به نکات مهمی که در تهیۀ بورانی بادمجان نیاز است توجه کنید تا با این روش تهیۀ بورانی بادمجان، به آسانی این غذای خوشمزه را تهیه کنید. روش تهیۀ بورانی بادمجان آسان و فوری در خانه به شما کمک میکند که بدون دردسر، یک غذای پرخاصیت را برای خود و عزیزانتان آماده کنید.
روش تهیۀ بورانی بادمجان؛ همراه با ماست در خانه
وقتی به فکر تهیه یک غذای تازه و جدید میافتید، گوشه چشمی به بورانی بادمجان داشته باشید. بورانی بادمجان، همانند بورانی اسفناج، یکی از غذاهای خوشمزه و پرخاصیت ایرانی است که بهعنوان یک عصرانۀ دلپذیر یا پیشغذا در مهمانیها نیز سرو میشود.
این خوراکی ساده اما پرخاصیت، آسان و فوری تهیه شده و از ترکیب بادمجان کبابی، ماست و ادویههای معطر تهیه میشود و بهدلیل خواص بینظیری که در بادمجان مشاهده میشود، نهتنها طعمی لذیذ دارد بلکه برای سلامتی نیز مفید است. غذاهایی که با بادمجان تهیه میشوند، مانند آش بادمجان که از غذاهای محلی سبزوار است، غذاهایی مفید و مقوی هستند. چرا که بادمجان غنی از آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی است که به کاهش کلسترول، بهبود سلامت قلب و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
تهیه بورانی بادمجان در خانه بسیار آسان و راحت است و شما میتوانید با مواد سادهای که در خانه دارید، این غذای دلپذیر را تهیه کنید. اگر غذای اصلی میخواهید و یا یک میانوعدۀ سبک، این خوراکی خوشمزه انتخاب خوبی است چرا که حتی بهعنوان یک عصرانه سبک و سالم، نیز میتواند گزینهای عالی برای افرادی باشد که به دنبال غذایی فوری و خوشمزه هستند. با سرو بورانی بادمجان در کنار نان تازه، میتوانید لحظاتی خوشایند و لذتبخش را تجربه کنید. اگر کنجکاو شدهاید که چطور میتوانید بورانی بادمجان را در خانه تهیه کنید، در این مقاله از مجلۀ راستین همراه شما هستیم تا با دستور تهیۀ بورانی بادمجان آشنا شویم.
مواد لازم برای تهیۀ بورانی بادمجان
همانطور که پیشتر گفتیم، تهیۀ بورانی بادمجان آسان و راحت است و با موادی که در دسترس شماست، بهراحتی آماده میشود. این مواد در ادامه آمده است.
- بادمجان 4 عدد
- سیر 5 حبه
- ماست دو پیمانه
- نعنا خشک 2 قاشق غذاخوری
- کره نصف قالب
- نمک و فلفل بهمیزان لازم
مراحل گامبهگام روش تهیۀ بورانی بادمجان
برای اینکه بتوانید به آسانی و در زمانی کوتاه، بورانی بادمجان را تهیه کنید، دراین بخش، مراحل تهیۀ بورانی بادمجان را گامبهگام برای شما توضیح میدهیم.
مرحلۀ یک
در اولین قدم از روش تهیۀ بورانی بادمجان، به سراغ آماده کردن بادمجانها میرویم. ابتدا بادمجانها را خوب میشوییم و کنار میگذاریم تا خشک شوند. سپس شعله را روشن کنید و روی حرارت متوسط قراردهید.
اگر اجاق کباب دارید که عالی است، چرا که در این اجاق کباب میتوانید بورانی بادمجان خوشمزهای را تهیه کنید. بادمجانها را بردارید و روی آنها را با چاقو کمی خراش بیاندازید تا هنگام کبابی کردن آنها، درون بادمجانها نیز پخته شوند. سپس بادمجانها را روی شعله قرار دهید و آنها را کبابی کنید. زمانی که یک طرف آنها پخته شد، طرف دیگر را نیز برگردانید و کبابی کنید. بعد از کبابی کردن بادمجانها، آنها را در یک ظرفی بچینید و اجازه دهید تا خنک شده و سرد شوند.
