مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

طرز تهیۀ کلوچه خرمایی خوشمزه با عطری دلپذیر

طرز تهیه کلوچه خرمایی

به کمک این دستور طلایی می‌توانید کلوچه خرمایی خوشمزه را به آسانی در خانه برای عزیزان و کودکان دلبندتان تهیه کنید و یک عصرانۀ لدت‌بخش را برای آن‌ها فراهم کنید. این دستور طلایی کلوچه خرمایی باعث می‌شود عطر خوش کلوچه‌ها در خانۀ شما طنین‌انداز شود و علاقه‌مندان بسیاری پیدا می‌کند. در این مقاله، با روش تهیه کلوچه خرمایی خوش‌طعم آشنا می‌شوید.

روش تهیۀ کلوچه خرمایی خوش‌طعم و خوش‌عطر در خانه

کلوچه خرمایی مقوی و پرخاصیت،‌ پاییز و بهار نمی‌شناسد و در هر فصلی می‌توان آن را تهیه کرد و همراه یک چایی دلپذیر سرو کرد. روش تهیۀ کلوچه خرمایی، برای آن دسته از طرفداران چایی که دوست دارند همراه چایی خود از کلوچه‌های خانگی خوشمزه استفاده کنند، در این مقاله آورده شده است. اگر شما هم دوست دارید با روش تهیۀ کلوچه خرمایی آشنا شوید، تا انتهای این مقالۀ راستین، همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیۀ کلوچه خرمایی خوشمزه در خانه

در ابتدا برای تهیۀ کلوچه خرمایی لازم است تا سه دسته مواد را تهیه کنیم. در ابتدا موادی که برای تهیۀ خمیر کلوچه لازم است و سپس موادی که برای تهیۀ مواد میانی کلوچه لازم است و در‌نهایت موادی که باید روی کلوچه را بپوشانند باید تهیه شوند. در این بخش با موادی که برای تهیۀ کلوچه خرمایی لازم است، آشنا می‌شویم.

مواد لازم برای تهیۀ خمیر کلوچه

  • آرد سفید قنادی 500 گرم
  • شیر یک پیمانه
  • کره یک قالب
  • ماست پرچرب یک پیمانه

مواد لازم برای مواد میانی کلوچه

  • خرما به تعداد 20 عدد
  • گردو 10 عدد
  • کره یک قالب
  • پودر هل به میزان لازم
  • پودر دارچین به میزان لازم
  • پودر زنجبیل به میزان لازم

مواد لازم برای مواد رویی کلوچه

  • یک قالب کره
  • زعفران دم‌کرده
  • زردۀ تخم مرغ یک عدد
کلوچه خرمایی خانگی

مراحل گام‌به‌گام تهیۀ کلوچه خرمایی خوشمزه و خوش‌عطر

از آن‌جایی که خرما از خواص بسیاری برخوردار است، ترکیب کلوچه و خرما می‌تواند برای یک عصرانۀ دلپذیر مناسب باشد. اگر این کلوچۀ مقوی و پرخاصیت در خانه تهیه شود، هم سالم است و هم می‌تواند مطابق ذائقۀ شما باشد. در این بخش از مقاله، همراه شما هستیم تا با روش تهیۀ کلوچه خرمایی خوشمزه آشنا شویم.

مرحلۀ اول

همانطور که از نام این کلوچه پیداست، باید در ابتدا به تهیه خرما بپردازیم. برای این‌کار، به مقداری که مناسب می‌دانیم، خرما را برداشته، پوست و هستۀ آن را جدا می‌کنیم و در یک ظرف مناسب می‌ریزیم. سپس با گوشت کوب، خرماها را له می‌کنیم. بهترین کار برای داشتن خمیر خرمای یک‌دست، استفاده از غذاساز است. شما به کمک غذاساز می‌توانید به‌راحتی خرماها را با مواد دیگر میکس کرده و ترکیب کنید.

در قدم دوم از روش تهیۀ کلوچه خرمایی، گردوها را برداشته و آن‌ها را نیز به غذاساز اضافه می‌کنیم تا با خرماها مخلوط شده و یک‌دست شود. اگر غذاساز نداشتید، می‌توانید گردوها را با چاقو خورد کنید و یا در هاون بکوبید تا به حالت پوره و آسیاب شده در آیند.

در ادامه، پودر‌هل، پودر دارچین و پودر زنجبیل را به غذاساز اضافه کرده و اجازه می‌دهیم به مدت یک الی دو دقیقه، این مواد با‌هم ترکیب شده و مزه‌دار شوند. سپس یک قالب کره را به غذا ساز اضافه می‌کنیم و مواد را باهم هم می‌زنیم تا یک مخلوط یک‌نواخت داشته باشیم.

اگر غذاساز نداشتید، می‌توانید این مواد را از چرخ گوشت رد کنید تا یک‌دست شوند. اگر چرخ‌گوشت هم موجود نبود، نگران نباشید، می‌توانید یک دست‌کش بپوشید و این مواد را به‌خوبی با دستان خود ورز دهید. اکنون این خمیر را برداشته و در کنار قرار می‌دهیم تا برای مراحل بعدی استفاده کنیم.

