وقتی که غذایی ساده و فوری اما پرخاصیت میخواهید، به دوپیازۀ آلو گوشه چشمی داشته باشید. این همان غذایی است که در یک روز پر مشغله و شلوغ میتوانید آن را تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید. روش تهیۀ دوپیازه آلو در این مقاله آماده است.
روش تهیۀ دوپیازۀ آلو در خانه؛ آسان و فوری
یک روز پر مشغله داشتید و الان گرسنه و خسته به خانه آمدهاید. درست کردن غذا وقتگیر است و شما حوصله ندارید. در این شرایط، به غذای دوپیازهٔ آلوی شیرازی فکر کنید. دوپیازه آلو، یکی از انواع غذاهای محلی و سنتی شیرازی است که روش تهیهٔ بسیار سادهای دارد و با موادی دردسترس بهراحتی تهیه میشود.
آشنایی با غذاهای محلی و مختلف میتواند در بسیاری از مواقع، لذت بخش روزهای شما خواهد بود. غذای دوپیازه آلو، برخلاف اسمش، بسیار راحت تهیه میشود و همانند خورش کلم برگ اصیل ایرانی، یک غذای سنتی متعلق به شیراز است. از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب، میتوانید فهرست بلند بالایی از غذاهای سنتی را مشاهده کنید.
اگر به جنوب ایران سفر کنید، غذاهای خوشطعم خواهید یافت و اگر به شمال و استان گیلان سفر کنید، با غذاهای محلی گیلانی و غذاهای اصیل آن آشنا خواهید شد. در این مقاله از مجلۀ راستین، همراه شما هستیم تا با روش تهیه دوپیازۀ آلو آشنا شویم و این غذای ساده اما خوشمزه را در خانه به روشی آسان برای خود و عزیزانتان تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیۀ دوپیازۀ آلو شیرازی
برای اینکه دوپیازۀ آلو شیرازی را تهیه کنید، به مواد سادهای نیاز خواهید داشت. این مواد را میتوانید به راحتی تهیه کرده و سپس به پختن دوپیازۀ آلو شیرازی بپردازید.
- سیب زمینی سه عدد
- سینه مرغ 100 گرم
- پیاز دو عدد
- آب لیمو یا آبغوره دو قاشق غذاخوری
- آب دو پیمانه
- جعفری 100 گرم
- روغن یک سوم پیمانه
- رب گوجه فرنگی نصف پیمانه
- نمک و فلفل به میزان لازم
مراحل گامبهگام روش تهیۀ دو پیازه آلو شیرازی در خانه
همانطور که میدانید، روش تهیۀ دوپیازه آلو بسیار آسان است. این غذا با مواد سادهای تهیه شده و در زمانی کوتاه نیز آماده میشود. اکنون در این بخش همراه شما هستیم تا با روش تهیۀ دوپیازۀ آلو آشنا شویم.
مرحله یک
در این بخش از مراحل تهیۀ دوپیازۀ آلو، همراه شما هستیم تا به شروع تهیه این غذای سنتی بپردازیم. موادی که در بخش قبلی بیان کردیم را آماده کنید و تهیۀ دوپیازۀ آلو را شروع کنید. در ابتدا، در اولین قدم از روش تهیۀ دوپیازۀ آلو، یک قابلمه را بردارید و پر از آب کنید و سپس تا زمانی که آب درون قابلمه به جوش میآید، سیبزمینیها را خوب بشویید، پوست بگیرید و به درون قابلمه بیندازید تا در آب جوش پخته شود. کمی نمک و ادویه نیز اضافه کنید تا سیبزمینیهای شما طعمدار شود.
مدتی زمان بدهید تا سیبزمینیها پخته شوند. با یک چنگال میزان سفتی سیبزمینیها را چک کنید و زمانی که حس کردید سیبزمینیها پخته شدند، زیر شعله را خاموش کرده و برای استفاده از آن در مراحل بعدی، قابلمه را کنار بگذارید.
مرحله دو
در دومین قدم از روش تهیۀ دوپیازۀ آلو، زمانی که سیبزمینیها در حال پخته شدن هستند، پیازها را بردارید و خوب بشویید. سپس آنها را بهصورت خلالی خرد کنید. خرد کردن پیازها بهصورت خلالی، زیبایی خاصی به غذای دوپیازۀ آلو میبخشد. ترجیحا از پیاز قرمز استفاده کنید تا طعم و عطری خوش به غذای خود ببخشید.