مرحلۀ دو
در قدم دوم از مراحل تهیۀ بورانی بادمجان، زمانی که آنها خنک شدند، بادمجانها را بردارید و پوست آنها را جدا کنید. اگر فکر میکنید جدا کردن پوست بادمجانها سخت شده است، برای مدت زمان کوتاهی، بادمجانها را درون آب یخ قراردهید و سپس به پوست کندن آنها ادامه دهید. اکنون که تمام بادمجانها را پوست کندید، آنها را در یک ظرف مناسب قراردهید و برای ادامۀ کار تهیه بورانی بادمجان، به قدم بعدی بروید.
مرحلۀ سه
اکنون در مرحلۀ سه از مراحل تهیۀ بورانی بادمجان هستیم. بادمجانهایی که پوست گرفتهاید را به آرامی درون ظرف با یک چنگال له کرده و پوره کنید. اگر یک دستکش تمیز دارید، میتوانید آن را بپوشید و بادمجانها را با دست خود، به خوبی له کنید.
برای اینکه بادمجانها عطر خوشی داشته باشند، یک قالب کره به آن اضافه کرده و بادمجان و کره را باهم ترکیب کنید. کمی نمک و فلفل و یا ادویههای دیگر را اضافه کنید تا بورانی بادمجان شما، طعمی لذت بخش داشته باشد. اکنون روی بورانی بادمجان را بپوشانید و در کنار قراردهید.
مرحلۀ چهار
در چهارمین قدم از مراحل تهیۀ بورانی بادمجان، چند حبه سیر بردارید و آنها را خوب بشویید و پوست بگیرید. سپس سیرها را با رنده و یا گوشتکوب، پوره کنید.
درادامه، ماست را از یخچال خارج کنید. سپس سیرهای رنده شده را به این ماستها اضافه کنید و هم بزنید تا ماست و سیر بهخوبی ترکیب شوند. در این مرحلۀ از روش تهیۀ بورانی بادمجان، نعناع خشک را اضافه کنید و با ماست و سیر هم بزنید تا یک دست شوند.
مرحلۀ پنج
اکنون به مراحل پایانی روش تهیۀ بورانی بادمجان رسیدیم. بهعنوان آخرین قدم از مراحل تهیۀ بورانی بادمجان، ماست و سیر را با پورۀ بادمجان ترکیب کنید و با یک قاشق این مواد را بهخوبی با هم مخلوط کنید. بعد از مخلوط کردن پورۀ بادمجان و ماست، اکنون بورانی بادمجان شما آماده شده است. شما میتوانید این بورانی بادمجان خوشمزه را همراه با نان سنگک تازه، در مهمانیها و یا مجالس خود نیز سرو کرده و آن را میل کنید.
نکات مهم در تهیۀ بورانی بادمجان
1- اگر حوصلۀ کبابی کردن ندارید، میتوانید بادمجانهارا سرخ کنید و از بادمجان سرخ شده برای تهیۀ بورانی بادمجان استفاده کنید.
2- بهتر است از ماست پرچرب شیرین استفاده کنید تا بورانی بادمجان شما خیلی ترش نشود.
3- میتوانید از نعنای تازه نیز بهجای نعنا خشک استفاده کنید.
در این مقاله از مجلۀ راستین، همراه شما بودیم تا با روش تهیۀ بورانی بادمجان آشنا شویم. همانطور که میدانید، بادمجان یک سبزی بسیار مغذی و سالم است که خواص درمانی فراوانی دارد. چرا که غنی از آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی مانند ویتامین K، ویتامین C، فولات و پتاسیم است. بادمجان به کاهش کلسترول، تنظیم قند خون، تقویت استخوانها و سلامت قلب کمک میکند. همچنین این سبزی خاصیت ضدالتهابی داشته و به بهبود سلامت پوست و مو کمک میکند.
بورانی بادمجان، یک پیشغذای خوشمزه و سالم است که از ترکیب بادمجان کبابی، ماست و ادویهها تهیه میشود. این غذا به دلیل خواص بادمجان و سبکی آن، گزینه مناسبی برای عصرانه یا پیشغذا محسوب میشود. امیدواریم به کمک این دستور تهیۀ بورانی بادمجان، بتوانید این غذای سبک و پرخاصیت را در خانه برای خود و عزیزانتان تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید.