مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

آشنایی با غذاهای محلی آذربایجان غربی

غذاهای محلی آذربایجان غربی

اگر به هر گوشه از این خاک پهناور سفر کنید، با ذائقه‌های مختلف در جای جای این کشور آشنا می‌شوید. در این مقاله به سراغ استان آذربایجان غربی می‌رویم. استان آذربایجان غربی نیز دارای غذاهای محلی گوناگون است که تجربۀ این غذاهای مختلف، خالی از لطف نخواهد بود. در ادامه به معرفی یک لیست خوش‌مزه از غذاهای محلی این استان غربی می‌پردازیم که امیدواریم در سفر به استان آذربایجان غربی، فرصت آشنایی با این طعم‌های لذیذ را داشته باشید.

آش برگ مو

آش برگ مو

یک آش خوشمزه با طعمی عالی! یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان غربی، آش برگ مو می‌باشد که در زبان ترکی به آن، یارپاخ یرتخلسه گفته می‌شود، این نوع آش، یکی از لذیذترین و متفاوت‌ترین آش‌های این استان به‌شمار می‌رود که با استفاده از برگ مو، لپه، برنج، مرزه، شوید خشک و آبغوره درست می‌شود. اگر می‌خواهید این آش خوشمزه و سنتی را تهیه کنید بهتر است بدانید که این آش، باید طعم تند و ترشی داشته باشد. برای آن دسته از افرادی که غذاهای ترش و تند دوست دارند آش برگ مو می‌تواند گزینه‌ای بسیار خوش‌طعمی به‌شمار رود. از دیگر آش‌های پرطرفدار محلی نیز می‌توان به آش شله قلمکار محبوب اشاره کرد.

شورباشی

یارما شورباشی یا سوپ بلغور

یک سوپ لذیذ و خوش‌طعم! در استان آذربایجان غربی، سوپ شورباشی یا سوپ بلغور، یکی از اصلی‌ترین غذاهای سنتی این منطقه است که از ترکیب پیاز، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، نخود، لوبیا قرمز، بلغور و مرزه تهیه می‌شود. حتما این غذای مقوی را، به‌ویژه در روزهای سرد پاییزی امتحان کنید.

گوزلمه

گوزلمه

یک غذای سریع و آسان می‌خواهید؟ گوزلمه را از دست ندهید. گوزلمه یک غذای سنتی محلی است که طبخ بسیار آسانی دارد و بسیار خوش‌مزه است. تهیه گوزلمه بسیار راحت است. ابتدا سیر له‌شده و روغن محلی را به همراه ادویه‌هایی مانند نمک و فلفل و زردچوبه باهم تف داده و کمی بعد، تخم‌مرغ را به آن اضافه می‌کنیم. در یک ظرف دیگر، ماست چکیده و آب را روی حرارت گذاشته و هم می‌زنیم تا یک مخلوط یکنواخت به‌دست آید. در نهایت، مخلوط تخم‌مرغ و سیر را به مایع ماست چکیده اضافه می‌کنیم و اکنون، گوزلمۀ شما آماده است.

ارومیه خورشت

ارومیه خورشت

یک خورشت لذیذ و پرطرفدار! یکی از معروف‌ترین و خوش‌مزه‌ترین غذاهای محلی ارومیه، ارومیه خورشت است که هنوز در برنامۀ غذایی اهالی این شهر همچنان جایگاه خود را حفظ کرده است. طعم این نوع غذا بسیار لذیذ بوده و میان مردمان ارومیه بسیار پر استاده می‌شود. ترکیب ارومیه خورشت شامل گوشت، لوبیا چیتی، پیاز، بادمجان، گوجه‌فرنگی، غوره، نمک، فلفل و ادویه‌های مختلف است که طعم بی نظیری را به آن می‌دهد.

