اگر دوغ و شیرینی را باهم امتحان نکردید، شیرینی گوشفیل اصفهانی تجربهای دلپذیر خواهد بود. در این مقاله همراه شما هستیم تا با روش تهیۀ شیرینی گوشفیل اصفهانی آشنا شویم و این شیرینی دلپذیر را تهیه کرده و برای عزیزان خود سرو کنید.
روش تهیۀ شیرینی گوشفیل اصفهانی لذیذ و خوشطعم درخانه
زمانی که نام شیرینی گوشفیل را میشنوید، چه چیزی در ذهن شما تداعی میشود؟ آیا کنجکاو هستید تا با این شیرینی خوشمزه آشنا شوید؟ باید به شما بگوییم که اگر زمانی به شهر زیبای اصفهان سفر کنید، در خیابانهای این شهر، مغازههای فراوانی را خواهید یافت که در آنها شیرینی گوشفیل اصفهانی را آماده میکنند.
جالب است بدانید، شیرینی گوشفیل ازجمله غذاهای محلی اصفهان است که باید امتحان کنید. این شیرینی خوشمزه در اصفهان همراه با دوغ سرو میشود. ترکیب ترشی دوغ و شیرینی این خوردنی خوشمزه، باعث میشود شما تجربهای شگفتانگیز در سفر به اصفهان داشته باشید.
باید به شما بگوییم که همانند دستور پخت کیک ماست و لیموی خوشعطر، شیرینی گوشفیل اصفهانی نیز با ماست چکیده تهیه شده و بافتی مشابه با زولبیا و بامیه دارد. در این مقاله، همراه شما هستیم تا با روش تهیۀ شیرینی گوشفیل اصفهانی آشنا شویم و این شیرینی سنتی اصفهانی را برای عزیزان خود تهیه کرده و سرو کنید.
مواد لازم برای تهیۀ شیرینی گوشفیل اصفهانی
وقتی میخواهید مواد مورد نیاز برای تهیۀ شیرینی گوش فیل اصفهانی را تهیه کنید، متوجه میشوید این شیرینی، به مواد خاصی نیاز ندارد. شما میتوانید با ترکیبی از موادی که بهراحتی تهیه میشوند، شیرینی گوش فیل اصفهانی خوشمزه را به آسانی در خانه آماده کنید.
- آرد شیرینی پزی سه پیمانه
- شیر یک الی دو پیمانه
- تخم مرغ دو عدد
- بکینگ پودر یک قاشق غذاخوری
- روغن مایع نصف پیمانه
- شکر یک پیمانه
- گلاب نصف پیمانه
- ماست چکیده یک چهارم پیمانه
- زعفران دم کرده نصف پیمانه
- شربت یا عسل نیک سوم پیمانه
مراحل گام به گام تهیۀ شیرینی گوشفیل اصفهانی
اگر دوست دارید شیرینی گوشفیل اصفهانی را آماده کنید، اکنون آستینهای خود را بالا بزنید و مواد اولیۀ تهیۀ گوشفیل اصفهانی را آماده کنید. به کمک مراحلی که در ادامه بیان میکنیم، میتوانید به آسانی این شیرینی لذیذ را تهیه کنید و برای عزیزان خود سرو کنید.
مرحله یک
همانطور که میدانید، شیرینی گوشفیل اصفهانی، باید درون شربت شیرین غوطهور شود. بنابراین؛ در ابتدا، بهتر است شربت شیرینی گوشفیل را تهیه کنید. برای این کار، یک قابلمۀ مناسب بردارید و درون آن را آب بریزید و روی حرارت قراردهید. زمانی که آب بهجوش آمد، شکر را به آرامی به آن اضافه میکنیم و در هر مرحله اضافه کردن شکر، آن را هم میزنیم تا شکر به آرامی در آب حل شود.
کمی بعد، گلاب را نیز به قابلمه اضافه میکنیم و کمی دیگر هم میزنیم. در این میان، زعفران دم کرده را نیز آماده کنید و به قابلمه اضافه کنید. حدود دو دقیقه هم بزنید و سپس زیر شعله را خاموش کنید و شربت گوشفیل را کنار بگذارید. مراقب باشید که دیوارۀ قابلمه شکرک نزند، چرا که ممکن است در طعم شیرینی گوشفیل تاثیر گذار باشد.
مرحله دو
در دومین قدم از مراحل تهیۀ شیرینی گوشفیل اصفهانی، یک ظرف مناسب بردارید، تخممرغها را درون آن بشکنید و هم بزنید تا تخممرغها یکدست شود. سپس یک قاشق غذاخوری عسل اضافه کنید. اگر عسل ندارید میتوانید از شربتی که تهیه کردهاید نیز استفاده کنید.
