با این دستور طلایی، چلوگوشت با سس نارنج را تهیه کنید و از طعم بینظیر آن شگفتزده شوید. تهیه چلوگوشت با سس نارنج کمی چالشبرانگیز است که به کمک راهنمای تهیۀ چلوگوشت با سس نارنج که در این مقاله بیان میشود، میتوانید این غذای خوشمزه را به آسانی در خانه برای عزیزان خود، تهیه کنید.
روش تهیۀ چلو گوشت با سس نارنج؛ خوشمزه و لذیذ
غذاهای چلویی، از آن دسته غذاهای پرطرفدار ایرانی است که در طول شبانهروز، حداقل یک وعده را به خود اختصاص میدهد. این نوع غذاها در انواع مختلفی وجود دارند و با مواد گوناگونی نیز تهیه میشوند. اگر به لیست 50 غذای برتر ایرانی نگاهی بیندازید، میتوانید در این لیست، حداقل 5 غذای چلویی را مشاهده کنید.
غذای چلو گوشت با سس نارنج نیز یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که با طعم و عطری دلپذیر، میتواند یک وعدۀ غذایی عالی را برای افراد فراهم کند. اصالت این غذا به استانهای شمالی و مرکزی باز میگردد. اما امروزه در بیشتر شهرها و استانها، این غذای سنتی تهیه شده و سرو میشود. ترکیب ادویهها، درکنار گوشت و عطر نارنج، این غذا را به یک وعدۀ به یادماندنی تبدیل میکند.
اگر در روزهای اخیر با این غذای سنتی آشنا شدید و دوست دارید روش تهیۀ چلو گوشت با سس نارنج را یاد بگیرید، در این مقاله از مجلۀ رستوران راستین همراه شما هستیم تا مراحل تهیۀ چلوگوشت با سس نارنج را برای شما بازگو کنیم و نکاتی که باید برای تهیۀ آن درنظر بگیرید را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیۀ چلو گوشت با سس نارنج
از آنجایی که چلوگوشت با سس نارنج یک غذای خوشمزه با طعمی دلپذیر و نو است، برخی مواد و ادویههای خاص لازم است تا غذا را با این عطر و طعم دلپذیر همراه کند. در ادامه، با این مواد و مقداری که لازم دارید تا به تهیۀ چلو گوشت با سس نارنج بپردازید، آشنا میشویم.
- گوشت قرمز 500 گرم
- زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری
- روغن یک چهارم پیمانه
- پیاز یک عدد متوسط
- برگ کرفس 100 گرم
- خلال پرتقال 4 قاشق غذاخوری
- آب نارنج یک پنجم پیمانه
- رب نارنج دو قاشق غذاخوری
- زرشک نصف پیمانه
- تره فرنگی یک عدد
- سیر سه حبه
- زردچوبه به میزان لازم
- پودر دارچین به میزان لازم
- نمک و فلفل به میزان لازم
مراحل گامبهگام روش تهیۀ چلو گوشت با سس نارنج
در ادامۀ این بخش، همراه شما هستیم تا بهصورت مرحله به مرحله، با روش تهیۀ چلو گوشت با سس نارنج آشنا شویم. امیدواریم که با کمک این راهنمای تهیۀ چلو گوشت با سس نارنج، بتوانید این غذای لذیذ را در خانه و برای عزیزان خود تهیه کنید.
مرحلۀ یک
به اولین مرحله از روش تهیۀ چلو گوشت با سس نارنج خوش آمدید. در این مرحله باید یک قابلمۀ مناسب را بردارید و آن را روی حرارت قراردهید. درون آن را روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن درون قابلمه داغ شود. در این میان، یک پیاز متوسط را بردارید و آن را بهصورت نگینی ریز کنید. سپس زمانی که روغن داغ شد، پیازها را درون قابلمه بریزید و درون روغن تفت دهید. زیر شعله را کاهش دهید و در حرارت ملایم قراردهید تا پیازها به آرامی در قابلمه طلایی شود.
