مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

با انواع کباب‌های ایرانی آشنا شوید! لیست کباب‌های ایرانی

بهترین کباب های ایرانی

این مقاله، برای طرفداران کباب است. کباب کوبیده اگر یکی از محبوب‌ترین غذاها نباشد دست کم از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است. انسان‌های نخستین در زمان‌هایی نه‌چندان دور، از خام خواری فاصله گرفته و در‌نهایت به مزۀ فوق‌العادۀ گوشت‌های کبابی روی آوردند. گذشتۀ جالبی از سرنوشت انسان که باعث می‌شود امروز شاکر باشیم که می‌توانیم مزۀ لذیذ کباب را درک کنیم. این فوق‌العاده است که چه‌طور یک گوشت خام، این چنین خوش‌طعم و خوش‌مزه می‌شود. امروزه، غذاهای کبابی هم در‌انواع مختلف تهیه شده و طیف گسترده‌ای از ذائقه‌های متنوع را شامل می‌شود.

انواع کباب‌های معروف ایرانی

همانطور که می‌دانید، کباب‌ها از جمله غذاهای پرطرفدار و سنتی است که در انواع متنوعی تهیه شده و در نقاط مختلف ایران به شیوه‌های مختلفی نیز طبخ می‌شود. از زمانی که کباب‌ها پا به سفره‌های ایرانی گذاشته‌اند، زمان زیادی نمی‌گذرد. اما از زمانی که این نوع غذا وارد سفره‌‌ها شد، پای کباب‌ها به لیست غذاهای مجلسی ایرانی باز شد و در میان افراد زیادی به یک غذای پرطرفدار تبدیل شد. وقتی به لیست غذاهای کبابی نگاه می‌کنیم، نام‌های مختلفی را مشاهده می‌کنیم که در ادامه، انواعی از کباب‌های رایج و پرطرفدار ایرانی را معرفی می‌کنیم. همچنین شما می‌توانید طعم دلنشین و خاطره انگیز کباب‌های ایرانی را در لوکس ترین رستوران مشهد و در نزدیکی حرم امام هشتم (ع) تجربه کنید.

انواع کباب

کباب چنجه

یکی از انواع کباب‌های ایرانی، کباب چنجه است. کباب چنجه از‌جمله کباب‌های اصیل و سنتی ایرانی است که در گذشته بیشتر از گوشت ماهیچهٔ گوسفندی تهیه می‌شده است، اما امروزه، از گوشت فیلهٔ گوساله نیز تهیه می‌شود. برای تهیهٔ کباب چنجه گوشت‌ها را به تکه‌های کوچک تقسیم می‌کنند. این تکه‌ها را با مواد و ادویه‌های مختلف مزه دار کرده و در نهایت به سیخ کشیده و تهیه می‌کنند. راز مزه‌ٔ ترد و خوش‌طعم این کباب لذیذ در مواد و ادویه‌هایی است که گوشت را در آن می‌خوابانند و مدت زمانی که در یخچال به استراحت گذاشته می‌شود.

انواع کباب ایرانی

کباب کوبیده

یکی از انواع کباب‌های پرطرفدار ایرانی، کباب کوبیده است. برای یک ایرانی، کباب کوبیده همواره یکی از انتخاب‌های هوس‌انگیز در منوی غذایی بوده است. گفته‌ها حاکی از آن است که تاریخچه ظهور کباب کوبیده در ایران به زمان ناصر‌الدین شاه باز می‌گردد و با دخل‌ و تصرف آشپز‌های خلاق آن زمان، به شکل و طعم امروزی درآمده است. کباب کوبیده عطر خوشی دارد به‌طوری که اگر از کنار یک رستوران رد شوید و بوی کباب به مشامتان برسد، قطعا وسوسه می‌شوید تا این غذای لذیذ را سفارش داده و یا به محض رسیدن به خانه آن را تهیه کنید. کباب کوبیده یک غذای لذیذ است که مقاومت کردن در برابر آن بسیار سخت بوده و هر فردی تاجای امکان دوست دارد هر چه سریع‌تر این غذای خوشمزه را تهیه کرده و نوش‌جان کند.

کباب ایرانی

کباب برگ

کباب برگ از آن دسته کباب‌های مجلسی ایرانی است که محبوبیت خاص خود را دارد. این کباب که با گوشت راستهٔ گوساله یا گوسفندی تهیه می‌شود، با وجود اینکه ظاهری ترد و خشک دارد اما بسیار مطبوع و لذیذ است. طعم‌دار کردن گوشت کباب برگ، یکی از مهم‌ترین مراحل در تهیهٔ آن بوده به‌طوری که اگر این مرحله به خوبی طی نشود، کباب ترد و خوش‌طعم معروف را نخواهیم داشت.

