اگر یک بار خورش تره را با این روش تهیه کنید، برای تهیۀ غذای خانواده، همیشه تهیه خورش تره اولین انتخاب شما خواهد بود. روش تهیۀ خورش تره آسان و راحت است. شما به کمک راهنمای تهیۀ خورش تره میتوانید این خورش خوشمزه را به آسانی در خانه برای عزیزان خود تهیه کنید.
روش تهیه خورش تره خوشمزه، آسان و راحت در خانه
اگر دوست دارید برای وعدۀ غذایی امروز خود، یک غذای جدید را تهیه کنید، به شما پیشنهاد میدهیم خورش تره را امتحان کنید. خورش تره از آن دسته غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که اصالت آن بیشتر به استان کردستان باز میگردد و از غذاهای محلی کردی به حساب میآید. غذاهای سنتی و اصیل ایرانی، یکی از اعضای ثابت سفرههای غذایی ایرانی است.
خورش تره، شباهت بسیار زیادی به همان خورش قورمه سبزی معروف دارد با این تفاوت که، در تهیۀ آن از سبزی تره استفاده میشود. از این رو، خورش تره با خواص بسیاری که دارد، میتواند یک انتخاب عالی برای وعدههایی غذایی شما باشد. با تهیۀ خورش تره هم میتوانید طعمی تازه را به عزیزان خود هدیه کنید و هم با خواص بسیار آن، به تقویت کودکان دلبندتان بپردازید. اگر دوست دارید با روش تهیۀ خورش تره آشنا شوید و این غذای سنتی و اصیل را در خانه برای عزیزان خود تهیه کنید، با این مقالۀ راستین همراه شوید.
مواد لازم برای تهیۀ خورش تره اصیل کردی
همانطور که از نام خورش تره پیداست، برای تهیۀ خورش تره به سبزی تره نیاز دارید. بهتر است سبزی تره را بهصورت تازه تهیه کنید تا هم عطر خوبی داشته باشد و هم بهدلیل تازگی، طعم خوش و خواص بسیار را همراه با وعدۀ غذایی خود داشته باشد. برای تهیۀ خورش تره میتوانید از این مواد استفاده کنید.
- گوشت خورشتی نیم کیلو
- تره ۵۰۰ گرم
- شنبلیله ۱ قاشق غذاخوری
- لوبیا سفید یا چیتی ۲ پیمانه
- پیاز ۱ عدد متوسط
- لیمو عمانی ۲ عدد
- سیب زمینی ۱ عدد درشت
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی ۲ عدد متوسط
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
مراحل گامبهگام روش تهیۀ خورش تره خوشمزه کردی
خورش تره، یک خورش اصیل کردی است که در نقاط مختلف کشور بهویژه نواحی غربی، بهمیزان بسیاری طبخ میشود. از آنجایی که این غذای یک خورش محلی است، از سبزی تره محلی برای تهیۀ آن استفاده میشود. اگر شما نمیتوانید از ترۀ محلی استفاده کنید، اشکالی ندارد. ترۀ موجود در بازارهای اطراف شما نیز میتواند انتخاب مناسبی برای تهیۀ خورش تره باشد. در این بخش از مقالۀ راستین، همراه شما هستیم تا بهصورت گامبهگام با روش تهیۀ خورش تره آشنا شویم.
مرحلۀ اول
اکنون در این بخش آماده میشویم تا درکنار هم، خورش ترۀ خوشمزه را طبخ کنیم. در اولین قدم از روش تهیۀ خورش ترۀ اصیل کردی، لازم است تا یک پیاز متوسط بردارید، آن را خوب بشویید و سپس به صورت نگینی ریز خرد کنید. اگر دوست دارید پیازها را در خورش حس نکنید، میتوانید پیازها را رنده کنید و یا در غذاساز آنها را پوره کنید.
مرحلۀ دوم
در دومین قدم از روش تهیۀ خورش تره، باید یک قابلمۀ مناسب بردارید. درون آن را روغن بریزید و اجازه دهید با شعلۀ ملایم، روغن داغ شود. پس از آنکه روغن داغ شد، پیازها را درون روغن بریزید و تفت دهید. پیازها را مرتب تفت دهید تا سرخ شده و طلایی شوند. مراقب باشید که پیازها نسوزند. سپس مقداری زردچوبه را به پیازها اضافه کنید تا کمی رنگ و عطر آنها تغییر کند.