مرحلۀ دوم

در دومین قدم از روش تهیۀ کلوچه خرمایی، برای خمیر کلوچه، ابتدا آرد را دو تا سه بار از الک رد کنید تا آردی نرم و یکنواخت داشته باشید. سپس کمی پودر زنجبیل نیز به آرد اضافه کرده و مجدد الک کنید تا پودر زنجبیل و آردها با‌هم خوب ترکیب شوند. استفاده از زنجبیل باعث می‌شود خمیر کلوچه هنگام پخت، عطر خوشی را در فضا پراکنده کند. سپس یک قالب کره را که از قبل در دمای محیط قرار‌داده بودیم و نرم شده است را در ظرف آرد اضافه می‌کنیم و خوب هم‌می‌زنیم تا کره در آرد باز شود و با آن ترکیب شود.

مرحلۀ سوم

در قدم سوم از روش تهیۀ کلوچه خرمایی خوشمزه، نوبت به اضافه کردن ماست به آرد و کره می‌رسد. در این مرحله بهتر است از همزن استفاده کنید. ماست را به آرامی به ترکیب آرد و کره اضافه کرده و با همزن خوب هم بزنید تا آرد و کره و ماست با هم ترکیب شوند. زمانی که مشاهده کردید خمیر کاملا یک‌دست شد، شیر را به آرامی به آن اضافه کنید و مجدد همزدن را ادامه دهید. اگر همزن نداشتید اشکالی ندارد، یک دست‌کش تمیز بپوشید و با دستان خود این خمیر را ورز دهید تا جایی که حس کنید به یک ترکیب یک‌نواخت رسیده‌اید. اکنون روی خمیر را با پلاستیک بپوشانید و بگذارید یک ربع استراحت کند.

مرحلۀ چهارم

اکنون به مراحل پایانی تهیۀ کلوچه خرمایی خوشمزه رسیده‌ایم. در این مرحله، بعد از استراحت کردن خمیر کلوچه، یک قالب دایره‌ای برداشته و کمی درون آن را چرب می‌کنیم تا به‌راحتی کار قالب زدن را انجام دهیم.

روی یک سطح تمیز، یک لایه پلاستیک قرار می‌دهیم و روی آن را آرد می‌پاشیم و سپس خمیر کلوچه را به ضخامت نیم‌میلی‌متر، روی آن پهن می‌کنیم. سپس با قالب دایره‌ای شکل، قالب زدن خمیرها را شروع می‌کنیم. باقیماندۀ خمیرها را مجدد با دست ورز می‌دهیم و دورباره روی پلاستیک پهن می‌کنیم و قالب می‌زنیم. این کار را تا زمانی که تمام خمیرها تمام شود ادامه می‌دهیم.

روش تهیه کلوچه خرمایی

مرحلۀ پنجم

در این مرحله، ترکیب خمیر خرما را برداشته و به اندازۀ سکه‌های کوچک در می‌آوریم. سپس این سکه‌های خرمایی را روی خمیر کلوچه قرار دهید. سپس یک لایه خمیر دایره‌ای شکل دیگر را برداشته و روی لایۀ خمیر و خرما قرار دهید. کناره‌های خمیر را با انگشت روی هم فشار دهید تا به‌هم بچسبند و خمیر خرما در‌میان آن‌ها قرار گیرد. سپس این کار را تا تمام شدن خمیر خرما تکرار کنید.

برای اینکه کلوچه‌های شما طرح زیبایی نیز داشته باشند، یک قالب طرح زیبا را انتخاب کنید و روی کلوچه‌ها را با این قالب تزیین کنید. اکنون کار درست کردن کلوچه‌های خرمایی شما روبه انتهاست. تنها کاری که باید برای اتمام این روز کلوچه‌ای انجام دهید، چرب کردن روی خمیر کلوچه‌ها است.

مرحلۀ ششم

اکنون کلوچه‌ها را درون سینی فر قرار دهید و مرتب در کنار هم بچینید. سپس مواد رومال را آماده کنید. برای تهیه این مواد لازم است تا نصف قالب کره را با زردۀ تخم‌مرغ و کمی زعفران دم‌کرده مخلوط کنید و هم بزنید تا یک‌دست شود. سپس با یک فرچۀ آشپزی، این ترکیب را روی کلوچه‌ها بمالید تا براق شوند. در‌نهایت، سینی کلوچه‌ها را برای قرار دادن در فر کنار بگذارید.

مرحلۀ هفتم

در قدم پایانی از روش تهیۀ کلوچه خرمایی، فر را در حدود 5 دقیقه روشن کنید. دمای فر را روی 150 درجه قرار دهید و زمان آن را روی 20 دقیقه تنظیم کنید. بعد از گذشت 5 دقیقه از روشن بودن فر، سینی کلوچه‌ها را در داخل فر قرار‌دهید.

اکنون می‌توانید تا درست شدن کلوچه‌ها، یک چایی خوش‌طعم دم کنید و سینی چایی خود را آماده کنید تا کلوچه‌های خرمایی خوش‌عطر شما آماده شوند. در این مقاله، با روش تهیۀ کلوچه خرمایی خوشمزه همراه شما بودیم. امیدواریم که به کمک این مقاله توانسته باشید بدون دردسر، کلوچه‌خرمایی‌های خوشمزه را تهیه کنید و آن را برای عزیزان خود سرو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?