اگر تاکنون املت بادمجان را با این دستور طلایی امتحان نکردهاید، قطعا غذای خوشمزهای را از دست دادهاید. تهیه املت بادمجان، غذایی فوری و آسان است که شما میتوانید در زمانی کوتاه و با مواد اولیه موجود در یخچال آن را تهیه کنید. روش تهیه املت بادمجان در این مقاله آورده شدهاست.
روش تهیۀ املت بادمجان، فوری و آسان
در یک روز پرمشغله، زمانی که از کارهای روزانۀ خود خسته شدهاید و نیاز دارید تا با یک غذای خوشمزه، سرحال بیاید، املت همان چیزی است که به کمک شما میآید. یک املت فوری میتواند خستگی یک روز شلوغ را از تن شما بیرون بیاورد.
املت از آن دسته غذاهایی است که بهعنوان پیشنهاد ساده و خوشمزه برای صبحانه نیز درنظر گرفته میشود. یکی از انواع املتهایی که میتوانید در خانه آن را بهراحتی تهیه کنید، املت بادمجان است. شاید تعجب کنید که آیا میتوانید از بادمجان املت هم تهیه کنید؟ باید به شما بگوییم که بله! املت بادمجان درکنار سایر خوراکیهای مختلفی که با بادمجان درست میشود، مانند بادمجان شکمپر ترکی، یک وعدۀ غذایی پرخاصیت است.
روش تهیۀ املت بادمجان آسان است و مراحل آن، شباهت بسیاری به روش تهیۀ سایر املتها دارد. خواص املت بادمجان بسیار زیاد است و برای کودکان نیز میتواند یک صبحانه یا یک میانوعده سالم و مقوی باشد. چرا که وجود بادمجان و سبزیجاتی مانند سیر و پیازچه، همراه با تخممرغ، خواص بسیاری را به املت بادمجان میبخشد. در این مقاله از مجلۀ راستین، همراه شما هستیم تا با مراحل تهیۀ املت بادمجان آشنا شویم و با مواد سالم و تازه، این املت خوشمزه را تهیه کنیم.
مواد لازم برای تهیۀ املت بادمجان
املتها از آن دسته غذاهایی هستند که با موادی ساده که در هر خانهای یافت میشود، بهراحتی تهیه شده و یک غذای فوری بهشمار میآید. برای تهیۀ املت بادمجان نیز لازم است تا این مواد را تهیه کنید.
- بادمجان دوعدد بزرگ
- پیازچه 300 گرم
- تخم مرغ دو عدد
- شیر نصف پیمانه
- پیاز یک عدد کوچک
- سیر دو الی سه حبه
- نمک و فلفل بهمیزان لازم
مراحل گامبهگام تهیۀ املت بادمجان خوشمزه و سالم
همانطور که میدانید، املتها در دسته غذاهای آسان و فوری قرار میگیرند که با مواد سادهای تهیه شده و از خواص خوبی نیز برخورداراند. با این حال، در این بخش همراه شما هستیم تا با مراحل تهیۀ املت بادمجان بهصورت مرحلهبهمرحله آشنا شویم.
مرحله یک
دراولین قدم از روش تهیۀ املت بادمجان، دوعدد بادمجان را برداشته، خوب بشویید و پوست بگیرید. سپس یکی از آنها را بهصورت حلقهای خرد کنید. این بادمجانهای حلقهای را به حلقههایی نازک برش بزنید تا بهراحتی پخته شده و آماده شوند. یکی دیگر از بادمجانها را بهصورت خیلیریز خرد کنید. هرچه ریزتر باشند بهتر است، چرا که پخت راحتتری خواهید داشت.
سپس یک ظرف مناسب از آب و نمک تهیه کنید و بادمجانهارا به مدت یک ربع در آب و نمک بخیسانید و اجازه دهید استراحت کند. این کار باعث میشود که بادمجانها درهنگام سرخشدن روغن کمتری مصرف کنند و تلخی آنها گرفته شود.
مرحله دو
در قدم دوم از روش تهیۀ املت بادمجان، یک تابه با عمق مناسب بردارید، روی حرارت قراردهید و درون آن را روغن بریزید. زمانی که روغن خوب داغ شد، بادمجانها را از آب و نمک خارج کنید و درون صافی قراردهید تا آب آن خارج شود، سپس بادمجانها را درون تابه بریزید و خیلی کوتاه تفت دهید. لازم نیست بادمجانها خیلی سرخ شوند، بلکه فقط باید خامی آنها گرفته شود. سپس بادمجانها را روی یک دستمال کاغذی پهن کنید تا روغن اضافی آن گرفته شود. بعد بادمجانهارا در کنار قرار دهید و سراغ مرحلۀ بعد تهیۀ املت بادمجان بروید.