اگر از مزۀ پیاز چندان بدتان نمیآید، باید میزان پیازها را زیاد درنظر بگیرید. هرچه پیازهای خلالی شما بیشتر باشد، آلودوپیازۀ شما خوشطعمتر خواهد بود. سپس جعفریها و پیازچههارا خوب بشویید و آنها را بهصورت ساطوری خرد کنید. استفاده از سبزیهایی مانند پیازچه در این غذا، باعث میشود شما آلودوپیازۀ بسیار خوشعطر با بویی دلچسب داشته باشید.
مرحله سه
در سومین مرحله از روش تهیۀ دوپیازۀ آلو، قابلمه را روی حرارت بگذارید ودرون آن را روغن بریزید و اجازه دهید روغن داغ شود. زمانی که روغن داغ شد، پیازها را درون قابلمه بریزید و تفت دهید. کمی بعد که پیازها طلایی شدند، زردچوبه و فلفل قرمز را نیز اضافه کنید. دقت کنید که پیازها باید طلایی شوند. مراقب باشید که پیازها زیاد خشک نشده و سرخ نشوند. بلکه نرم و طلایی باشند.
در ادامه، سبزیهای خرد شده را به پیازها اضافه کنید و با پیازها تفت دهید. کمی بعد، سه قاشق رب گوجهفرنگی را به قابلمه اضافه کنید و با سایر مواد تفت دهید تا خامی گوجهفرنگی گرفته شده و رنگ آن باز شود. آلوی دوپیازه، به طعم پیازها و رنگ قرمز گوجهفرنگی معروف است.
مرحله چهار
در چهارمین قدم از مراحل تهیۀ دوپیازۀ آلو، مقداری سینه مرغ را آب پز کنید و سپس آنهارا به حالت ریش ریش درآورید. میتوانید با چاقو، سینۀ مرغ را حسابی خرد کنید و سپس از آن استفاده کنید.
مرحله پنج
در مرحلۀ پنجم از روش تهیۀ دوپیازۀ آلو، سینهمرغ ریش شده را به قابلمه اضافه کنید و با سایر مواد به خوبی تفت دهید تا مرغها طعم دار شوند.
مرحله شش
اکنون به مراحل آخر تهیۀ دوپیازۀ آلو رسیدهایم. در این مرحله، سیبزمینیها را از آب خارج کنید و با چاقو، سیبزمینیها را به صورت نگینی درشت خرد کنید. سپس این سیبزمینیها را به قابلمه اضافه کنید و با سایر مواد به خوبی تفت دهید تا دوپیازۀ آلوی شما آماده شود.
اکنون مراحل آشپزی شما به انتها رسیده است. هم اکنون میتوانید دوپیازۀ آلوی خوشمزه را در ظرف بریزید و آن را در کنار ماست و یا ترشی و سبزیجات تازه، سرو کنید.
نکات مهم در تهیۀ دوپیازۀ آلو شیرازی
1- اگر میخواهید سیبزمینیهای شما بافت باقوامتری داشته باشید، میتوانید نصف پیمانه شیر ولرم را به آب سیبزمینیها اضافه کنید و سپس سیبزمینیها را در آن بپزید.
2- رب گوجهفرنگی را به میزانی استفاده کنید که آلودوپیازهٔ شما به رنگ قرمز درآید.
3- برای خوشرنگتر و خوشطعمتر شدن آلو دوپیازه میتوانید از یک هویج کوچک و یک فلفلدلمهای کوچک نیز استفاده کنید.
4 در دستور اصلی آلو دو پیازه همین مواد وجود دارد اما شما به مقدار دلخواه میتوانید از قارچ و یا سبزیجات دیگر نیز استفاده کنید.
در این مقاله از مجلۀ راستین، همراه شما بودیم تا با روش تهیۀ دوپیازۀ آلو که یک غذای سنتی شیرازی است، آشنا شویم. امیدواریم به کمک راهنمای دستور تهیۀ دوپیازۀ آلو توانسته باشید این غذای ساده و لذیذ را برای خود تهیه کرده و آن را در کنار عزیزان خود سرو کنید.