روش تهیۀ خورش خلال کرمانشاهی آسان و ساده است اما کمی قلق دارد که در این مقاله به شما آموزش میدهیم چگونه در زمانی کوتاه خورش خلال کرمانشاهی را تهیه کنید و آن را همراه پلوی ایرانی، برای عزیزان خود آماده کنید. دستور تهیۀ خورش خلال کرمانشاهی را همراه ما در این مجله بخوانید.
خورش خلال بادام کرمانشاهی، از آن دسته خورشهای اصیل و سنتی ایرانی است و همانطور که از نامش پیداست، بیشتر متعلق به استان کرمانشاه و ناحیهٔ غرب کشور است. خورش خلال بادام کرمانشاهی یک غذای پر گوشت و مغذی است که به تامین تمام ویتامینها و مواد لازم بدن کمک میکند. در گذشته بیشتر این خورش را برای به دست آوردن سلامتی افراد بیمار و تقویت سیستم ایمنی استفاده میکردند. این خورش بهدلیل داشتن عطر و طعمی دلپذیر نهتنها در کرمانشاه بلکه در کل کشور طرفداران خاص خود را دارد و در دسته غذاهای محبوب و پرطرفدار به شمار میآید.
اگر شما هم دوست دارید با خورش خلال کرمانشاهی بیشتر آشنا شوید و آن را برای عزیزان خود تهیه کنید، در این مقاله همراه شما هستیم تا با روش تهیه خورش خلال کرمانشاهی خوشمزه آشنا شویم.
مواد لازم برای تهیه خورش خلال بادام کرمانشاهی
در این بخش همراه شما هستیم تا با موادی که برای تهیه خورش خلال بادام کرمانشاهی به آن نیاز دارید آشنا شویم. در تهیهٔ خورش خلال بادام کرمانشاهی هم از گوشت گوسفندی استفاده میشود و هم از گوشت مرغ. شما به دلخواه میتوانید هر یک را که مناسب با ذائقه و سلیقه شما است را انتخاب کرده و در تهیه خورش خلال بادام کرمانشاهی از آن استفاده کنید.
- گوشت گوسفند: 300 تا 600 گرم
- خلال بادام: 250 تا 500 گرم
- پیاز: 4 عدد بزرگ
- روغن حیوانی کرمانشاهی: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- زعفران دم کرده: نصف پیمانه
- لیمو عمانی: 5 عدد
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- زرشک: 5 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی: به میزان لازم
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
- چوب دارچین: 1 عدد
- گلاب: به میزان لازم
- روغن مایع: به مقدار لازم
مراحل گام به گام تهیه خورش خلال بادام کرمانشاهی
در این بخش همراه شما هستیم تا به صورت گام به گام و مرحله به مرحله روش تهیهٔ خورش خلال بادام کرمانشاهی را برای شما بازگو کنیم. امیدواریم که بتوانید به کمک مراحل زیر خورش خلال بادام کرمانشاهی را به آسانی برای خود و عزیزانتان تهیه کنید.
مرحله اول
در ابتدای کار، برای اینکه بتوانیم خورش خلال بادام کرمانشاهی را تهیه کنیم، لازم است تا مقدار مشخصی زرشک و خلال بادام را از قبل در گلاب به مدت چند ساعت بخیسانیم. این کار باعث میشود تا تیرگی زرشک گرفته شده و البته خلالهای بادام طعم و عطر خوش به خود بگیرند.
مرحله دوم
در دومین قدم از روش تهیه خورش خلال بادام کرمانشاهی نوبت به آماده کردن گوشتها میرسد. اگر شما برای تهیه خورش خلال بادام کرمانشاهی از گوشت قرمز استفاده میکنید، بهتر است آن را از قبل شسته و در یک صافی قرار داده و اجازه دهید تا خشک شود. سپس گوشتها را برداشته و آنها را به صورت مربعهای کوچک خرد میکنیم. البته اندازه گوشتها دلبخواهی است، اما بهتر است آنها را به صورت نگینی و مربعهای کوچک خرد کنیم. چرا که این گونه جلوه زیبایی به خورش میبخشیم.
سپس یک پیاز متوسط را برداشته آن را پوست میگیریم و به صورت نگینیهای ریز آن را خرد میکنیم. البته میتوانید پیازها را رنده کرده و آب آن را بگیرید و سپس از آن استفاده کنید. پس از خرد کردن پیازها یک قابلمهٔ مناسب برداشته، روی شعله قرار داده و درون آن را روغن میریزیم و اجازه میدهیم روغن کمی داغ شود. سپس پیازها را به درون تابه اضافه کرده و تا زمانی که پیازها طلایی شده و سرخ میشوند آنها را تفت میدهیم. سپس زمانی که مشاهده کردیم پیازها طلایی شدن تکههای گوشت را به پیاز اضافه میکنیم.
مرحلهٖ سوم
زمانی که تکههای گوشت را به پیاز اضافه کردیم، آن را با پیاز هم میزنیم و تفت میدهیم تا تکههای گوشت به خوبی با پیاز ترکیب شده و البته سرخ شوند. وقتی تکههای گوشت سرخ شدند، یک قاشق غذاخوری رب را به این ترکیب اضافه کرده و مجدداً هم میزنیم. برای اینکه گوشتها عطر و طعم خوبی داشته باشند، مقداری فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه و زنجبیل را به تابه اضافه میکنیم و گوشتها را خوب با هم ترکیب کرده و تفت میدهیم. البته اگر شما روش مخصوص به خود را در طعمدهی گوشتها دارید میتوانید از ادویههای مورد نظر خود استفاده کنید و گوشت را طعمدار کنید.
سپس به قابلمه، سه لیوان آب اضافه کرده و اجازه میدهیم به مدت نیمساعت کمی مواد با هم ترکیب شده و آب درون خورش نیز به جوش آید.
مرحله چهارم
در این مرحله همانطور که خورش در حال قل خوردن است، لازم است تا خلالهای بادام را که از قبل خیساندهایم به خورش اضافه کنیم. در این مرحله میتوانیم مقداری لیمو عمانی را نیز به خورش اضافه کنیم. البته دقت کنید که برای این کار، بهتر است از قبل لیمو عمانیها را کمی خیسانده و و روی آن را سوراخ کنیم تا تلخی آن گرفته شود.
مرحله پنجم
اکنون به مراحل پایانی تهیه خورش خلال کرمانشاهی رسیدهایم. در این مرحله، همانطور که خورش روی شعله در حال طبخ است، زعفران، پودر هل و گلاب را به خورش اضافه میکنیم. سپس یک تابه دیگر برداشته و یک قالب کره در آن قرار میدهیم، زمانی که کره ذوب شد زرشکها را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم.
اگر میخواهید خورش شما طعم بهتری داشته و رنگ شفافتری نیز به خود اختصاص دهد، میتوانید در انتهای کار، خلالهای بادام را همراه با زرشک در کره تفت داده و سپس به خورش اضافه کنید. در انتها نیز میتوانید مقداری آب غوره یا آب لیمو، به میزان یک قاشق چایخوری، به خورش خود اضافه کنید.
اکنون خورش خلال کرمانشاهی شما آماده شده است. همانطور که دانستیم خورش خلال کرمانشاهی یک خورش اصیل و سنتی در ایران است که در کرمانشاه، بیشتر در مجالس و مهمانیهای اعیانی از این خورش استفاده میشده است. امیدواریم که با روش تهیه این خورش سنتی آشنا شده باشید و بتوانید به آسانی این خورش اصیل ایرانی را تهیه کنید و عزیزان و مهمانان خود را غافلگیر کنید.