درادامه، یک قالب کره را به تخممرغها اضافه کنید و آنقدر هم بزنید که کره و تخممرغ باهم مخلوط شوند. سپس یک پیمانه شیر را به تخممرغها اضافه کنید. بهتر است شیر را از قبل از یخچال خارج کرده تا در دمای محیط قرار گرفته و گرم شود. این ترکیب را هم بزنید تا شیر و تخممرع باهم یک دست شوند.
کمی بعد، بکینگ پودر را نیز اضافه کنید و همزدن را ادامه دهید. همزدن مستمر تنها راه درست کردن شیرینی است. پس از آن غافل نشوید. درادامه، نوبت به اضافه کردن ماست چکیده میرسد. حدود دو قاشق غذاخوری ماست چکیده را به ظرف اضافه کنید. همزدن را حدود 5 دقیقه ادامه دهید و سپس به سراغ مرحلۀ بعدی بروید.
مرحله سه
در سومین مرحله از روش تهیۀ شیرینی گوشفیل اصفهانی، باید آرد را کمکم به این ترکیب اضافه کنید. هربار که آرد را اضافه میکنید، هم زدن را ادامه دهید و زمانی که آرد خوب حل شد، مقدار دیگر آرد را نیز اضافه کنید.
برای اینکه خمیر شما کاملا یک دست و یکنواخت شود، یک دستکش تمیز بپوشید و سپس با دستان خود، خمیر شیرینی را کاملا ورز دهید تا خمیر شما آماده شود. سپس این ظرف خمیر را با سلفون بپوشانید و به مدت یک ربع در کنار قراردهید تا استراحت کند.
مرحله چهار
اکنون که خمیر شما آماده شده است، میتوانید به فکر غالب زدن خمیرها باشید. خمیر را از ظرف خارج کنید. روی یک سطح تمیز آرد بپاشید و خمیر را روی آن پهن کنید. با وردنه خمیر را صاف کنید بهطوری که ضخامت آن در حدود یک سانتی متر باشد. سپس به کمک قالبهایی که آماده کردهاید، خمیرها را قالب بزنید و با دست به آنها شکل دهید.
مرحله پنج
در قدم آخر از مراحل تهیۀ شیرینی گوشفیل اصفهانی، تابهای با عمق مناسب را روی حرارت قرار دهید و درون آن را بهاندازۀ دو بند انگشت روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن داغ شود. سپس به آرامی، خمیرهای قالبزده شده را به درون تابه بیاندازید و آنها را سرخ کنید. پس از سرخ کردن شیرینیهای گوشفیل اصفهانی، یک کاغذ روغنی پهن کنید و شیرینیها را روی آن قراردهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. اکنون شیرینی گوشفیل شما آماده شده است. میتوانید برای تزیین شیرینیها از پودر پسته، بکینگپودر و یا خلال پسته نیز استفاده کنید.
نکات مهم در تهیۀ شیرینی گوشفیل اصفهانی
1- دقت کنید که برای تهیۀ شیرینی گوشفیل اصفهانی، بهتر است از آرد شیرینی پزی سفید استفاده کنید.
2- اگر گلاب در دسترس ندارید، میتوانید از پودر هل نیز در این ترکیب استفاده کنید.
3- حتما دقت کنید که هنگام سرخکردن شیرینی گوشفیل، باید روغن کاملا داغ باشد. چرا که باعث میشود شیرینی گوشفیل بیشتر پف کند.
4- میزان شیرینی شربت را با توجه به ذائقۀ خود تنظیم کنید. اگر دوست ندارید شیریینی گوشفیل شما خیلی شیرین باشد، میتوانید میزان شکر را کاهش دهید.
5- از آنجا که در تهیۀ شیرینی گوشفیل اصفهانی از روغن و شکر به میزان قابلتوجهی استفاده میشود، بهتر است برای افرادی که مشکلات قندی و فشار خون دارند، با احتیاط مصرف شود.
6- در هنگام استفاده از شیرینی گوشفیل اصفهانی، از دوغ استفاده میشود. اما شما میتوانید این شیرینی را بدون دوغ و در کنار یک چای دلپذیر استفاده کنید.
امیدواریم به کمک راهنمای تهیۀ شیرینی گوشفیل اصفهانی، توانسته باشید این شیرینی لذیذ و جذاب را برای خود تهیه کرده و آن را در کنار دوستان و عزیزان خود سرو کنید.