مجله‌ٔ راستین

فهرست مطالب

روش تهیۀ فرنی خوشمزه با 4 دستور مختلف

اگر تاکنون از این روش برای تهیۀ فرنی استفاده نکرده‌اید، اکنون فرصت مناسبی است که از این دستور برای تهیۀ فرنی خوشمزه استفاده کنید. این همان دستوری است که با استفاده از آن می‌توانید کودک دلبندتان را به خوردن این فرنی خوشمزه تشویق کنید. در این مقاله، روش تهیۀ فرنی خوشمزه را برای شما بیان می‌کنیم.

دستور تهیۀ فرنی خوش‌عطر و خوش‌طعم به 4 روش مختلف

فرنی، از آن دسته دسرهای خوشمزه است که از کودک تا بزرگسال می‌توانند از خواص آن بهره ببرند. شاید بیشتر فرنی را در دست مادرانی که کودکان خردسال و کوچک دارند مشاهده کرده باشید، اما به شما این اطمینان را می‌دهیم که این دسر خوشمزه، فقط برای کودکان نیست. درست است که بافت فرنی، به‌دلیل سبک بودن و راحت بودن، برای تغذیۀ کودکان بسیار مناسب است، اما بسیار از بزرگسالان، از این دسر خوشمزه، به‌عنوان یک خوردنی سبک که با معده و گوارش آن‌ها سازگار است، یاد می‌کنند.

از آن‌جایی که فرنی، یک دسر خوشمزه با ارزش غذایی بالا است، به‌ویژه در ایام ماه مبارک رمضان نیز بسیار محبوب و پرطرفدار است و بیشتر آن را می‌توان در سفره‌های افطار، در کنار سایر غذاها مشاهده کرد. همانطور که می‌دانید، در تهیۀ فرنی از شیر و آرد و نشاسته استفاده می‌شود و معمولا برای بخشیدن عطر و طعم خوش به آن از مواد مختلفی استفاده می‌شود. برای تهیۀ فرنی هم می‌توانید از آرد برنج استفاده کنید و هم آرد گندم و نیز می‌توانید پودر نشاسته را نیز به‌کار بگیرید و یا بدون نشاسته آن را تهیه کنید. انتخاب ترکیب مواد کاملا سلیقه‌ای است اما مواد ثابت این دسر خوشمزه، شیر و آرد است.

در این مقاله همراه شما هستیم تا با چهار روش تهیۀ فرنی آشنا شویم. بسته به ذائقۀ خود می‌توانید هریک از این روش‌ها را برای تهیۀ فرنی خوشمزه به‌کار بگیرید.

مواد لازم برای تهیۀ فرنی

همانطور که می‌دانید، برای تهیۀ فرنی، روش‌های مختلفی وجود دارد که در آن‌ها از مواد مختلفی استفاده می‌شود. پودر نشاسته برای قوام بیشتر استفاده می‌شود که اگر فرنی را برای کودک دلبندتان تهیه می‌کنید، می‌توانید نشاسته را حذف کنید و فرنی را بدون نشاسته تهیه کنید. مقدار موادی که در این بخش برای شما آورده‌ایم برای دو الی سه نفر مناسب خواهد بود اما شما می‌توانید بسته به تعداد نفرات، مقدار آن‌ها را کم یا زیاد کنید. دقت کنید که درنهایت، بافت فرنی باید یک بافت غلیظ باشد و از قوام مناسبی برخوردار باشد. بنابراین، با‌توجه به این موضوع، قوام مناسب را برای فرنی خود در‌نظر بگیرید. برای تهیۀ فرنی، به مواد زیر نیاز دارید.

  • سه لیوان شیر
  • یک لیوان پودر نشاسته
  • نصف لیوان گلاب
  • دو‌ قاشق غذاخوری پودر هل
  • یک قاشق پودر وانیل
  • یک لیوان آرد
روش تهیۀ فرنی خوشمزه با 4 دستور مختلف

روش تهیۀ فرنی با آرد برنج

در یکی از روش‌های تهیۀ فرنی خوشمزه، می‌توانید از آرد برنج استفاده کنید. برای تهیۀ فرنی با آرد‌ برنج، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول – ترکیب آرد و شیر

برای تهیۀ فرنی خوشمزه، ابتدا لازم است تا سه لیوان شیر را در فضای آشپزخانه بگذارید تا با دمای محیط یکی شود. سپس مقدار لازم آرد برنج را به آن اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا آردها باز شده و گلوله گلوله نشوند.

