مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

آشنایی با محبوب‌ترین غذاهای محلی کرمانشاه

شهر کرمانشاه، مرکز استان کرمانشاه است و غذاهای محلی کرمانشاهی زبانزد خاص و عام است. شهر کرمانشاه، یکی از اصیل‌ترین و قدیمی‌ترین شهرهای کشور عزیزمان ایران است که قدمت بسیار زیادی دارد و دارای فرهنگی غنی و اصیل می‌باشد. می‌توان گفت که کرمانشاه جزو شهرهای باستانی ایران نیز محسوب می شوند. به‌همین دلیل، می‌توان غذاهای محلی متنوعی را در لیست غذاهای کرمان‌شاهی مشاهده کرد. در این مقاله، برخی از مهم‌ترین غذاهای محلی کرمانشاه را باهم بررسی ‌می‌کنیم.

آشنایی با محبوب‌ترین غذاهای محلی کرمانشاه

خورشت خلال

غذاهای خورشتی، از گذشته تا کنون، همواره پای ثابت همهٔ سفره‌ها بوده است. از شمال تا جنوب از شرق تا غرب، همواره غذاهای خورشتی، در انواع مختلف طبخ شده و طرفداران زیادی دارد. یکی از خورش‌های خوش‌طعم محلی، خورشت خلال کرمانشاهی است که در ترکیبات آن از گوشت قرمز گوسفندی، زرشک، زعفران، خلال بادام، لیمو عمانی و گلاب یافت می‌شود.

آشنایی با محبوب‌ترین غذاهای محلی کرمانشاه

دنده کباب

یکی از لذیذ‌ترین غذاهای محلی کرمانشاهی، دنده کباب است. دنده کباب که یک غذای اصیل و مجلسی کرمانشاهی است که از گوشت دندهٔ گوسفند تهیه می‌شود. دنده کباب یکی از غذاهای مهم شهر کرمانشاه است، که در مهمانی‌ها یا مجالس مهم تهیه می‌شود. در تهیه دندهٔ کباب کرمانشاهی از رب‌گوجهٔ محلی، زعفران و برخی ادویه‌های خاص منطقهٔ کرمانشاه استفاده می‌شود. پخت دنده کباب نیز همانند شیشلیک بوده و می‌توان آن را با سبزی‌های محلی، پیاز و نان تازهٔ محلی سرو کرد.

آشنایی با محبوب‌ترین غذاهای محلی کرمانشاه

آش عباسعلی

یکی دیگر از غذاهای محلی معروف کرمانشاه، آش عباسعلی است. همانطور که می‌دانید، در سفره‌های ایرانی، آش‌ها در انواع مختلف و ترکیبات گوناگون یافت می‌شود. این آش به دلیل داشتن گوشت و حبوبات یک وعدهٔ بسیار خوشمزه و مقوی است و از این سوپ مقوی بیشتر در ماه رمضان و در سفره‌های نذری استفاده می‌شود. در تهیه‌‌ٔ این آش خوشمزه از حبوباتی همچون لوبیا چیتی، لوبیا سفید، عدس، برنج و گندم به همراه گوشت سردست مزه‌دار شده استفاده می‌شود.

آشنایی با محبوب‌ترین غذاهای محلی کرمانشاه

آش سورانه

اگر طرفدار آش‌های محلی هستید، این آش خوش‌مزه را از دست ندهید. آش سورانه، یکی از خوش‌طعم‌ترین غذاهای محلی کرمانشاه است که از یک گیاه محلی به‌نام سورانه تهیه می‌شود. در ترکیبات این آش خوشمزه محلی از گوشت و گیاه سورانه استفاده می‌شود که سورانه گیاهی خودرو و شبیه تره و سیر است که البته به رنگ ارغوانی می‌باشد. آش سورانه را می‌توان یک نوع بورانی به‌شمار آورد و همانطور که گفتیم، از غذا‌های خوشمزهٔ محلی کرمانشاه به ویژه در فصل بهار است که به شیوهٔ سنتی و اصیل خود پخته می‌شود و طعم و عطری بی نظیر دارد. اگر در سفر به شهر کرمانشاه دوست داشتید یک غذای محلی خوش‌طعم نوش جان کنید، آش سورانه را حتما امتحان کنید.

