مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

دستور پخت دمی گوجه به روش اصیل و سنتی

دمی گوجه

با این دستور طلایی دمی گوجۀ معروف ایرانی را تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید برای تهیۀ دمی گوجه به مواد ساده‌ای نیاز دارید که در هر خانه‌ای یافت می‌شود. روش تهیۀ دمی گوجه آسان است و شما می‌توانید این غذای اصیل ایرانی را در خانه برای عزیزان خود آماده کنید.

آشنایی با روش تهیۀ دمی گوجۀ اصیل ایرانی با ماست و سبزی تازه

غذاهای دمی، یکی از انواع غذاهای پرخاصیت ایرانی است که به روش‌های مختلف و با موادی گوناگون طبخ می‌شود. از آن‌جایی که روش تهیۀ غذاهای دمی آسان است، می‌توان آن‌ها را به آسانی تهیه کرد. یکی از انواع غذاهای دمی خوشمزه که هم بسیار محبوب است و هم در سر‌تاسر ایران تهیه می‌شود، دمی گوجه است.

وقتی به فهرست غذاهای سنتی ایرانی نگاهی می‌اندازیم، نام غذای دمی گوجه، در کنار مرصع پلوی خوشمزه، به چشم می‌خورد. این غذای خوشمزه، در دوران قاجار از کشور ترکیه وارد ایران شد و در‌نهایت، امروزه، به یک غذای پرطرفدار تبدیل شده است.

از آن‌جایی که در زمان قاجار، تهران پایتخت کشور بود، دمی گوجه اصالت شهر تهران را گرفت و به یکی از انواع غذاهای محلی شهر تهران تبدیل شد. اگر دوست دارید این غذای ساده و آسان تهرانی را تهیه کنید، در این مقاله از مجلۀ راستین همراه شما هستیم تا مراحل تهیۀ دمی گوجه را برای شما بیان کنیم. امیدواریم که به کمک این دستور تهیۀ دمی گوجه، بتوانید در زمانی کوتاه، این غذای خوشمزه را تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیۀ دمی گوجه

غذاهای دمی از آن دسته غذاهایی است که به مواد ساده‌ای نیاز دارد. برای تهیۀ دمی گوجه نیز به موادی نیاز دارید که به‌راحتی در هر خانه‌ای یافت می‌شود. فهرست مواد مورد‌نیاز برای دمی گوجه در ادامه آمده است.

  • برنج به میزان افراد
  • گوشت چرخ کرده 300 گرم
  • گوجه فرنگی 3 عدد
  • رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی 2 عدد
طرز تهیه دمی گوجه

مراحل تهیۀ دمی گوجه خوشمزه

غذاهای دمی از آن دسته غذاهایی هستند که درست کردنشان مشکل است اما اگر خوب از آب درآید، طعمی دلپذیر را با خود به همراه خواهد داشت. برای اینکه بتوانید دمی گوجه را به خوبی درست کنید، در ادامۀ این مقاله، راهنمای گام‌‌به‌گام تهیۀ دمی گوجه را برای شما آماده کرده‌ایم.

مرحلۀ یک

در اولین قدم، اگر می‌خواهید دمی گوجه را تهیه کنید، باید از حدود 12 ساعت قبل، مقدار مورد نیاز برنج را در آب و نمک بخیسانید. بعد از گذشت این زمان، یک قابلمه بردارید و روی حرارت بگذارید و درون آن را به میزان یک پیمانه بیشتر از پیمانۀ برنج از آب پر کنید. زمان بدهید تا آب جوش آید. در ادامه، برنج را اضافه کنید و زیر شعله را کم کنید. تا زمانی که برنج آماده می‌شود، به سراغ مرحلۀ بعدی تهیۀ دمی گوجه بروید.

مرحلۀ دو

در قدم بعدی از مراحل تهیۀ دمی گوجه، پیازها را بردارید و خوب بشویید. سپس آن‌ها را خلالی خرد کنید. اگر دوست دارید می‌توانید پیازها را به‌حالت نگینی نیز خرد کنید. این کاملا بستگی به سلیقۀ شما دارد.

سپس یک تابۀ مناسب بردارید و روی شعله قرار‌دهید. درون آن روغن بریزید و اجازه دهید داغ شود. بعد از داغ شدن روغن، پیازها را درون آن بریزید و تفت دهید. در این میان، تا زمانی که پیازها سرخ می‌شوند. سیب‌زمینی‌ها و گوجه‌فرنگی را بشویید و پوست بگیرید. سپس آن‌ها را به‌صورت نگینی ریز خرد کنید.