بهترین کباب ایرانی

کباب بختیاری

کباب بختیاری، یکی از انواع کباب‌های سنتی و مجلسی ایرانی است که در تهیهٔ آن از گوشت فیلهٔ مرغ و گوشت فیلهٔ گوسفندی استفاده می‌شود. کباب بختیاری ترکیبی از مزه‌های مختلف است و می‌تواند یک غذای عالی برای طیف وسیعی از ذائقه‌های مختلف به‌شمار آید. از آنجایی که کباب بختیاری، ترکیبی زیبا از گوشت مرغ و گوشت گوسفند است، می‌تواند یک انتخاب عالی برای یک وعدۀ غذایی متنوع باشد.

کباب

کباب سلطانی

کباب سلطانی نیز یکی از انواع کباب‌های سنتی و محلی ایرانی است که در اصل یک کباب ترکیبی می‌باشد. کباب سلطانی در‌ واقع ترکیبی از کباب برگ و کباب کوبیده است. کباب برگ در این ترکیب غذایی از گوشت راستهٔ گوسفندی یا گاوی و کباب کوبیده از ترکیب گوشت چرخ‌کردهٔ قلوه‌گاه گوسفندی می‌باشد.

کباب خوشمزه

کباب وزیری

کباب وزیری یا کباب درباری، یکی دیگر از انواع کباب‌های ایرانی است که در تهیهٔ آن از گوشت گوسفندی و گوشت مرغ استفاده می‌شود. در‌واقع کباب وزیری ترکیب کباب کوبیده و جوجه کباب است که در منوی رستوران‌ها می‌توان نام آن را مشاهده کرد. ترکیب کباب کوبیده و جوجه کباب در کنار‌هم باعث شده است که کباب وزیری یکی از انواع کباب‌های پرطرفدار در منوی رستوران‌ها باشد و افراد زیادی مایل هستند که این غذای خوش‌طعم را به‌عنوان وعدۀ غذایی خود سفارش دهند.

انواع کباب های ایرانی

شیشلیک

شیشلیک که یکی از انواع کباب‌هاب سنتی ایرانی است، در‌واقع همان گوشت دندهٔ مزه‌دار شده می‌باشد. جالب است بدانید در شیشلیک، شیش یک کلمهٔ عبری است که به معنی سیخ بوده و لیک به هر نوع گوشتی گفته می‌شود که به سیخ کشیده می‌شود. بنابراین، شیش در شیشلیک به معنای عدد شش نیست و انتظار نداشته باشید وقتی شیشلیک سفارش می‌دهید با شش سیخ کباب روبه‌رو شوید. شیشلیک که از گوشت دندهٔ گوسفند تهیه می‌شود، یک غذای اصیل و اعیانی در سفره‌های ایرانی بوده و به‌دلیل وجود استخوان در آن، با دست خورده می‌شود. در اکثر منوهای رستوران‌های سنتی می‌توان نام کباب شیشلیک را مشاهده کرد.

هشت لیک! شوخی یا واقعی؟

از آنجایی که وقتی شیشلیک سفارش می‌دهیم، انتظار شش کباب دنده را داریم، هشت لیک نیز از این قاعده مستثنی نبوده و وقتی نام هشت لیک را در منوی غذایی یک رستوران مشاهده می‌کنید، به احتمال زیاد با هشت کباب دنده مواجه می‌شوید. هرچند که عبارت شیش در شیشلیک به معنای عدد 6 نیست، با این حال به‌طور سنتی این عدد را برای آن در‌نظر گرفته‌اند. اگر علاقۀ زیادی به این نوع کباب دارید و از طرفداران شیشلیک هستید، شاید بهتر باشد به‌جای شیشلیک، هشت لیک را سفارش دهید.

روز جهانی کباب

از آنجایی که کباب یکی از غذاهای پرطرفدار است، شایسته است که یک روز را به نام آن در‌نظر بگیریم. همانطور که می‌دانید، غذاهای ایرانی، نه‌تنها میان هم‌وطنان بسیار محبوب است، بلکه درمیان توریست‌های خارجی نیز مورد توجه زیادی قرار گرفته است. کباب نیز از این غذا مستثنی نبوده و به علت پرطرفدار بودن این غذا، یک روز را در تقویم به مناسبت روز جهانی کباب نام‌گذاری کرده‌اند. تاریخ دقیق روز جهانی کباب در تقویم ۱۴۰۲ مصادف با روز شنبه، ۱۷ تیرماه است.

قطعا لیست کباب‌های ایرانی به‌همین تعداد ختم نمی‌شود و شما می‌توانید در جای‌جای این سرزمین‌ انواع مختلف کباب‌های سنتی و محلی را مشاهده کنید. امیدواریم که از این به بعد، هر‌نوع کبابی را دیدید، آن را امتحان کرده و از طعم و عطر دلپذیر آن‌ها لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?