزه و پرخاصیت است و هم تهیۀ آن می‌تواند تنوع سفرۀ غذایی شما را افزایش دهد. برگ کلم سرشار از فیبر است که می‌تواند سلامت سیستم گوارشی شما را افزایش دهد و بهتر است از این برگ سبز پرخاصیت بیشتر در رژیم غذایی خود استفاده کنید. بهتر است روش تهیۀ خورشت کلم‌برگ را نیز آموزش ببینید تا کیفیت وعده‌های غذایی سالم شما افزایش یابد.

در ادامه با این مقاله از مجلۀ آشپزی راستین همراه شما هستیم تا به شما روش تهیۀ دلمۀ کم برگ را آموزش دهیم. امیدواریم به کمک نکاتی که در این مقاله بیان خواهد شد، یک دلمۀ کلم‌برگ خوشمزه آماده کنید.

مواد لازم برای تهیۀ دلمۀ کلم برگ

یکی از اصلی‌ترین موادی که باید برای دلمه‌ها آماده کنید، برگ کلم است. این برگ کلم باید تازه و ترد باشد تا هنگام طبخ از هم باز نشود و دلمۀ شما را خراب نکند. در ادامه با مواد دیگری که برای تهیۀ این دلمۀ کلم برگ لازم است آورده‌ایم.

  • برنج دو پیمانه
  • گوشت چرخ کرده 300 گرم
  • لپه یک پیمانه
  • کلم کلم یک عدد بزرگ
  • پیاز یک عدد بزرگ
  • شکر 4 قاشق سوپخوری
  • سرکه سفید 4 قاشق سوپخوری
  • زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • سبزی دلمه 300 گرم
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
  • زردچوبه و روغن به مقدار کافی
طرز تهیه دلمه کلم برگ

مراحل گام‌به‌گام طرز تهیۀ دلمۀ کلم‌برگ

شاید فکر کنید درست کردن دلمۀ کلم برگ کمی دشوار است، اما باید به شما بگوییم این سختی در‌نهایت با شیرینی خاصی نیز همراه است. برای اینکه بتوانید دلمۀ کلم‌برگ را به خوبی و بدون دردسر آماده کنید، مراحل تهیۀ آن را به ‌صورت مرحله‌به‌مرحله برای شما آماده کرده‌ایم.

مرحلۀ یک

در قدم اول از دستور تهیهٔ دلمهٔ برگ کلم، باید از چند ساعت قبل مراحل تهیه را شروع کنید. ابتدا برنج را به مدت دو ساعت در یک ظرف مناسب در آب و نمک بخیسانید. از آن‌جایی که برای تهیهٔ دلمهٔ کلم برگ از لپه استفاده می‌کنیم، در‌ادامه، لپه را در یک کاسه آب همراه با نمک قرار داده و به مدت دو ساعت اجازه می‌دهیم لپه خیس بخورد.

پس از آنکه لپه خیس خورد آن را به همراه دو لیوان آب‌جوش در داخل یک قابلمه قرار داده و می‌پزیم. پس از اینکه برنج خیس خورد در یک قابلمۀ جدا برنج را می‌پزیم و سپس آن را آبکش می‌کنیم. لپه‌ها را نیز بعد از خیساندن در یک ظرف مناسب برای پختن روی شعله قرار‌دهید.

مرحلۀ دو

در مرحله بعدی از روش تهیه دلمه کلم برگ، یک پیاز متوسط را برداشته، شسته و پوست آن را می‌گیریم . سپس پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم. در ادامه، یک تابۀ مناسب برداشته درون آن روغن می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم روغن درون تابه داغ شود.

سپس پیازهایی که خرد کرده بودیم را به تابه اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا پیازها سبک و طلایی شوند. کمی بعد زردچوبه را نیز به پیازها اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا زردچوبه رنگ باز کند.

مرحلۀ سه

در مرحله بعدی از روش تهیه دلمهٔ کلم برگ، گوشت چرخ کرده را از فریزر خارج می‌کنیم و اجازه می‌دهیم در دمای محیط گرم شود. سپس گوشت چرخ کرده را همراه با ادویه و نمک به پیاز اضافه می‌کنیم و همراه با پیاز تفت می‌دهیم تا گوشت چرخ کرده تغییر رنگ داده و سرخ شود.

