بامیه، در ایام ماه مبارک رمضان، جزئی جدایی ناپذیر از سفرههای افطاری است که با این روش میتوانید بامیه بازاری را به روش خانگی و در آشپزخانۀ خود تهیه کنید و آن را در سفرههای افطار خود قرار دهید. این روش تهیۀ بامیه، هم آسان است و هم عطر و طعمی خوش و دلپذیر خواهد داشت. امیدواریم که با راهنماییهای این مقاله بتوانید طرزتهیۀ بامیۀ ترد خانگی را فرابگیرید و آن را برای خانواده دلبندتان تهیه کنید.
روش تهیۀ بامیۀ بازاری در خانه برای ماه مبارک رمضان
ایام ماه مبارک رمضان فرا رسیده است و عطر و طعم زولبیا و بامیه، در هر سفرۀ افطاری جای خود را دارد. در اصل میتوان گفت که ماه رمضان، با زولبیا و بامیه عجین شده است و بدون آنها مزه ندارد. بامیۀ بازاری با عطر و طعم خوشی که دارد، همواره مورد توجه افراد بسیاری قرار گرفته است. از آنجایی که در طول روزهداری، قند خون افراد افت میکند، نیاز به خوردن یک غذا یا خوردنی شیرین مانند بامیه میتواند به تنظیم قند خون افراد کمک کند.
گاهی پیش میآید که زمان لازم برای بیرون رفتن و یا تهیۀ یک بامیۀ تازه و خوشمزه برای شما وجود ندارد ولی جای خالی بامیه را در سفرۀ افطار خود احساس میکنید، در این زمان لازم است تا آستینهای خود را بالا ببرید و این بامیۀ خوشمزه را در خانه به آسانی تهیه کنید. در ادامه هم با مواد موردنیاز برای تهیۀ بامیه آگاه میشوید و هم با روش تهیۀ بامیۀ خانگی آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیۀ خمیر بامیۀ ترد خانگی
- آرد به مقدار یک پیمانه
- آب به مقدار یک پیمانه
- کره به میزان دو قاشق غذاخوری
- تخممرغ به مقدار دو عدد
- روغن برای سرخ کردن به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیۀ شربت بامیه
- آب به مقدار 2 لیوان
- شکر به میزان 3 لیوان
- گلاب حدود سه چهارم لیوان
- آب لیمو به مقدار یک قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
مراحل تهیۀ بامیه خانگی ترد و خوشمزه به روش بازاری
حال که تصمیم گرفتهاید بامیۀ خانگی را به روش بازاری با عطر و طعمی خوش تهیه کنید، بهتر است این مراحل را در ادامه دنبال کنید.
مرحلۀ اول
اگر میخواهید بامیههای ترد خانگی شیرین و خوشمزه داشته باشید، در ابتدا باید شربت بامیه را تهیه کنید تا به محض درآوردن از روغن، آنها را در شربت بامیه قرار دهید. برای تهیۀ شربت بامیه لازم است ابتدا به میزان موردنیاز، مقداری آب را داخل قابلمهای مناسب ریخته و آن را روی شعله قرار دهید. زمانی که آب در قابلمه به جوش آمد، مقداری آب لیمو، به اندازه یک قاشق غذاخوری، در آب جوش میریزیم. این کار از شکرک زدن شربت بامیهها جلوگیری خواهد کرد.
سپس مقدار مورد نیاز شکر را به آرامی در قابلمه ریخته و خوب هم میزنیم تا شکر به خوبی در آب جوش حل شود و اثری از آن باقی نماند. حرارت شعله را کاهش داده و اجازه دهید مایع بامیه کمی غلیظ شود. سپس مقدار مناسب گلاب و زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه کرده و به آرامی هم میزنیم تا محلول به غلظت مناسبی برسد. زمانی که محلول به قوام مناسبی رسید، زیر شعله را خاموش کنید و آن را کنار بگذارید.
مرحلۀ دوم
حال که شربت بامیه را تهیه کردید، زمان تهیۀ خمیر بامیه فرا میرسد. برای اینکه خمیر بامیه را تهیه کنید، ابتدا باید مقداری آب را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید و زمانی که مقداری آب گرم شد، به آن دو قالب کوچک کره اضافه کنید. قابلمه را هم بزنید تا کره در آب باز شود و با آب ترکیب شود. اگر کره دوست ندارید میتوانید از روغن جامد نیز استفاده کنید. اما بههرحال، عطر و طعم کره میتواند بسیار به خوشطعم شدن بامیهها کمک کند.
سپس لازم است مقدار موردنظر آرد را برداشته، آن را الک کنید و به آرامی درون قابلمۀ حاوی آب و کره بریزید و آرام آرام و پیوسته هم بزنید تا آردها با محلول آب و کره ترکیب شود. باید خوب مراقب باشید تا آردها گلوله گلوله نشوند و درنهایت یک خمیر یکنواخت و یک دست ایجاد شود. این کار را تا زمانی ادامه دهید که ظرف آب کاملا تبخیر شود و خمیر باقی بماند.
مرحلۀ سوم
در این مرحله، لازم است تا تعداد لازم تخم مرغ را از یخچال بیرون آورده و اجازه دهید به دمای محیط برسد و گرم شود. سپس آنها را در یک ظرف مناسب شکسته و خوب هم میزنیم تا یک دست شوند. برای دادن طعم بهتر به بامیهها، بهتر است حدود یک تا دو قاشق غذاخوری از شربتی که پیشتر تهیه کردیم به مایع تخممرغها اضافه کرده و خوب هم میزنیم.
در این مرحله، محلول تخممرغ را به ظرف خمیر بامیه اضافه کرده و مواد را خوب باهم ترکیب میکنیم. برای ترکیب بهتر خمیر بامیه، میتوانید یک دستکش بپوشید و خمیر را با دست حسابی ورز دهید. سپس خمیر را در یک قیف مناسب ریخته خمیر را با شکل دلخواه در یک سینی به کمک قیف و ماسوره بچینید.
مرحلۀ چهارم
در این مرحله لازم است تا یک تابه با عمق مناسب انتخاب کنید و روغن را به اندازه بند انگشت در آن بریزید و اجازه دهید تا روغن حسابی داغ شود. سپس به آرامی خمیرهای بامیه را در تابه ریخته و آنها را سرخ کنید. خمیرها را با فاصلۀ مناسب از هم قرار دهید تا به یکدیگر نچسبند.
مرحلۀ پنجم
پس از اینکه بامیهها را سرخ کردید، آنها را به آرامی داخل شربت قرار دهید. بهتر است هر بامیه حدود دو تا سه دقیقه در شربت بماند تا عطر و طعم شربت به خوبی به بامیهها منتقل شود. اکنون بامیههای شما آماده است. میتوانید از خلال بادام و پسته نیز برای تزیین بامیهها استفاده کنید.
فوت کوزه گری در تهیۀ بامیه ترد بازاری در خانه
- اگر میخواهید خمیر بامیۀ شما سفت نشود، بهتر است از خمیر مایه و یا بکینگ پودر استفاده کنید.
- به غلظت خمیر توجه کنید و اگر کمی سفت شد میتوانید مقداری آب ولرم به آن اضافه کنید.
- در برخی روشهای درست کردن بامیه، از ماست نیز استفاده میشود که به صورت دلخواه میتوانید از آن استفاده کنید.