مرحلۀ دو
در دومین قدم از روش تهیۀ چلو گوشت با سس نارنج، در زمانی که پیازها درحال سرخ شدن هستند، تره فرنگی و برگ کرفس را خرد کرده و ریز کنید و سپس آنها را به درون قابلمه پیاز اضافه کنید و تفت دهید. کمی زردچوبه را به قابلمه اضافه کنید تا عطر و رنگ خوبی را به پیازها و سبزیجات ببخشید. دقت کنید که سبزیها را خوب بشویید تا عاری از میکروب باشند. سپس آنها را خشک کرده و خرد کنید تا باعث پرتاب روغن نشوند.
مرحلۀ سه
امیدواریم که تا این مرحله از روش تهیۀ چلو گوشت با سس نارنج، با چالش خاصی مواجه نشده باشید. در ادامه، سه حبه سیر را بردارید و آنها را به صورت خیلی ریز، خرد کنید و سپس به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید.
همین که عطر سیرها بلند شدند، نوبت به اضافه کردن گوشت قرمز میرسد. در این مرحله، گوشت قرمز را برداشته و به قطعات مربعی کوچکی تقسیم کنید. سپس این تکههای گوشت را به قابلمه اضافه کنید و با پیاز و سیر و سبزیجات تفت دهید.
درادامه، رب نارنج را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا گوشتها مزۀ مواد را به خوبی به خود جذب کند. وقتی حدود یک ربع از پختن و تفت دادن گوشتها گذشت، زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه کنید و این مواد را خوب باهم تفت دهید. کمی بعد، سه پیمانه آب اضافه کنید و اجازه دهید تا خورشت به مدت دو ساعتی روی شعلۀ ملایم بماند و جا بیفتد. دو ساعت زمان بدهید تا خورشت به روغن افتاده و عطر آن بلند شود.
مرحلۀ چهار
اکنون نوبت آماده کردن سس نارنج میرسد. برای تهیۀ سس نارنج، یک تابۀ مناسب بردارید و روی حرارت قراردهید. سپس یک قالب کره را درون تابه بریزید و اجازه دهید ذوب شود. سپس خلال پرتغالی که از قبل جوشانده بودید را به تابه اضافه کنید و در کره تفت دهید. در ادامه، رب نارنج، زرشک و نمک و فلفل را به تابه اضافه کنید.
اگر میخواهید تلخی احتمالی خلال پرتقال را کاهش دهید، میتوانید یک قاشق شکر را به این تابه اضافه کنید. مواد را خوب باهم تفت دهید تا شکر در تابه ذوب شود. منتظر باشید تا یک سس غلیظ برای شما ایجاد شود. سپس زیر شعله را خاموش کنید و سس را درکناری قراردهید.
مرحلۀ پنج
اکنون به مراحل پایانی روش تهیۀ چلوگوشت با سس نارنج رسیدهایم. بهعنوان آخرین قدم، دوقاشق غذاخوری، آب نارنج را همراه با پودر دارچین و کمی زعفران دم کرده، به قابلمه اضافه کنید و پنج دقیقه بعد شعله را خاموش کنید.
اکنون خورشت شما آماده شده است. هم اکنون میتوانید سس نارنج را همراه با این خورشت، در کنار برنج خوشعطر ایرانی این غذای سنتی را سرو کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
نکات مهم در تهیۀ چلو گوشت با سس نارنج
1- اگر احتمال میدهید ترکیب گوشت و زردچوبه باعث سفت شدن گوشت شود، بهتر است در یک قابملۀ جداگانه، گوشت را بپزید و سپس به خورشت اضافه کنید.
2- استفاده از شکر و یا عسل در سس میتواند تلخی خلال پرتقال را بگیرد.
3- دقت کنید که آب نارنج بهتر است در زمانهای پایانی به خورشت اضافه شود، وگرنه ممکن است در اثر جوشیدن، طعم تلخی به خورشت دهد.
در این مقاله همراه شما بودیم تا با روش تهیۀ چلو گوشت با سس نارنج آشنا شویم. این خورشت، یک غذای سنتی و اصیل ایرانی است که امروزه در سراسر کشور ایران، تهیه میشود. امیدواریم که با نکاتی که در این مقاله بیان کردیم، توانسته باشید این خورشت سنتی شمالی ایرانی را به آسانی در خانه، برای خود و عزیزانتان تهیه کنید.