مرحلۀ چهار

در قدم بعدی، 3 قاشق غذاخوری رب‌گوجه فرنگی را همراه با زعفران دم‌کرده به تابه اضافه می‌کنیم و همه این مواد را با هم خوب تفت می‌دهیم تا رنگ رب باز شده و عطر زعفران بلند شود.

مرحلۀ پنج

در مرحلۀ بعدی از روش تهیۀ دلمۀ کلم‌برگ، زمانی که برنج را آبکش کردیم، آن را در یک قابلمه مناسب می‌ریزیم و سپس محتویات تابه را که شامل گوشت چرخ کرده بود، به برنج اضافه کرده و همۀ این مواد را با هم مخلوط می‌کنیم.

یک ربع تا بیست دقیقه زمان می‌دهیم و تابه را تفت می‌دهیم تا آب گوشت گرفته شود و همۀ مواد باهم خوب پخت شوند. سپس زیر شعله را خاموش کرده و آن را کنار می‌گذاریم. بهتر است میزان ادویه‌های آن را بررسی کنید تا در‌صورت نیاز میزان آن‌ را تغییر دهید.

دستور پخت دلمه کلم برگ

مرحلۀ شش

در این میان لازم است تا برگ‌های کلم سفید را نیز آماده کنیم. برای این کار ابتدای کلم سفید را در آب و نمک خوب می‌شوریم. سپس برگ‌های آن را جدا کرده و خوب شست‌وشو می‌دهیم. سپس یک قابلمه برداشته و درون آن آب می‌ریزیم تا به‌جوش آید. سپس برگ‌های کلم را در آن قرار می‌دهیم.

با یک قاشق چوبی برگ کلم را بررسی می‌کنیم تا نرمی و لطافت آن را مشاهده کنیم. یک ربع زمان برای نرم شدن برگ‌های کلم کافی است. سپس برگ کلم را آب‌کش کنید و در یک صافی قرار‌دهید تا آب آن گرفته شود.

مرحلۀ هفت

اکنون به مراحل پایانی تهیه دلمه کلم برگ رسیده‌ایم. در این مرحله مقداری از مواد را به اندازۀ یک قاشق غذاخوری برداشته و درون برگ‌های کلم به شکل دلخواه بپیچید. سپس این برگ کلم‌های پیچیده شده را در یک قابلمه بچینید. زمانی که کار پیچیدن دلمه کلم برگ تمام شد به سراغ آماده کردن سس دلمه کلم برگ بروید.

مرحلهٔ هشت

در قدم آخر از روش تهیه دلمه کلم برگ باید سس دلمه را آماده کنید. در یک تابۀ جدا روغن بریزید و سپس زمانی که روغن داغ شد، به‌میزان دلخواه رب‌گوجه‌فرنگی و یا رب‌انار را به آن اضافه کنید و تفت دهید. بهتر است در این مرحله مقداری سیر پوره شده را نیز به سس اضافه کنید تا طعم و عطر آن بی‌نظیر شود.

در ادامه، یک لیوان آب جوش اضافه کنید و تابه را تفت دهید تا سس غلیظ شده و از میزان آب آن کاسته شود. در انتها مقداری از این سس را روی قابلمۀ دلمه کلم برگ بریزید و سپس در قابلمه را بگذارید تا قابلمه دم بکشد و عطر و طعم سس با دلمۀ کلم برگ ترکیب شده و طعمی بی‌نظیر ایجاد شود.

بعد از حدود 20 دقیقه از دم کشیدن دلمۀ کلم برگ، زیر قابلمه را خاموش کنید. در قابلمه را بردارید تا رطوبت آن کمی کاسته شود. سپس در یک دیس مناسب دلمه‌ها رو یکی یکی بچینید و مقداری از سس را روی آن بریزید و سرو کنید.

اکنون که دلمۀ کلم‌برگ خود را آماده کرده‌اید، می‌توانید در کنار ترشی ترد و خوشمزه آن را میل کنید. اگر دوست دارید با دستور تهیۀ سایر غذاهای اصیل ایرانی و دسرهای بین‌المللی آشنا شوید، هم‌اکنون می‌توانید با مراجعۀ به بخش مقالات در وب‌سایت رستوران راستین، این دستورها را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?