مرحلۀ سوم
در سومین قدم از روش تهیۀ خورش تره، لازم است تا گوشت را به خورش اضافه کنیم. از آنجایی که گوشت یک مادۀ غذایی مقوی و پرخاصیت است، در کنار سایر مواد، خورش تره را با ارزش غذایی بالایی همراه میکند.
گوشت را به تکههای مربعی کوچکی تقسیم کنید. سپس آنها را به آرامی درون قابلمه بریزید و با پیاز تفت دهید. کمی که گوشت با پیاز تفت خورد و رنگ آن تغییر کرد، دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به قابلمه اضافه کنید و با گوشت و پیاز تفت دهید تا خامی رب گوجهفرنگی گرفته شود. کمی به تفت دادن ادامه دهید، سپس سه پیمانه آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و حرارت شعله را کم کنید تا خورش پخته شود.
مرحلۀ چهارم
در این مرحله از روش تهیۀ خورش اصیل تره، مقداری لوبیا سفید را که از شب قبل در آب خیس کردهاید، در یک قابلمۀ مناسب، قرار دهید و آنها را بپزید تا در ادامه بتوانید به خورش تره اضافه کنید.
مرحلۀ پنجم
در قدم بعدی از روش تهیه خورش ترۀ خوشمزه و اصیل کردی، نوبت به آماده کردن تره میرسد. برای این مرحله، یک تابۀ مناسب بردارید و روی شعله قرار دهید. سپس درون آن را روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن داغ شود. یک سیبزمینی کوچک را برداشته و بهصورت نگینی خرد کنید. سپس زمانی که روغن داغ شد، سیبزمینیها را به تابه اضافه کنید و تفت دهید.
در این میان، سبزی تره را برداشته و خوب بشویید و سپس اجازه دهید آب آن خارج شود. سپس آنها را با چاقو خرد کرده و ساطوری و ریز کنید و درون تابۀ بریزید. کمی سبزی گشنیز را نیز برداشته و خرد کنید و همراه با ترههای خرد شده درون تابه تفت دهید. دو عدد گوجه فرنگی را نیز خوب رنده کرده و پوره کنید و در ادامه به تابۀ سبزیها و سیبزمینی اضافه کنید. تره و پورۀ گوجهفرنگی را همراه با سیبزمینی تفت دهید.
سپس زیر تابه را خاموش کنید و این ترکیب را به قابلمۀ خورش اضافه کنید. در ادامه، لوبیاها را نیز به خورش اضافه کنید. اکنون زیر شعلۀ قابلمه را کم کنید و اجازه دهید خورش تره به مدت 45 دقیقه روی شعله حرارت ببیند. زمانی که خورش کمی جا افتاد و لعابدار شد، دو عدد لیمو عمانی را نیز به قابلمۀ خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش به روغن بیفتد.
اکنون خورش ترۀ شما آماده شده است. شما میتوانید این خورش اصیل کردی را با سیبزمینی خلالی و گوجهفرنگی سرخ شده تزیین کنید و درکنار برنج خوشعطر ایرانی سرو کنید.
نکات مهم در تهیۀ خورش تره
1- اگر منع مصرف گوشت قرمز دارید، نگران نباشید، شما میتوانید بهجای استفاده از گوشت قرمز، از گوشت مرغ بهصورت تکههای کوچک نیز استفاده کنید.
2- از ترکیب ادویهها غافل نشوید. اگر دوست دارید خورش شما عطری خوش و رنگی زیبا بهخود بگیرد، میتوانید در کنار ادویههای مختلف، از زعفران دمکرده نیز استفاده کنید.
3- دقت کنید که خورش تره نباید زیاد تفت بخورد. چرا که تفت خوردن بیش از اندازۀ خورش تره میتواند باعث تلخ شدن طعم و مزۀ خورش شود. تفت دادن را در زمانی کوتاه انجام دهید و اجازه ندهید سبزیها زیاد سرخ شوند.
4- بهصورت دلخواه میتوانید از لوبیا قرمز، لوبیا سفید و یا انواع دیگر لوبیاها استفاده کنید.