مرحله سه
در سومین مرحله از روش تهیۀ املت بادمجان، یک ظرف برداشته و دو عدد تخممرغ را درون آن بشکنید. سپس کمی آرد نیز به آن اضافه کنید تا تخممرغ همزده قوام بیشتری پیدا کند. کمی نمک و فلفل و زردچوبه را به این ترکیب اضافه کنید و خوب همبزنید تا عطر فلفل بلند شود. سپس یک سوم پیمانه شیر را به تخممرغها اضافه کنید و هم بزنید تا به یک مایع یک دست برسید.
مرحله چهار
در مرحلۀ چهارم از روش تهیۀ املت بادمجان، یک پیاز کوچک را بردارید و آن را بسیار ریز خرد کنید. اگر برای شما مقدور است، پیاز را رنده کنید تا به حالت پوره در آید. سیر را نیز بسیار خرد کنید و یا همانند پیاز آن را پوره کنید. سپس پیازچهها را نیز خورد کنید و همۀ این مواد را به ظرف تخممرغ اضافه کنید. این مواد را خوب باهم ترکیب کنید.
در ادامه بادمجانهای خرد شده را به این ظرف اضافه کنید و مجدد این ترکیب را بررسی کنید تا از قوام خوبی برخوردار شده باشد. مایع املت نباید زیاد رقیق باشد، وگرنه در هنگام پختن ممکن است از هم باز شود. اگر مایع املت زیادی غلیظ باشد، ممکن است سفت شده و هنگام خوردن کمی سنگین شود. بنابراین، دقت کنید که قوام املت بهمیزان مناسبی برسد تا به بهترین شکل پخته شود. دقت کنید که بادمجانهای حلقه شده را در این مرحله استفاده نکنید و آن را برای قدم پایانی تهیه املت بادمجان، کنار بگذارید.
مرحله پنج
اکنون به مراحل پایانی روش تهیه املت بادمجان رسیدهایم. به عنوان آخرین قدمها، یک تابه مناسب بردارید که به میزان مواد املت شما باشد. سپس آن را روی حرارت قرار دهید و درون آن را روغن بریزید. سپس زیر شعله را کم کنید تا روغن به آرامی درون تابه داغ شود. پس از آنکه روغن درون تابه داغ شد، به آرامی مایع املت را از مرکز تابه به آن اضافه کنید. بهصورت دایرهای، مایع املت را درون تابه پخش کنید. زیر شعله باید بسیار کم باشد تا مایع املت نسوزد.
مرحله شش
برای این که یک املت زیبا داشته باشید، لازم است روی مایع املتی که درون تابه ریخته بودید، بادمجانهای حلقهای را که کنار گذاشته بودید را قراردهید. این بادمجانهای حلقهای را روی املت به زیبایی تزیین کنید.
بعد از گذشت یک ربع، املت را پشتورو کنید تا دو طرف املت کاملا پخته شوند. اکنون املت بادمجان خوشمزۀ شما آماده شده است. میتوانید این املت زیبا و مقوی را همراه با دوغ ترش و ماست تازه درکنار عزیزان خود میل کنید.
نکات مهم در تهیۀ املت بادمجان
1- در ابتدا میتوانید بادمجانهارا همراه با سیر و پیاز تفت دهید و سپس تخممرغ را به آن اضافه کنید.
2- اگر دوست ندارید املت شما مزه شیرینی داشته باشد، شما میتوانید به جای شیر از آب استفاده کنید.
3- برای داشتن طعمی ترش و دلچسب میتوانید از زرشک استفاده کنید و آن را با بادمجانها کمی تفت دهید.
4- بهجای روغن مایع میتوانید از کره نیز استفاده کنید تا طعم دلپذیرتری در املت بادمجان خود مشاهده کنید.
5- یکی دیگر از موادی که میتوانید به املت بادمجان خود اضافه کنید، گردوی آسیاب شده است. استفاده از گردوی آسیاب شده در این املت باعث میشود طعمی جالب و عطری خوش را در املت بادمجان خود داشته باشید.
همانطور که دانستیم، املت بادمجان یک غذای خوشمزه و فوری است که شما میتوانید بهعنوان میانوعده و یا حتی یک وعدۀ غذایی کامل، از آن استفاده کنید. در این مقاله، با روش تهیۀ املت بادمجان خوشمزه آشنا شدید، امیدواریم که بتوانید این غذای مقوی و فوری را به آسانی در خانه برای عزیزان خود تهیه کنید.