مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

طرز تهیه شیرینی برگ بید اصفهانی با روش اصیل و ساده

شیرینی برگ بید اصفهانی

برای تهیه شیرینی سنتی برگ بید اصفهانی، این دستور فوق‌العاده است. به کمک این دستور آسان، تهیه شیرینی برگ بید اصیل ایرانی در زمانی کوتاه، امکان‌پذیر خواهد بود. هم‌اکنون می‌توانید روش تهیه شیرینی برگ بید اصفهانی را در این مقاله مطالعه کنید.

روش تهیه شیرینی برگ بیدی اصفهانی اصیل و خوشمزه

شیرینی‌های اصفهانی، جایگاه ویژه‌ای در میان فرهنگ ایرانی‌ها دارد. سوهان اصفهان، پولکی و گز اصفهان از جمله خوردنی‌های شیرین این شهر با اصالت و‌تاریخی ایرانی است. یکی از ترکیبات شیرین و خوشمزه این شهر زیبا، شیرینی برگ بید است. شیرینی برگ بید شباهت بسیار زیادی به شیرینی گوشفیل دارد که اصفهانی‌ها به‌طور معمول آن را با دوغ مصرف می‌کنند. شاید تعجب کنید که ترکیب شیرینی برگ بید و دوغ چطور طعمی خواهد داشت. باید به شما بگوییم که در ابتدا افرادی که در خوردن ترکیب شیرینی برگ بید اصفهانی با دوغ تردید داشتند، بعد از خوردن آن به یکی از طرفداران پروپا قرص آن تبدیل شده‌اند.

روش تهیه شیرینی برگ بید بسیار آسان است به‌طوری که اگر در خیابان‌های شهر اصفهان قدم بزنید، در بیشتر مغازه‌ها، این شیرینی سنتی را مشاهده خواهید کرد. اگر هم اکنون کنجکاو شده‌اید بدانید چطور می‌توانید با روش تهیه شیرینی برگ بید آشنا شوید، باید به شما بگوییم که در ادامه مقاله، به‌طرز تهیۀ شیرینی برگ بید خواهیم پرداخت. بنابراین تا انتهای مقاله همراه مجلۀ راستین باشید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی برگ بید اصفهانی

جالب است بدانید که شیرینی برگ بید اصفهانی، بافتی شبیه بافت زولبیا و بامیه دارد. اما با مواد متفاوتی تهیه می‌شود. بنابراین؛ موادی که برای تهیه شیرینی برگ بید نیاز است را در ادامه برای شما بیان می‌کنیم. از آنجایی که برای تهیه شیرینی برگ بید خمیر آن باید به قوام مناسبی برسد، شما می‌توانید هر میزان ترکیب موادی که می‌خواهید را به کار ببرید.

  • آرد شیرینی پزی سه پیمانه
  • کره یک قالب
  • روغن نصف پیمانه
  • نمک یک قاشق چای‌خوری
  • سرکه یک قاشق چای‌خوری
  • پودر هل یک قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم کرده یک سوم پیمانه
  • نشاسته ذرت نصف پیمانه
  • تخم مرغ یک عدد
  • بکینگ پودر یک قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه شربت شیرینی برگ بید اصفهانی

  • آب به میزان لازم
  • شکر یک پیمانه
  • گلاب نصف پیمانه
  • آبلیمو یک قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده نصف پیمانه
شیرینی برگ بید

مراحل گام‌به گام روش تهیه شیرینی برگ بید اصفهانی

اگر کنجکاو شده‌اید بدانید، چرا به این شیرینی، نام برگ بید نهاده‌اند باید بدانید که شیرینی برگ بید اصفهانی از آن جهت که شبیه برگ بید درست می‌شود، به این نام شهرت یافته است. برای اینکه بتوانید این شیرینی اصیل ایرانی را تهیه کنید، مراحل زیر را به‌صورت گام‌به‌گام برای شما آماده کرده‌ایم.

مرحله اول

در اولین قدم از روش تهیۀ شیرینی برگ بید اصفهانی، لازم است تا شربت مورد‌ نیاز برای شیرینی را تهیه کنید. برای تهیۀ شربت یک قابلمۀ مناسب بردارید که کمی عمیق باشد. سپس درون آن را آب بریزید و اجازه دهید به جوش آید. سپس دو پیمانه شکر را به قابلمه اضافه کنید. زیر شعله را کم کنید تا شکرها ته نگیرد. سپس به آرامی شکرها را در آب هم بزنید تا حل شود.

در‌ادامه، مراقب باشید تا قابلمه شکرک نزند. برای این کار می‌توانید درصورت داشتن جوهر لیمو، یک فرچۀ آشپزی را به آن آغشته کنید و سپس به دیواره‌های قابلمه بکشید تا شکر‌ها آب شده و به درون آب برگردد. سپس نصف پیمانه زعفران دم‌کرده را همراه با گلاب به قابلمۀ شکر اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. وقتی که این مایع به غلظت مناسبی رسید، زیر شعله را خاموش کنید و در کنار قرار دهید تا خنک شود. پس از خنک شدن شربت، آن را درون یخچال قرار‌دهید.