مرحله دوم – اضافه کردن طعم‌ دهنده‌ها

زمانی که آرد و شیر خوب با هم ترکیب شدند و آرد در شیر حل شد و اثری از آن دیده نشد، در این مرحله می‌توانید دو قاشق پودر هل و دو قاشق پودر وانیل را به آن اضافه کنید. اگر دوست دارید می‌توانید گلاب را به مقدار دلخواه به آن اضافه کنید و یا اگر دوست ندارید می‌توانید آن را از دستور تهیۀ خود حذف کنید. ترکیبات را با یک هم زن، آرام به‌طور مداوم هم بزنید تا مواد خوب با هم ترکیب شوند.

مرحله سوم – اضافه کردن پودر نشاسته

در این مرحله می‌توانید پودر نشاسته را به محلول اضافه کنید. اضافه کردن پودر نشاسته دلخواه است و می‌توانید فرنی را بدون پودر نشاسته نیز تهیه کنید. اما اضافه کردن پودر نشاسته باعث می‌شود که فرنی از قوام بسیار خوبی برخوردار باشد و به اصطلاح خودش را بگیرد.

مرحله چهارم – حرارت دادن به مواد فرنی

در این مرحله لازم است تا زیر شعله را روشن کرده و آن را کم کنید و قابلمۀ حاوی مواد فرنی را روی آن قرار داده و به‌طور مرتب و بدون وقفه محلول فرنی را هم می‌زنیم تا مواد ته نگیرند. به‌ویژه اگر از نشاسته استفاده می‌کنید، باید این هم‌زدن را حتی برای لحظه‌ای ترک نکنید، چرا که نشاسته به‌راحتی ته‌نشین می‌شود. در این مرحله می‌توانید به میزان دلخواه شکر را به فرنی اضافه کنید. می‌توانید فرنی را بدون شکر نیز تهیه کنید اما اضافه کردن شکر به فرنی می‌تواند مزۀ خوش آن را دوچندان کند. وقتی که فرنی به غلظت مناسبی رسید و غلیظ شد آن را از روی شعله بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود. در این مرحله نیز هم زدن را متوقف نکنید تا زمانی که مایع فرنی خنک شود. پس از اینکه مایع فرنی خنک شد، آن را در ظروف مناسب بریزید و آن‌ها را در‌داخل یخچال به مدت 24 ساعت قرار‌دهید تا خود را خوب بگیرد.

روش تهیۀ فرنی با آرد گندم

در تهیۀ فرنی، اگر آرد برنج در دسترس شما نبود، می‌توانید از آرد گندم نیز استفاده کنید. این بستگی به ذائقۀ شما و یا کودک دلبندتان دارد که با تهیۀ کدام مواد برای فرنی راحت‌تر است. از آن‌حایی که آرد گندم کمی بافت سنگین‌تری دارد، بهتر است میزان آن را درنظر بگیرید و هم‌زدن را تا آخر ادامه دهید. باقی مراحل را می‌توانید همانند روش قبل اجرا کنید.

روش تهیۀ فرنی خوشمزه با 4 دستور مختلف

روش تهیۀ فرنی با نشاسته و عسل

در روش تهیۀ فرنی، گاهی اوقات افراد دوست دارند فرنی را با مزۀ شیرین تهیه کنند، اما ممنوعیت استفاده از شکر دارند و یا با مشکلات و بیماری‌های قندی روبه‌رو هستند. در این صورت، می‌توان به‌جای استفاده از شکر، از عسل استفاده کرد. دقت کنید که بهتر است عسل را در هنگامی که قابلمه روی شعله است و مواد فرنی گرم شده‌اند به محلول فرنی اضافه کنید و هر بار با اضافه کردن یک قاشق عسل را در فرنی حل کنید.

روش تهیه فرنی با موز و خرما

یکی دیگر از افزدونی‌هایی که می‌توانید در تهیۀ فرنی از آن‌ها استفاده کنید، ترکیب کردن تکه‌های موز و خرمای له شده با فرنی است. زمانی که آرد و پودر هل و وانیل و نشاسته را به شیر اضافه کردید، می‌توانید این مواد را به‌همراه تکه‌های موز و خرما در یک همزن یا یک مخلوط کن بریزید و مواد را خوب باهم ترکیب کنید. تا در‌نهایت یک مایع یک‌نواخت از محلول فرنی داشته باشید. سپس محلول را در یک قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت کم قرار دهید و مرتب هم بزنید.

در این مقاله درکنار هم با 4 روش مختلف تهیه فرنی آشنا شدیم. این بستگی به سلیقۀ و ذائقۀ شما دارد که از چه موادی استفاده کنید. می‌توانید از خلال بادام یا پودر پسته نیز استفاده کنید و یا در تزئین فرنی آن‌ها را به‌کار ببرید. امیدواریم که بتوانید با این روش‌هایی که برای شما بیان کردیم، بتوانید فرنی خوشمزۀ خود را تهیه کرده و در کنار خانواده و دوستان خود از این دسر خوشمزه لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Sign in

No account yet?