مرحلۀ سه

در قدم بعدی از روش تهیۀ دمی گوجه، چند قاشق غذاخوری زردچوبه به تابه اضافه کنید و با پیازها تفت دهید تا زردچوبه‌ رنگ باز کند. کمی بعد سه قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی را نیز اضافه کرده و در روغن تفت دهید تا رب گوجه‌فرنگی نیز سرخ شده و رنگ باز کند. در ادامۀ تهیۀ دمی گوجه، گوجه فرنگی‌های خرد شده را به تابه اضافه کنید و با پیاز و رب تفت دهید. تابه را هم بزنید تا گوجه‌فرنگی‌ها نیز پخته شوند. کمی بعد، سیب‌زمینی‌ها را نیز به تابه اضافه کنید و با سایر مواد تفت دهید تا سیب‌زمینی‌ها نیز سرخ شوند.

مرحلۀ چهار

در قدم چهارم از مراحل تهیۀ دمی گوجه، نوبت به اضافه کردن گوشت چرخ کرده می‌رسد. در این مرحلۀ، پس از آنکه سیب‌زمینی‌ها کمی سرخ شدند، گوشت چرخ کرده را اضافه می‌کنیم. کمی هم می‌زنیم تا گوشت چرخ کرده از هم باز شود.

وقتی کمی گوشت آب انداخت، ادویه‌های موردنظر مانند فلفل سیاه و گلپر را اضافه می‌کنیم. تابه را هم می‌زنیم تا همۀ مواد خوب با هم ترکیب شوند. در تابه را می‌گذاریم و سپس یک ربع زمان می‌دهیم تا گوشت چرخ کرده پخته شود.

دمی گوجه تهرانی

مرحلۀ پنج

در مرحلۀ پنج از مراحل تهیۀ دمی گوجه‌فرنگی، برنج را آماده می‌کنیم. اکنون به سراغ قابلمۀ برنج می‌رویم. اگر آب برنج خشک شده بود و برنج آماده شده بود، ترکیبات تابه را برداشت و با یک کفگیر مناسب، مواد دمی گوجه را به برنج اضافه می‌کنیم. برای این کار، کمی داخل برنج را گود می‌کنیم، سپس مواد دمی گوجه را درون آن می‌ریزیم و روی آن را با برنج می‌پوشانیم.

سپس دم‌کنی را روی در قابلمه می‌گذاریم و برنج را برای دم کشیدن روی شعلۀ بسیار کم قرار می‌دهیم.

حدود 20 دقیقه اجازه می‌دهیم برنج دم بکشد، سپس در قابلمه را برمی‌داریم و با کفگیر برنج‌ها را به‌طور مناسبی مخلوط می‌کنیم. یک سوم پیمانه آب جوش را درون قابلمه روی برنج‌ها می‌ریزیم و سپس مجدد در قابلمه را می‌گذاریم تا برنج مجدد دم بکشد. حدود یک ربع تا 20 دقیقه بعد، دمی گوجۀ شما آماده است. بعد از این زمان، در قابلمه را بردارید تا بخار اضافۀ آن خارج شود.

اکنون می‌توانید این غذای خوشمزه و اصیل ایرانی را در یک دیس زیبا سرو کرده و در سفرۀ خود همراه با ترشی و سبزی تازه میل کنید.

نکات مهم در تهیۀ دمی گوجه

1- اگر دوست دارید گوجه‌فرنگی‌های شما در دمی گوجه مشخص نباشد، می‌توانید گوجه‌فرنگی‌ها را ابتدا رنده کنید و سپس به تابه اضافه کنید. اگر رنده ندارید، گوجه‌فرنگی‌ها را پوست بگیرید و سپس با قاشق له کنید و به تابه اضافه کنید.
2- ممکن است سیب‌زمینی‌های شما در تابه نرم شده و سرخ نشوند. برای این کار می‌توانید سیب‌زمینی‌ها را جدا سرخ کرده و سپس در انتهای کار به تابه اضافه کنید.
3- اگر ممنوعیت مصرف گوشت قرمز دارید، می‌توانید از سینۀ مرغ ریش شده نیز به جای گوشت‌چرخ کرد اضافه کنید.

امیدواریم که در این مقاله از مجلۀ راستین، توانسته باشید این غذای اصیل ایرانی دمی گوجه را به آسانی تهیه کرده و همراه با عزیزان خود سرو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