آشنایی با محبوب‌ترین غذاهای محلی کرمانشاه

شلمین

آش شلمین یا آش شلم، یکی از آش‌های سنتی و محلی استان کرمانشاه است که بیشتر در فصل زمستان پخت می‌شود. شلم، چیزی شبیه ترخینه است اما در واقع آش شلمین، ترکیبی از برگ‌های شلغم، بلغور و انگور قرمز است. آش شلمین یک آش بسیار پر خاصیت است که در تهیهٔ آن برگ شلغم و بلغور گندم و گوشت گوسفندی استفاده می‌شود. استفاده از آب انگور یا آب انار در این ترکیب باعث شده است که آش شلمین مزه‌ای ترش داشته باشد. اگر از آن دسته افرادی هستید که به غذاهای ترش علاقه دارید، امتحان کردن آش شلمین را به شما پی‌شنهاد میدهیم.

آشنایی با محبوب‌ترین غذاهای محلی کرمانشاه

جرگ و بز

طبخی عجیب و مزه‌ایی بی‌نظیر. جرگ و بز، یکی از غذاهای محلی و خاص در کرمانشاه است که خواص بسیار زیادی دارد. این غذای خوش‌مزه که روش طبخ عجیبی دارد، همانند سوسیس‌های معمولی است با این تفاوت که در داخل رودهٔ گوسفند قرار می‌گیرد. شاید نتوان به این غذای خوش‌طعم اما عجیب، نام غذا داد اما به هر حال می‌توان نام آن را درمیان غذاهای سنتی و محلی استان کرمانشاه دید. در تهیهٔ این غذا از جگر گوسفند استفاده می‌کنند. این جگر را در زیر خاکستر بریان کرده و بعد از آنکه پخته شد به همراه ادویه‌های مختلف در داخل رودهٔ پاک شدهٔ گوسفند قرار می‌دهند. شاید شیوه‌ٔ طبخ آن چندان دل‌چسب نباشد اما مزهٔ بی‌نظیر آن می‌تواند رضایت خاطر شما را جلب کند.

آشنایی با محبوب‌ترین غذاهای محلی کرمانشاه

کوکو پاغازه

یکی دیگر از غذاهای سنتی و محلی شهر کرمانشاه، کوکو پاغازه است. کوکو پاغازه که یک غذای محلی و پر خاصیت است از یک نوع سبزی محلی با عنوان سبزی پاغازه، غازیاقی یا حشیشه تهیه می‌شود. جالب است بدانید که گیاه پاغازه، یک گیاه دارویی است که خواص بسیاری دارد و در فصل بهار رشد می‌کند. در فصل بهار در کرمانشاه، تره‌های محلی زیادی برای فروش به بازار می‌آیند که از جملهٔ آنها پاغازه است و برای تهیه بورانی، سبزی پلو و کوکو استفاده از آن می‌شود. در زمان سفر به کرمانشاه، امتحان کردن این کوکوی خوشمزه و سالم می‌تواند روح و جسم شما را با سلامتی همراهی کند. از این پیشنهاد غذایی غافل نشوید.

غذاهای محلی استان کرمانشاه علاوه‌بر نحوه طبخ آسان، دارای ارزش غذایی بالایی هستند. این غذاها از مواد طبیعی محلی همان مناطق تهیه می‌شوند که باعث می‌شود هر کدام از آنها، سرشار از انرژی و خواص مفید باشد به‌طوری که سلامت بدن شما را تضمین می‌کند. اگر قصد سفر به استان کرمانشاه را دارید، از طعم غذاهای محلی این منطقه غافل نشوید و تا جای امکان ممکن، هر کدام از غذاهای محلی این شهرستان را با توجه به ذائقۀ خود امتحان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