خورش کنگر

خورش کنگر

یک خورشت خوشمزه و سنتی در آذربایجان غربی، خورشت کنگر است. این غذای خوشمزه گاهی با نعناع و جعفری، گوشت گوسفندی، پیاز، ادویه و نمک طبخ می شود و ظاهراً شبیه به خورش کرفس می باشد. همچنین از رب‌ گوجه، لیموی خشک یا غوره برای مزه دار کردن و بخشیدن طعمی خاص به این خورش استفاده می‌گردد.

آش کلم

تورشولی آش یا آش کلم

قطعا آش، یکی از اصلی‌ترین غذاها در میان سفره‌های ایرانیان است که در انواع مختلفی تهیه می‌شود. یکی از خوش‌طعم‌ترین آش‌هایی که در ایران وجود دارد، آش تورشولی آش، در آذربایجان غربی است. آش تورشولی یا آش کلم، دارای بلغور، برنج، پیاز، کلم برگ، رب گوجه فرنگی، نعناع خشک و سماق یا آبغوره می‌باشد. ‌در این نوع آش سنتی و محلی به‌دلیل وجود اندکی آب‌غوره، مزۀ ترش احساس می‌شود. پس اگر به غذاهای ترش‌مزه علاقه دارید آش تورشولی یا آش کلم، می‌تواند یک انتخاب عالی برای شما باشد.

گیزاتما

گیزاتما

اگر دوست دارید یک غذای سریع و خوشمزه داشته باشید، حتما گیزاتما را امتحان کنید. گیزاتما، یکی از غذاهای محلی ارومیه که طبخ بسیار ساده‌ای دارد به طوری که آماده سازی آن بسیار سریع است. برای تهیه این غذا نیازمند ترکیب بادمجان، کدو، سیب زمینی، سیر، گوجه‌فرنگی و هویج و سرخ کردن آنها با یکدیگر هستیم که در نهایت با یک سس بسیار خوشمزه ترکیب می‌شود. برای تهیه این غذای رنگارنگ، لازم است ابتدا بادمجان، کدو، سیب‌زمینی و فلفل سبز خرد شده را در روغن در یک تابه سرخ کنیم. در یک تابۀ دیگر سیر و گوجه‌فرنگی رنده شده را در روغن تفت می‌دهیم و سپس به آن‌ها نمک و فلفل بزنید تا سس ما آماده شود. در نهایت سس را روی مواد سرخ شده میریزیم و این غذای خوش طعم را نوش جان می‌کنیم. استفاده از سیر و ماست می‌تواند طعم خوب این غذا را دوچندان کند. اگر می‌خواهید یک غذای ساده و سریع تهیه کنید، املت بادمجان نیز گزینه خوب و خوشمزه‌ای است.

کوفته مرغ

کوفته مرغ

اگر یک غذای جدید با طعمی بی‌نظیر می‌خواهید، کوفتۀ مرغ را از دست ندهید. کوفتۀ مرغ یک غذای سنتی و محلی آذربایجان غربی است که با ادویه‌های خاصی که طبخ می‌شود، یک مزۀ عالی را برای شما به ارمغان می‌آورد. در پخت این نوع کوفته علاوه بر مرغ از لپه، ادویه، تخم‌مرغ، سبزی تازه، گردو، پیازداغ و آرد استفاده می شود. کوفته مرغ طعم بی نظیری داشته و در میان اهالی این شهر یکی از پرطرفدارترین غذاهای محلی و سنتی است. شکل دیگری از کوفته که  بسیار هم محبوب است، کوفته تبریزی است که از غذاهای محلی آذربایجان شرقی به شمار می‌آید.

در این کشور پهناور، هرجایی که بروید، با فرهنگ‌ جدیدی آشنا می‌شوید. یکی از راه‌های ارتباط‌گیری با فرهنگ‌های مختلف، آشنایی با غذاهای محلی هر منطقه است. استان آذربایجان غربی نیز دارای فرهنگی غنی و غذاهای مختلف با طعم‌های گوناگون است. امیدواریم که هم در زمان سفر به این منطقه این غذاهای خوش‌طعم را امتحان کنید و یا با یادگیری شیوۀ طبخ این نوع غذاها، اوقات خوشی را در کنار یکدیگر داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?