تهیۀ غذای مجلسی خوشعطر و خوشطعم، همواره یکی از دغدغههای میزبانان است. لیست غذاهای مجلسی بسیار متنوع است. از باقالی پلو گرفته تا دلمۀ برگ مو، میتوان لیست بلند بالایی از غذاهای مجلسی را تهیه کرد تا در مجالس مختلف از آنها استفاده کرد. غذاهای مجلسی میتواند در هر منطقهای متفاوت بوده و سلیقهای باشد بنابراین نمیتوان یک لیست قطعی از غذاهای مجلسی تهیه کرد. هر منطقهای میتواند غذاهای مجلسی خاص خود را داشته باشد و تهیۀ آن ها کاملا سلیقهای بوده و با توجه به ذائقههای شخصی میتواند کاملا متفاوت باشد.
لیستی از بهترین غذاهای مجلسی ایرانی
ایرانیها، از گذشته تا کنون، از جمله ملتهایی هستند که اهل مهمانی رفتن و مهمانی دادن و شب نشینی بودهاند. یکی از ارکان اصلی مهمانیها و مجالس، پذیراییهای کامل و جامع است که افراد در تهیۀ آن تلاش بسیاری میکنند. اگر حتی برای یک بار میزبانی یک مهمانی را به عهده گرفته باشید، همواره دغدغۀ اصلی شما این بوده است که چه نوع غذایی را تهیه کنید که هم مهمانان از آن لذت برده و هم به ارزش شما به عنوان یک میزبان بیافزاید. در ادامه برخی از غذاهایی که بیشتر مناسب مهمانیها و مجالس است را برای شما آوردهایم تا اگر زمانی میزبان یک مهمانی خانوادگی یا دوستانه بودید، آن ها را در نظر بگیرید.
باقالی پلو با گوشت
باقالی پلو با گوشت، یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که نام آن بیشتر در مجالس به چشم آمده است. از آنجا که برنج یکی از وعدههای اصلی ایرانیان است، در تهیۀ آن از شیوههای مختلف و مواد گوناگون استفاده میشود. در تهیۀ باقالی پلو، باقالی و گوشت را بههمراه برنج طبخ کرده و سرو میکنند. باقالی پلو با گوشت معمولاً با استفاده از گوشت ماهیچۀ گوسفندی یا گاوی تهیه میشود و ترکیب گوشت و سبزیجاتی مثل باقالی در این غذا بر میزان ارزش غذایی آن میافزاید. وجود باقالی و گوشت در کنار هم و ترکیب آن با برنج،طعم و عطر خوشایندی را ایجاد میکند که در نتیجه، باعث میشود نتوان بهآسانی از کنار این غذا گذر کرد. اگر دوست دارید یک غذای اعیانی در مجالس خود داشته باشید؛ باقالی پلو را در لیست غذاهای خود در نظر بگیرید.
میگو پلو زعفرانی
میگو پلو زعفرانی، شاید یک غذای رایج پلویی در میان همۀ ایرانیها نباشد، اما یک غذای دریایی محبوب در مناطق دریایی و ساحل نشین بهشمار میآید. میگو پلو که با استفاده از میگوهای تازه و زعفران تهیه میشود. در این غذا، میگوها ابتدا با زعفران و ادویه مزهدار شده و در ماهیتابه با سبزیجاتی مانند شوید طبخ میشوند و در نهایت در کنار برنج سرو میشوند. میگو پلو زعفرانی یک غذای خوشعطر و خوشطعم است که اصالت آن بیشتر به شهر جنوبی بوشهر باز میگردد ولی در اکثر مناطق جنوب کشور میتوان نام این غذای خوشمزه را مشاهده کرد. طعم ملایم میگوها و عطر زعفران در این ترکیب غذایی، باعث میشود که میگو پلو زعفرانی، یک غذای مجلسی بهشمار آید.
انواع کباب
کبابها، همواره یکی از اصلیترین غذاهای مجالس مختلف است. فرقی نمیکند که مجلسی کوچک داشته باشیم یا یک مجلس بزرگ با افراد و مهمانان زیاد، در هر صورت، کباب، بهویژه کباب کوبیده، همواره پایه ثابت سفرههای مجالس است. کبابهای ایرانی انواع مختلفی دارند و بهعنوان یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در ایران شناخته میشوند. انواع کبابهای ایرانی شامل؛ کباب کوبیده، جوجه کباب، چنجه کباب، کباب برگ و انواع دیگری که در این لیست بلند بالا دیده میشوند. هر نوع کباب با استفاده از مواد اولیۀ مختلفی مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، میگو، سبزیجات و ادویهها تهیه میشوند. کبابها معمولاً بر روی آتش تهیه میشوند و یا به صورت تنوری پخته میشوند و همراه نان و یا با برنج سرو میشوند.
ته چین مرغ
اگر میخواهید در مجلس خود، حرفی باقی نگذارید، انواع غذاهای تهچینی میتواند یک انتخاب عالی باشد. تهچینها یکی از انواع غذاهای مجلسی و پرطرفدار ایرانی است که با مواد مختلفی تهیه میشود. یکی از این انواع تهچینهای مجلسی، تهچین مرغ است. تهیۀ تهچین مرغ شاید کمی دشوار بهنظر برسد اما به شما این اطمینان را میدهم که اگر این غذای لذیذ را تهیه کنید، در میان مهمانان خود، بسیار سربلند خواهید بود.
خورش فسنجان مجلسی
خورش فسنجان که از دیرباز یک غذای مجلسی بوده و هماکنون نیز میباشد. گفتن ندارد که خورش فسنجان، یکی از غذاهای سنتی و لذیذ ایرانی است با توجه به طعم خاصی که دارد، در سفرۀ مجالس، حرف بسیاری برای گفتن دارد. این خورش خوشطعم، با استفاده از گردو، آجیل، پلو ، رب ترش و گوشت تهیه میشود. فسنجان که در اصل در دسته غذاهای پلویی قرار میگیرد، درواقع با برنج سرو میشود و بهدلیل استفاده از مواد مغذی مانند گردو و آجیلهای آسیاب شده، در کنار گوشت گوسفندی مقوی، باعث میشود که این غذا، یک غذای پرخاصیت و ویژه در هر مجلسی بهشمار آید. طعم ترش و شیرین و ترکیب آن با گردو و گوشت باعث میشود که این غذا همواره یک غذای مجلسی پرطرفدار در مهمانیها و مجالس در نظر گرفته شود. انتخاب فسنجان بهعنوان یک غذای اصلی در سفرۀ مجالس خود، میتواند یک انتخاب عالی و بدون نقص باشد.
رولت گوشت
رولت گوشت نیز در میان سفرههای مجالس به چشم میخورد و یک غذای مجلسی و اعیانی بهشمار میآید. رولت گوشت که یک غذای شیک و خوشمزه است؛ از گوشت قرمز، سبزیجات و ادویههای مختلف، تهیه میشود. در این غذا، گوشت قرمز به صورت تکههای نازک در چرخ گوشت چرخ میشود و با سبزیجات و ادویههای مختلف طبخ میشود. سپس گوشت را بر روی یک سلفون پهن کرده و سبزیجات و مواد مختلف را بر روی هم قرار داده و به شکل رولت پیچیده میشوند. رولت گوشت معمولاً با سس و سبزیجات تزیین شده و به همراه نان یا سالاد سرو میشود.
مرصع پلو
یکی دیگر از غذاهای مجلسی و خوشمزه، مرصع پلواست. مرصع پلو درواقع؛ یک غذای اصیل و شگفتانگیز از استان آذربایجان است و یک غذای محلی واصیل این منطقه بهشمار میآید. در این غذای مجلسی و محلی، برنج با ترکیبی از گوشت قرمز یا مرغ و میوههای خشک پخته میشود. میوههای خشک مانند آلو، زرشک، انگور خشک و آلبالو به همراه گوشت در لایههای مختلف درون برنج قرار میگیرند. ترکیب برنج و گوشت با میوههای خشک شده، طعم بسیار جالبی به پلو میدهد و با نمک، زعفران و ادویههای دیگر یک تجربۀ بینظیر را برای مهمانان شما به ارمغان میآورد. مرصع پلو معمولاً با مرغ یا گوشت قرمز تهیه میشود و با سبزیجات مختلف و همراه نان سرو میشود. هرچند تهیۀ مرصع پلو ممکن است کمی دشوار به نظر برسد، اما انتخاب آن به عنوان یک غذای مجلسی در مهمانیهای خود، میتواند برای بسیاری از افراد، تجربهایی بهیاد ماندنی باشد.
کوفته تبریزی
همانطور که میدانید، کوفتهها یکی از انواع غذاهای پرطرفدار است که کمتر کسی پیدا میشود تا دست رد به سینۀ آن بزند. کوفتۀ تبریزی نیز از این قاعده مستثنی نیست! کوفتۀ تبریزی، یکی از انواع غذاهای اصیل و خوشمزۀ از شهر زیبای تبریز در ایران است. در این غذا، گوشت چرخکرده به همراه سبزیجاتی مانند تره و مرزه ، زرشک، آلو و گردو و لپه، نمک، فلفل و ادویههای دیگر مخلوط شده و به شکل قلقلیهای کوچک و یا بزرگ تهیه میشود. ابعاد کوفتهها کاملا سلیقهایی است و میتواند در هر منطقهایی، به یک شکل باشد. سپس کوفتهها در یک سس مخصوصی که بهصورت جدا تهیه شده قرار گرفته و سرو میشوند. کوفتۀ تبریزی نیز طعم بسیار دلنشینی داشته و انتخاب آن بهعنوان یک غذای مجلسی میتواند یک انتخاب عالی باشد.
دلمه برگ مو
دلمۀ برگ مو، که یک غذای معروف است، طعم و عطر فوقالعادهایی داشته و همواره میتواند یک غذای مجلسی و ویژه در نظر گرفته شود. شیوۀ تهیۀ دلمۀ برگ مو ممکن است برای برخی کمی دشوار بهنظر برسد اما تهیۀ آن نیز بسیار لذت بخش است. این غذای خوشمزه که از ترکیب گوشت و حبوبات و سبزیجات مختلف و معطر، بههمراه برنج تهیه میشود، به آرامی در برگههای مو پیچیده شده و در یک ظرف مناسب چیده میشود. درنهایت این ظرف با شعلهایی آهسته بر روی گاز قرار گرفته و در انتها با سس مخصوص سرو میشود. دلمۀ برگ مو، به دلیل خاص و ویژه بودنش، همواره میتواند یکی از غذاهای مجلسی و خوشطعم سفرههای مجالس بهشمار آید.
لیست غذاهای مناسب مهمانیها و مجالس به این جا ختم نمیشود و میتوان غذاهای مختلفی را نام برد که بنابر هر سلیقهایی در مجالس مختلف تهیه شده و سرو شود. اگر غذای مجلسی دیگری را میشناسید که در این لیست بیان نشده است، در کامنتها بنویسید و در تهیۀ لیستی از بهترین غذاهای مناسب مهمانیها و مجالس همراهان دیگر مجلۀ رستوران شاندیز را همراهی کنید.
1 فکر در مورد “ لیست غذاهای مجلسی ایرانی برای مهمانیها ”