مرحله دوم

در قدم دوم از روش تهیۀ شیرینی برگ بید اصفهانی، نوبت به آماده کردن خمیر شیرینی می‌رسد. برای آماده کردن خمیر شیرینی، یک ظرف مناسب بردارید. یک تخم‌مرغ را درون آن بشکنید و خوب هم بزنید تا تخم‌مرغ کف کند. در این مرحله بهتر است از هم‌زن برقی استفاده کنید تا کارها راحت‌تر پیش بروند.

پس از اینکه تخم‌مرغ کف کرد، یک قالب کره را به آن اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا کره در تخم‌مرغ باز شود. سپس می‌توانید مقداری روغن مایع نیز اضافه کنید. در‌هنگام هم زدن، کمی پودر هل و بکینگ پودر نیز اضافه کنید تا عطر خوشی به خمیر ببخشید.

در ادامه، آرد شیرینی پزی را بیاورید و با الک درون ظرف مواد الک کنید. هم‌زمان با الک کردن، هم زدن را ادامه دهید. در این میان می‌توانید کمی وقفه بیاندازید و خمیر را خوب ورز دهید و سپس ادامۀ آردها را به این ترکیب اضافه کنید. سپس برای مدت 5 دقیقه به ورز دادن خمیر‌ها ادامه دهید تا با یک ترکیب یک دست از خمیرها مواجه شوید. در پایان کار، روی خمیر‌ها را با یک پلاستیک بپوشانید و در کنار قرار دهید تا به مدت نیم ساعت استراحت کند.

مرحله سوم

یکی از جذاب‌ترین مراحل تهیۀ شیرینی برگ بید اصفهانی، مرحلۀ شکل دادن به خمیرها است. برای اینکه کار قالب زدن خمیرها را شروع کنید، ابتدا روی یک سطح صاف و تمیز یک پلاستیک پهن کنید، سپس کمی روی آن را آرد بپاشید تا از چسبیدن خمیر به سطح آن جلوگیری کنید.

در ادامه، خمیر را بعد از استراحت از ظرف خارج کرده و روی سطح صاف پهن کنید. خمیر را با وردنه صاف کنید به‌طوری که ضخامت آن در‌حدود کمتر از یک سانتی‌متر باشد. در‌نهایت، با یک قالب دایره‌ای شکل، خمیر‌ها را قالب بزنید. سپس با دست خود خمیرها را به‌صورت برگ درآورید. خمیرها را در یک ظرف مناسب بچینید تا برای مرحلۀ بعد آماده شویم.

طرز تهیه شیرینی برگ بید اصفهان

مرحله چهارم

در قدم بعدی از روش تهیۀ شیرینی برگ بید اصفهانی، باید شیرینی‌ها را سرخ کنید. برای این کار، یک قابلمۀ عمیق بردارید و درون آن را روغن بریزید و روی حرارت قرار‌دهید تا روغن داغ شود. زمانی که روغن داغ شد، به آرامی خمیر‌ها را درون روغن بیاندازید و سرخ کنید. سپس روی یک دستمال کاغذی تمیز یا یک صافی‌ توری، شیرینی‌های سرخ شده را قرار دهید تا کمی روغن آن گرفته شود. اجازه دهید شیرینی‌های سرخ شده کمی خنک شوند.

مرحله پنجم

در قدم بعدی از روش تهیۀ شیرینی برگ بید اصفهانی، شربت شیرینی برگ بید را از یخچال خارج کنید و شیرینی‌های سرخ‌شده را به آرامی درون شربت قرار دهید و سپس خارج کنید. این کار را برای همۀ شیرینی‌ها انجام دهید.

مرحله ششم

بعد از آنکه شیرینی‌های برگ بید را در شربت قرار‌دادید و شیرین شدند، آن‌ها را در ظرف بچینید و سپس ظرف شیرینی برگ بید را در یخچال قرار‌دهید تا خنک شوند. اکنون شیرینی برگ بید شما آماده شده است. می‌توانید روی شیرینی‌هارا با پودر‌پسته و یا سایر مغزها تزیین کنید.

نکات مهم در تهیۀ شیرینی برگ بید اصفهانی

1- دقت کنید تا شربت شیرینی برگ بید، شکرک نزند. چرا که ممکن است روی بافت شیرینی‌ها تاثیرگذار باشد.

2- از آن‌جایی که شیرینی برگ بید اصفهانی، هم در روغن سرخ می‌شود و هم مقدار زیادی شکر برای تهیۀ آن استفاده شده است، برای افرادی که مشکلات قند خون و یا چربی دارند چندان مناسب نیست و بهتر است در خوردن آن احتیاط شود.

3- تنها تفاوت شیرینی برگ بید و شیرینی گوشفیل اصفهانی، در استفاده از ماست است. در باقی موارد، این دو شیرینی مشابه یکدیگر تهیه می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?